Ayurveda v Indii kerala

Share Tweet Pin it

Online od: 07 listopad 2012 v 16:57

Říkám vám příběhy. Věř mi!

Online od: říjen 13, 2012 v 20:06

Žijte poctivě - žít bez strachu

Online od: 01. květen 2013 v 15:18

Online od: 1. ledna v 2:00

Online od: 07 listopad 2012 v 16:57

Říkám vám příběhy. Věř mi!

Online od: 1. ledna v 2:00

Online od: 07 listopad 2012 v 16:57

Říkám vám příběhy. Věř mi!

Online od: 01. květen 2013 v 15:18

Online od: říjen 13, 2012 v 20:06

Žijte poctivě - žít bez strachu

Online od: 04 prosinec v 08:40

"ano, ale ne, ale ano"

Online od: 1. ledna v 2:00

Online od: říjen 13, 2012 v 20:06

Žijte poctivě - žít bez strachu

Online od: 1. ledna v 2:00

Online od: 1. ledna v 2:00

Online od: říjen 13, 2012 v 20:06

Žijte poctivě - žít bez strachu

Online od: 30. listopadu 2013 v 09:23 hod

Namaste!
Ano, v Kerale je dobrá ayurveda, to je kovárna Ayurvedy.
Indie je zemí osobního kontaktu, protože pro každého bude cena odlišná pro obě postupy a pro studium Ayurvedy. Mnoho Indů mluví 3-6 jazyky, včetně hindštiny.

Recenze centra Ayurveda

Připomínáme zpětnou vazbu našich zákazníků o Ayurvédských centrech a střediscích.

Kladení našim zákazníkům, aby zůstali v ájurvédské lázeňských středisek a klinik, jsme se snažili zjistit, z nich: zkušenost obec, služba, léčba, výživa. Bylo důležité, abychom slyšeli všechno - pluses a minuses.

Vladimir, Minsk Červen 2016

Pokud budeme hodnotit všechny „viditelný“ součásti mého pobytu dr Franklin Panchakarma - procedury, stravování, ubytování - můžete bez obav dát „dobré“ Ale v případě, že jsou hodnoceny jako „zdravotnické instituce“ (nebo jak říkají - Institute of Panchakarma) je větší než „uspokojivý "Nemůžu to říct. Příliš mnoho nedostatků. Další informace

Kateřina, Moskva Prosinec 2015 - leden 2016

Na ostrově Raja má smysl jít, jestliže chcete nejen relaxovat, ale také zlepšit své zdraví, protože zde je velmi podrobně popsána zdravotní část procesu. Další informace

Tatiana, Minsk Března 2016

Nespěchal jsem, abych napsal tuto recenzi. „Wrong“ blogger Tanya upřednostňuje tato místa nejsou na kolech, kdy mnoho utajeno euforie, a po nějaké době, kdy příliš mnoho věcí sedimentu, a hlava a tělo zůstává pouze to, co je skutečně pozoruhodné. Pokud je to samozřejmě v pořádku. Další informace

Deník panchakarmy: Den byl chaotický a zjišťování skutečností. Přišel jsem na kliniku Rajah Beach v 6 hodin. Unavený, opuštěný z létání a hladový. Přivítali mě srdečně a vedli mě do svého pokoje. Další informace

Vladimir, město Minsk Červen 2015

Plánuji svůj příští výlet do Ayurvédy v Kerale, nastavil jsem několik gólů. Za prvé, projít kvalitní léčbou. Za druhé, udělejte to na novém místě, to znamená, že vidíte nový ayurvédský resort. Další informace

Tatiana, Minsk Srpen-září 2015

Setkali jsme se s Travancorem velice pečlivě a starostlivě. Lékaři se úplně napili mým stavem těla a duše a předepsali vynikající postupy a léky. S výjimkou jednoho, možná jednoho. Další informace

Michail a Galina Mogilev Září 2014

V noci místní indický vzduch vypadal pohodlněji než arabský, ale vlhkost je velmi vysoká. Mírně zmatený při převzetí zavazadel (obecně jsem na to zapomněl, po zavedení do Domodedova - to jsme neudělali), ale dostatečně rychle orientovaný. A teď opustíme klimatizované letiště v Keralské teplé a vlhké atmosféře. Další informace

Galina a Mikhail Mogilev Září 2014

Všechno bylo skvělé. Teď doporučuji mé dceři, aby šla do Travancoru. Všechno bylo tak dobré, že jsem dokonce plakala, když jsme odjížděli, nikdy mi nevěnovali tolik pozornosti, ani mým příbuzným. Zvláštní poděkování, Nilam. Protože Neelam je srdcem resortu. Další informace

Natalia, Moskva Květen 2015

Jsem potěšen. Za prvé, poté, co doktor poslouchal mé žádosti. Nemám nadváhu, ale přesto jsem chtěl ztratit 3 kg. Další informace

Vladimir, město Minsk Červen 2014

Jak se mi zdá, boj s pokušením je hlavní pobyt MINUS v Somatheeramu. Zaměstnanci rezortu, kteří se pokoušejí potěšit klienta, přicházejí k mnoha ústupkům: od schopnosti jíst maso a končit nahrazením nepříjemných procedur pro příjemnější. Další informace

Elena, Minsk Květen 2014

Somatheeram má takový upřímný a velmi vážný přístup k léčbě. Ovšem území somatristů se liší od druhého resortu - dvojčata Manaltheerama. Další informace

Tatiana Moskva Března 2014

S těmito žádostmi as záměry, s nimiž jsem šel do Somatheeramu - udělal jsem všechno. Somatheeram je lázeňský hotel s dobrou léčbou. Více

Irina Moskva Srpen 2013

Lékaři mě poslouchali, všichni se zeptali: "Proč jste zvolili tento program?" Proč? Co tě trápí? Navíc, na můj program Panchakarma, bez jakýchkoli otázek jsem byl předepsán další léčbu, různé tablety, procedury, lotiony, oleje - prosím. Další informace

Natalia, Minsk duben-květen 2012

V Somatheeramu to bylo moje první místo, kde jsem měl odpočinek - opravdu odpočinout. Právě jsem odpočívala. Zde mám určitý rytmus života, někteří, můžete říci oddělení. Ráno se rozjímala meditace, pak snídaně, relaxace, jóga, pak jsem šel na oběd, pak dvě hodiny odpočinku, pak procedura, znovu odpočívat, večeře. A jak se bude den dělat. A bylo to velmi dobré. Další informace

Nadezhda, Almaty, Kazachstán Únor 2012

Výkon je skvělý, služba je jen třída! Území je mimořádně krásné. Lékaři a terapeuti - všechno bylo v pořádku. Další informace

Elena, město Ust-Kamenogorsk, Kazachstán Únor 2012

Moc se mi líbilo. Území resortu je velmi krásné, jídlo - hodně! U překladatelů to nebylo problém. Mírně čerpali kvalitu masáží. Další informace

Elena a Gulnara, Moskva červen 2012

V Betside je prostě nádherná krajina. Nikdy jsem neviděl takovou krajinu. Byla to kombinace dobře upraveného území a volně žijících živočichů. Opravdu se mi to líbilo. Bydlela jsem v atmosféře vesmíru. Cítil jsem, že jsem stál na vysoké skále a to mě zapůsobilo. Další informace

Irina a Vladimír, Minsk Únor-březen 2012

V Betsaidě je dobré jít na osobu, která nemá mnoho "ran" a která chce být lepší, čistá, vidět, co je Ayurveda. A tento hotel je vhodný pro plnění těchto úkolů. Další informace

Anton a Elena, Minsk duben 2012

V Indii jsem strávil téměř měsíc, přesněji - 28 dní. Byl ošetřen specialisty Bethsaidy Hermitage v Trivandrumu. Na Ayurvedě vyšel a snažil se najít způsob, jak zhubnout. Před cestou vážil 130 kilogramů. Další informace

Irina a Olga Mogilev květen 2012

Pokud si chcete vyzkoušet Ayurveda ve své vlasti v Indii, ale budete vyděsit Offsuit „hrůzy“ v zemi, maloval v hromadných sdělovacích prostředcích, s největší pravděpodobností Manaltiram rozptýlit všechny obavy... a tak to bylo u nás. Další informace

Yulia, Minsk Červenec-srpen 2014

Myšlenka výletu do Indie dozrávala několik let, budovala vlastní obavy, dojmy přátel. Nakonec to bylo uskutečněno a volba padla v létě na prakticky jedinečnou možnost pobytu v této zemi - průchod ayurvédského léčebného programu. Další informace

Elizabeth Červenec 2014

Do 4 hodin jsme dorazili do Indie, rychle jsme prošli kontrolou pasu a přijali zavazadla. Na letišti se Cochin okamžitě stal jasným: jsme v zemi třetího světa.. Další informace

Tatiana Moskvě Červenec 2012

V Kalari Kovilakom jsem to opravdu rád. A dokonce i samotné slovo "Líbilo se" - je to o něco méně, než to, co můžete vyjádřit.. Další informace

Natalia, Minsk duben 2014

Můj výlet byl skvělý, nikdy jsem to neměl. Buď jsem byl tak morálně otevřený, že jsem plavil spolu s proudem, nikde se nikde nenašlo. Další informace

Natalia, Minsk duben-květen 2012

Letěl jsem připravený - četla jsem hodně o Ayurvedě, takže jsem věděla, že to není normální svátek, ale vážná práce na sobě. Nehodlám o tom říci: zvolit zvláště Indii a Ayurvedu, je důležité jasně porozumět, kam a proč jdete. Neexistuje žádná náhrada pojmů: je třeba rozlišovat mezi odpočinkem a léčbou. To znamená, že musí existovat silná jasná motivace a vnitřní postoj k oživení. Více

Victor, Minsk Leden-únor 2012

Pobyt v Institutu panchakarmy Dr. Franklin je především zotavení a teprve poté odpočinek. A musíte to pochopit, když jedete do této instituce. Jídlo je výhradně vegetariánské a "trochu" pestré.. Více

Natalia, Minsk Únor-březen 2012

Nejdříve se musíte rozhodnout o prioritách. Pokud je pro vás důležité zdraví, a pokud chcete být dlouho zdraví, musíte jít jenom tady. Zde je možné "vystoupit" chemickými léky. Další informace

Náš výlet do Ájurvédy do Indie

26. ledna 2013

Nedávno se vrátil z Indie, státu Kerala, resort Ayurveda Manaltyramu. Celkový dojem - všechno bylo velmi příjemné, i když večer byl nudný.

Nedávno se vrátil z Indie, státu Kerala, hotelu Manaltiram. Celkový dojem - všechno bylo velmi příjemné, i když večer byl nudný. Prošli jsme cestovní kanceláří Lakshmi Travels.


Výhody hotelu:
Útulný, útulný hotel, jako malá indická vesnice.
Pokoje - vtipné jednotlivé domy s doškovými (a tam jsou také dlažba) střechy s veškerou občanskou vybaveností.
Umístění - v blízkosti oceánu, ale na pláž Kovalam, kde jsou všechny kavárny pouze na rickshaw (asi 7-10 minut).
Jídlo je velmi podivné, (nic smažené, vše vařené nebo vařené pro pár), ale chutné.
Ayurveda - no, moje subjektivní názor - super, super, super!


PŘÍRUČKY.
Přijeli jsme brzy ráno, usadili jsme se bez problémů. Obecně lze konstatovat, že hinduisté - lidé jsou více než usmívající se a přátelští. V místnosti jsme čekali na talíř ovoce a 2 láhve pitné vody (voda byla přinášena každý den). O čemž mnoho děkuje hotelu, protože, jak je známo, pití pitné vody v asijských zemích je plné otravy.


Samotný hotel je několik desítek malých kulatých domů, většinou s doškovou střechou (jak chápu národní styl). Je tam chalupy s taškové střechy a klimatizovaný, ale, jak jsme vysvětlili již v Moskvě v naší cestovní agentuře, v souladu s právními předpisy Ayurveda, je žádoucí, aby žádná technologie nebyl kolem. A my jsme šli přesně na Ayurvedu, a tak jsme se rozhodli dodržovat pravidla. Naštěstí z nedostatku klimatizátorů nedošlo k žádnému nepříjemnému pocitu. Pravidelně se ventilátor zapíná pod strop, v noci je vypnutý (je to chladno).


Bydleli v domě na přední straně (tzv. Speciální chata), vedle domu - kamenný stůl a 2 proutěné židle, houpací síť.
V hotelu si můžete vyměnit peníze.
Když opouštíte hotelové brány, ricky a taxíky jsou stále v práci. Šli jsme výhradně na rickhaws))) velmi cool, to stojí za penny.
Pláž je velká, široká. K dispozici jsou deštníky a lehátko. Na oceánu, mírné vlny.
K dispozici je také bazén s čerstvou vodou.


První den - povinná konzultace s ayurvédským lékařem za přítomnosti tlumočníka. Dokonce i doma jsem vylezl po celém internetu, abych zjistil, co je to totéž - Ayurveda a jaký doktor. Zvláště se ukázalo, že ayurvédští lékaři mají vyšší vzdělání a dostávají ji v ayurvédských školách po dobu 6 let. A Ayurveda je opravdu lékařská věda, v léčbě, která vychází z pravidla, že nemoc člověka nastává v důsledku narušení rovnováhy a rovnováhy v těle.


Kromě procedur jsou vám podávány aurivické léky pro orální podání. Na mě to bylo chavanprash (je možné koupit nebo koupit v Moskvě nebo koupit nebo zakoupit tam) a travnaté tablety pro odstranění stresu.
Postupy trvají asi 3 hodiny denně. každý den, abych udělala obecnou omlazující masáž (2 maséři současně), Dhar (na čele téměř hodinu zalijeme teplým olejem, mléko) - cca 15 minut jen proto, aby usnout několikrát masírovat pytle s práškem, parní lázeň, pleťové masky. Po ošetření nelze smýt olej hodinu, takže každý den si dát róbu a po postupu jste v této exotické formě procházky po letovisku. Poprvé to bylo divné, pak si uvědomili, že všichni chodí takhle a uklidní se. Po těchto procedurách zažijete stav lenosti, klid. takové uklidnění. Jen se houpající v houpací síti, podívejte se na oceán a. "nech celý svět počká."

Recenze Kerala Indie léčba. Turisté z Moskvy

Kerala Indii léčba a diagnóza. "O Ayurvedě. Budu mluvit jen o tom, co je pro vás kontrolováno. Jak víte, rodiskem Ayurvedy je Kerala, stát v jižní Indii.

Boží země, jak ji nazývají všichni ti, kteří tam byli. Je pravda, že někdy se zdá, že přes tuto zemi Bůh letěl letadlem a nechtěně odhodil odpad od nejméně celé Evropy.

Co dělat je Indie. Sterilita není na počest...

Stát Kerala - nejživější ztělesnění indické krásy, tradic a jógy.

Cestující z Moskvy okamžitě zaujme sametové pláže, malebné vodopády, smaragdový luxus čajových plantáží a tropické vegetace.

Léčba v Indii se vyvíjí a zlepšuje již více než 5 tisíc let.

Základem ayurvedy je rovnováha nejstarších zákonů přírody a jednoty všeho, co existuje.

V Rusku se ayurveda označuje jako netradiční medicína, považuje ji za druh čarodějnictví s prvky čarodějnictví. A v Indii?...

... vyberte místo pro to, abyste byli pečlivě. Indiáni jsou podnikatelé podle své povahy. A velmi dobře zachytit náladu turistů. A pokud bude poptávka, bude nabídka. Říká se, že pokud se zeptáte někoho v jižní Indii, kdo je z povolání, ukáže se, že máte instruktor jógy nebo významného ayurvédského experta. V závislosti na tom, kdo právě potřebujete...

Ve státě Kerala je vláda komunistická. Rudé vlajky, Lenin a další atributy nás přivedou zpět do doby Sovětského svazu.

... První otázka, která mě požádala po návratu do Moskvy: "Ayurveda? Toto je, když se olej nalévá na hlavu. "

Oh, toto je mé metropolitní znalosti...

Olej na hlavě je považován za Ayurvedu, je to jako říkat, že Moskva je tři stanice. Víš, je takové veselé řečeno:

"Všechno, co je v tomto životě příjemné, je buď škodlivé, nebo nemorální, nebo je to tučné..."

Takže - nejde o Ayurvedu! Ayurvédské procedury jsou velmi příjemné a velmi užitečné!

... Z známých postupů při kontrole bylo pouze měření tlaku. Ale když jsem viděl "dotazník", skoro jsem vypadl z očí.

Dovolená v Kerale jsou úžasná svou krásou a vysokými náklady. Ale v tomto stavu je každý den dovolenou. Není třeba nudit.

Čtyři stránky v malém tisku na obou stranách... Otázky byly také mírně neočekávané. A lékařské, a ne moc... Počínaje tím, v jakém jste byl v dětství nemocný. Prostě? Aha!

A snažte se vysvětlit indickému lékaři v angličtině takové věci, jako například "příušnice"... Chtěl bych se podívat na mé vysvětlení ze strany! Jazyk výrazu obličeje, gesto. A onomatopoeia... Mimochodem, víte, jaké sny nejčastěji vidíte - barevně nebo černobíle?

Autor blogu Merkulov Sergey v horách západní Ghats. Sbírám léčivé byliny a kořeny. Zveme vás k tomu, abyste v mé firmě byli v Kerale

Nebo jak obvykle chodíte - rychle nebo pomalu? Nebo - stále nechápete, o co jde - zda jste duševně spokojeni. Jen pro případ, řekla "ano"... Takže rozhovor byl dlouhý a velmi zábavný...

Hodně bodů začalo slovy "kolikrát denně..."

Jaké to bylo, nebudu specifikovat, ale šlo o širokou škálu aspektů života - a fyziologie, samozřejmě, a zaměstnání různých druhů, a dalo by se říci, vztah mezi lidmi... U některých otázek, upřímně jsem se setkat poprvé život...

... Potom následovalo velmi dlouhé měření pulsů. Pulzní diagnóza je nejdůležitější částí průzkumu. Říká se, že pulz otevírá "dveře životních tajemství" a zkušený lékař, který drží prsty na zápěstí, může číst osobu jako knihu.

Nevím, co chtějí, ale druhý den jsem se stal šťastným majitelem osobního menu a rozvrhu osobních procedur po dobu dvou týdnů. A dokud odjezd s těmi papíry neopustí...

... Jak se ukázalo, dva týdny jsou velmi, velmi málo. A ne opravdu léčba, spíše úvodní kurz. Po prvních sedmi dnech vaše tělo speciální postupy připravují pouze na čištění - panchakarme. Takže nejdůležitější věc - přímá léčba - nebude nic...

Tato ayurveda začíná od 21 dnů. Pokud nabízíte zkrácený kurz - je to jen obchod...... určitá verze SPA v indickém - s ropnými, mlékárenskými, atd. postupy. Už víc než to. Je to stále užitečné a příjemné, a možná i poprvé stojí za to začít tímto způsobem. Zkontrolovat, ale najednou se mi to nelíbilo. Možná je ve skutečnosti takový.

Pláže v aurvédském letovisku Varkala ve státě Kerala

Nebo když prostě neexistuje způsob, jak se měsíc vymanit z metropole. Ale výsledek dokonce zkrácené verze bude příjemně překvapen. Protože za pár dní se vše začne vážně měnit. Senzace nejsou přenosné: kůže je vytažena, oči jsou otevřeny, pohled začne svítit. Není to emoce, je to fakt. Zvláště velké dámy začínají šťastně chytit své šaty, které se náhle stává dramatickým...

.. No, a co je nejdůležitější, začnou fungovat všechny orgány jako dítě. Je škoda, že všechna tato potěšení nejsou navždy. Mizernost a závod vás pomalu zahřou, aktualizují a vše se vrátí k normálu... Takže je čas vrátit se do Keraly...

... V Moskvě av mnoha evropských městech nyní také otevřou ayurvédské střediska. Protože se stala módní, a proto poptávka a drahá. Ale Ayurveda v Rusku, je to jako lyžování v Súdánu. Teoreticky si můžete představit, ale ve skutečnosti vyjde další...

.... Na ayurvedských klinikách dochází k oddělení pacientů na základě pohlaví. To znamená, že ženy jsou ošetřovány ženami a pouze muži provádějí postupy pro muže. Takže zástupci silnějších sexu, kteří dávají přednost jemným ženským prstům, není cesta k Indii, ale k Thajsku....

... Denní ayurvédská generální masáž "Abhyangam" se nepodobá ani evropskému, vietnamskému nebo thajskému. Je to poměrně silné hladení.

Ano, a jeho úkoly jsou různé - nemusíte tolik roztahovat svaly, ačkoli se to také stane, kolik si namočte olej s kůží bylin. Zvláštní relaxace, když je vyrobena "ve čtyřech rukou": dva masérky se synchronními pohyby vytvářejí jemné pohyby. Dlouho. Asi hodinu...

... Ale z konkurence, samozřejmě, "Shirodara" - postup, během kterého na čelo zvláštním způsobem - jako by kreslení znamení - nalijte tenký proud teplého oleje nebo mléka s bylinkami ze speciální keramické nebo měděné nádoby.

Pocit je, jako kdyby někdo masíroval čelo velmi lehkými dotyky. Vynikající pomáhá proti stresu a nadměrnému nervozitu.

Relaxace ve stejnou dobu je úžasná. Není jasné, zda usínáte nebo spadáte do jiné dimenze... Navíc tento další rozměr pokračuje a později je velmi obtížné tuto pověst zrušit. A já nechci. Mezi maskou na obličej a všemi druhy ovoce a másla, voňavými a příjemnými...

A přesto - masáže s bylinkami, máslem a mlékem a horkých kabelky, „hluboké“ masírovat nohy, všechny druhy procedur pro oči, nos, parní lázně, kde se pacient dal ve speciální dřevěné krabici (velmi pokotsali zdánlivě) - "Celkově" je jen hlava - a nechte páru s bylinkami...

... Nyní v mnoha ayurvedských klinikách v Kerale je rusky mluvící lékař-překladatel. Další by bylo - Rusové se rozpadli, zejména v prosinci a lednu, na vrcholu a nejdražší sezóně (více než třikrát v létě!) Je zřejmé, že ruský jazyk nyní vyučují všichni - lékaři, maséři, číšníci...

Ayurveda a jóga prodlužují život. Ne, možná to není jen prodloužení. Všechny tyto procedury nějak neuvěřitelně zastaví čas. A v Keralu jsem to při každém kroku narazil.

Každý den za úsvitu velmi mladá dívka (alespoň zpočátku jsme si to mysleli) meditovala a procvičovala jógu na útesu u mého chalupy.

V blízkosti střediska Varkala, léčivé zahrady, které se používají v Ayurveda

Když jsme se setkali, ukázalo se, že "dívka" není vůbec osmnáct, a ne třicet, a horská azododa je víc... A nejméně dvakrát do roka chodí do Keraly. Postupy a energie stačily šest měsíců dopředu... Můžeš se zbláznit!

Ayurvédská kuchyně je vegetariánská. A tak rozmanité, že každá cesta do restaurace byla opravdovým objevem...

Hory západních Ghatsů procházejí celou Kerala

A přesto, se všemi nespornými plusy, centra Ayurvedic na pobřeží Kerala jsou silně přizpůsobena Evropanům. Zdá se, že skutečný, stejný - starý a prvotní! - Ayurveda, musíte se podívat od turistických tras, hotelů a pláží. "

Recenze Dr. Ayurvedic Clinic Dr. Franklin

(Institut Panchakarma Dr. Franklin)

Recenzent: Nastya

Doba návštěvy: Listopad 2017

Hodnocení: rozpočtovou klinikou s dědičným lékařem

Dr. Franklinova klinika slyší mnozí, kteří chodí do Ayurvedy v Kerale. Mnoho fanoušků tohoto místa. Za prvé, vzhledem k tomu, že hosté mají důvěru v toto místo, protože to bylo otevřeno nejen obchodníkem, ale lékařem, který praktikuje téměř 40 let.

Recenzent: Vladimir

Doba návštěvy: Říjen 2013

Hodnocení: Klinika 4 (dobrá), Ayurveda 5 (výborná)

Franklin Institute se nachází asi půl hodiny od mezinárodního letiště hlavního města Kerala, Trivandrum. Dole, na kolmici k hlavní silnici, jsou zajímavé indické obchody a takové populární Ayurvédské hotely jako Somatheeram a Manaltyram.

Recenzent: Zavyalova Jeanne

Doba návštěvy: září 2013

Hodnocení: 5

Naši turistka Michailina Larissa, která vás léta létá na kliniku Dr. Franklinové, zasluhuje obrovský poděkování společnosti India a Ruslanu.

Recenzent: Natalie

Doba návštěvy: Květen 2012

Hodnocení: 5

Není to můj první výlet do Indie. Byl jsem už na Goa a mimochodem tam byly také ayurvédské střediska, ale komerční a méně závažné z hlediska skutečné Ayurvedy. Navíc jsem měl jen deset dní, a to pro opravdovou léčbu nestačí. Nicméně jsem měl dost zajímavosti.

Autoři recenzí: Natalia a Victor

Doba návštěvy: Únor 2012

Hodnocení: 4 a 5

Pobyt v Institutu panchakarmy Dr. Franklin je především zotavení a teprve poté odpočinek. A musíte to pochopit, když jedete na tuto kliniku. Jídlo je čistě vegetariánské a "trochu" pestré.

Autoři recenzí: vanilla15 a surkova_gali

Doba návštěvy: Říjen 2009 a duben 2010

Hodnocení: 5 (výborný)

Kerala je jen pohádka, ráj na zemi. V tomto měsíci jsem šla na ayurvedu - jen brilantnost! Hledal jsem Ayurvédské centrum na principu, že je to levné, ale velmi dobrá Ayurveda. Byl jsem doporučen centrem Dr. Franklin. Výsledek - po dvou týdnech v centru, stres jako ruka vzlétla, celkový stav se zlepšil, jen pohádka!

Jak jsme žili v Udupi

Ahoj přátelé a hosté mého blogu! Tento článek napsala moji manželka Xenia, zaznamenala jsem i pro vás video, které najdete níže s několika zajímavými okamžiky. Náš přezkum posvátného místa a Udupi Krishna chrámu v jižní Indii, Karnataka, osobní zkušenost najít bydlení, penziony, výživa, Ayurveda, Panchakarma nákladů. Toto místo je velmi pohostinné a pohodlné, s útulnou a okouzlující atmosférou pro turisty a poutníky, kteří sem přicházejí z různých míst. Zde se narodil a žil Sri Madhvacharya, zakladatel doktríny filozofie Dvait. Udupi je známá svými nejstaršími chrámy, architekturou, tradiční medicínou a Ayurvedou. O tomto a mnoha dalších věcech se dozvíme v tomto článku.

Jak jsme se tam dostali

Ne tak dávno, po návratu do Ruska z cesty přes Indii, což bylo dobrodružství, přečtěte si zde. Než jsme mohli zapomenout na tuto slunečnou zemi, rozhodli jsme se jít na nekonečně teplé letní místo naší milované Indie, ale tentokrát bez zpáteční letenky. Na doporučení našich přátel, kteří žijí v Indii déle než rok, jsme se shromáždili pro jižní Indii, město Udupi, které leží mezi státy Goa a Kerala. Nikdy jsem tam nebyl, byl jen můj manžel.

Po odstranění všech dokladů jsme obdrželi turistické víza po dobu maximálně 6 měsíců. Nyní jsme si zvolili nejvhodnější a nejdražší trasu.

Abychom našli vhodnou volbu pro nás, ponořili jsme se do internetu a velmi rychle jsme si uvědomili, co potřebujeme. Koupili jsme si lístky na navazující let arabské letecké společnosti Etihad Airways z Moskvy do Abu Dhabi, a poté byly převedeny do indické letecké společnosti British Airways, letu, který dorazí v blízkosti Udupi na letišti Mangalore. Nemůžete dělat samostatné připojení a snadné koupit jízdenku Aeroflot, mají tam už se spojil s EIR India Express a snadno se letět na stejném Mangalore. Chtěli jsme si však koupit lístky co nejlevněji, a proto jsme tuto službu využili. Doporučuji tuto společnost při výběru jízdenek, protože si můžete koupit ty nejvýhodnější nabídky pro všechny letecké společnosti.

Když opustili letiště, okamžitě jsme našli zastávku taxi, tam je také pokladna, po uvedení adresy - řidič je jmenován a můžete jít, aniž byste se o nic obávali.

Bydlení v Udupi

V Udupi existuje několik možností bydlení v různých cenových rozpětích, v závislosti na vašem rozpočtu. To může být skromné ​​pokoje v levné penziony v blízkosti chrámu Krishna, asi 250-300 rupií denně s teplou vodou nebo bez, docela čisté prostorné pokoje se sprchou a WC. A také mohou být různé hotely na pobřeží oceánu, jejichž cena je asi 900 rupií a výše.
Od chvíle, kdy jsme do Udupi dorazili na dlouhou dobu, jsme se nezdařili možnosti hotelu nebo gesta, takže jsme se dozvěděli, že Udupi pronajal byty ve velmi pohodlných civilizovaných obytných komplexech. Ale za účelem pronájmu takového ubytování je nutné nalézt reklamy na internetu, kde jsou samozřejmě nabízeni agenti a cena se v tomto případě stává mnohem vyšší, nebo se můžete jen projít a požádat o místní obyvatele, například prodejce obchodů. V průměru jsou prostorné apartmány s jednou ložnicí od 6000 do 10 000 rupií.

Potřebujete-li hotel nebo penzion v Udupi, vyhledávejte jej a rezervujte jej pomocí níže uvedeného formuláře.

Kavárny a restaurace

Bydleli jsme v pohodlném bytě, kde se všechno chceme mohl připravit, ale někdy máte chuť k jídlu, že - něco zajímavého, kromě jižní Indie hrdý na svou neuvěřitelně lahodné vegetariánské kuchyně. Na náměstí u kostela má mnoho let je jeden malý levný kavárna Mitra Samaj, snack tak říkajíc, kde můžete ochutnat slavný Idli a dosas, které jsme popsali v tomto článku..

Nejoblíbenější restaurace samozřejmě byla Woodlands. Zde si můžete objednat vše, co je v nabídce, indické kuchyně, čínské, západní, pro každý vkus. A také skvělá volba pro ty, kteří nepoužívají cibuli a česnek, v menu je zvýrazněn červenou hvězdičkou. Náklady na dva jsou v průměru Rs 400.

Ovoce a zelenina

Žádná snídaně nemůže dělat bez ovoce, a ještě více, pokud jsme v tropické zemi, kde každý den chodíme kolem ovocných stromů a palmů. Již máme oblíbené ovoce, jako je taťka, mango, guava. Každý má svůj vlastní charakter a vynikající chuť. Existují však ovoce, které jsme nikdy nezkusili, a rozhodli jsme se zkusit to, co dostaneme na trh. Našli jsme velkou obchod s ovocem a vybrali si nějaké podivné, ale hezké ovoce. Zelený kulatý kužel, nazvaný "cukrové jablko", kůže voní jako jedle a uvnitř je bílé tělo s černými kosti jako fazolemi. Chuť je sladká a sladká.

Také jsme narazili na pichlavé, chlupaté bobule, jehož jméno nevíme. Přerušili jsme ovoce na polovinu, našli jsme želé průhlednou buničinu s oválnou kostí uvnitř. Sladké a kyselé chuť bobule, které, jak víme, nejedíte moc a je žvýkat dost tvrdě.

Banány - ovoce nejsou překvapující, ale rozmanitost jejich odrůd je prostě neuvěřitelná. Nemohli jsme si ani zapamatovat všechna jména. Ale určitě jsou to nejkrásnější pro sebe.
Jackfruit - tento soudruh nás podmanil. Není to to, že chutná blaženost z jeho vkusu, spíše nás přitahuje svým podivným vzhledem. O videu o Jackfruitu zde vidíme video

No i další plody, které jsou zde v plném rozsahu po celý rok: vodní melouny, pomeranče, jablka, chiku-indické sladké ovoce, povrchně podobné bramborám, ale pouze zvenčí.
Všechny zeleniny, zeleniny a špenát, které jsou nám známy, se prodávají na stejných trzích. Můžete si také koupit místní indickou zeleninu. Například Korela - pupyrchatoy zelené, podlouhlé, má hořkou chuť, to, co se nehodí, je třeba připravit samostatný, vaření nebo sušení na pánvi, se ukáže křupavé a chutné občerstvení.


Zelenina, která vypadá jako okurka a cuketa, je pouze žlutá a bohatá, chutná jako cuketa, stává se průhledná při vaření. Místní obyvatelé připravují s sebou polévky, dušené s jinou zeleninou.
Ceny za nákupy jsou velmi povzbudivé. Obrovský balíček ovoce a zeleniny stojí v průměru 300 rupií. A co je pro Indii velmi překvapivé, v Udupi je velmi upřímný lid, můžete zapomenout na aukci a nemusíte se obávat, že někdo oklamat.

Pláž a moře

No, jak neřeknout kouzelný oceán, šustění jeho vln, západy slunce, zlatý písek. Asi 4 km západně od Udupi, na pobřeží Karnataka je Malpe beach. Na tomto místě je velmi fascinující přírodní scénický výhled. Když jsme poprvé přijeli na pláž, byli jsme příjemně překvapeni krásou a čistotou.

První byla vysoká památka Mahatmy Gándhí. Pláž je velmi čistá, všude tam jsou slámové deštníky, takže se můžete schovat před jasným slunečním sluncem.

Samozřejmě, že jsme byli spatřeni bílou, nečleněnou, okamžitě si všimli místní indiáni a nemohli jsme jim odmítnout, abychom vytvořili pár obrázků pro paměť.

Oceán sám není vždy klidný. Někdo směle se vlní na vlnách, ale někdo je zničený těmito bouřlivými vlnami, že je nemožné jít dál než kloubovitě ve vodě. Nikdo neplaví daleko, je to nebezpečné!

Ve velkém ohni je oceán skutečná spása. Osvěží a uklidňuje.
No, proletové proso je úžasné. Slunce sedí velmi rychle, takže musíte zachytit okamžik nevýrazné krásy.
Nedaleko pláže Malpe je starobylý chrám Balaramy.

Chrámy Udupi

Udupi je posvátné starobylé město, ve kterém je spousta chrámů. Toto je středisko duchovních a kulturních aspektů. Udupi je primárně proslulý chrámem Krishna nebo Sri Krishna Math, založeným před 800 lety velkým svatým Madhavacharyí.

Vedení matematiky a údržba chrámu Madhvacarya předal svým 8 učedníkům, z nichž každý založil jednu matematiku. Tyto matematiky jsou známé jako Ashta-Maths, což znamená "osm matematiků". Toto místo se tak stalo komplexem chrámů. Také na území komplexu, uprostřed je chrám Shiva nebo chrám Chandramoulesvara jiným způsobem, chrám Parashurama nebo chrám Anantesvara. Parasurama je považována za jednu z inkarnací Pána Višnu. Je žákem Pána Šivy, proto je uctíván ve formě Šiva-Lingam.
Nemohu pomoct, ale vyprávět o okouzlujícím slonovi pod názvem Subhadra, který žije na území chrámového komplexu. Subhadra zde věrně slouží lordu Kršnovi. Když Božstva projíždějí kolem chrámu ve voze, doprovází tento procesí Subhadra. Ráno nebo večer na otevřenou branou a Subhadra je možné ji přiblížit, půjčit jí peníze, bude se dát svůj blagoslovnie dotýká kufr hlavu, a dát peníze na majitele.

Jednoho večera jsme projížděli kolem Subhadry, její brány už byly zavřené, ale ona byla ráda svým návštěvníkům a vesele mávala velkými a krásnými ušima. V našich rukou jsme měli celý balíček jablek a my jsme měli představu, jak krmit krásný Subhadra. Nejprve jsme hodili jablko přes bránu. Subhadra se k němu natáhl kufrem, nehýbal se a pečlivě hodil jablko do úst a jedl! Pak jsme hodili další jablko a další. Subhadra souhlasně přikývl a vděčně zvedl kufr na vrchol.
O starobylé legendě spojené s tímto místem, o chrámu a jeho obyvatelích se můžete dozvědět na video

Nejnovější video o Udupi

Panchakarma, Ayurveda a medicína v Udupi

Udupi a kampus Manipal jsou také známé pro své kliniky, Ayurveda a Panchakarma. Mnoho lidí z Ruska, z Evropy chodí dobře, aby se podrobilo léčbě.

Nemocnice Kasturba v Manipalu je největším centrem s nejlepšími specialisty v Indii, s mnoha odděleními s alopatickými, homeopatickými a ayurvédskými metodami léčby.

Ayurveda (starověká indická věda) je klíčem k dobrému zdraví. To je velmi běžné nejen v Udupi, ale také v celé Indii. Ayurveda nabízí systém čištění bez vedlejších účinků. Stav Karnataka je považován za jedno z nejlepších míst pro průchod Panchakarmy (průběh čištění těla). Zde lékaři velmi pečlivě předávají své znalosti a neocenitelné zkušenosti svým potomkům.
Přišli jsme do Indie, Udupi, Karnataka za tímto účelem - léčit, očistit tělo a udržet zdraví v těle. Kurz Panchakarma obvykle trvá 21 dní, ale v závislosti na charakteristikách organismu, složitosti onemocnění může lékař individuálně zvýšit nebo snížit průběh. Přečtěte si celý svůj přehled a podívejte se na video o kurzu Panchakarma.

Náklady na kurz Panchakarma v Udupi jsou 21 dní od 400 dolarů.

Žili jsme v Udupi po dobu 5 měsíců, tentokrát letěl velmi rychle a bez povšimnutí. Během této doby, když jsme byli v Udupi, se v blogu objevila celá řada článků pro ty, kteří se zabývají meditací od samého počátku, jmenovitě popisem nejlepších póz pro meditaci. Postupně se toto téma rozšiřuje a prohlubuje. A je čas, abychom jeli dál a pokračovali v naší cestě. Sledujte novinky přihlašte se k novým videím, abyste si nenechali nic zajímavého.

Fórum o cestování do Indie

Všechna Indie: Zprávy, Cestování a výlety, Ajurvéda a zdraví, Jóga a Ashramy, Ezoterický a Mysticismus

  • Index fóra
  • Změna velikosti písma
  • Nejčastější dotazy
  • Přihlaste se

ZKOUŠKY o výletě do Ayurvedy

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »Pá 11. května 2015 11:23 hod

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy 13. května 2015 6:22 hod

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »So 16. května 2015 13:52

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »Pá 5. června 2015 12:18 hod

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »Pá 14. srpen 2015 10:52

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »St 09.09.2015 13:07

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »St okt 07, 2015 14:01

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »Pá 30. října 2015 13:54

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Go down

Re: ZKOUŠKY o výletě do Ájurvédy

vy »Pá prosinec 04, 2015 14:33

Recenze vesnice Somatheeram Ayurveda

Chowara, jižně od Kovalama, 695501 Kovalam, Indie

Datum odvolání: 30. duben 2017 · Datum pobytu: duben 2017

To je všechno! :-)) je skvělá dovolená v kombinaci s léčbou, jídlo je nádherné, hotel je pohřben v květinách, počasí je báječné, personál je laskavý a družný.

Možná, že čistota lehátka u bazénu a práci zaměstnanců kolem bazénu - to by bylo hezké, kdyby mohl udělat více, aby pomohla zákazníkům pohybující postele, vytřela a rozdal ručníky a matrace

Datum odpovědi: 30. března 2017 · Termín pobytu: březen 2017

Líbí se mi jen jedna věc - jsou to procedury, dobří lékaři a terapeuti.

Začali je šetřit na všechno, uvítací nápoj nebyl dán. Sad v hrdé kondici prakticky zničil všechny rostliny horských zahradníků. dlažba bazénu spadne, rekreanti dostat ven z vody a umístí na náraznících basseyna.Pitanie mnohem horší, zcela vyloučit kuře a ryby, hnědá rýže. Jedno zelí. Na výjezdu nebyl jako obvykle darem. Wi Fi pracoval s hroznými přerušeními, stránky se neotevřely. Pokud by to nebylo pro ajurvédskou léčbu pro cokoli, tady by se už nevrátila.

Datum odvolání: 17. září 2016 · Termín pobytu: září 2016

: Žijete v džungli - ticho, klid, klid. Personál je úžasný

Na nákupy a nemysli si, že hlavní měna eura není citována jako

Datum revize: 10. září 2016 · Čas pobytu: srpen 2016

Potřebujete ruské kanály v televizi!

Datum stažení: 5. června 2016 · Doba pobytu: květen 2016

Vynikající hotel pro ty, kteří chtějí získat klid, ticho, pozornost a ayurvédskou léčbu!

Datum revize: 19. dubna 2016

Příroda, bazén, panoramatický výhled - vynikající! Ayurveda je super! Několik ovoce na večeři.

Ne vždy doplňte kosmetické doplňky v koupelně včas a v plném rozsahu. Mnoho rekreantů s malými dětmi se stalo, to opravdu strase. Pro děti není nic, děti nemají co dělat, řídí rodiče a rekreanti blázniví, zabraňují uvolnění. Mluvili jsme s ostatními rekreanty o tomto, všechny tyto kmeny a zabraňují léčbě, neexistuje způsob, jak se úplně uvolnit, včetně bazénu.

Datum revize: 6. dubna 2016

Téměř všechno! Dobrá Ayurveda, krásné území, ticho!

Klimatizace není v ceně pokoje! Bylo to velmi horké! Bez něj to nebylo možné!

Datum revize: 26. ledna 2016

Hotelová oblast, krásné západy slunce.

Není kvalitní služby Ayurvedy, je spíše resort. Ale ne ayurvédská klinika.

Datum revize: 7. září 2015

Na pláži se nelíbilo jen životní stráž, hrubý a líný.

Datum revize: 24. března 2015

poprvé v Indii a poprvé v ayurvédské léčbě, takže není nic srovnatelného, ​​ale celkový dojem je velmi dobrý. Hotel není drahý, nachází se na pláži, který nenajdete často, jídlo je vynikající. Čisté, útulné, spousta zeleně a květin. (na hluk, hodně lidí, žebráků a špíny mimo hotel jsme byli v podstatě připraveni). Personál je zdvořilý a povinný, cenzurovaný pouze na recepci.

Na zahradě jsme rezervovali chatu a dostali jsme standardní pokoj a zaměstnanci reagovali na nároky spíše podivně. Nikdy jsme nedostali naše číslo, ale nebyli jsme příliš rozrušeni - náš standard byl pohodlně umístěn a rozhodl se, že ho uloží, jakmile se to stane. Ale ne tady to bylo - překvapení nás čekalo i při výpočtu - množství, které jsme denně vystavovali (přibližně +20%). Když to ukázali, všechno bylo pevné, ale zbytek zůstal.

Datum revize: 20. ledna 2015

Procedury, jídlo, dekorace místností a okolí, starost o pokoj a klid

není tam žádná značka pro pláž, slabá wi-fi, malý bazén

Hosté také napsali hodnocení o těchto možnostech:

State College, USA

Hodnocení hostů odráží osobní názor zákazníků společnosti Booking.com, kteří odpověděli na dotazník po svém pobytu v hotelu. Tato stanoviska se nemusí shodovat se stanoviskem společnosti Booking.com. Zobrazit pravidla psaní recenzí

Tipy pro psaní recenze na Booking.com

Hodnocení hotelu a obsah recenzí by měl být relevantní pro vaši příští cestu a za tímto účelem pošleme do archivních recenzí více než 24 měsíců.

Pouze host, který rezervoval ubytování přes Booking.com a pobyt v rezervovaném ubytování, může zanechat recenzi. Díky tomuto pravidlu jistě víme, že všechny naše recenze jsou napsány těmito hosty. Kdo může lépe říct ostatním o bezplatných snídaních, přátelském personálu a klidné místnosti, než o hosty, kteří byli o tom přesvědčeni z vlastních zkušeností?

Chceme, abyste s námi sdíleli vaše dojmy, a to jak pozitivní, tak i negativní, pomocí několika jednoduchých tipů.

O recenzích

Věříme, že recenze hostů a odpovědi zástupců ubytovacích zařízení budou zobrazovat různé názory a pomohou hostům přijímat informovaná rozhodnutí při výběru ubytování.

Přístup k recenzím

Komentáře k Booking.com odrážejí názory našich hostů a partnerů a respektujeme je.

Každou recenzi zveřejníme co nejrychleji, a to bez ohledu na to, zda je negativní nebo pozitivní, za předpokladu, že byl testován na dodržování zásady Booking.com. Budeme také jasně zobrazovat stav odeslaných informací.

Poté, co odešlete recenzi, můžete to opravit kontaktováním služby podpory společnosti Booking.com.

Budeme používat stejná pravidla a standardy pro veškerý uživatelský obsah, stejně jako odpovídající odpovědi zástupců objektů.

Věříme, že názory uživatelů a zástupců objektů nepotřebují připomínky. Neposkytujeme závazek hodnotit jejich objektivitu. Booking.com je pouze kanál pro distribuci komentářů od hostů a partnerů.

Pravidla a standardy pro zpětnou vazbu

Pomocí těchto pravidel a standardů chceme zajistit, aby společnost Booking.com zobrazovala užitečný obsah vhodný pro celou rodinu. Zároveň nechceme omezit svobodu vyjadřování kritických názorů. Jsou cenné bez ohledu na emocionální zbarvení.

Komentář by měl být o cestování. Nejužitečnější recenze jsou podrobně popsány a pomáhají ostatním lépe rozhodovat. Nepřidávejte komentáře osobního, politického, etického nebo náboženského charakteru. Reklamní informace budou smazány. Komentář k službě Booking.com by měl být zaslán službě zákaznické podpory nebo partnerům.

Komentáře by měly být relevantní a vhodné pro mezinárodní publikum. Nepoužívejte obscenity v žádném jazyce a nesnažte se je zakrývat změnou pravopisu. Žádné komentáře ani materiály, které podněcují nenávist, obsahují diskriminaci, ohrožení, obscénní komentáře a násilí nebo podporují porušování zákona, nejsou povoleny.

Obsah musí být autentický a jedinečný. Recenze jsou užitečná, pokud jsou nezaujaté a nezávislé. Váš komentář by měl vyjádřit Váš názor. Partneři společnosti Booking.com by neměli zveřejňovat recenze jménem hostů nebo nabídnout hostům cenu za odezvu. Budeme se snažit snížit hodnocení soutěžícího pomocí negativní zpětné vazby.

Nesdílejte osobní údaje s jinými lidmi. Společnost Booking.com se pokusí skrýt e-mailové adresy, telefony, webové adresy a stránky v sociálních sítích atd.

Názory vyjádřené v připomínkách patří zákazníkům a zástupcům objektů na Booking.com, nikoliv však samotné Booking.com. Společnost Booking.com nenese žádnou odpovědnost za recenze a reakce na recenze. Booking.com je kanálem pro distribuci těchto recenzí a odpovědí, ale nerozhoduje o publikaci a neprojevuje se, že je ověří.

Výchozí reakce jsou řazeny podle data psaní a dalších kritérií, která jsou nejvíce relevantní, včetně (bez omezení) jazyk, skutečný text a non-anonymní hodnocení. Mohou být k dispozici další parametry třídění (podle typu cestujícího, hodnocení atd.).


Následující Článek

Fórum hepatitidy

Související Články Hepatitida