Fórum hepatitidy

Share Tweet Pin it

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

Viqueira Park recenze

Viqueira Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »19. 11. 2016 13:30

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva Andrei125 »19. 11. 2016 13:37

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »19. 11. 2016 14:24

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »19. prosince 2016 11:57

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva Andrei125 »19. prosince 2016 12:03

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »19. prosince 2016 14:27

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »19. prosince 2016 14:31

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »26. ledna 2017 15:58

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »04 květen 2017 13:19

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva polární kruh »04 květen 2017 15:46

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva PoetRise »27. srpna 2017 02:02

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva irina1962 »27. srpna 2017 06:15

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva Siit »19. ledna 2018 20:09

Re: Wikeyra Park recenze

Vaše zpráva irina1962 »19. ledna 2018 20:38

Léčba hepatitidy C s přípravkem Viqueira. Genotyp 1b, F4. Deník pacienta.

Pacient Ruslan, 45 let, hepatitida C, genotyp 1 b, fibróza 4. Opakované ošetření.

V roce 2014 mi byla diagnostikována chronická hepatitida C, genotyp viru byl 1 b, koncentrace viru činila 450 000 IU / ml. Biochemie byla špatná - ALT 218-304 jednotek / l, AST je stejný. Genetická analýza interleukinu 28 B prokázala dobrou prognózu při léčbě interferonem. U fibroskanu se výsledek nevyjádroval kvůli nadměrné hmotnosti.

Léčbu jsem léčila interferonem alfa 3 miliony IU třikrát týdně a ribavirinem. Po 4 týdnech zůstal virus v krvi. Po 12 týdnech se koncentrace snížila, pokračovalo dále. O šest měsíců později virus přetrvával, takže léčba přestala. Zatímco ošetřené interferonm a ribavirinu, zhubl a fibroskane získat výsledky - fibrózu 4. Žádné komplikace cirhózy nebyla, a proto by bylo možné léčit lékař rozhodl k léčbě snova.S Vikeyroy Park - nový bezinterferonovoe léčbu. Může být léčeno po dobu 12 týdnů. Opět jsem opakoval testy a zahájil léčbu. Teď je to 2 týdny, cítím se dobře. Senzaci tak, že, jako by obecně, žádná léčba není dostat! Žádná teplota, žádné zimnice ani žádné klouby. V balení jsou tablety rozděleny na recepci ráno a večer, vše je velmi jednoduché a ráno i večer užívám ribavirin. Po 2 týdnech léčby byla normální biochemie - ALT 31 jednotek / l, AST 28 jednotek / l! Nikdy jsem takové testy neudělal. Tento virus bude testován po 4 týdnech léčby. Doufám, že všechno bude v pořádku.

06/12/2016.

Pokračuji v léčbě vikeirou. Lékař řekl, že za 2 týdny musíte provést analýzu RNA. Předala analýzu 1. června, že virus není přítomen! RNA je negativní! Dnes ve 4 týdnech léčby ve večerních hodinách obaly skončí. Ze všech pilulek má pouze kovovou chuť v ústech z ribavirinu. Trochu slabší. Také jsem měl naposledy, když jsem byl léčen interferonem a ribavirinem. Lékař řekl, že vikeira s kompenzovanou cirhózou a bez ribavirinu také dává dobré výsledky léčby, stejně jako u ribavirinu, takové studie byly provedeny. Ale v našich pokynech, i když je napsáno, že je nutné přijmout s ribavirinomem, je nutné, aby se s nimi zacházelo. V zásadě toleruji ribavirin poměrně dobře. Hlavní věc je, že není žádný virus. Dnes jsem provedl testy - normální biochemie! ALT 27 jednotek / l, AST 30 jednotek / l. Hemoglobin mírně klesl - to bylo 135 g / l, nyní 121 g / l, ale to je také dobré. Předala analýzu RNK virus, bude připravena za dva až tři dny.

06/16/2016

Pokračuji v léčbě s vikeiro pack. Uplynul měsíc léčby. Získala analýzu pro RNA. HCV RNA nebyla detekována v krvi. Všechno je v pořádku.

07/05/2016

Konec druhého boxu vikýry. Po 5 dnech proveďte test podle plánu. Cítím se dobře. Chuť v ústech zmizela. Někdy je slabost, ale může to být z tepla. Lékař řekl, že v teple je třeba vypít tekutinu, ne méně než jeden a půl litru denně. Tablety užívám ráno a večer se sklenicí vody a pak denně piju. Vzhledem k mojí pleti se získává liter dva denně. Během léčby ribavirinem se nedoporučuje užívat na slunci, na kůži se mohou objevit boční změny - vyrážka, fotodermatitida. Pokud musím chodit na slunce, nosím bílou bavlněnou košili s rukávy. Lékař řekl, že jestliže je vyrážka, může být ribavirin zrušen a vikaire nelze zrušit, jinak se bude muset zastavit léčba. Proto sleduji všechna doporučení.

17.7.2016

Bylo to již 8 týdnů. Cítím se dobře. Analýzy jsou normální. ALT 23 jednotek / l, AST 17 jednotek / l. Hemoglobin 120 g / l. Pokud jde o RNA viru, provedu test po ukončení léčby, kdy trvá 12 týdnů. Zbývá 3 týdny.

08/07/2016

Dnes dokončím příjem vikeyry. Cítím se dobře, žádné pocity, s nimiž se zaobídám, ne. Chuť k jídlu je normální, cítím energii a sílu, která tam nebyla dříve. Zítra půjdu vzít testy, doufám, že všechno bude v pořádku.

08/12/2016

Po ukončení léčby je vikeyroj dobře analyzován. Biochemie normální ALT 16 jednotek / l, AST 14 jednotek / l. HCV RNA nebyla detekována.

To je dobrý výsledek. Nyní bude nutné provést testy po 12 týdnech a 24 týdnech po ukončení léčby. Stále počkejte na výsledek léčby téměř šest měsíců. Lékař řekl, že i když není detekována RNA viru, bude stále nutné pokračovat v monitorování, protože došlo k fibróze 4. Elastometrie jater se bude muset provést za šest měsíců. Doufám, že to bude lepší.

11/02/2016.

12 týdnů po léčbě vikeyrou. Cítím se dobře. Předala analýzy, ALT 23 ed / l, AST 20 jednotek / l, obecná nebo běžná analýza krve příliš dobrá. RNA není detekována! To je trvalá virologická odpověď! Ale také v lednu provedu testy a elastometrii.

01/30/2016.

24 týdnů po léčbě vikeyrou. Všechno je v pořádku, není virus! A elastometrie je lepší - ukázala fibrózu 3! Je to jen zázrak! Doporučuji léčbu vikera na 1 genotypu! Dále bude nutné sledovat fibrózu, opakovat elastometriu jater.

12 týdnů před lékem proti hepatitidě C

Viqueira balíčky recenze revidované do roku 2018

Léčba hepatitidy C s přípravkem Viqueira. Genotyp 1b, F4. Deník pacienta.

Pacient Ruslan, 45 let, hepatitida C, genotyp 1 b, fibróza 4. Opakované ošetření.

V roce 2014 mi byla diagnostikována chronická hepatitida C, genotyp viru byl 1 b, koncentrace viru činila 450 000 IU / ml. Biochemie byla špatná - ALT 218-304 jednotek / l, AST je stejný. Genetická analýza interleukinu 28 B prokázala dobrou prognózu při léčbě interferonem. U fibroskanu se výsledek nevyjádroval kvůli nadměrné hmotnosti.

Léčbu jsem léčila interferonem alfa 3 miliony IU třikrát týdně a ribavirinem. Po 4 týdnech zůstal virus v krvi. Po 12 týdnech se koncentrace snížila, pokračovalo dále. O šest měsíců později virus přetrvával, takže léčba přestala. Zatímco ošetřené interferonm a ribavirinu, zhubl a fibroskane získat výsledky - fibrózu 4. Žádné komplikace cirhózy nebyla, a proto by bylo možné léčit lékař rozhodl k léčbě snova.S Vikeyroy Park - nový bezinterferonovoe léčbu. Může být léčeno po dobu 12 týdnů. Opět jsem opakoval testy a zahájil léčbu. Teď je to 2 týdny, cítím se dobře. Senzaci tak, že, jako by obecně, žádná léčba není dostat! Žádná teplota, žádné zimnice ani žádné klouby. V balení jsou tablety rozděleny na recepci ráno a večer, vše je velmi jednoduché a ráno i večer užívám ribavirin. Po 2 týdnech léčby byla normální biochemie - ALT 31 jednotek / l, AST 28 jednotek / l! Nikdy jsem takové testy neudělal. Tento virus bude testován po 4 týdnech léčby. Doufám, že všechno bude v pořádku.

06/12/2016.

Pokračuji v léčbě vikeirou. Lékař řekl, že za 2 týdny musíte provést analýzu RNA. Předala analýzu 1. června, že virus není přítomen! RNA je negativní! Dnes ve 4 týdnech léčby ve večerních hodinách obaly skončí. Ze všech pilulek má pouze kovovou chuť v ústech z ribavirinu. Trochu slabší. Také jsem měl naposledy, když jsem byl léčen interferonem a ribavirinem. Lékař řekl, že vikeira s kompenzovanou cirhózou a bez ribavirinu také dává dobré výsledky léčby, stejně jako u ribavirinu, takové studie byly provedeny. Ale v našich pokynech, i když je napsáno, že je nutné přijmout s ribavirinomem, je nutné, aby se s nimi zacházelo. V zásadě toleruji ribavirin poměrně dobře. Hlavní věc je, že není žádný virus. Dnes jsem provedl testy - normální biochemie! ALT 27 jednotek / l, AST 30 jednotek / l. Hemoglobin mírně klesl - to bylo 135 g / l, nyní 121 g / l, ale to je také dobré. Předala analýzu RNK virus, bude připravena za dva až tři dny.

06/16/2016

Pokračuji v léčbě s vikeiro pack. Uplynul měsíc léčby. Získala analýzu pro RNA. HCV RNA nebyla detekována v krvi. Všechno je v pořádku.

07/05/2016

Konec druhého boxu vikýry. Po 5 dnech proveďte test podle plánu. Cítím se dobře. Chuť v ústech zmizela. Někdy je slabost, ale může to být z tepla. Lékař řekl, že v teple je třeba vypít tekutinu, ne méně než jeden a půl litru denně. Tablety užívám ráno a večer se sklenicí vody a pak denně piju. Vzhledem k mojí pleti se získává liter dva denně. Během léčby ribavirinem se nedoporučuje užívat na slunci, na kůži se mohou objevit boční změny - vyrážka, fotodermatitida. Pokud musím chodit na slunce, nosím bílou bavlněnou košili s rukávy. Lékař řekl, že jestliže je vyrážka, může být ribavirin zrušen a vikaire nelze zrušit, jinak se bude muset zastavit léčba. Proto sleduji všechna doporučení.

17.7.2016

Bylo to již 8 týdnů. Cítím se dobře. Analýzy jsou normální. ALT 23 jednotek / l, AST 17 jednotek / l. Hemoglobin 120 g / l. Pokud jde o RNA viru, provedu test po ukončení léčby, kdy trvá 12 týdnů. Zbývá 3 týdny.

08/07/2016

Dnes dokončím příjem vikeyry. Cítím se dobře, žádné pocity, s nimiž se zaobídám, ne. Chuť k jídlu je normální, cítím energii a sílu, která tam nebyla dříve. Zítra půjdu vzít testy, doufám, že všechno bude v pořádku.

08/12/2016

Po ukončení léčby je vikeyroj dobře analyzován. Biochemie normální ALT 16 jednotek / l, AST 14 jednotek / l. HCV RNA nebyla detekována.

To je dobrý výsledek. Nyní bude nutné provést testy po 12 týdnech a 24 týdnech po ukončení léčby. Stále počkejte na výsledek léčby téměř šest měsíců. Lékař řekl, že i když není detekována RNA viru, bude stále nutné pokračovat v monitorování, protože došlo k fibróze 4. Elastometrie jater se bude muset provést za šest měsíců. Doufám, že to bude lepší.

11/02/2016.

12 týdnů po léčbě vikeyrou. Cítím se dobře. Předala analýzy, ALT 23 ed / l, AST 20 jednotek / l, obecná nebo běžná analýza krve příliš dobrá. RNA není detekována! To je trvalá virologická odpověď! Ale také v lednu provedu testy a elastometrii.

01/30/2016.

24 týdnů po léčbě vikeyrou. Všechno je v pořádku, není virus! A elastometrie je lepší - ukázala fibrózu 3! Je to jen zázrak! Doporučuji léčbu vikera na 1 genotypu! Dále bude nutné sledovat fibrózu, opakovat elastometriu jater.

Zanechat komentář Zrušit komentář

Nedávné položky

Máte účet?

Zapomněli jste heslo?

Zadejte své uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu a změňte své heslo.

Fórum Hepatitida C | Vše o lécích | Léčba

Zde můžete diskutovat o problémech léčby hepatitidy typu C v celém Rusku a v SNS, můžete diskutovat a objednat nové léky z hepatitidy c (sophosbuvir, daklatasvir, ladypasvir, veltaspasir a další)

Viqueira Pak - Hodnocení

Viqueira Pak - Hodnocení

Vaše zpráva Anna »19. června 2017, 14:34

Re: Vikeira Pak - recenze

Vaše zpráva Doufám, že »17. října 2017, 15:23

Re: Vikeira Pak - recenze

Vaše zpráva Zdravotní péče 18. října 2017, 06:03

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštěvníci

Vikeira Park výsledky a zpětná vazba

Bezinterferonovaya terapie Vikeyra Pak - UVO_12 / UVO_24 a regrese fibrózy u pacientů léčených - výsledky léčby a osvědčení pacientů - je, zda viru hepatitidy C v těle po ošetření?

Na této stránce, místo předložila připomínky k výsledků laboratorních a instrumentální vyšetření před zahájením léčby a zkoušky vyplývají přímo v procesu léčení chronické hepatitidy C u pacientů, c 1a a 1b genotypu HCV a různých fázích fibrózy v játrech - od f_1 fibrózy fázi (f_1 stupeň fibrózy - je tzv fokální periportální fibróza bez septa pojivové tkáně) na F_4 fibrózy fázi (F_4 fibrózy fáze - tzv společné periportální fibróza s roztroušenou c ently pojivové porto portál a porto-centrální septa a falešné jaterní lobules). Navíc, poprvé v Rusku návštěvníkům místa předkládáme první nejednoznačné výsledky hloubkového a jedinečného vyšetření pacientů po 12-ti týdenní léčbě non-interferonem, ve které byly dosaženy SVR_12 a UVO_24. Na otázku, zda virus viru hepatitidy C zůstává v těle po léčbě přípravku Viqueira Pak nebo zda zmizí navždy? Podívejte se sami.

Poprvé v Rusku byly první výsledky hloubkového a jedinečného vyšetření pacientů, kteří dosáhli SVR_12 a SVR_24 po klinické terapii bez interferonu

Poznámka: F_4 stupeň fibrózy je „morfologické základ“, včetně tzv kompenzován cirhóza funkční třídy dítěti jater s hodnotou indikátoru bodování závažnost jaterní cirhózy na stupni ne více než 6 bodů.

Výsledky a účinky léčby přípravkem Viqueira Pak - regrese fibrózy a pokles hladiny alfa-fetoproteinu

Účinnost Vikeyra Pak - ultrarychlý virologická odpověď po čtyřech dnech léčby a UVO_12 pacientů 49 let s 1b_Gt_HCV (od 1992 let), virová zátěž 2.490.000 IU / ml a F_2 fibróza (8,8 kPa) - viz níže.

Všichni pacienti, řada forem výzkumu, které jsou prezentovány na této stránce, k dnešnímu dni, dokončil předběžný průzkum a jsou připraveni zahájit léčbu po obdržení léku na klinice EXCLUSIVE nebo již začaly přímo na léčbu po průzkumu programu specializovaných oborových inovační víceoborových klinik Hepatologie EXCLUSIVE.

Hotline Wykeira Pak

pro pacienty a lékaře hepatologů

Profesor Sulima Dmitrij Leonidovič

Můžete si zvolit vlastní klinickou variantu HCV infekce specifického genotypu a určitého stadia fibrózy a pohybem myši a kliknutím na odpovídající kartu. Upozorňujeme na skutečnost, že na této stránce webu uvádíme nejcharakterističtější klinické případy pacientů, kteří již léčí Viqueira Pak.

Sekce je v procesu tvorby databáze a zpracování lékařských záznamů.

Sekce je v procesu tvorby databáze a zpracování lékařských záznamů.

Sekce je v procesu tvorby databáze a zpracování lékařských záznamů.

Klinice EXCLUSIVE má výsledky hloubkového laboratorního a vyšetřovacího vyšetření 36letého pacienta před zahájením léčby chronické hepatitidy C. Lékařská mapa ambulantního pacienta №004_2015_VP + РБВ. Chronická hepatitida C ( anti-HCV + ) u tohoto pacienta 1a genotypu HCV. Na pozadí nízké hladiny virové zátěže (koncentrace HCV RNA v séru v absolutním vyjádření byla 113 000 IU / ml ) u pacienta F_1-2 fáze fibrotických změn v játrech (FibroMax, 0,37 konv. jednotky ) a minimálně aktivní zánětlivý proces v játrech (FibroMax, A_0-1, 0.19 conv. jednotky ). Úrovně aktivity hepatocelulárních enzymů AlAT a AsAT před zahájením léčby byly mírně zvýšeny a byly, 38 U / l a 36 U / l. V séru pacienta nebyly protilátky proti HIV 1/2 (anti-HIV) detekovány před zahájením léčby. V klinické analýzy krve přitahuje pozornost nevýznamný erythrocytózy (erytrocyty, 5,48 Mio / l) a relativní lymfopenie (lymfocyty, 0830. / L), pro běžné hodnoty celkového počtu leukocytů (4270. / L).

Začátek terapie 07.11.2015

15.1.2015 - výsledky po 1. týdnu léčby

Na pacientů přijatých výsledků laboratorních vyšetření po prvních týdnech kombinované léčby v režimu Vikeyra Pak + ribavirin můžeme hovořit o pokroku časné biochemické reakci na bázi. To znamená, že hladina aktivity jaterních buněk enzymů ALT a AST snížila ve srovnání s v době zahájení léčby a byly, v uvedeném pořadí, 19 U / l a 24 U / l. Úrovně aktivity takzvaných duktálních enzymů GGTP a FPP byly 34 U / L a 58 U / L. Pacient měl také normální hladinu sérové ​​aktivity enzymu alfa-amylázy 83 U / l. Když je normální úroveň celkového bilirubinu v séru (18,6 mmol / l), pacient byl zaznamenán mírně zvýšené hladiny přímého (vázaný) bilirubinu (6,2 mol / l) na normální úrovni nepřímé (nevázaného) bilirubinu, který byl 12,4 mikromolů / l. Mírné zvýšení úrovně přímého bilirubinu může nepřímo ukazují proces porušení vylučování (separace) spojeného hepatocytů bilirubinu v žlučovodu po konjugaci s kyselinou glukuronovou.

22. ledna 2015 - výsledky po 2. týdnu léčby

Sekce je v procesu tvorby databáze a zpracování lékařských záznamů.

Sekce je v procesu tvorby databáze a zpracování lékařských záznamů.

Viqueira Pak - aplikace v léčbě hepatitidy C (1. genotyp)

Hlavní nebezpečí hepatitidy C spočívá v tom, že onemocnění často vede k cirhóze jater a smrti. Navíc samotný průběh onemocnění významně narušuje kvalitu života pacientů, protože symptomy jsou přenášeny poměrně silně. Farmaceutické společnosti po mnoho let pracují na vývoji drogy, která by nejen ukázala vysokou účinnost, ale také nepoškodila pacienta. Interferonové režimy (standardní léčba hepatitidy C) byly vždy úspěšné pouze o 50%, kromě toho měly mnoho vedlejších účinků. Skutečným objevem a záchranou byly přímo působící antivirové léky. Jednou z nich je Viqueira Pak.

Účinky drogy

Vikeira Pak (Viekira Pak) se skládá ze souboru tablet různé barvy. Světle hnědé obsahuje ve složení 3 složky:

  1. Ombitasvir. Zničí protein ve struktuře viru hepatitidy C, což znemožňuje jeho další reprodukci.
  2. Paritaprevir. Potlačuje aktivitu enzymu, který se účastní procesu reprodukce viru.
  3. Ritonavir. Zvyšuje koncentraci předchozí složky v krvi a také snižuje aktivitu enzymů viru HIV, což se často vyskytuje u pacientů s hepatitidou.

Druhá tableta (růžová) obsahuje pouze jednu účinnou látku - Dasabuvir. Potlačuje působení jiného enzymu, který je také nezbytný, aby se virus mohl aktivně množit a šířit v lidském těle.

Různé mechanismy činnosti zaměřené na jeden cíl vysvětlují vysokou účinnost léku. Neexistují žádné léky podobné ve složení.

Vikeira Pak je lék nové generace, jejíž mechanismus účinku se radikálně liší od schématu interferonu. Přímá antivirový účinek ukazuje vyšší účinnost a dává příležitost opustit užívání interferonů, které způsobily velké množství nežádoucích účinků a byly pacientům špatně tolerovány.

Kombinace s ribavirinem

Navzdory složitému složení může být vedle přípravku Viqueira Pak někdy předepisován ribavirin. Obvykle se tato schéma používá u pacientů, u kterých je onemocnění zatíženo cirhózou jater. Dále se přidává, jestliže zjištěný virus má podtyp A. Trvání příjmu ribavirinu odpovídá průběhu léčby hlavním lékem.

Dávka ribavirinu se vypočte s přihlédnutím k hmotnosti pacienta: pokud je nižší než 75 kg, dávka je 1000 mg, více než 75 kg - 1200 mg. Jedná se o denní dávky, které se užívají v jedné nebo dvou dávkách v závislosti na lékařském účelu.

Nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky při jmenování Viqueira Pak se objevují zřídka. V zásadě vznikají, když se k režimu přidá ribavirin. Taková úplná nepřítomnost vedlejších účinků je jednou z hlavních výhod přímých léků proti antiviru. Někdy se pacienti stěžovali na:

V některých případech se vyskytnou nežádoucí účinky, léčba je přerušena. Nicméně množství nežádoucích projevů a stupeň jejich projevu při léčbě přípravkem Viqueira Pak je výrazně nižší než u léčených interferony.

Schéma příjmu

Droga je užívána perorálně s jídlem. Ráno vzít 2 tablety s kombinovanou kompozicí a 1 tabletu s dasabuwirem. Večer užijte pouze 1 tablet dasabuwir. Pokud vám chybí první pilulku, vezměte ji během následujících 12 hodin. Pokud není dasabuvir vynechán, měla by být dávka dokončena do 6 hodin. S delší mezerou pokračuje Vikera Pak na obvyklém rozvrhu.

Krátká léčba je další výhodou Vicair Pak. Doba trvání léčby je 12 nebo 24 týdnů.

Účinnost

Vikeira Pak (Viekira Pak) je lék nové generace. Funguje jako antivirový prostředek, který působí přímo na příčinný účinek hepatitidy C. V klinických studiích vykazoval lék dobré výsledky. Účinnost léčby je 98%, což je téměř dvakrát více než u léčby interferonem.

Náklady na drogu v ruských lékárnách se mohou lišit. Průměrná cena je 275 tisíc rublů na krabici, která obsahuje 112 tablet. Ukrajinské lékárny nabízejí koupit Viqueira Pak za 165 000 hřiven.

Při nákupu léku v ruských lékárnách můžete ušetřit velké množství, protože cena je několikanásobně nižší než v Evropě a USA.

Vikeira Pak je extrémně účinný prostředek pro léčbu genotypu hepatitidy C 1. Složení léku nemá žádné analogy a zaslouží si ho často lékaři. Navzdory vysokým nákladům musí pacienti dodržovat doporučení lékaře a zahájit terapii co nejdříve. Léčivo je vhodné užívat, protože se uvolňuje ve formě tablet, na rozdíl od schémat léčby interferonem. Proces léčby se snadno přenáší a pravděpodobnost úplného zotavení je 98%, což je považováno za velmi dobrý výsledek. Vikeira Pak je opravdu schopna dát pacientovi nový život.

Viqueira Pak

Formy uvolnění

Doktorovy komentáře k balíčku Vicire Pack

Lék je dobře snášen. Nežádoucí účinky téměř nedodržovaly. Aviuremie po téměř dvou týdnech léčby přetrvává trvalá virologická odpověď. Po 2 týdnech léčby je biochemická odpověď stabilní.

Droga je velmi drahá! Bohužel tato skutečnost brání širokému užívání drogy.

Použijte 1 blistr denně (ráno a večer). Pouze u 1 genotypu, 12 týdnů. U genotypu 1a - v kombinaci s ribavirinem.

V Ruské federaci u pacientů infikovaných genotypem 1 HCV, „Vikeyra Park“ je v současné době lékem volby. Za prvé, je originální a oficiálně registrovaná u nás. Za druhé, má přímý antivirový účinek a inhibuje všechny fáze RNA replikace viru.

Jediným omezením jeho široké aplikace zůstává bohužel její cena. Ale na druhé straně kvalitní originální droga nemůže stát levná.

Kombinovaná antivirová farmaceutická společnost EbbVi (Ireland) „Vikeyra Pak“ se vztahuje k tzv 3d-terapie chronické hepatitidy C.

Pokyny pro použití v balení

Farmakologický účinek

Droga kombinuje Vikeyra Pak a v současné době tři antivirová činidla přímé akce pro léčení viru hepatitidy C (HCV), s různým mechanismem účinku a non-překrývající profily rezistentnoti, který umožňuje bojovat s virem hepatitidy C v různých fázích svého životního cyklu, a ritonaviru.

Dasabuvir je inhibitor nenukleosidový RNA virového kódování genu polymerázy NS5B RNA-dependentní, který je nutný pro replikaci virového genomu. Podle biochemických studií inhibuje dasabuvir polymerní aktivitu NS5B enzymů rekombinantního genotypu Ia a Ib HCV s hodnotami IC30 2,8 a 10,7 nM.

Ombitasvir je inhibitor HCV NS5A proteinu, který je nezbytný pro replikaci viru. Ve studiích na replikačních buněčných kulturách byly stanoveny hodnoty EC50 pro ombitasvir byly 14,1 a 5,0 nM pro genotypy Ia a Ib HCV.

Paritaprevir je inhibitor proteázy HCV NS3 / 4A, který je nezbytný pro proteolytické štěpení kódovaného polyproteinu HCV (ve zralých forem proteinů NS3, NS4A, NS4B, NS5A a NS5B), a je nezbytný pro replikaci viru. Podle biochemické analýzy inhibuje paritaprevir proteolytickou aktivitu proteázy NS3 / 4A rekombinantního HCV genotypu la a Ib s hodnotami IC50 0,18 a 0,43 nM.

Ritonavir nemá protivirovou aktivitu proti HCV. Ritonavir působí jako farmakokinetický zesilovač, který zvyšuje Cmax paritaprevira plazma paritaprevira a koncentrace bezprostředně měří před podáním své pravidelné dávky, a zvyšuje celkovou expozici léčiva (tj., AUC).

Farmakokinetika

Farmakokinetické vlastnosti kombinovaného použití ombitasvira / paritaprevira / ritonavir a dasabuvir byly hodnoceny u zdravých dospělých jedinců a pacientů s chronickou hepatitidou C V tabulce 1 jsou průměrné hodnoty Cmax a AUC ombitasvira / paritaprevira / ritonavir při příjmu 25/150/100 mg 1 krát / den v kombinaci s 250 mg dasabuvir 2 x / den, získané od zdravých dobrovolníků po podání více dávek s jídlem.

Tabulka 1. Geometrický průměr Cmax, AUC vícenásobné dávky ombitasvira / paritaprevira / ritonavir při příjmu 25/150/100 mg 1 čas / den v kombinaci s 250 mg dasabuvir 2 x / den, během jídla u zdravých dobrovolníků

Ombitasvir / paritrapeprir / ritonavir a dasabuvir jsou po perorálním podání absorbovány v průměru Tmax (Čas maximální koncentrace) 4 až 5 hodin. Expozice ombitasvira dasabuvir a zvyšuje proporcionálně s dávkou, zatímco expozice paritaprevira a ritonaviru zvyšuje více než proporcionálně s dávkou. Koeficient kumulace ombitasvira a dasabuvir minimální, zatímco paritaprevira pro ritonavir a pohybuje se v rozmezí od 1,5 do 2. Farmakokinetické rovnovážná koncentrace pro kombinaci se dosáhne po 12 dnů po aplikaci.

Vliv potravy na absorpci

Ombitasvir / paritrapeprir / ritonavir a dasabuvir by měly být užívány spolu s jídlem. Ve všech klinických studiích byl ombitasvir / paritaprevir / ritonavir a dasabuvir podáván během jídla.

Požití zvyšuje expozice (AUC) ombitasvira / paritaprevira / ritonavir a dasabuvir o téměř 82%, 211%, 49% a 30%, v tomto pořadí, vzhledem k přijímací půstu. Zvýšená expozice byla stejná bez ohledu na typ potravin (např potravin s vysokým obsahem tuku ve srovnání s mírným obsahem tuku) nebo kalorie (přibližně 600 kcal ve srovnání s 1000 kcal). Aby se maximalizovala biologická dostupnost, přípravek Vikaira Pak by měl být užíván s jídlem, bez ohledu na obsah tuku nebo obsah kalorií v jídle.

Ombitasvir / paritrapeprir / ritonavir a dasabuvir se aktivně váží na proteiny krevní plazmy. Vazba na plazmatické proteiny se prakticky nemění u pacientů s renální nebo jaterní nedostatečností. Koncentrační poměr, a krve a plazmy z lidské krve je 0,6 až 0,8, což znamená, že paritaprevir, ombitasvir dasabuvir a distribuovány zejména v krevní plazmě. Paritaprevir přibližně 97 až 98,6% se váže na lidské plazmatické proteiny v koncentračním rozmezí 0,08 μg / ml až 8 μg / ml. Ritonavir váže více než 99% na lidské plazmatické proteiny v koncentracích v rozmezí od 0,007 μg / ml do 22 μg / ml. Ombitasvir přibližně 99,9% se váže na lidské plazmatické proteiny v koncentračním rozmezí od 0,09 μg / ml do 9 μg / ml. Dasabuvir váže více než 99,9% na lidské plazmatické proteiny v koncentracích v rozmezí od 0,05 μg / ml do 5 μg / ml. Ve studiích na zvířatech koncentrace paritaprevira v játrech byl významně nižší ve srovnání s koncentrací v plazmě (např., Že poměr v játrech a v plazmě nad 300: 1 u myší). Studie in vitro naznačují, že parapretrevir je substrát pro transportéry jater OATP1B1 a OATP1B3.

Metabolismus a vylučování léčiva Vikeyra Pak studovány paritaprevira, ombitasvira, ritonavir a dasabuvir značený oxid izotop C14. místo.

Metody radioizotopové diagnostiky jsou založeny na detekci, zaznamenávání a měření záření z radioaktivních izotopů. Tyto metody vám umožní prozkoumat absorpci, pohyb v těle, akumulaci v jednotlivých tkáních, biochemické transformace a izolaci látek z těla.

Dasabuvir je převážně metabolizován izoenzymem CYP2C8 a v menší míře izoenzymem CYP3A. Po podání 400 mg dasabuviru (značeného uhlíkem C14. místo) u lidí byl dasabuvir ve své nezměněné formě hlavní složkou (přibližně 60%); V krevní plazmě bylo zjištěno sedm metabolitů dasabuwira. Nejběžnějším metabolitem v plazmě byl M1, což bylo 21% AUC a in vitro vykazovaly stejné vlastnosti pro HCV genotyp 1 jako původní lék.

Ombitasvir je metabolizován amidovou hydrolýzou následovaným oxidačním metabolizmem. Po podání jednorázové dávky 25 mg ombitasviru (značené izotopem uhlíku C14. místo) bez užívání jiných léků, původní léčivo, které nepodléhalo změnám, představovalo 8,9% celkového objemu v krevní plazmě; Celkem bylo zjištěno 13 metabolitů v plazmě. Tyto metabolity neobsahují antivirovou nebo jinou farmakologickou aktivitu.

Paritaprevir je metabolizován převážně izoenzymem CYP3A4 a v menší míře izoenzymem CYP3A5. Po podání jednorázové perorální dávky 200/100 mg paritapreviru (značeného uhlíkem C14. místo) / ritonavir, byla počáteční léčivá látka hlavní cirkulující složka, která činila přibližně 90% v krevní plazmě. Plazma detekovala nejméně 5 vedlejších metabolitů paritrapevir, což odpovídá přibližně 10%. Tyto metabolity nemají protivirovou aktivitu.

Ritonavir je převážně metabolizován izoenzymem CYP3A a v menší míře izoenzymem CYP2D6. Téměř celá radioaktivita krevní plazmy po jednorázové dávce perorálního roztoku 600 mg ritonaviru (značeného izotopem uhlíku C14. místo) v lidském těle bylo spojeno s nezměněným ritonavirem.

Po užití dasabuwiru s ombitasvirem / paritrapevirem / ritonavirem byla průměrná hodnota T1/2 dasabuvir byl přibližně 5,5 až 6 hodin. Po podání 400 mg dasabuviru (C-značeného uhlíku)14. místo), asi 94,4% izotopů bylo zjištěno ve stolici a malé množství (asi 2%) v moči.

Po užití ombitasvir / pariteprevir / ritonavir s nebo bez dasabwiru byla průměrná hodnota T1/2 ombitasvira byla přibližně 21-25 hodin. Po podání 25 mg ombitasviru (značeného izotopem C14. místo), asi 90,2% izotopů bylo zjištěno ve stolici a malé množství (1,91%) v moči.

Po užití ombitasvir / pariteprevir / ritonavir s nebo bez dasabwiru byla průměrná hodnota T1/2 paritaprevir z krevní plazmy byl přibližně 5,5 hodiny. Po společné aplikaci 200 mg paritrapeviru (C14. místo) se 100 mg ritonaviru, asi 88% izotopů bylo zjištěno ve stolici a malé množství (8,8%) v moči.

Po užití ombitasvir / paritaprevir / ritonavir byl průměrný T1/2 ritonaviru z plazmy přibližně 4 hodiny. Po podání 600 mg ritonaviru (C-značené14. místo) jako roztok pro orální podání - 86,4% izotopů bylo zjištěno ve stolici a 11,3% dávky v moči.

Zvláštní skupiny pacientů

Starší pacienti. Není nutné dávku přípravku Viqueira Pak upravit u starších pacientů.

Děti. Farmakokinetika přípravku Viqueira Pak u pacientů v dětství není zkoumána.

Pop a tělesná hmotnost

Není třeba upravovat dávku léku Viqueira Pak v závislosti na pohlaví nebo tělesné hmotnosti.

Rasa a etnická příslušnost

Není třeba upravovat dávku léku Viqueira Pak v závislosti na rase a etnickém původu.

Zhoršená jaterní funkce

Změny expozice ombitasviry, paritrapevira, dasabuviru a ritonaviru u pacientů s mírnou až středně těžkou jaterní nedostatečností nejsou klinicky významné. Není nutné dávku přípravku Viqueira Pak měnit u pacientů infikovaných HCV s mírným nebo středně závažným poškozením jater.

Farmakokinetika kombinace 200 mg paritaprevira, 100 mg ritonaviru, 25 mg ombitasvira a 400 mg dasabuvir hodnocena u pacientů s mírnou (třída A podle Child-pyo), střední (třída B Child-Pugh) a těžké (stupeň C v dětském-pyo) stupeň jaterní nedostatečnosti. Ve srovnání s pacienty s normálními jaterními funkcemi pacienti s mírným selháním jater Cmax a hodnota AUC paritapreviru, ritonaviru a ombitasviru se snížila o 29,8%, 34-40% a o 8%, průměrné hodnoty Cmax a AUC pro dasabuvir byly o 17-24% vyšší.

Ve srovnání s pacienty s normálními jaterními funkcemi u pacientů se středně těžkou poruchou jater je průměrná Cmax a AUC pro paritrapevir byly zvýšeny o 26-62%, u ombitasviru a ritonaviru průměrná hodnota Cmax a AUC jsou sníženy o 29-30%, respektive o 30-33%; střední Cmax a AUC dasabuviru byly sníženy o 16-39%. Bezpečnost a účinnost vakcíny Viqueira Pak u pacientů infikovaných HCV se středně těžkým selháním jater (třída B u Child-Pyo) nebyla stanovena; Nicméně podle údajů z výzkumu farmakokinetiky přípravku Viqueira Pak se nejpravděpodobněji nepožadují úpravy dávky.

Ve srovnání s pacienty s normálními jaterními funkcemi u pacientů s těžkou poruchou jater je průměrná hodnota Cmax a AUC paraprepivira a dasabuviru se zvýšily o 3,2-9,5krát a 0,3-3,3krát, průměrné hodnoty Cmax ritonavir byl o 35% nižší a AUC o 13% vyšší, Cmax a AUB ombitaswir poklesly o 68% a 54%. Liek Viqueira Pak proto nelze použít v případech těžké jaterní insuficience.

Zhoršená funkce ledvin

Změna expozice paritapreviru, ombitasviry, dasabuviru a ritonaviru u pacientů s mírnou, středně těžkou a těžkou renální nedostatečností je klinicky nevýznamná; proto u pacientů infikovaných pacienty s hepatitidou C s mírnou, středně těžkou nebo těžkou renální insuficiencí není nutná změna dávky přípravku Viqueira Pak.

Farmakokinetika kombinace 25 mg ombitasvira 150 mg paritaprevira a 100 mg ritonaviru, s byla hodnocena u pacientů s mírnou pacientů 400 mg nebo bez dasabuvir to (QC z 60 až 89 ml / min), střední (CC od 30 do 59 ml / min) a těžký ( KK od 15 do 29 ml / min) stupeň selhání ledvin.

Ve srovnání s pacienty s normální funkcí ledvin u pacientů s mírným renálním selháním byl Cmax a AUC pro paritrapeprivium byly srovnatelné (až o 19% vyšší), střední Cmax a AUC pro ombitasvir byly srovnatelné (až o 7% nižší), průměrné hodnoty Cmax a hodnota AUC pro ritonavir byla o 26-42% vyšší a u dasabuviru průměrná hodnota Cmax a AUC je vyšší o 5-21%.

Ve srovnání s pacienty s normální funkcí ledvin u pacientů s průměrným stupněm renálního selhání,max byly srovnatelné (zvýšení o méně než 1%) a hodnoty AUC byly o 33% vyšší, průměrné hodnoty Cmax a AUC pro ombitasvir byly srovnatelné (až o 12% nižší), u ritonaviru byly průměrné hodnoty Cmax a AUC byly vyšší o 48-80%, u dasabwir průměrných hodnot Cmax a AUC byly vyšší o 9-37%.

Ve srovnání s pacienty s normální funkcí ledvin u pacientů s těžkým renálním selháním střední Cmax pro paritraprel byly srovnatelné (zvýšení o méně než 1%) a hodnoty AUC byly o 45% vyšší, u ombitasviru byla střední hodnota Cmax a AUC byly srovnatelné (až o 15% nižší), u ritonaviru průměrné hodnoty Cmax a AUC byly o 66 až 114% vyšší a také u dasabwirů průměrné hodnoty Cmax a AUC byly vyšší o 12-50%.

Forma uvolňování, složení a balení

Tablety potažené filmem světle hnědá, oválná, na jedné straně vyrytá "AV2" (2ks v blistru).

Pomocné látkyMikrokrystalická celulóza (jako je například Avicel® PH101) - 103,04 mg, mikrokrystalická celulóza (například Avicel PH102 ®) - 104,72 mg monohydrát laktosy - 47,3 mg, kopovidon - 101.35 mg sodná sůl kroskarmelózy - 33,78 mg, koloidní oxid křemičitý - 4,05 mg hořčíku stearát 11,15 mg.

Složení filmového pláště: Opadry II béžová (Opadry II béžové) - 21 mg (polyvinylalkohol - 40% oxidu titaničitého - 21,55% Makrogol 3350 - 20,2% mastku - 14,8%, žlutý oxid železitý - 3% červený oxid železitý - 0,35% železa oxid černý - 0,1%).

Tablety potažené filmem růžová, podlouhlé, bikonkave, na jedné straně vyryté "AV1" (2ks v blistru).

Pomocné látky: Kopovidon - 849,2 mg, D-alfa-tokoferol sukcinát makrogol - 42,5 mg, koloidní oxid křemičitý - 10,8 mg, propylenglykol monolaurát - 10 mg sorbitan laurát - 33,3 mg.

Složení filmového pláště: Růžový Opadry II (Opadry II růžový) - 32,5 mg (polyvinylalkohol - 46,94% Makrogol 3350 - 23,7% mastku - 17,36% oxid titaničitý - 11,9% červený oxid železitý - 0,1%).

4 ks. (2 + 2) - blistry (7) - balení karton (4) - balení karton.

Dávkovací režim

Uvnitř. Lék Viqueira Pak by měl být užíván s jídlem, bez ohledu na obsah tuku nebo obsah kalorií v potravinách.

Doporučená dávka přípravku Vikaira Pak obsahuje 2 tablety. ombitasvira / paritrapepriviru / ritonavir 12,5 / 75/50 mg 1 den / den (ráno) a 1 kartu. dasabuwir 250 mg dvakrát denně (ráno a večer). U některých skupin pacientů se přípravek Vickeira Pak používá v kombinaci s ribavirinem (viz tabulka 1).

Tabulka 1 ukazuje doporučené léčebné režimy a trvání léčby v závislosti na skupině pacientů.

Tabulka 1. Schéma léčby a její trvání u různých skupin pacientů (první léčba nebo po terapii interferonem.

Při použití s ​​přípravkem Viqueira Pak je doporučená dávka ribavirinu založena na tělesné hmotnosti pacienta: 1000 mg denně pacientů s tělesnou hmotností 75 kg, rozdělených na 2 recepty denně s jídlem. Pokud je třeba upravit dávku ribavirinu, doporučujeme vám přečíst si pokyny k použití. Lék Viqueira Pak by měl být užíván v souladu s doporučeným trváním a návodem k jeho použití bez přerušení. Pokud se přípravek Viqueira Pak používá ve spojení s ribavirinem, měl by být ribavirin předepsán ve stejném období jako lék Viqueira Pak.

Zvláštní skupiny pacientů

Pacienti po transplantaci jater

Doporučená délka léčby pacientů s normální funkcí jater a fibrózy měřítku Metavir-2 nebo méně po transplantaci jater za použití přípravku Vikeyra Pak v kombinaci s ribavirinem je 24 týdnů, bez ohledu na genotyp HCV 1 podtyp. Při použití přípravku Viqueira Pak s inhibitory kalcineurinu je nutná korekce dávky inhibitorů kalcineurinu. V klinických studiích u pacientů po transplantaci jater byly jednotlivé dávky ribavirinu v rozmezí od 600 mg do 800 mg denně.

U pacientů s koinfekcí s HCV / HIV-1

Měla by být dodržena doporučení uvedená v tabulce 1. Doporučení pro souběžnou antivirovou léčbu HIV-1 jsou uvedeny v části "Interakce s jinými léky".

U pacientů s mírným selháním jater (třída A podle třídy Child-Pugh) není nutná žádná úprava dávky přípravku Viqueira Pak. Bezpečnost a účinnost vakcíny Viqueira Pak u pacientů infikovaných hepatitidou C se středně těžkou poruchou funkce jater (Child-Pugh třída B) nebyla stanovena; užívání přípravku Vicaira Pak se nedoporučuje u pacientů se středně závažným poškozením jater. Přípravek Viqueira Pak je kontraindikován u pacientů s těžkým selháním jater (třída C podle Child-Pyo).

Před a během léčby by měly být monitorovány jaterní testy.

Předávkování

Nejvyšší dokumentovány jednorázová dávka jmenován zdravých dobrovolníků, bylo 400 mg pro paritaprevira (ritonavir 100 mg), 200 mg ritonaviru (100 mg paritaprevira), 350 mg až 2000 mg a ombitasvira pro dasabuvir. V případě předávkování se doporučuje sledovat výskyt jakýchkoliv známek nebo příznaků nežádoucích účinků, a pokud je to nutné, odpovídající okamžitému symptomatickou léčbu.

Lékové interakce

Studie in vitro ukázaly, že Ritonavir inhibuje některé izoenzymy cytochromu P450, ale lék Vikeyra Pak v klinicky relevantních koncentracích neměl významně ovlivnit izoenzymy CYP2C9 a CYP2C19.

Paritaprevir, ritonavir a dasabuvir jsou inhibitory P-gpikoproteina v vilro, ale významné změny v interakci léku s digoxinem Vikeyra Pak - citlivý substrát P-glykoproteinu - není pozorován.

Paritaprevir je inhibitor transportního polypeptidu organických aniontů 1B1 a 1B3 (OATP1B1 a OATP1B3). Parataprevir, ritonavir a dasabuvir jsou inhibitory proteinu rezistence k rakovině prsu (Protein Resistance Cancer Resistance, BCRP).

Paritaprevir, ombitasvir dasabuvir a jsou inhibitory izoformy 1A1 (UGT1A1) uridindifosfatglyukuroniltransferazy, a ritonavir je inhibitorem isoenzymu cytochromu CYP3A4. Kombinované použití léku Vikeyra Pak se léky, které se primárně metabolizován izoenzymem CYP3A nebo které jsou substráty pro UGT1A1, BCRP, OATP1B1 nebo OATP1B3, může vést ke zvýšení plazmatické koncentrace těchto léčiv.

Paritaprevir, ombitasvir, ritonavir a dasabuvir in vivo bez inhibice dopravníkové organických aniontů (OAT1) také pravděpodobné, že inhibují transportéry organické kationty (OST1 a OST2), transportérů organických aniontů (OAT3) nebo proteinů odolnosti proti řadě a odstranění toxinů (Mate1 a MATE2K) v klinicky významných koncentracích; Tak lék Vickeira Mack neovlivňuje tyto cesty odstranění ledvin.

Účinek jiných léčiv na přípravu přípravku Viqueira Pak

Sdílení Vikeyra Pak lék se silnými inhibitory CYP3A izoenzym může být zvýšena, koncentrace paritaprevira 2 krát. Příprava společný příjem Vikeyra Pak s léky, které indukují izoenzymu CYP3A, se očekává, že sníží koncentrace dasabuvir, paritaprevira, ombitasvira a ritonavir plazmy a snižuje jejich terapeutický účinek. Kombinované použití léku Vikeyra Pak s léky, které inhibují izofermept CYP2C8, dasabuvir může zvýšit koncentraci v plazmě. Příprava společný příjem Vikeyra Pak s léky, které indukují izoenzymu CYP2C8, očekávaně vede ke snížení plazmatické koncentrace dasabuvir a snižuje jeho léčebný účinek.

Změna expozice (Cmax a AUC) se paritaprevir, ombitasvir a dasabuvir 0,5 až 2,0 krát nepovažují za klinicky významné a nevyžadují úpravu dávky přípravku Vicair Pak.

Vikeyra Pak lék může být podáván v kombinaci s léky, které jsou inhibitory isoenzymu CYP3A, současně kombinovat léčiva kontraindikována Vikeyra Pak se silnými inhibitory nebo induktory CYP2C8 isozym izoenzymu CYP3A / 2C8.

Parataprevir, dasabuvir a ritonavir jsou substráty P-glykoproteinu. Paritaprevir a dasabuvir jsou substráty BCRP. Ombitasvir je substrát P-glykoproteinu a / nebo BCRP. Paritaprevir je substrát OATP1B1 a OATP1B3. Nicméně je nepravděpodobné, že inhibice P-glykoproteinu. BCRP, OATP1B1 nebo OATP1B3 způsobí klinicky významné zvýšení expozice přípravku Vicair Pack.

Zavedené a další potenciální lékové interakce

Profil interakce léčiv používaný ve spojení s přípravkem Vicera Pak byl vyvinut pro řadu nejčastěji používaných léků pro společné užívání (tabulka 4).

V případě, že pacient je v současné době již užívá léky (y), což je pravděpodobné, že mají potenciál pro lékové interakce, nebo je začali užívat v průběhu léčby Vikeyra parku se vyzývají, aby zvážily potřebu úpravy dávky doprovázejícího léčiva (y) nebo provedení nezbytných klinické sledování.

Pokud se během léčby Vikeyra Pak produkuje lék korekčních dávek léků společně, na konci terapie Vikeyra Pak by měly mít jejich opravu.

Tabulka 4 poskytuje informace o účincích kombinovaného použití léku Viqueira Pak na koncentraci léků užívaných společně. Při stanovení souběžně podávaných léků uvedených v tabulce 4 není úprava dávky přípravku Viqueira Pak nutná.

Tabulka 4. Zjištěná interakce léků na základě údajů ze studie o interakcích léků.

Seznam léků, jejichž kombinované užívání s přípravkem Vichera Pak je kontraindikováno, je uveden v části "Kontraindikace".

Léky, s nimiž nebyla pozorována léková interakce při kombinaci s přípravkem Viqueira Pak

Ve studiích týkajících se interakce léků nebyla zjištěna žádná klinicky významná interakce mezi přípravkem Viqueira Pak s následujícími nejčastěji podávanými léky:

- buprenorfin, metadon, naloxon;

- tenofovir, emtricitabin, raltegravir;

Při kombinovaném užívání těchto léčiv s přípravkem Viqueira Pak se úprava dávky nevyžaduje.

Nežádoucí účinek

Klinické výzkumné zkušenosti

Pokud se lék Viqueira Pak používá s ribavirinem: informace o nežádoucích účincích ribavirinu byste si měli přečíst v návodu k použití.

Posouzení bezpečnosti je založeno na kombinovaných datech klinických studií fáze 2 a 3 u více než 2 600 pacientů, kteří dostávali přípravek Vikayr Pak s ribavirinem nebo bez něj.

Lék Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem (včetně pacientů s cirhózou)

U pacientů užívajících přípravek Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem byly nejčastějšími nežádoucími účinky (více než 20% pacientů) únava a mírnost. Počet pacientů zcela přerušen léčbou kvůli nežádoucím účinkům byl 1,2% (25/2044), 1,3% (27/2044) pacientů bylo přerušeno (s možností další resuscitace) v důsledku vedlejších účinků. 7,7% (158/2044) vyžadovalo snížení dávky ribavirinu v důsledku nežádoucích účinků.

Bezpečnostní profil přípravku Viqueira Pak a ribavirinu u pacientů s cirhózou byl podobný jako u pacientů bez cirhózy.

Použití přípravku Viqueira Pak bez ribavirinu

U pacientů v klinické studii, kteří dostávali přípravek přípravku Vicair Pak bez ribavirinu, byla pouze zaznamenaná nežádoucí reakce svědění. Počet pacientů, kteří úplně ukončili léčbu v důsledku nežádoucích účinků, byl 0,3% (2/588). 0,5% (3/588) pacientů udělalo přestávky v léčbě kvůli nežádoucím účinkům.

Tabulka 2 uvádí nežádoucí účinky související nebo nesouvisející s přípravou Vikeyra Pak zaznamenán ve dvou randomizovaných planebo kontrolovaných studiích (Sapphire I a Sapphire II), které byly pozorovány s frekvencí alespoň o 5% vyšší než u pacientů, kteří dostávali Vickeyr Pak v kombinaci s ribavirinem ve srovnání s pacienty, kteří dostávali placebo. Kromě toho tabulka 2 obsahuje seznam těchto vedlejších reakcí ve třech studiích, ve kterých pacienti dostávali léčivo Vikeyra Pak s ribavirinem nebo bez (perličkové II, perličkové III a Pearl IV), a analýzu těchto vedlejších reakcí ve studiích u pacientů s cirhózou játra léčená přípravkem Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem po dobu 12 nebo 24 týdnů (TURQUOISE II).

Tabulka 2. Souhrnná tabulka výskytu nežádoucích účinků zjištěných ve fázích 3 klinických studií 1,2.

Většina nežádoucích účinků v klinických studiích fáze 3 byla mírná (stupeň 1). Bezpečnostní profil přípravku Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem je v souladu se stávajícím bezpečnostním profilem ribavirinu.

Ve studiích Pearl-II-III a -IV, 7% pacientů užívajících lék Vikeyra Pak monoterapii a 10% pacientů, kteří dostávali léčivo Vikeyra Pak v kombinaci s ribavirinem, dermatitida symptomy byly pozorovány ve formě vyrážky. Ve studiích SAPPHIRE-I a II mělo 16% pacientů užívajících přípravek Viqueira Pak s ribavirinem a 9% pacientů užívajících placebo nežádoucí účinky na kůži. Ve studii TURQUOISE II 18% a 24% pacientů léčených přípravkem Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem po dobu 12 nebo 24 týdnů mělo nežádoucí účinky na kůži. Závažnost většiny jevů je klasifikována jako lehká. Není registrováno závažné jevy a závažné kožní reakce, jako je Stevens-Johnsonův syndrom, toxická epidermální nekrolýza, multiformní erytém, dermatitida, alergická spojené s užíváním drog (s eosinofilií a systémovými příznaky).

Odchylky od normy laboratorních indikátorů

Změny v jednotlivých laboratorních indikátorech jsou uvedeny v tabulce 3.

Tabulka 3. Vybrané laboratorní odchylky jsou orientační během léčby 2.

Zvýšená aktivita ALT v séru

V klinických studiích s drogu Vikeyra Pak s nebo bez ribavirinem, alespoň 1% pacientů, kteří neužívali přípravky obsahující estrogen, dočasné zvýšená aktivita ALT byla pozorována u více než 5 krát ULN po zahájení léčby.

U žen s současném užívání přípravků obsahujících ethinylestradiol zlepšení výskytu ALT vyšší než je 25% (4/16). Výskyt klinicky významným zvýšením aktivity ALT u žen užívajících jiné než ethinylestradiol (například estradiol a konjugované estrogeny) jako hormonální substituční terapie estrogeny byla 3% (2/59).

Tento jev byl zpravidla asymptomatický, projevující se během prvních 4 týdnů léčby a byl vyřešen, jak léčba pokračuje. Zvýšená aktivita ALT zpravidla není spojena se zvýšením koncentrace bilirubin. Cirhóza nebyla rizikovým faktorem pro zvýšení aktivity ALT. U většiny pacientů není vyžadováno žádné zvláštní sledování biochemických parametrů jater.

Zvýšená koncentrace bilirubin

Dočasné zvýšení koncentrace bilirubinu (zejména nepřímé) byla pozorována u pacientů, kteří dostávali léčivo Vikeyra Pak v kombinaci s ribavirinem, která je spojena s inhibicí paritaprevirom bilirubin transportéru OATR1V1 / 1VZ a tím hemolýza způsobené ribavirinem. Zvýšení koncentrace bilirubin se vyskytlo po zahájení léčby, dosáhlo maxima v týdnu I studie a bylo zcela vyřešeno, jak pokračuje léčba. Zvýšení koncentrace bilirubinu nebylo spojeno se zvýšením koncentrace aminotransferáz. Výskyt zvýšeného nepřímého bilirubinu byl nižší u pacientů, kteří nedostávali ribavirin.

Použití přípravku Viqueira Pak u pacientů s koinfekcí HCV / HIV-1

Použití přípravku Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem bylo hodnoceno u 63 pacientů s koinfekcí HCV / HIV-1, kteří dostávali stabilní antiretrovirovou terapii. Nejčastější nežádoucí účinky zaznamenané u nejméně 10% pacientů jsou: slabost (48%), nespavost (19%), nevolnost (17%), bolest hlavy (16%), svědění (13% podrážděnost (10%), ikterická sklera (10%).

Zvýšení koncentrace celkového bilirubin dvakrát nebo vícekrát vzhledem k IGN (častěji v důsledku nepřímého bilirubinu) bylo zaznamenáno u 34 pacientů (54%). 15 z nich dostalo atazanavir v období zvyšující se koncentrace bilirubin, 9 pacientů mělo také sklerózu, žloutenku nebo hyperbilirubinemii. U pacientů s hyperbilirubinemií nedošlo k souběžnému zvýšení aktivity aminotransferázy. Nebyly zaznamenány žádné případy zvýšené aktivity ALT třetího stupně.

U 7 pacientů (11%) byl zaznamenán alespoň jeden případ poklesu koncentrace hemoglobinu pod 10 g / dL; u 6 z nich byla provedena úprava dávky ribavirinu. V těchto případech nebyly vyžadovány krevní transfúze a podávání erythropoetinu.

Po 12 a 24 týdnech léčby byl zaznamenán pokles průměrného počtu CD4 + T buněk na koncentraci 47 buněk / mm 3, a 62 buněk / mm 3, v uvedeném pořadí; ve většině případů po dokončení léčby se indikátory vrátily do výchozího stavu. U 2 pacientů bylo v průběhu léčby hlášeno snížení CD4 + T buněk na koncentraci nižší než 200 buněk / mm 3 bez snížení CD4 +. Nebyly hlášeny případy oportunních infekcí spojených s AIDS.

Použití přípravku Viqueira Pak u pacientů s transplantací jater

Použití přípravku Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem bylo hodnoceno u 34 pacientů, kteří podstoupili transplantaci jater s relapsem HCV. Nežádoucí účinky zaznamenané u více než 20% pacientů: slabost (50%). bolest hlavy (44%), kašel (32%), průjem (26%), nespavost (26%), astenie (24%), nauzea (24%), svalové křeče (21%), vyrážka (21%). U 10 pacientů (29%) byl zaznamenán přinejmenším jeden případ poklesu koncentrace hemoglobinu na koncentraci nižší než 10 g / dL. U 10 pacientů byla dávka ribavirinu upravena kvůli poklesu koncentrace hemoglobinu; u 3% (1/34) pacientů byl průběh léčby ribavirinem přerušený. 5 pacientů dostalo erytropoetin; U všech těchto pacientů byla počáteční dávka ribavirinu 1000-1200 mg denně. Transfúze krve nebyly provedeny.

Indikace

- chronická hepatitida C genotypu 1, včetně pacientů s kompenzovanou jaterní cirhózou, v kombinaci s ribavirinem nebo bez něj.

Kontraindikace pro použití

- přecitlivělost na ombitasviru, paritapreviru, ritonavir dasabuvir nebo některou z pomocných látek ve formulaci;

- známá přecitlivělost na ritonavir (např., Toxická epndermalny nekrolýza nebo Stevens-Johnsonův syndrom);

- závažný stupeň jaterní nedostatečnosti (Child-Pugh třída C);

- kontraindikace užívání ribavirinu (při kombinovaném užívání léku Viqueira Pak a ribavirinu). Informace o kontraindikaci užívání ribavirinu byste si měli přečíst v návodu k použití;

- užívání ribavirinu u žen během těhotenství, stejně jako u mužů, jejichž partneři jsou těhotní;

- současné užívání léčiv, jejichž koncentrace a krevní plazma mohou vést k závažným nežádoucím účinkům a jejichž clearance významně závisí na metabolismu izoenzymem CYP3A;

- současné užívání léčiv, které jsou silnými inhibitory CYP2C8 (protože to může vést k významnému zvýšení koncentrace dasabwiru v krevní plazmě a riziku prodloužení QT intervalu);

- současné užívání léčivých přípravků - silné induktory izoenzymu CYP3A (mohou významně snížit koncentrace paritrapevira, ombitasviru a dasabviru v krevní plazmě);

- současné užívání léčiv, které jsou silnými induktory izoenzymu CYP2C8 (protože to může vést k významnému snížení koncentrace dasabwiru v krevní plazmě);

- souběžné užívání s léky: alfuzozin; karbamazepin; fenytoin, fenobarbital; efavirenz; námelové alkaloidy (ergotamin, dihydroergotamin, zrmometrin, methylergometrin); gemfibrozil, lovastatin, simvastatin; midazolam a triazolam (v léčivých formách pro orální podání); pimozid; rifampicin; salmeterol; přípravky z třezalky tečkované (St. John's wort perforatum / Hypericum perforatum /); sildenafil (při léčbě plicní arteriální hypertenze); rilpivirin; lopinavir / ritonavir; darunavir / ritonavir; přípravky obsahující ethinylestradiol (např. kombinované perorální antikoncepce); atazanavir / ritonavir ve fixní kombinaci;

- věk dětí do 18 let;

- nedostatek laktázy, intolerance galaktózy, malabsorpce glukózy a galaktózy.

Společné užívání léku Viqueira Pak a flutikasonu nebo jiných glukokortikosteroidů, které se metabolizují za účasti isofermptidu CYP3A4. Společné užívání s antiarytmiky. Jaterní nedostatečnost mírné závažnosti.

Použití v těhotenství a laktaci

Výsledky kvalitativních a dobře kontrolovaných studií o použití přípravku Viqueur Pak u těhotných žen nejsou k dispozici.

Ve studiích na zvířatech s použitím ombitasvira / paritaprevira / ritonavir a jeho hlavní aktivní metabolity u lidí (M29, M36) a dasabuvir byly hlášeny jakýkoli vliv na vývoj embrya a plodu. Při použití paritaprevira / ritonavir používá zkoušky maximální dávce odpovídající 98- záhyb (myši) nebo 8x (u krys) a doporučené klinické dávky u lidí. Maximální použitá dávka se aplikace ombitasvira testů odpovídajících 28-krát (myší) nebo 4-krát (u králíků) doporučené klinické dávky u lidí. Nejvyšší dávky základních neaktivních lidských metabolitů byly ve studii provedeny u myší - expozice je 26krát vyšší než u lidí s použitím doporučených klinických dávek. Maximální dávka s aplikačními zkouškami dasabuvir odpovídajících 48- ohyb (krysy) nebo 12 krát (v králících) doporučené klinické dávky u lidí.

Vzhledem k tomu, že na základě údajů získaných na zvířatech není možné vyvodit závěry o použití přípravku těhotným ženám, je nutno přípravek Viqueira Pak používat během těhotenství pouze v naléhavých případech, což je odůvodněno klinickou situací.

Současné podávání s ribavirinem

Ribavirin může způsobit malformace a / nebo úmrtí plodu. Pacientky a ženy partnery mužských pacientů, kteří by měli přijmout veškerá možná opatření, aby se zabránilo těhotenství, protože studie na zvířatech ve všech druzích vystaven ribavirinem bylo potvrzeno, vyslovováno teratogenní a / nebo embriotsidny účinek. Nepoužívejte režim léčby ribavirinem, dokud se neprojeví výsledek negativního těhotenského testu bezprostředně před zahájením léčby. V průběhu léčby a po dobu nejméně 6 měsíců po ukončení žen ve fertilním věku a jejich partneři, stejně jako u pacientů mužského i ženského pohlaví partnerů doporučuje použít alespoň dvě účinné metody antikoncepce. Během léčby ribavirinem by měly být pravidelné těhotenské testy prováděny měsíčně.

Doba kojení

Neexistují žádné informace o průniku ombitasviry, paritrapevira, ritonaviru nebo dasabuviru a jejich metabolitů do mateřského mléka u žen.

Paritaprevir M13 a její hydrolýzy, a ombitasvir dasabuvir nezměněné byly převládajícími složkami nalezené v mléce kojících samic potkanů ​​bez ovlivnění krmení telat. Vzhledem k možnosti nežádoucích účinků v důsledku vlivu léku na kojence by měla BP se rozhodl přerušit kojení nebo přerušit léčbu Vikeyra Pak brát v úvahu důležitost léčby pro matku. Pacienti užívající ribavirin by si měli přečíst návod k použití.

Žádost o porušení funkce jater

Aplikace drogy pacientům s mírným poškozením jater (Třída A podle Child-Pyo) není nutné. Bezpečnost a účinnost vakcíny Viqueira Pak u pacientů infikovaných hepatitidou C, se středně těžkou poruchou funkce jater (Child-Pugh třída B); užívání přípravku Vicaira Pak se nedoporučuje u pacientů se středně závažným poškozením jater. Přípravek Viqueira Pak je kontraindikován u pacientů se závažným selháním jater (třída C podle Child-Pyo).

Před a během léčby by měly být monitorovány jaterní testy.

Použití u dětí

Použití drogy u dětí a dospívajících mladších 18 let je kontraindikováno.

Aplikace u starších pacientů

Zvláštní instrukce

V klinických studiích lék ribavirin Vikeyra Pak s ribavirinem nebo bez něj, asi 1% z pozorované přechodné asymptomatické došlo zvýšenou ALT aktivity o více než 5 krát ULN (viz. V části „Vedlejší efekt“).

Zvýšená aktivita ALT pozorována mnohem častěji u ženy užívající etipilestradiola přípravky na bázi, například kombinované orální antikoncepce, antikoncepční náplasti a vaginální antikoncepční kroužek (viz. V sekci „Kontraindikace“). Zvýšená aktivita ALT byla obvykle pozorována během 4 týdnů léčby a snížila se během 2-8 týdnů od nástupu zvýšené aktivity ALT s pokračující léčbou přípravkem Vicair Pak s ribavirinem nebo bez ribavirinu. Před použitím přípravku Vicair Pak byste měl přestat užívat léky obsahující ethinylestradiol. Během léčby přípravkem Viqueira Pak se doporučují alternativní metody antikoncepce (např. Perorální antikoncepce na bázi progestinu nebo nehormonální antikoncepce). Obnovení léčiv obsahujících ethinylestradiol se doporučuje zahájit přibližně 2 týdny po ukončení léčby přípravkem Vicaira Pak.

U žen, které obdržely žádné ethinylestradiol a jiné estrogeny (jako je estradiol a estrogenu konjugace) ve formě hormonální substituční terapie, ukazatele aktivity ALT odpovídal hodnoty zjištěné u pacientů, kteří nedostávali estrogen. Vzhledem k tomu, počet pacientů léčených jinými estrogeny, je omezený, jejich použití v kombinaci s drogou Vikeyra Pak se zvýšenou opatrností.

Biochemické parametry jater by měly být měřeny během prvních 4 týdnů léčby a pokud aktivita ALT v séru překračuje horní hranici normy, je nutné znovu provést studii a dále sledovat aktivitu ALT takových pacientů a také:

- pacienti by měli být okamžitě informováni o potřebě konzultace s ošetřujícím lékařem, pokud se u nich objeví únava, slabost, ztráta chuti k jídlu, nevolnost a zvracení, žloutenka nebo zbarvení stolice;

- zvážit přerušení užívání léčivého přípravku Vicair Pak, pokud aktivita ALT v séru překročí hodnotu VGN o faktor 10.

Rizika spojená se souběžným užíváním ribavirinu

V případě kombinovaného použití přípravku Vicair Pack s ribavirinem je třeba vzít v úvahu varování a bezpečnostní opatření vztahující se na ribavirin, frekvenci a nežádoucí účinky těhotenství. Úplný seznam upozornění a bezpečnostních opatření proti užívání ribavirinu je uveden v pokynech k jeho použití.

Rizika související s nežádoucími účinky nebo snížením účinku léčby v důsledku současného předpisu s jinými léky

Kombinované užívání řady léků může vést ke známým nebo potenciálně významným interakcím s léčivy, což vede k:

- Ztráta terapeutické účinnosti, snad - s vývojem rezistence.

- Klinicky významné nežádoucí účinky související se zvýšením expozice lékům, které se používají ve spojení s přípravkem Viqueira Pak nebo s excipienty léčiva.

Tabulka 4 (oddíl "Interakce s dalšími léčivými přípravky") uvádí opatření k nápravě možných a známých významných interakcí s léčivými přípravky, vč. - doporučení pro dávkování léků. Možnost vzniku lékových interakcí by měla být posouzena před použitím přípravku Vicair Pak a během léčby; doporučené sledování nežádoucích účinků spojených s užíváním léků užívaných ve spojení s aktivními a pomocnými látkami léčiva Viqueira Pak.

Použití s ​​flutikazonem

Flutikason je glukokortikoid metabolizovaný izoenzymem CYP3A.

Opatrnosti je třeba při použití léku co Vikeyra Pak a flutikasonu nebo jiných glukokortikoidů, které jsou metabolizovány izoenzymem CYP3A4, se. Kombinované použití inhalovaných glukokortikoidů metabolizovaných izoenzymem CYP3A může zvýšit systémové účinky glukokortikoidů; byly hlášeny případy Cushingova syndromu a následné potlačení funkce nadledvin s léčivými přípravky obsahujícími ritonavir. Kombinované použití léku Vikeyra Pak a glukokortikoidy, zejména pro dlouhodobou terapii by měla být zahájena pouze v případě, že potenciální přínos léčby nepřeváží riziko vzniku systémových účinků glukokortikoidů.

U pacientů s mírnou jaterní nedostatečností (třída A podle Chapple-Pugh) není úprava dávky přípravku Viqueira Pak nutná. Bezpečnost a účinnost vakcíny Viqueira Pak u pacientů infikovaných hepatitidou C se středně těžkou jaterní nedostatečností (Child-Pugh třída B) nebyla stanovena; Nedoporučuje se užívat přípravek Viqueira Pak s průměrným stupněm selhání jater. Přípravek Viqueira Pak je kontraindikován u pacientů s těžkým selháním jater (třída C podle Child-Pyo). Lék Viqueira Pak se nedoporučuje používat u pacientů s dekompenzovaným onemocněním jater.

Riziko vývoje rezistence k inhibitorům proteázy HIV-1 u pacientů s koinfekcí HCV / HIV-1

Ritonavir, který je součástí léčiva Vikeyra Pak se týká inhibitorů proteázy HIV-1 a mohou usnadnit výběr aminokyselinových substitucí spojených s rezistencí inhibitorů proteázy HIV-1. U pacientů současně infikovaných HCV / HIV-1, který obdrží průběh léčby Vikeyra Pak by také měla provést antiretrovirovou terapii ke snížení rizika vzniku rezistence inhibitorů proteázy HIV-1.

Pacienti po transplantaci jater

Bezpečnost a účinnost použití přípravku Vickeyr Pak v kombinaci s ribavirinem byla studována u 34 pacientů s HCV genotypem 1 po transplantaci jater (nejméně 12 měsíců po transplantaci jater). Hlavními cíli této studie bylo posoudit bezpečnost a stanovit podíl pacientů, kteří dosáhli trvalé virologické odpovědi 12 týdnů po ukončení léčby (SVR12) a po 24 týdnech léčby přípravkem Viqueira Pak v kombinaci s ribavirinem. Počáteční dávka ribavirinu se pohybovala v rozmezí od 600 mg do 800 mg denně, což se nejčastěji používá na počátku a na konci léčby přípravkem Viqueira Pak.

34 účastníků, kteří nedostávali léčbu HCV po transplantaci jater a měli fibrózy měřítka posouzení Metavir - 2 nebo méně (29 k HCV genotypu 1a a 1b genotypem 5 HCV) byli zařazeni do klinických studií. 31 z 32 pacientů, u kterých byla data získána v časovém bodě SVR12 (96,9%), dosáhla hodnoty SVR12 (96,3% u pacientů s genotypem 1a). Jeden pacient s HCV genotypu 1a s relapsem po léčbě.

Celkový bezpečnostní profil Vikeyra Pak přípravek v kombinaci s ribavirinem u pacientů infikovaných HCV po transplantaci jater byla stejná jako u pacientů, kteří dostávali léčivo Vikeyra Pak v kombinaci s ribavirinem ve fázi 3 klinických studií, s výjimkou anémie. 10 pacientů (29,4%) mělo alespoň jednu hodnotu hemoglobinu (po počáteční) nižší než 10 g / dL. Na 55,9% (19/34) pacientů ribavirinu dávky byla snížena a 2,9% (1/34), že užití ribavirinu bylo zrušeno. Změna dávky ribavirinu neovlivnila frekvenci dosažení stabilní virologické odpovědi. Pět pacientů vyžadovalo použití erytropoetinu (všech 5 pacientů mělo denně počáteční dávku ribavirinu od 1000 mg do 1200 mg). Žádný pacient nevyžadoval krevní transfúzi.

Jiné genotypy HCV

U pacientů infikovaných jinými genotypy HCV, s výjimkou genotypu 1, bezpečnosti a účinnosti, nebyl přípravek Vickeira Pak stanoven.

Vliv kombinovaného použití ombitasvira / paritaprevira / ritonavir a dasabuvir na QTc interval byly hodnoceny v randomizované, dvojitě zaslepené studii s placebem a aktivní kontrolou (moxifloxacin 400 mg), 4-way nitkový kříž, pečlivé sledování QT na 60 zdravých dobrovolníků užívajících ombitasvir / paritaprevir / ritonavir a dasabuwir. Ve studii pro detekci malých účinky v dávkách přesahující terapeutické - paritaprevir 350 mg, 150 mg ritonaviru, ombitasvir 50 mg a 500 mg dasabuvir - nebyl podán žádný klinicky významné prodloužení intervalu QT.


Následující Článek

Žloutenka s hepatitidou

Související Články Hepatitida