Altevir - Hodnocení

Share Tweet Pin it

Altevir je prostředek interferonu, který je důležitým faktorem lidské imunity. Ve složení tohoto léčiva existují látky, které mají antivirovou aktivitu. Jednou z nejdůležitějších složek je rekombinantní interferon alfa-2 beta. Tato látka inhibuje množení virů, snižuje intenzitu patologických reakcí. Buněčná imunita je stimulována působením interferonu, tj. Zvyšuje se aktivita buněk fagocytů a T buněk. Vzhledem k přítomnosti této látky v lidském těle se rychlost a intenzita vývoje nádoru snižují. Proto v léčbě onkologických a virových patologií odborníci často předepisují léky interferonu, včetně přípravku Altevira.

Pokyny k užívání přípravku Altevir

Používá ho pacienti s chronickými formami virové hepatitidy B a C, stejně jako s papilomy a kondylomy. Doporučuje se také u některých maligních onemocnění, jako je Kaposiho sarkom, melanom.

Forma přípravku Altevir pro parenterální podání je subkutánní nebo intramuskulární injekce, intravenózní infúze pomocí kapátků. Při léčbě přípravky Altevir by měl být pacient pod dohledem lékaře. A dále pacient může nezávisle pokračovat v léčbě. Pokyny k léčbě přípravkem Altevir obsahují obecné informace o různých taktických způsobech jmenování v závislosti na patologii. Je pravda, že takové informace jsou zobecněny a nikdo nezruší individuální jmenování lékařem, v závislosti na specifických situacích.

Kontraindikace

Při těžkých patologických stavech ledvin a jater, tj. Při léčbě imunosupresivy, je zapotřebí užívat v patologických stavech kardiovaskulárních a nervových systémů. Také je kontraindikován u jedinců s autoimunitními patology a paralelní léčbou imunosupresivy. Použití se nedoporučuje u onemocnění štítné žlázy, plic, diabetes mellitus. Altevir je zakázán těhotným a kojících matek.

Nežádoucí účinky

Osobní nesnášenlivost k léčbě, nedodržení všech pokynů uvedených v pokynech může vést k častým nežádoucím účinkům, jako je horečka, zimnice, slabost. Tyto reakce jsou však dočasné. Nervový systém může být ovlivněn lékem, který se projevuje podrážděností, depresivním stavem, bolesti hlavy. Také léčba přípravkem Altevir může způsobit bolest svalů, poruchy trávení, nízký krevní tlak, porušení krevního složení, dokonce dermatologické reakce.

Recenze hotelu Altevira

Nejčastější recenze o přípravku Altevir ovlivňují téma léku. Pokud jde o účinnost tohoto léčiva a jeho analogů, pochybnosti nevyvolávají u pacientů.

  • Včera poprvé jsem cítil akci Altevira. Injekce byla provedena v žaludku, velmi bolestivý postup. Byla tu otázka: zda je možné pichnout ve stejné stříkačce, ale pouze v hýždě? Jen jsem si uvědomil, že se nemůžu vstříkat do mého žaludku. Lékař řekl, že můžete vstřebat intramuskulárně jak do nohy, tak do hýždí. Avšak injekční stříkačka by neměla užívat inzulín, ale obvykle.
  • Altevir denně podávám injekci. Lékař předepisuje, až dojde k poklesu ukazatelů biochemie. A pak to můžete udělat za den, a v některých případech může být jmenování lékařů omezeno třikrát týdně.
  • Doktor Altevir mi nařídil. Po první injekci byly pocity strašné. Samotná injekce je velmi bolestivá a ihned se zhoršilo celkové zdraví, hlava začala bolet. Myslím, že zkusím nějaké analogy z Altevir, protože mi to nevyhovuje.

Problém místa vpichu je nejoblíbenější u pacientů, kteří užívají tento lék. Léčba tímto lékem může trvat až šest měsíců. Během takového dlouhého cyklu injekčního podání léku na stejné místo může způsobit nežádoucí účinky. V případě dlouhodobého užívání je nejlepší podkožně injikovat injekci do záhybů břicha.

Pokud jde o četnost injekcí Altevira, názory se zde liší. Denní injekce jsou dostatečně vážným zatížením, které nemůže každý organismus udržet. Aby se snížila pravděpodobnost vývoje léků, doporučuje se Altevir bodit pouze třikrát týdně.

Balení Altevira, obsahující 5 ampulí po 1 ml, za cenu 972 až 1006 rublů.

Fórum hepatitidy

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

Altevir recenze

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Chib »23. listopad 2015 23:23

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Thraican »23. 11. 2015 23:24

200 $) a pvt se sníží na 3-4 měsíce. nebo drahé?

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Lelka »23. listopad 2015 23:25

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Lelka 23. listopadu 2015 23:32

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Lelka »23. listopadu 2015 23:33

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Chib »23 listopad 2015 23:39

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Chib »23. listopadu 2015 23:40

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva Thraican »23. 11. 2015 23:52

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva frecken »24. 11. 2015 08:23

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva LEXA »24. 11. 2015 08:42

Re: Altevir recenze

Vaše zpráva lesitsa »24. 11. 2015 09:18

Altevir

Popis je aktuální 20. 4. 2014

  • Latinský název: Altevir
  • ATX kód: L03AB05
  • Aktivní složka: Interferon alfa-2b lidský rekombinant (interferon alfa-2b lidský rekombinant)
  • Výrobce: Pharmapark (Rusko)

Složení

Roztok obsahuje jako aktivní složku interferon alfa-2b lidský rekombinant, Stejně jako další komponenty jako Octan sodný, disodná sůl ethylendiamintetraoctové kyseliny, dextran 40, chlorid sodný, čisticí voda pro injekci, Tween 80.

Forma vydání

Léčivo je ve formě injekčního roztoku.

Farmakologický účinek

Lék má antivirotika, antiproliferativní, imunomodulace a protinádorové vlastnosti.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Účinná látka léčiva interaguje s receptory na povrchu buněk, iniciuje komplexní řetězec transformací (například indukce syntézy cytokiny a Enzymy) a rovněž narušuje syntézu virové RNA a proteinů viru. To způsobuje antivirotika a antiproliferativní léku.

Navíc aktivní látka Altevir aktivuje prezentaci antigenu k imunokompetentním buňkám. Stimuluje také cytotoxický účinek T-buněk a fagocytární aktivitu makrofágy, utlačuje syntézu některých onkogeny a zabraňuje proliferaci buněk, včetně nádorových buněk.

Biologická dostupnost léčiva je přibližně 90%. Poločas eliminace je 2-6 hodin. Lék se vylučuje ledvinami glomerulární filtrace. Po 16-24 hodinách není účinná látka v krvi detekována. Je rozdělena do jater.

Indikace pro použití

Lék se používá pro:

  • leukémie vlasatých buněk;
  • chronické virovéhepatitidaV (pokud ne cirhóza jater a jeho znamení);
  • non-Hodgkinův lymfom;
  • papillomatóza hrtanu;
  • více myelom;
  • genitální bradavice;
  • postupovat rakovina ledvin;
  • chronické virové hepatitidy C (není-li jaterní nedostatečnost a jeho příznaky) - se sdružuje komplexní terapie ribavirin;
  • chronické myeloidní leukémie;
  • melanom;
  • sarkom Kaposi at AIDS.

Kontraindikace

Altevir neplatí, pokud:

  • přecitlivělost na složky léčiva;
  • těžké selhání ledvin;
  • chronické hepatitida s dekompenzací cirhóza jater;
  • imunodepresivní léčivé přípravky;
  • dekompenzované plicní onemocnění;
  • hyperkoagulace;
  • těžké hepatální nedostatečnost;
  • těhotenství;
  • laktace;
  • těžké kardiovaskulární nemoci;
  • závažné poruchy centrálního nervového systému (zejména v případě epilepsie, deprese);
  • autoimunitní onemocnění;
  • dekompenzován diabetes mellitus;
  • vysloveno myelosuprese.

Nežádoucí účinky přípravku Altevira

Nežádoucí účinky přípravku Altevir se nejčastěji projevují ve formě horečky, bolesti hlavy, zimnice, nevolnost, obecná slabost, myalgie, potlačující chuť k jídlu.

Ve vzácných případech jsou bolesti v břiše, nervozita, úzkost, trávení, autoimunní tyroiditida. Mohou se objevit změny v laboratorních indikátorech (reverzibilní): leukopenie, snížení úrovně hemoglobin, zvýšená aktivita jaterních enzymů, granulocytopenie, trombocytopenie.

Pokyny pro Altevir

Lék se podává intramuskulárně, intravenózně, intraperitoneálně, subkutánně, intrathekálně do léčebného zaměření. Instrukce pro přípravek Altevir poskytuje následující jednotlivá dávka pro dospělé - 3 až 6 milionů IU. V případě potřeby může jít nahoru. Děti dostávají 500-100 tisíc IU na kilogram hmotnosti.

V závislosti na onemocnění jsou v návodu k použití stanoveny také následující schémata:

  • papillomatóza hrtanu - dospělí 6 milionů IU 5krát za 7 dní nebo 3 až 6 milionů IU třikrát za 7 dní (léčebný kurz - měsíc), 3 miliony IU dvakrát za 7 dní (léčebný kurs - 12 týdnů), 3 miliony IU každých 7 dnů (průběh léčby - 28 týdnů); děti 50-100 tisíc IU třikrát za 7 dní (průběh léčby - měsíc), 50 000 IU každých 7 dní (průběh léčby - 28 týdnů), 50 000 IU dvakrát po dobu 7 dní (průběh léčby - 12 týdnů ). V případě progrese onemocnění může být dávka zvýšena;
  • Těžké hepatální nedostatečnost u kojenců - 3 až 6 milionů IU / m2, které lékař během týdne provádí intraperitoneálně, by měl být užíván denně. Během druhého týdne léčby se stejná dávka podává intramuskulárně. Frekvence příjmu může být snížena až třikrát týdně od třetího týdne;
  • chronická hepatitida B - odborníci pro dospělé pacienty doporučují intramuskulární podávání 6 milionů IU denně po dobu dvou týdnů, pak dvakrát za 7 dní (léčebný režim - 16 týdnů) a třikrát za 7 dní (léčba - měsíc); děti mladší 12 let by měly užívat 3-6 milionů IU / metr čtvereční intramuskulárně třikrát za 7 dní (léčba - 16 týdnů); děti ve věku 12 let užívají jednu dávku 6 milionů IU;
  • chronická hepatitida C - odborníci poukazují na použití u dospělých pacientů 3 milionů IU subkutánně nebo intramuskulárně 3krát za posledních 7 dní (léčebné kúry - 9 měsíců), děti potřebují, aby se 3 miliony IU / m stejným způsobem;
  • HIV infekce - Musíte užít 3 miliony IU třikrát za 7 dní. Pokud se objeví neutralizující protilátky, je léčivo nahrazeno přirozeným interferon;
  • Horúčka dengue - během 72 hodin po nástupu příznaků jsou dospělí předepisováni, aby užívali 3-6 milionů IU 3 denní den, děti užívají 50-100 tisíc IU na kilogram hmotnosti podle stejného schématu;
  • non-Hodgkinův lymfom (malignita střední nebo nízká) - lék je užíván po remisi, což je dosaženo polychemotherapy. Mělo by být podáno 6 milionů IU třikrát za 7 dní;
  • genitální bradavice - U dospělých pacientů by mělo být podáno 6 milionů IU (celý cyklus léčby je určen po dobu 6 týdnů) denně v kombinaci s interferon alfa 2b (masť) třikrát denně, pacientům v dětském věku jsou přiděleny 50-100 tisíc IU na kilogram;
  • virové hepatitidy - první 12-15 MIU (platí - 3-5 dnů), intramuskulárně nebo intraperitoneálně každý den, poté na 6 milionů IU intramuskulární injekcí za den, až do negativní výsledky na virové markery hepatitida; v případě subakutního viru hepatitida u dětí od 1 roku je třeba vzít 3-6 milionů IU / m 1-2 týdnů (první týden intraperitoneálně, pak intramuskulárně), potom může léčba pokračovat se stejnou dávkou, ale třikrát za posledních 7 dní, dokud negativních ukazatelů na markery onemocnění;
  • Kaposiho sarkom - stanovit denní příjem 30 milionů IU s včasnou diagnózou - 6 milionů IU (platí 6 týdnů), stejná dávka je předepsána dětem;
  • chronická myelogenní leukémie - po hematologická remise vzít 3 miliony IU / m2 den předtím cytogenetické remisie nebo regrese onemocnění;
  • herpes zoster - lékaři doporučují denně používat 6 milionů IU (léčebný kurs týdně), poté v případě potřeby užívat 6 milionů IU denně po dobu dvou týdnů. Měl by být kombinován s použitím interferon alfa2b (jako masť) každých 6 hodin;
  • solidních nádorů - dospělí pacienti by měli být 9 milionů IU vstřikováním subkutánně nebo intramuskulárně po dobu jednoho měsíce každý den, udržovací dávka - 6 milionů IU třikrát za posledních 7 dní (léčebné kúry - 3 měsíce), by měly být děti zavedena 3-6 milionů IU / m². m podle stejného režimu příjmu. Pokud je účinek pozitivní, může být průběh léčby prodloužen po dobu jednoho roku v udržovací dávce.

V některých případech se mohou režimy léčby lišit. Maximální dávka by v tomto případě neměla být vyšší než 3 miliony IU.

Předávkování

V případě předávkování nejsou údaje o přípravku Altevir poskytovány.

Interakce

Možné reakce na kombinaci přípravku Altevir s jinými léky nejsou plně pochopeny. S opatrností by měl být tento lék užíván hypnotika a sedativy, stejně jako s těmi, které poskytují myelosupresivní účinek, a omamné látky analgetika.

Pokud je Altevir používán současně s Teofylin, Je nutné sledovat koncentraci těchto látek v krvi, dávky je možné upravit.

Kombinace léku s chemoterapeutem protinádorových léků zvyšuje riziko toxických účinků.

Obchodní podmínky

Tento přípravek je vydáván v lékárnách podle předpisu.

Podmínky skladování

Tento přípravek uchovávejte při 2-8 ° C, v žádném případě by neměly být zmraženy. Místo by nemělo být přístupné dětem.

Datum vypršení platnosti

Uchovávejte tento přípravek delší než 18 měsíců.

Recenze hotelu Altevira

Z přehledu o Altevire vyplývá, že mnoho pacientů užívá drogu poměrně tvrdě. Velmi často se na fóru, kde se diskutuje o tomto nástroji, vyskytují zprávy o výskytu nežádoucích účinků. Navzdory tomu jsou recenze týkající se Alteviru většinou pozitivní, mnoho pacientů si stěžuje na negativní účinky, ale bere na vědomí nepochybnou účinnost tohoto léku.

Cena Altevira, kde koupit

Kup teď Altevir 3 miliony IU nebo 5 milionů IU je možné v ruských lékárnách přísně podle lékařského předpisu. Tento nástroj je poměrně drahý. Cena Altevir 3 miliony ME - asi 1100 rublů. U ampulí 5 milionů IU lze drogu koupit v průměru 1500 rublů.

Názory na drogu Altevir

Získali jsme skutečné recenze o produktu Altevir, který publikují naši uživatelé. Nejčastěji jsou odpovědi napsány matkami malých pacientů, ale také popisují osobní historii užívání léku na sebe.

Jako součást komplexní terapie u dospělých:
- s chronickou virovou hepatitidou B bez příznaků cirhózy;
- s chronickou virovou hepatitidou C v nepřítomnosti příznaků jaterní insuficience (monoterapie nebo kombinovaná léčba ribavirinem);
- s papilomatózou hrtanu;
- s genitálními bradavicemi;
- s leukémie z vlasatých buněk, chronická myeloidní leukémie, non-Hodgkinova lymfomu, melanomu, mnohočetného myelomu, Kaposiho sarkom na pozadí AIDS, progresivní rakoviny ledvin.

Diskuse

. Dokonce i první rok student zná vnější stěnu. Druhý - interferon-alfa droga má všechny roztomilé vedlejší účinky (viz terapie hepatitidy). Porovnejte pokyny s přípravkem viferon a altevir, rozsah a vedlejší účinky. Existují názory některých pediatrů, že děti dostávající viferon v ARVI mají delší a st.

. Sal by nikdy. Neexistuje žádná látka s tímto jménem. A ty, kdybys byl doktor, to by vědělo. A pokud nejste lékař, kdo jste vy? Reklamní agent? Více: píšete o "Intron" a "Altevir". Ne příliš líní, aby viděli, jaký druh příprav. Obojí se podává intramuskulárně nebo přes ústa. Pokud jste byl lékař, Natalie, věděli jste, že způsob podávání z velké části určuje počet vedlejších účinků. Co je naznačeno v kontraindikacích k těmto lékům ve slově, lze nazvat - chřipkový syndrom. Ty, samozřejmě, to nevíte. Odkud? V kulinárské škole to není vyučováno. O dalších skutečnostech nepředpokládám, že bych se domnívala, že tuto drogu neznám dostatečně, abych mohl soudit. A tady vy, čtenáři reko.

. Znám stěnu střeva i prvního člověka. Druhá - příprava interferonu-a má všechny roztomilé vedlejší účinky (viz hepatitidy terapii.). Porovnávat návod viferon a alteviru, rozsah a vedlejší účinky. Existují názory některých pediatrů, že děti dostávají Viferon SARS, mají dlouhou a přetrvávající horečka.... Ostatní přípravky - „antivirové“ a tzv imunomodulační přípravky s antivirovou aktivitou. - Tsikloferon, likopid, polioksidony, timogen, Kagocel, panavir, neovir, Isoprinosine, groprinosin, proteflazid atd rovněž nebyly řádné klinické bezpečnostní zkoušky a účinnost a nesmí být používán, zvláště.

. Zbytek je hodně. Jen tak pro zábavu, zadejte do vyhledávání na internetu, například „Intron“ (tento interferon alfa-2b zahraniční výroby, účinná látka je stejná jako v viferon) nebo „Altevir“ (to je naše produkce interferonu alfa-2b, a je zajímavé, s Stejná rostlina je látka interferonu alfa-2b pro výrobu čípků Viferon). Viz část "Nežádoucí účinky". Pak se podívejte na vedlejší účinky přípravku Viferon (podle instrukcí k léku, ne). Myslím, že tato nesrovnalost je docela zajímavá otázka, která se ho může zeptat lékaři, který jmenoval Viferona. "Zde jsou informace o ARVI http://forums.rusmedserv.com/showthread.php.

. Zbytek je hodně. Jen tak pro zábavu, zadejte do vyhledávání na internetu, například „Intron“ (tento interferon alfa-2b zahraniční výroby, účinná látka je stejná jako v viferon) nebo „Altevir“ (to je naše produkce interferonu alfa-2b, a je zajímavé, s Stejná rostlina je látka interferonu alfa-2b pro výrobu čípků Viferonu). Viz část "Nežádoucí účinky". Pak se podívejte na vedlejší účinky přípravku Viferon (podle instrukcí k léku, ne). Je to divné, že? Myslím, že tento rozpor - docela zajímavá otázka požádat ho k lékaři, který předepsal Viferon „Re-číst pro bůhvíkolikáté, a mohou být jisti, že jste na..

. Zbytek je hodně. Jen tak pro zábavu, zadejte do vyhledávání na internetu, například „Intron“ (tento interferon alfa-2b zahraniční výroby, účinná látka je stejná jako v viferon) nebo „Altevir“ (to je naše produkce interferonu alfa-2b, a je zajímavé, s Stejná rostlina je látka interferonu alfa-2b pro výrobu čípků Viferon). Viz část "Nežádoucí účinky". Pak se podívejte na vedlejší účinky přípravku Viferon (podle instrukcí k léku, ne). Je to divné, že? Myslím, že tato nesrovnalost je dost zajímavou otázkou, než ji požádat lékaře, který jmenoval Viferona. "Znovu čtete po stotinu a můžete být přesvědčeni.

. Xia střevní stěny i pervokursniku.Vtoraya je známo, - přípravek interferonu-a má všechny roztomilé vedlejší účinky (viz hepatitidy terapii.). Porovnávat návod viferon a alteviru, rozsah a deystviya.Est boční výhled na některých pediatrů, že děti dostávají viferon SARS mají více dlouhodobý a stabilní lihoradku.Kipferon - stejný viferon, který přidal imunoglobuliny z krve. Navzdory všem možným průzkumným opatřením není zajištěna žádná krev donoru bez virů hepatitidy a HIV. Používání jakýchkoli krevních derivátů by proto mělo být prováděno s velkou opatrností. Existují také homeopatické "protiopatření".

. přípravu léku, pak přineste normální argumenty. Například výsledky mezinárodních studií provedených podle pravidel lékařské medicíny založené na důkazech. Četl jsi, že chovají intron a altevir? Viděl jste seznam pobochek? Stále máte pochyb o tom, že přípravky na interferon jsou pro děti bezpečné, jak tvrdí naši.

. ayu máme něco podobného, ​​nebo bohužel (((anagrelidu tohoto tabletu ven? 5 tablet je tam bojí tolik pít (((komunikoval s holkama taky, s diagnózou ET, takže injekce představují nebo Altevir nebo Roferon-A a krevní destičky na podzim až na 300. Říkají a berou na ně, můžete, a jsou převedeny normálně. Jdu na placeného lékaře, zjistím.

Přečtěte si o Altevire, jak, jak může být Viferon neškodný, pokud funguje? Buď funguje as pobochkami nebo nefunguje a je neškodné. A další je třeba číst o smyslu pro interferon, o tom, jaký je obecně a jak funguje. Mělo by to být stále totéž, přemýšlejte.. Možná je část vitaminu C a E vše.

Recenze: Altevir

  • Pharmstandard-Ufavita
  • Doba použitelnosti: do 01.04.2019
  • Farmapark, Rusko
  • Doba použitelnosti: do 01.06.2020

Recenze zákazníků společnosti Altevir

Četl jsem spoustu recenzí na různých místech před použitím této drogy. Už jsem byl vyděšený. A teď vám řeknu své zkušenosti. Mé vzdělání v levé ledviny bylo odstraněno a interferon byl předepsán k bodnutí 9 měsíců po injekci. V onkologii varoval, že lék a zvyšuje teplotu v prvních dobách až do 40 ° C, k tomuto účelu je nutné, aby hodinu před injekcí nápoj aspirin. A tak teplota nebude 40, ale bude poprvé v blízkosti 38,5. Udělal jsem to. Intramuskulárně jsem injikoval altevir a čekal. Čtyři hodiny po podání injekce jsem se začal otáčet, chvěje, vrhá pot, bolesti kloubů, tj. všechny známky vysoké teploty a o hodinu později začaly pomalu proudit teplotu. Za hodinu se rozbíjení začalo postupně ubírat, ale teplota zůstala a neklesla, byla 38,8. Nevyšel nad tuto hodnotu. Myslela jsem, že jednoho dne povstane a spadne a všechno, ale ona se držel dál! A napil aspirin, snížil na 38. Mimochodem, můžete porazit, mluvil jsem s doktorem a doktor řekl, aby pomáhají tělu a sestřelit. Po 6 hodinách (teplota byla asi 37,8 a 38,1) jsem zavolala sanitku a zeptala se na jak dlouho to bude? Lékař řekl, že musíte být trpěliví a jak se droga odstraní z těla, teplota klesne. Řekl, že si můžete koupit nurofen, nimesil a pít, to pomůže zmírnit příznaky bolesti kloubů a trochu zmírnit stav. Právě zavedena do těla poprvé, že lék není znám k němu, a tak reaguje, je to v pořádku, uklidnil jsem se, usnul, byl před noci (můj manžel vztyčené na 12 dní). Noc šla dobře, klidně a ráno se probudil s teplotou 37. A někde v 10 hodin ráno spala teplota dost. Tedy. asi jeden den mi trvalo, než jsem se vypořádala. Ale slabost a nevolnost byly neodmyslitelné. Všechno dalšího spala. Cítí se jako trochu napětí pro tělo. To je jako dlouhotrvající akutní-virové onemocnění. A pak přišel čas znovu bodnout. Zažil jsem a zásoboval nurofenom a nemesilom, ale byl jsem překvapen. Chlady téměř necítili, teplota je maximálně 37. Slabé a trochu bolestivé, ale celkově je vše v pořádku. Chvalte Boha! Proto vydržte. a všechny příznaky přišly dolů, při každé injekci budou stále více a více tupé. Zdraví všem!

Chystám se za vlasatobuněčnou leukémii, zatímco jsem udělal 8 injekcí. Stát je tolerantní.

Byla léčena z hepatitidy z podlahy roku, žila jako v pekle. Léčba byla odložena, tk varovala, že je to těžké, ale neočekávalo to na tolik. Je to velmi těžké, dvě děti potřebují krmit, dát si hrát, dělat lekce a nemají sílu, ani se z postele. První týden v nemocnici upadl do mdloby, teplota byla 39,8, ještě horší. Narůstá na 15 kg, vlasy vypadají, kořeny vlasových bolestí, teplota 34,8 v přestávkách a po injekci 35,1. Nohy se krouží po tom, co jsou modřiny. Nyní není v krvi žádný virus, ale pokud se to vrátí podruhé, nemohu takovou terapii postavit, ani se nebudu snažit.

Těžký na působení léku, ale také významným bolavé hojí, mám virus C. První injekce, ačkoli být zavěšeny, ale je nutné, tolerovány, a teplota, a hlava nevlastní, a ve svalech na dotírající bolest, proboha! Pak se to stalo snesitelnějším, nebo se mi podařilo zvládnout. Půlkročně propíchnutá, prošla biochemií, všechno je normální, ale nyní je to jen strava, aby nedošlo k bolest.

Léčilo se jinou hepatitidou C. Nejdříve bylo vše v pořádku, symptomy a slabost výrazně ustoupily. Ale když jsem za týden dovolil provést injekce doma, po první domácí injekci se rozvinula silná slabost a hlava se začala otáčet. Je samozřejmě škoda, ale lék musel být nahrazen.

vzal průběh léčby hepatitidy s tímto léky - nežádoucí účinky jsou velmi silné po zahájení vstřikování třes, a je vysoká teplota, nevolnost, bolesti hlavy - nepřítel nechce, ale játra my vyústila v plném pořádku, recidiva PAH PAH nula pro celou tuto dobu (8 měsíců).

Altevir

Ekaterina Ruchkina 25. září 2012

Popis a pokyny léku Altevir

Altevir je přípravkem interferonu, který je jedním z nejdůležitějších faktorů obrany člověka. Tento lék obsahuje rekombinantní lidský interferon alfa-2 beta. Tato sloučenina má antivirovou aktivitu inhibicí množení virů v buňkách tkáně, stejně jako snížení intenzity reakcí samotných patologické tkáňové penetrace činidla (proliferace). Vliv interferonu stimuluje buněčnou imunitu - aktivitu buněk - fagocytů, T-buněk a tak dále. Navíc přítomnost této látky v těle snižuje rychlost vývoje nádorových procesů. Proto léčba virových a onkologických patologií zahrnuje podávání interferonových přípravků, například Altevira.

Altevir se používá k:

  • Chronické formy virové hepatitidy B a C;
  • Papilomy a kondylomy;
  • Některá zhoubná onemocnění - Kaposiho sarkom, melanom a tak dále.

Altevir forma uvolňováním pro parenterální podávání, - subkutánní nebo intramuskulární injekce, stejně jako intravenózní (po kapkách). Pokud jsou zobrazeny snímky, zahájení léčby by mělo být pod dohledem lékaře, ale pak může pacient pokračovat v léčbě samostatně. Instrukce léku Altevir obsahuje obecné informace o taktikách jeho použití v různých patologických stavech. Tyto informace jsou nepochybně poskytnuty pro obecné informace o pacientech, ale individuální jmenování provádí ošetřující lékař s přihlédnutím k konkrétní situaci.

Kontraindikován Altevir za:

  • Těžká ledvinová a jaterní patologie (s imunosupresivní léčbou);
  • Závažné kardiovaskulární patologie (včetně s hyperkoagulací);
  • Těžké patologie nervového systému a psychika;
  • Autoimunitní patologie a imunosupresivní terapie;
  • Nepodléhá korekci těžkých plicních onemocnění, štítné žlázy, diabetes mellitus a tak dále;
  • Během těhotenství kojení;

Nežádoucí účinky přípravku Altevir

Zavedení této drogy často vede k chřipkovým stavům - horečce, zimnici, slabosti. Tyto reakce jsou dočasné. Zdraví nervového systému může trpět, což se projevuje podrážděností, bolesti hlavy, depresivním stavem (až po sebevražedné myšlenky) a tak dále. Kromě toho může léčba přípravkem Altevir způsobit svalovou bolest, poruchy zažívacího traktu, pokles krevního tlaku, porušování krevní formulace, dermatologické reakce a tak dále.

Recenze hotelu Altevira

Obecně platí, že recenze týkající se Alteviru souvisí s diskusí o tom, jak a kam vstoupit. Potřeba užívání tohoto léku a jeho analogů zpravidla nevyvolává pochybnosti u pacientů. Takže na fórech, kde komunikují pacienti s virální hepatitidou, probíhají podrobné diskuse o tomto tématu:

- Včera jsem dostal první injekci přípravku Altevira do žaludku. Bylo to tak bolestné! Nejsem si jistý, co můžu udělat sám sobě... A mohu si injekčně injektovat do hýždí stejnou malou stříkačkou?

- V hýždě, v noze - můžete pichnout (již intramuskulárně, nikoliv subkutánně). To ale vyžaduje normální (ne inzulínovou) injekční stříkačku.

- Každým dnem se Altevir pichá, dokud se zvýšené ukazatele biochemie nezmění. A pak to udělám za den. Ačkoli někteří lékaři předepisují třikrát týdně...

Otázka místa vpichu je u těchto pacientů naléhavá. Koneckonců, držení dlouhého kurzu (například šesti měsíců) přípravku Altevira, zavedení do hýždě, znamená přeměnit obě svaly na souvislý "nerv". Pro takovou dlouhodobou léčbu je nejoptimálnější podávání léku subkutánně v záhybech břicha.

O frekvenci injekcí - existují různé názory. Je zřejmé, že takové intenzivní zatížení (denní injekce) může vydržet jen poměrně silné tělo. Doporučení třikrát týdně očistit Altevir je založeno především na nutnosti snížit pravděpodobnost nežádoucích účinků.

ALTEVIR

Najděte v lékárně a koupte ALTEVIR od 1 079.80R

ALTEVIR Instrukce
Injekční roztok

Injekční roztok transparentní, bezbarvá.

Pomocné látky: octan sodný, chlorid sodný, disodná sůl ethylendiamintetraoctové kyseliny, tween-80, dextran 40, voda d / u.

0,5 ml - ampule (5) - balení, planimetry (1) - balení karton.
0,5 ml - ampule (5) - obaly celulárního obrysu (2) - balení z lepenky.
0,5 ml - lahve (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - lahve (5) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - skleněné injekční stříkačky (1) - obaly, planimetrické buňky (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - skleněné injekční stříkačky (1) - obaly, planimetrické (3) - balení karton.
0,5 ml - skleněné stříkačky (3) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - skleněné injekční stříkačky (3) - obaly celulárního obrysu (3) - balení z lepenky.

Injekční roztok transparentní, bezbarvá.

Pomocné látky: octan sodný, chlorid sodný, disodná sůl ethylendiamintetraoctové kyseliny, tween-80, dextran 40, voda d / u.

1 ml - ampule (5) - obaly celulárního obrysu (1) - balení karton.
1 ml - ampule (5) - obaly celulární obrys (2) - balení karton.
1 ml - lahve (1) - balení z lepenky.
1 ml - lahve (5) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
1 ml - skleněné injekční stříkačky (1) - balení, planimetrie buněk (1) - balení z lepenky.
1 ml - skleněné injekční stříkačky (1) - obaly, planimetrické (3) - balení karton.
1 ml - skleněné stříkačky (3) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
1 ml - skleněné stříkačky (3) - obaly celulárního obrysu (3) - balení z lepenky.

Interferon. Protinádorové, protivirové a imunomodulační léky

Interferon. Altevir® má antivirový, imunomodulační antiproliferační a protinádorový účinek.

Interferon alfa-2b, interakcí se specifickými receptory na buněčných površích spouští komplexní změny řetězce v buňce, včetně indukce syntézy řady specifických cytokinů a enzymů dává syntézu virové RNA a virových proteinů v buňce. Výsledkem těchto změn je nespecifická antivirová a antiproliferační aktivita spojená s prevencí virové replikace v buňce, inhibici proliferace buněk a imunomodulační účinky interferonu. Interferon alfa-2b stimuluje proces prezentace antigenu imunokompetentních buněk má schopnost stimulovat fagocytární aktivity makrofágů a cytotoxické aktivity T-buněk a „natural killer“, zapojených do protivirové imunity.

Zabraňuje proliferaci buněk, zejména nádorových buněk. Má depresivní účinek na syntézu určitých onkogenů, což vede k inhibici růstu nádoru.

Při n / k nebo / m zavedení interferonu alfa-2b je jeho biologická dostupnost od 80% do 100%. Po podání interferonu alfa-2b Tmax v krevní plazmě je 4-12 h, T1/2 - 2-6 hodin Po 16 až 24 hodinách po zavedení rekombinantního interferonu do séra není stanoveno.

Metabolismus se provádí v játrech.

Alfa interferony mohou narušit oxidační metabolické procesy, což snižuje aktivitu mikrozomálních jaterních enzymů systému cytochromu P450.

Vylučuje se především ledvinami glomerulární filtrací.

Jako součást komplexní terapie u dospělých:

- s chronickou virovou hepatitidou B bez příznaků cirhózy;

- s chronickou virovou hepatitidou C v nepřítomnosti příznaků jaterní insuficience (monoterapie nebo kombinovaná léčba ribavirinem);

- s papilomatózou hrtanu;

- s genitálními bradavicemi;

- s leukémie z vlasatých buněk, chronická myeloidní leukémie, non-Hodgkinova lymfomu, melanomu, mnohočetného myelomu, Kaposiho sarkom na pozadí AIDS, progresivní rakoviny ledvin.

- těžké kardiovaskulární nemoci v anamnéze (nekontrolované chronické srdeční selhání, nedávno přenesený infarkt myokardu, těžké srdeční arytmie);

- závažné selhání ledvin a / nebo jater (také způsobené přítomností metastáz);

- epilepsie, stejně jako závažná dysfunkce centrálního nervového systému, zvláště projevující se depresí, sebevražednými myšlenkami a pokusy (včetně anamnézy);

- chronická hepatitida s dekompenzovanou cirhózou jater a u pacientů, kteří dostávají nebo nedávno podstoupili imunosupresivní léčbu (s výjimkou dokončené krátkodobé léčby SCS);

- autoimunní hepatitida nebo jiné autoimunitní onemocnění;

- léčba imunosupresivy po transplantaci;

- onemocnění štítné žlázy, které nelze kontrolovat obvyklými terapeutickými metodami;

- dekompenzované choroby plic (včetně CHOPN);

Dekompenzovaný diabetes mellitus;

- hyperkoagulace (včetně tromboflebitidy, tromboembolie plicní arterie);

- období laktace (kojení);

- přecitlivělost na složky léku.

Léčba je kontraindikována v těhotenství a laktaci (kojení).

Použijte s / k, v / m a / in. Léčbu by měl zahájit lékař. Dále s povolením lékaře může pacient podat samonosnou dávku samotnou (v případech, kdy je lék předepisován n / a nebo / m).

Chronická hepatitida B: Altevir ® injektuje SC nebo I / m v dávce 5 až 10 milionů IU třikrát týdně po dobu 16-24 týdnů. Léčba je přerušena po 3 až 4 měsících užívání v nepřítomnosti pozitivní dynamiky (podle DNA viru hepatitidy B).

Chronická hepatitida C: Altevir ® je podáván SC nebo I / m v dávce 3 miliony IU 3krát týdně po dobu 24-48 týdnů. U pacientů s recidivujícím onemocněním au pacientů, kteří dosud neměli léčbu interferonem alfa-2b, se zvyšuje účinnost léčby při kombinaci s ribavirinem. Doba trvání kombinované léčby je nejméně 24 týdnů. Terapie by měla být Altevirom 48 týdnů u pacientů s chronickou hepatitidou C genotypu 1 viru s vysokou virovou zátěží, v níž konec prvních 24 týdnů léčby, sérum není určeném viru hepatitidy C RNA

Papillomatóza hrtanu: Altevir ® se podává v dávce 3 miliony IU / m3 třikrát týdně. Léčba začíná po chirurgickém (nebo laserovém) odstranění nádorové tkáně. Dávka se volí s přihlédnutím ke snášenlivosti léku. Dosažení pozitivní odpovědi může vyžadovat léčbu během 6 měsíců.

Leukémie vlasatých buněk: doporučená dávka přípravku Altevir k podání SC pacientům po splenektomii nebo bez ní je 2 miliony IU / m3 třikrát týdně. Ve většině případů nastane normalizace jednoho nebo více hematologických indikátorů po 1-2 měsících léčby, je možné prodloužit dobu trvání léčby na 6 měsíců. Tento režim dávkování by měl být nepřetržitě dodržován, pokud nedojde k rychlému průběhu onemocnění nebo k výskytu příznaků závažné intolerance k léku.

Chronická myelogenní leukémie: doporučená dávka přípravku Altevir jako monoterapie činí 4-5 milionů IU / m2 denně za den. K udržení počtu leukocytů může být zapotřebí použití dávky 0,5 až 10 milionů IU / m2. Pokud léčba umožňuje kontrolu počtu leukocytů, pak je třeba udržovat hematologickou remisi s maximální tolerovanou dávkou (4-10 milionů IU / m2 denně). Léčba by měla být přerušena po 8-12 týdnech, jestliže léčba nevedla k částečné hematologické remisi nebo klinicky významnému poklesu počtu bílých krvinek.

Non-Hodgkinův lymfom: Altevir® se používá jako adjuvantní terapie v kombinaci se standardními režimy chemoterapie. Léku se podává SC v dávce 5 milionů IU / m3 třikrát týdně po dobu 2-3 měsíců. Dávka by měla být upravena v závislosti na snášenlivosti léku.

Melanom: Altevir ® se používá jako adjuvantní terapie s vysokým rizikem recidivy u dospělých po odstranění nádoru. Altevir ® je podáván intravenózně v dávce 15 milionů IU / m2 5krát týdně po dobu 4 týdnů, poté sc v dávce 10 milionů IU / m3 třikrát týdně po dobu 48 týdnů. Dávka by měla být upravena v závislosti na snášenlivosti léku.

Vícečetný myelom: Altevir ® je předepsán v období dosažení stabilní remise v dávce 3 miliony IU / m 3 třikrát týdně p / k.

Kaposiho sarkom proti AIDS: optimální dávka není stanovena. Látka může být použita v dávkách 10 až 12 milionů IU / m2 / den p / k nebo IM. V případě stabilizace onemocnění nebo odpovědi na léčbu pokračuje terapie, dokud nenastane regrese tumoru nebo se nevyžaduje vysazení léku.

Rakovina ledvin: není stanovena optimální dávka a schéma aplikace. Doporučuje se používat tablety s léky v dávkách od 3 do 10 milionů IU / m3 třikrát týdně.

Příprava roztoku pro intravenózní podání

Objem roztoku Altevir potřebného k přípravě požadované dávky se shromáždí, přidá se do 100 ml sterilního 0,9% roztoku chloridu sodného a vstřikuje se 20 minut.

Časté reakce: velmi často - horečka, slabost (závislost na dávce a reverzibilní reakce, zmizení během 72 hodin po přerušení léčby nebo při jeho ukončení), zimnici; méně často - malátnost.

Ze strany centrálního nervového systému: velmi často - bolesti hlavy; méně často - asténie, ospalost, závratě, podrážděnost, nespavost, deprese, sebevražedné myšlenky a pokusy; zřídka - nervozita, úzkost.

Z muskuloskeletálního systému: velmi často - myalgie; méně často - artralgie.

Z trávicího systému: velmi často - snížená chuť k jídlu, nevolnost; méně často - zvracení, průjem, sucho v ústech, změna chuti; zřídka - bolesti břicha, poruchy trávení; případně reverzibilní zvýšení aktivity jaterních enzymů.

Z kardiovaskulárního systému: často - snížení krevního tlaku; zřídka - tachykardie.

Dermatologické reakce: méně často - alopecie, zvýšené pocení; zřídka - kožní vyrážka, svědění kůže.

Na straně hematopoezního systému: reverzibilní leukopenie, granulocytopenie, snížení hemoglobinu, trombocytopenie jsou možné.

Ostatní: zřídka - ztráta hmotnosti, autoimunní tyroiditida.

Údaje o předávkování přípravkem Altevir ® nejsou k dispozici.

Léková interakce mezi Altevirem a jinými léky není plně pochopena. Opatrně je třeba užívat přípravek Altevir spolu se spacími tabletami a sedativy, narkotickými analgetiky a léky, které mohou mít myalodepressivní účinek.

Při současném podávání přípravku Altevir a teofylinu by měla být monitorována koncentrace těchto látek v séru a v případě nutnosti by měl být změněn režim dávkování.

Pokud se Altevir používá v kombinaci s chemoterapeutickými léčivy (cytarabin, cyklofosfamid, doxorubicin, teniposid), zvyšuje se riziko toxických účinků.

Předtím, než Altevir léčí chronickou virovou hepatitidu B a C, doporučuje se jaterní biopsie k posouzení rozsahu poškození jater (příznaky aktivního zánětu a / nebo fibrózy). Účinnost léčby chronické hepatitidy C se zvyšuje při kombinované léčbě s Altevirem a ribavirinem. Užívání přípravku Altevir není účinné při vývoji dekompenzované jaterní cirhózy nebo jaterní kómy.

V případě nežádoucích účinků během léčby přípravkem Altevir by měla být dávka léku snížena o 50% nebo dočasně zrušena před vymizením léku. Pokud se po snížení dávky přetrvávají nebo se vyskytnou vedlejší účinky nebo pokud se objeví progrese onemocnění, léčba přípravkem Altevir by měla být přerušena.

Pokud je počet krevních destiček nižší než 50 x 109 / l nebo hladina granulocytů je nižší než 0,75 x 109 / l, po 1 týdnu se doporučuje snížení dávky přípravku Altevir dvakrát s kontrolou krevního testu. Pokud tyto změny přetrvávají, musí být droga vyřazena.

Pokud je počet krevních destiček nižší než 25 x 109 / l nebo hladina granulocytů je nižší než 0,5 x 109 / l, doporučuje se přípravek Altevir® s kontrolou krevního testu po 1 týdnu.

U pacientů užívajících přípravky s interferonem alfa-2b mohou být v séru detekovány protilátky neutralizující jejich antivirovou aktivitu. Téměř všechny titry protilátek jsou nízké, jejich výskyt nevede ke snížení účinnosti léčby nebo výskytu jiných autoimunitních poruch.

Léčivo by mělo být skladováno mimo dosah dětí v souladu s normou SP 3.3.2-1248-03 při teplotě 2 ° až 8 ° C; Neuchovávejte v mrazničce. Doba použitelnosti - 18 měsíců.

Doprava při teplotě 2 ° až 8 ° C; Neuchovávejte v mrazničce.

Droga je uvolněna na předpis.

Informace jsou poskytovány lékařem "Vidal".
Poslední aktualizace popisu 09/28/2011

Altevir

Formy uvolnění

Recenze pacienta Altevir

Osobně jsem z této chřipkové antibiotik neměl prospěch. Všechno jsem pil podle pokynů, ale necítil jsem žádný účinek. Chřipka obvykle trvá týden, v tomto případě onemocnění prošlo stejným týdnem. Jediným viditelným účinkem je pokles teploty. Možná se ke mně nedostavil, i když lékař předepsal předpis. Další nevýhodou je vysoká cena. Obecně se mi nedoporučuji.

Pokyny pro použití altevir

Farmakologický účinek

Interferon. Altevir® má antivirový, imunomodulační antiproliferační a protinádorový účinek.

Interferon alfa-2b, interakcí se specifickými receptory na buněčných površích spouští komplexní změny řetězce v buňce, včetně indukce syntézy řady specifických cytokinů a enzymů dává syntézu virové RNA a virových proteinů v buňce. Výsledkem těchto změn je nespecifická antivirová a antiproliferační aktivita spojená s prevencí virové replikace v buňce, inhibici proliferace buněk a imunomodulační účinky interferonu. Interferon alfa-2b stimuluje proces prezentace antigenu imunokompetentních buněk má schopnost stimulovat fagocytární aktivity makrofágů a cytotoxické aktivity T-buněk a „natural killer“, zapojených do protivirové imunity.

Zabraňuje proliferaci buněk, zejména nádorových buněk. Má depresivní účinek na syntézu určitých onkogenů, což vede k inhibici růstu nádoru.

Farmakokinetika

Při n / k nebo / m zavedení interferonu alfa-2b je jeho biologická dostupnost od 80% do 100%. Po podání interferonu alfa-2b Tmax v krevní plazmě je 4-12 h, T1/2 - 2-6 hodin Po 16 až 24 hodinách po zavedení rekombinantního interferonu do séra není stanoveno.

Metabolismus se provádí v játrech.

Alfa interferony mohou narušit oxidační metabolické procesy, což snižuje aktivitu mikrozomálních jaterních enzymů systému cytochromu P450.

Vylučuje se především ledvinami glomerulární filtrací.

Forma uvolňování, složení a balení

Injekční roztok transparentní, bezbarvá.

Pomocné látky: octan sodný, chlorid sodný, disodná sůl ethylendiamintetraoctové kyseliny, tween-80, dextran 40, voda d / u.

0,5 ml - ampule (5) - balení, planimetry (1) - balení karton.
0,5 ml - ampule (5) - obaly celulárního obrysu (2) - balení z lepenky.
0,5 ml - lahve (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - lahve (5) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - skleněné injekční stříkačky (1) - obaly, planimetrické buňky (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - skleněné injekční stříkačky (1) - obaly, planimetrické (3) - balení karton.
0,5 ml - skleněné stříkačky (3) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
0,5 ml - skleněné injekční stříkačky (3) - obaly celulárního obrysu (3) - balení z lepenky.

Dávkovací režim

Použijte s / k, v / m a / in. Léčbu by měl zahájit lékař. Dále s povolením lékaře může pacient podat samonosnou dávku samotnou (v případech, kdy je lék předepisován n / a nebo / m).

Chronická hepatitida B: Altevir ® injektuje SC nebo I / m v dávce 5 až 10 milionů IU třikrát týdně po dobu 16-24 týdnů. Léčba je přerušena po 3 až 4 měsících užívání v nepřítomnosti pozitivní dynamiky (podle DNA viru hepatitidy B).

Chronická hepatitida C: Altevir ® je podáván SC nebo I / m v dávce 3 miliony IU 3krát týdně po dobu 24-48 týdnů. U pacientů s recidivujícím onemocněním au pacientů, kteří dosud neměli léčbu interferonem alfa-2b, se zvyšuje účinnost léčby při kombinaci s ribavirinem. Doba trvání kombinované léčby je nejméně 24 týdnů. Terapie by měla být Altevirom 48 týdnů u pacientů s chronickou hepatitidou C genotypu 1 viru s vysokou virovou zátěží, v níž konec prvních 24 týdnů léčby, sérum není určeném viru hepatitidy C RNA

Papillomatóza hrtanu: Altevir ® se podává v dávce 3 miliony IU / m3 třikrát týdně. Léčba začíná po chirurgickém (nebo laserovém) odstranění nádorové tkáně. Dávka se volí s přihlédnutím ke snášenlivosti léku. Dosažení pozitivní odpovědi může vyžadovat léčbu během 6 měsíců.

Leukémie vlasatých buněk: doporučená dávka přípravku Altevir k podání SC pacientům po splenektomii nebo bez ní je 2 miliony IU / m3 třikrát týdně. Ve většině případů nastane normalizace jednoho nebo více hematologických indikátorů po 1-2 měsících léčby, je možné prodloužit dobu trvání léčby na 6 měsíců. Tento režim dávkování by měl být nepřetržitě dodržován, pokud nedojde k rychlému průběhu onemocnění nebo k výskytu příznaků závažné intolerance k léku.

Chronická myelogenní leukémie: doporučená dávka přípravku Altevir jako monoterapie činí 4-5 milionů IU / m2 denně za den. K udržení počtu leukocytů může být zapotřebí použití dávky 0,5 až 10 milionů IU / m2. Pokud léčba umožňuje kontrolu počtu leukocytů, pak je třeba udržovat hematologickou remisi s maximální tolerovanou dávkou (4-10 milionů IU / m2 denně). Léčba by měla být přerušena po 8-12 týdnech, jestliže léčba nevedla k částečné hematologické remisi nebo klinicky významnému poklesu počtu bílých krvinek.

Non-Hodgkinův lymfom: Altevir® se používá jako adjuvantní terapie v kombinaci se standardními režimy chemoterapie. Léku se podává SC v dávce 5 milionů IU / m3 třikrát týdně po dobu 2-3 měsíců. Dávka by měla být upravena v závislosti na snášenlivosti léku.

Melanom: Altevir ® se používá jako adjuvantní terapie s vysokým rizikem recidivy u dospělých po odstranění nádoru. Altevir ® je podáván intravenózně v dávce 15 milionů IU / m2 5krát týdně po dobu 4 týdnů, poté sc v dávce 10 milionů IU / m3 třikrát týdně po dobu 48 týdnů. Dávka by měla být upravena v závislosti na snášenlivosti léku.

Vícečetný myelom: Altevir ® je předepsán v období dosažení stabilní remise v dávce 3 miliony IU / m 3 třikrát týdně p / k.

Kaposiho sarkom proti AIDS: optimální dávka není stanovena. Látka může být použita v dávkách 10 až 12 milionů IU / m2 / den p / k nebo IM. V případě stabilizace onemocnění nebo odpovědi na léčbu pokračuje terapie, dokud nenastane regrese tumoru nebo se nevyžaduje vysazení léku.

Rakovina ledvin: není stanovena optimální dávka a schéma aplikace. Doporučuje se používat tablety s léky v dávkách od 3 do 10 milionů IU / m3 třikrát týdně.

Příprava roztoku pro intravenózní podání

Objem roztoku Altevir potřebného k přípravě požadované dávky se shromáždí, přidá se do 100 ml sterilního 0,9% roztoku chloridu sodného a vstřikuje se 20 minut.

Předávkování

Lékové interakce

Léková interakce mezi Altevirem a jinými léky není plně pochopena. Opatrně je třeba užívat přípravek Altevir spolu se spacími tabletami a sedativy, narkotickými analgetiky a léky, které mohou mít myalodepressivní účinek.

Při současném podávání přípravku Altevir a teofylinu by měla být monitorována koncentrace těchto látek v séru a v případě nutnosti by měl být změněn režim dávkování.

Pokud se Altevir používá v kombinaci s chemoterapeutickými léčivy (cytarabin, cyklofosfamid, doxorubicin, teniposid), zvyšuje se riziko toxických účinků.

Nežádoucí účinek

Časté reakce: velmi často - horečka, slabost (závislost na dávce a reverzibilní reakce, zmizení během 72 hodin po přerušení léčby nebo při jeho ukončení), zimnici; méně často - malátnost.

Ze strany centrálního nervového systému: velmi často - bolesti hlavy; méně často - asténie, ospalost, závratě, podrážděnost, nespavost, deprese, sebevražedné myšlenky a pokusy; zřídka - nervozita, úzkost.

Z muskuloskeletálního systému: velmi často - myalgie; méně často - artralgie.

Z trávicího systému: velmi často - snížená chuť k jídlu, nevolnost; méně často - zvracení, průjem, sucho v ústech, změna chuti; zřídka - bolesti břicha, poruchy trávení; případně reverzibilní zvýšení aktivity jaterních enzymů.

Z kardiovaskulárního systému: často - snížení krevního tlaku; zřídka - tachykardie.

Dermatologické reakce: méně často - alopecie, zvýšené pocení; zřídka - kožní vyrážka, svědění kůže.

Na straně hematopoezního systému: reverzibilní leukopenie, granulocytopenie, snížení hemoglobinu, trombocytopenie jsou možné.

Ostatní: zřídka - ztráta hmotnosti, autoimunní tyroiditida.

Indikace

Jako součást komplexní terapie u dospělých:

- s chronickou virovou hepatitidou B bez příznaků cirhózy;

- s chronickou virovou hepatitidou C v nepřítomnosti příznaků jaterní insuficience (monoterapie nebo kombinovaná léčba ribavirinem);

- s papilomatózou hrtanu;

- s genitálními bradavicemi;

- s leukémie z vlasatých buněk, chronická myeloidní leukémie, non-Hodgkinova lymfomu, melanomu, mnohočetného myelomu, Kaposiho sarkom na pozadí AIDS, progresivní rakoviny ledvin.

Kontraindikace pro použití

- těžké kardiovaskulární nemoci v anamnéze (nekontrolované chronické srdeční selhání, nedávno přenesený infarkt myokardu, těžké srdeční arytmie);

- závažné selhání ledvin a / nebo jater (také způsobené přítomností metastáz);

- epilepsie, stejně jako závažná dysfunkce centrálního nervového systému, zvláště projevující se depresí, sebevražednými myšlenkami a pokusy (včetně anamnézy);

- chronická hepatitida s dekompenzovanou cirhózou jater a u pacientů, kteří dostávají nebo nedávno podstoupili imunosupresivní léčbu (s výjimkou dokončené krátkodobé léčby SCS);

- autoimunní hepatitida nebo jiné autoimunitní onemocnění;

- léčba imunosupresivy po transplantaci;

- onemocnění štítné žlázy, které nelze kontrolovat obvyklými terapeutickými metodami;

- dekompenzované choroby plic (včetně CHOPN);

Dekompenzovaný diabetes mellitus;

- hyperkoagulace (včetně tromboflebitidy, tromboembolie plicní arterie);

- období laktace (kojení);

- přecitlivělost na složky léku.

Použití v těhotenství a laktaci

Žádost o porušení funkce jater

Žádost o porušení funkce ledvin

Zvláštní instrukce

Předtím, než Altevir léčí chronickou virovou hepatitidu B a C, doporučuje se jaterní biopsie k posouzení rozsahu poškození jater (příznaky aktivního zánětu a / nebo fibrózy). Účinnost léčby chronické hepatitidy C se zvyšuje při kombinované léčbě s Altevirem a ribavirinem. Užívání přípravku Altevir není účinné při vývoji dekompenzované jaterní cirhózy nebo jaterní kómy.

V případě nežádoucích účinků během léčby přípravkem Altevir by měla být dávka léku snížena o 50% nebo dočasně zrušena před vymizením léku. Pokud se po snížení dávky přetrvávají nebo se vyskytnou vedlejší účinky nebo pokud se objeví progrese onemocnění, léčba přípravkem Altevir by měla být přerušena.

Pokud je počet krevních destiček nižší než 50 x 109 / l nebo hladina granulocytů je nižší než 0,75 x 109 / l, po 1 týdnu se doporučuje snížení dávky přípravku Altevir dvakrát s kontrolou krevního testu. Pokud tyto změny přetrvávají, musí být droga vyřazena.

Pokud je počet krevních destiček nižší než 25 x 109 / l nebo hladina granulocytů je nižší než 0,5 x 109 / l, doporučuje se přípravek Altevir® s kontrolou krevního testu po 1 týdnu.

U pacientů užívajících přípravky s interferonem alfa-2b mohou být v séru detekovány protilátky neutralizující jejich antivirovou aktivitu. Téměř všechny titry protilátek jsou nízké, jejich výskyt nevede ke snížení účinnosti léčby nebo výskytu jiných autoimunitních poruch.


Předchozí Článek

Játra a vypadávání vlasů

Následující Článek

Protilátky proti viru hepatitidy C

Související Články Hepatitida