Fórum hepatitidy

Share Tweet Pin it

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Re: Moje léčba hepatitidy B

Vaše zpráva sergei-v-r »20. prosince 2016 13:57

Re: Moje léčba hepatitidy B

Vaše zpráva Gennady82 »20. prosinec 2016 16:33

Re: Moje léčba hepatitidy B

Vaše zpráva Juriku »20. prosince 2016 17:39

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva sergei-v-r »20. prosince 2016 18:18

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva sergei-v-r »20. prosince 2016 18:22

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva sergei-v-r »20. prosince 2016 18:27

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva Gennady82 »20. prosince 2016 21:32

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva Vell »21. prosince 2016 00:20

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva sergei-v-r »22. prosince 2016 13:17

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva Gennady82 »22. prosince 2016 18:06

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva sergei-v-r »22. prosince 2016 19:03

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva sergei-v-r »22. prosince 2016 19:06

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva Gennady82 »22. prosince 2016 19:50

Re: Možnosti léčby hepatitidy B po lamivudinu

Vaše zpráva Vell »23. prosince 2016 01:48

Lamivudin

Lamivudine: návod k použití a revize

Latinský název: Lamivudine

ATX kód: J05AF05

Účinná látka: lamivudin (lamivudin)

Výrobce: farmaceutická společnost ZAO Obolenskoe (Rusko), farmaceutická společnost OOO Ozon (Rusko), Aurobindo Pharma Ltd. (Indie) a další.

Aktualizace popisu a fotografie: 12.12.2012

Ceny v lékárnách: od 368 rublů.

Lamivudin je antivirový přípravek.

Forma vydání a složení

Lamivudin léková forma - tablety, potahované: výrobce I - bílé až téměř bílá, bikonvexní, kolo s dělící Valium, s bílým nebo téměř bílého jádra v příčném řezu; II výrobce - bílé až téměř bílé, podlouhlé, na jedné straně - gravírování C, na druhé straně - textem "63" (v acheikova obrysu obal 7, 10, 12, 15, 20, 25 nebo 30 jednotek v kartonu. box 1 až 10 kusů, do hliníkových blistrů 10 kusů, v kartonové svazku 6 nebo 10 blistrů,.. v lahvičce polyethylentereftalátu 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 nebo 100 ks v kartonu box 1 láhev).

Složení jedné tablety:

  • účinná látka: lamivudin - 150 mg;
  • pomocné složky (jádro): mikrokrystalická celulóza, karboxymethylškrob sodný, stearát hořečnatý, dále pro výrobce I - povidon, monohydrát laktózy;
  • obal: bílý opadray (hypromelosa, oxid titaničitý, polysorbát-80, makrogol-4000) nebo opadrai II (makrogol, mastek, polyvinylalkohol, oxid titaničitý).

Farmakologické vlastnosti

Farmakodynamika

Antivirové léčivo lamivudin patří do skupiny nukleosidových inhibitorů reverzní transkriptázy (NRTI). Mechanismus jeho účinku je v intracelulárním metabolismu na 5-trifosfátu a konkurenční inhibice reverzní transkriptázy - enzym virem lidské imunodeficience (HIV), což přispívá k potlačení replikace viru. Lamivudin vykazuje aktivitu proti kmenům rezistentním vůči zidovudinu, a při použití v kombinaci s vede k pomalejší virových patogenů rozvojových odolnost proti zidovudinu (u dříve neléčených pacientů). Při lamivudinu vyšší než zidovudinu terapeutického indexu in vitro - je slabší inhibuje progenitorové buňky kostní dřeně, má méně výrazný cytotoxický účinek na lymfocytů periferní krve, stejně jako buněčné linie monocytů-makrofágů a lymfocytů, a dalších kmenových buněk kostní dřeně. Lék nemá vliv na metabolismus deoxynukleotid v buňkách a udržování DNA (deoxyribonukleová kyselina) v mitochondriích normálních buněk.

Lamivudin má vysokou aktivitu proti viru hepatitidy B (HBV) ve všech sledovaných buněčných liniích a u všech experimentálně infikovaných zvířat.

Lék je široce používán jako součást kombinované antiretrovirové léčby v kombinaci s jinými NRTI nebo přípravky jiných skupin (nenukleosidové inhibitory reverzní transkriptázy, inhibitory proteázy). Bylo zjištěno, že kombinovaná antiretrovirová léčba obsahující lamivudin je účinná proti kmenům HIV s mutacemi v kodonu M184V, stejně jako u pacientů, kteří dříve nedostávali antiretrovirovou léčbu.

Farmakokinetika

Lamivudin se rychle vstřebává v gastrointestinálním traktu. Biologická dostupnost - od 80 do 88%. Maximální koncentrace (Cmax) v krevní plazmě se vyskytuje 1 hodinu po perorálním podání. 36% je spojeno s plazmatickými bílkovinami.

Lamivudin je schopen proniknout do hematoencefalické a placentární bariéry.

Látka je biotransformována fosforylací, čímž vzniká 5-trifosfát. Poločas rozpadu (T.1/2) je 5-7 hodin. Močí se 68-71% účinné látky vylučuje beze změny.

Indikace pro použití

  • Infekce HIV u dospělých a dětí (v rámci kombinované antiretrovirové léčby);
  • virové chronické hepatitidy B na pozadí replikace HBV u pacientů starších 16 let.

Kontraindikace

  • těžké selhání ledvin (clearance kreatininu nižší než 30 ml / min);
  • děti do 3 let s tělesnou hmotností menší než 14 kg;
  • těhotenství a kojení;
  • individuální přecitlivělost na lamivudin nebo jakoukoli pomocnou složku léčiva.

Podle návodu, lamivudin předepisovat s opatrností u pacientů s periferní neuropatie (včetně historie), renální insuficience s clearance kreatininu 30 až 50 ml / min, stejně jako u pacientů s pankreatitidou (včetně historie).

Instrukce pro použití Lamivudin: metoda a dávkování

Podávání léku je povoleno pouze těmi, kteří mají zkušenosti s léčbou HIV specialistou.

Lamivudin tablety se užívají perorálně bez ohledu na příjem potravy. Je třeba se vyvarovat rozdělení tablet na části, aby nedošlo k porušení přesnosti dávkování přípravku.

Dávkovací režim v závislosti na věku a hmotnosti pacienta:

  • dospělé a dospívající s tělesnou hmotností vyšší než 25 kg: celková denní dávka 300 mg. Můžete užívat jednu tabletu (150 mg) dvakrát denně nebo dvě tablety (300 mg) jednou denně;
  • děti s tělesnou hmotností 20 až 25 kg: celková denní dávka 225 mg - trvá 1 / 2 tablety (75 mg) ráno a 1 tabletu (150 mg) večer nebo 1 1 / 2 tablety (225 mg) jednou denně;
  • děti s tělesnou hmotností od 14 do 20 kg: celková denní dávka - 150 mg. Můžete si vzít 1 / 2 tablety (75 mg) dvakrát denně, ráno a večer nebo 1 tabletu (150 mg) jednou denně.

Nežádoucí účinky

Četnost nežádoucích účinků na systémy a orgány ve zvláštní míře (> 0,1% - velmi často 0,01-0,1% - často 0,001-0,01% - časté, 0,0001-0,001% - zřídka ;

Lamivudin

Popis je aktuální 09/09/2016

  • Latinský název: Lamivudin
  • ATX kód: J05AF05
  • Aktivní složka: Lamivudin
  • Výrobce: Aurobindo Pharma Ltd., Indie

Složení

V jedné tabletě potažené povlakem je 300 nebo 150 miligramů lamivudin.

Zahrnuty jsou také mikrokrystalická celulóza, sodná sůl glykolátu škrobu, stearát horečnatý, oxid titaničitý, hypromelosa, polyethylenglykol 400 a polysorbát 80.

Forma vydání

Vyrobeno ve dvou formách:

  • oválné tablety se 150 miligramy účinné látky pokryté bílým pláštěm s písmenem "C" na jedné straně a číslem "63" na druhé straně;
  • oválné tablety s 300 miligramy účinné látky, pokryté bílým pláštěm, s "C" na jedné straně a "64" na druhé straně.

Farmakologický účinek

Antivirotika drogy. Má vysokou aktivitu proti retrovirusů a viru lidské imunodeficience (HIV).

Farmakodynamika a farmakokinetika

Když se formulace účinné látky vstupuje do lidské buňky, za účasti buňky kinázy se přístupný k fosforylaci, což vede k derivátu části 5-trifosfát, který inhibuje DNA a RNA v závislosti na reverzní transkriptázy HIV a vede k zastavení replikace viru. Odvozený derivát působí nejen jako inhibitor, ale také jako substrát pro reverzní transkriptázu viru. Tvorba infikovaných DNA buněk je blokována integrací lamivudin fosfátu do řetězců jeho molekul, které jsou pak rozbité. Interakce lamivudin-5-trifosfátu s HIV transcriptázou je stokrát silnější než u a-polymerázy lidských buněk.

Účinná látka přípravku je aktivní ve vztahu k zidovudin-rezistentním kmenům viru lidské imunodeficience. Pokud jsou užívány pacienty, kteří nebyli předtím léčeni antiretrovirovými léky, v kombinaci se zinudinem, zpomaluje vývoj rezistence na zinovudin. Lamivudin inhibuje slabší progenitorových buněk kostní dřeně a vykazuje cytotoxický účinek na lymfocytů a monocytů-makrofágů buněčné linie, a periferních lymfocytů krve méně zřetelně než zinovudin.

Biologická dostupnost této látky je 80-86%. To se váže na plazmatické proteiny o 36%. Vylučuje se nezměněným spolu s močí.

Indikace pro použití

Lamivudinové tablety se používají:

  • at viru imunitní nedostatečnosti (HIV) u dětí a dospělých;
  • v virové chronické hepatitida B (CVG B) u pacientů starších 16 let na pozadí replikace HBV.

Může být kombinován s jinými antiretrovirovými léky.

Kontraindikace

Neužívejte se zvýšenou citlivostí na léčivou látku Lamivudin.

Nežádoucí účinky

Tento lék může způsobit tyto nežádoucí účinky:

  • bolesti hlavy;
  • infekce dýchacích cest;
  • obecná malátnost;
  • nevolnost;
  • zvýšená únava;
  • zvracení;
  • ztráta chuti k jídlu;
  • průjem;
  • zvýšená aktivita jaterních transamináz;
  • bolesti a nepohodlí v epigastrické oblasti.

Lavimudin, návod k použití (metoda a dávkování)

Lamivudin se užívá 300 mg denně. Může jít o jednu tabletu s 300 miligramy účinné látky nebo dvě tablety se 150 miligramy ráno a večer. Vzít by měla být uvnitř, mezi jídly nebo při jídle. Lamivudin a Zidovudin často jmenovat současně. Při hmotnosti nižší než 50 kilogramů může být dávka snížena.

Předávkování

  • nevolnost;
  • slabost;
  • zvracení;
  • zvýšené nežádoucí účinky.

Údaje o případech závažného předávkování chybí. Nebyly zde smrtící případy. V případě předávkování se u takových případů používá obvyklá léčba: výplach žaludku a monitorování vitálních funkcí.

Interakce

Při použití současně s Trimethoprim koncentrace lamivudinu stoupá v krvi.

Souběžný příjem přípravku Zalcitabine, Stavudin, Isoniazid, Didanosin a Dapsone zvyšuje riziko periferní neuropatie a se sulfonamidy, didanosinem a zalcitabinem zvyšuje riziko vzniku pankreatitida.

Při současném příjmu s Zidovudin Doba trvání akce se zvýší o 13 procent a maximální koncentrace v roce 2009 krevní plazmu - o 28 procent. Zidovudin nemá vliv na biologickou dostupnost a koncentraci lamivudinu.

Obchodní podmínky

Tablety můžete koupit pouze na lékařský předpis.

Podmínky skladování

Uchovávejte v původním obalu na suchém a nepřístupném místě pro děti, při teplotě okolí nejvýše 30 stupňů Celsia.

Datum vypršení platnosti

5 let od data výroby. Neužívejte jej po uplynutí doby použitelnosti.

Analogy

  • Virolam;
  • Zeffix;
  • Lamivir;
  • Epivir;
  • Zidovudin;
  • RetroVir;
  • Zidolam.

Abakavir a lamivudin jsou také analogy se stejnou účinnou látkou.

Recenze Lavimudin

Kombinované léky, jako je Combivir (lamivudin + zidovudin), protože jsou účinnější. Při léčbě HIV je kombinace Kaletra+Lamivudin +Abakavir.

Lamivudine cena, kde koupit

Koupit Lamivudin v Rusku může být za cenu 2200 rublů. Na Ukrajině, cena Lamivudine se pohybuje od 1367 do 9961 hřivny. Kombinované léky, například Combivir (Lamivudine + Zidovudine), stálo 24000 hřiven.

Přehledy o Lamivudine-teva

Získali jsme skutečnou zpětnou vazbu o přípravku Lamivudine-teva, který uživatelé zveřejňují. Nejčastěji jsou odpovědi napsány matkami malých pacientů, ale také popisují osobní historii užívání léku na sebe.

Léčba infekce HIV u dospělých a dětí (jako součást kombinované léčby s jinými antiretrovirovými léky). Chronická virový hepatitida B na pozadí replikace HBV u pacientů ve věku 16 let a starších.

Diskuse

Ve skutečnosti jsem pomohl 1 litr kefír během dne (Tevye nebo Izbenka). pilulky lékař řekl, aby nepil, 2 týdny kefír a prošel)

Přijal Siofor, z něj se zlobil a byl závrat, výsledek nebyl. Pak vzala Metformin-teva, zvracela v prvních dnech. Ale okamžitě jsem mu to řekl po jídle. Rychle pomohlo, mimochodem)))

Můžete. Byl jsem dobrý, když pomáhal Gavisconovi. Tam pokyny říkají, kolik maxima. Nyní se objevil nový lék od společnosti Teve. Zeptejte se lékárníka v lékárně.

Přípravek Fluconazole-Teva je kontraindikován v těhotenství a kojení. http://www.eapteka.ru/goods/drugs/antimycotic/?id=213632 Přípravky flukonazolu během těhotenství a kojení jsou kontraindikovány. Z tablet lze použít pouze Pimafucin. Z přípravků pro topickou léčbu lze používat čípky Betadine a Iodoxidum (povolené v prvním trimestru, 2-3 trimestry jsou používány s opatrností, protože jód obsažený v přípravcích může ovlivnit funkci štítné žlázy.

Drotaverinteva mi pomohla. Dvě tablety třikrát denně. Ale schopnost tox byla silná.

Dívky a já máme osteoporózu. Narodila se v prosinci 2012. V únoru 2013 jsem začal nudit, když můj syn nosil. Bolest se zesílila. Jednoho rána jsem vstala, šla 3 metry a spadla, v zadní části byla nejhrozivější lumbago podél celé páteře, které dalo hlavě. Ona také ležela, dokud se nenaučila ovládat sebe a alespoň nějakým způsobem chodit, aby se vyhnula pádu. Lékaři běhali po dlouhou dobu. Diagnóza byla provedena teprve v polovině dubna 2013. V lumbosakrálním úseku se vyskytly 2 zlomeniny komprese. Rok pily Tevanath, Cal.

Poté po každém mytí smetím panthenol teva, pomáhá, ale bohužel po opětovném plenu, a to i v případě, že se rozmačká.

Katyusha. to znamená. na radu svého přítele na BB, Polenki. Mám takové nádherné izraelské kosmetiku pro těhotné jako dětská Teva objednacích zde: http://odetta.ru/catalog/ Více spotřebuje určité množství oleje, aby se zabránilo strie (na břiše!) Weleda. Prsa mi nic nepomohlo ((((((. All-in rozšíření. (A co je nejdůležitější, když je to svědí břicho, protože roste. Cheshi ne nehty. Kůže je silně natažené. Jen hlazení! Perfektní volbou.

Tam jsou v TEV obchody 2-litrové džusy, v ruštině tam jsou, na kraynyak a čerstvé jdou!

U 1 v B. to začalo v 6-7 týdnech a asi 12-13 přibližně silné. a pak někdy zlobil, ale ne tak! Ráno jsem vstala a vypila sklenici vody, aby se roztrhala. protože jinak bych někde ucpala po silnici. nejnebezpečnější je doprava. Nepřestával jsem na minibusy, musel jsem chodit na silnici, na autobusy lépe. Pomohlo mi něco jíst ráno, aniž bych se dostala z postele! a obecně se snaží něco jíst. cookies, jablka. bude méně zvracení! stále slyšel, že v obchodech Tev.

Pomáhá nám jen Baby Teby (izraelský) olej, ačkoli se neprodává ve všech lékárnách - vzal jsem ji přes internet. Ale opravdu to opravdu pomáhá - zkontroloval jsem se (mám 3 zuby stoupání moudrosti)

Během těhotenství jsem vypil vápník. Ale můj termín se blížil. Pro mne stomatolog řekla nebo řekla, že pít po dobu 6 měsíců alfa d3 teva nebo alfadol. pomáhají mi hodně a to a to a to, ale tam o těhotenství se říká, že pokud v organismu vápníku to stačí, může být nadbytek a.

Oh, hrozné problema.Samoy 23, před těhotenstvím významným způsobem podílí sportom.Vo těhotenství již na nedostatek zatížení se začaly objevovat strie nejsou patrné na první pohled, jako jsou jen strun, ale pak už jen koshmar.Hodila strach, i když její manžel uklidnil s tím, že všechno půjde (( ((Samozřejmě myslím, dobře, tvář, ve tvaru sebe dát. dobře, dobře. dítě, plenky, krmení, nedostatek času spánku není něco, co favoritem pro dítě postrádá ((((Díky bohu sestra navrhl lék je dobrá.

Pro mě zinek velmi rychle pomohl vyřešit několik problémů najednou. Nejprve opustila herpes. Který mě trýznil téměř 2 roky - každé dva týdny došlo k relapsu. Všiml jsem si, že virus aktivovaný se změnou v hormonálním pozadí - jakmile jedna fáze byla nahrazena jinou, objevil se hrozný herpes a nosil celý můj nos. Ovulace přišla - herpes! Přicházejí měsíce - herpes! Nic mi nepomohlo ((((((((((Zinok předepsal měsíc a herpes odešel - už tři měsíce nebyly žádné relapsy.

Z virů byly vyvinuty a jsou pomáhány následující přípravky: 1. Přípravky účinné proti určitým virům z herpetické skupiny: A) Herpes simplex virus typu 1 a 2 - acyclovir, valaciclovir, famciclovir. B) Virus varicella-zoster (typ 3) - podobné přípravky. Jsou předepsány pro neštovicemi u dospívajících a dospělých, stejně jako u těžkých infekcí u dětí. C) Cytomegalovirus (typ 5) je ganciklovir, valganciclovir a foscarnet. 2. Chronická hepatitida B a C. Účinnost léků.

A nemáte typ léků "Sumamegren" nebo "Sumatreptateva"? Skvelý způsob, jak se zbavit útoku a léků speciálně z migrény, a prodat je bez lékařského předpisu.

Trochu jsem zachránil a vzal si panthenol-teva, stejný beepin, ale levnější. A teď jsem našla pantoderm. Dokonale pomáhá!

14 hlavních nežádoucích účinků Lamivudinu

Často v případě onemocnění spojených s abdominálními orgány lékaři předepisují léky s antivirovým účinkem. Jedním z nejběžnějších léků tomto směru je lamivudin (latinský název lamivudin), který má silný terapii, kdy je pacient imunodeficience, virus hepatitidy B, proudící v chronické formy. Léčivo je zpravidla předepsáno při komplexní léčbě osob infikovaných HIV.

Komponenty a vyrobená forma léku Lamivudin

Lamivudin je antivirový přípravek určený k léčbě viru lidské imunodeficience (HIV).

Léčivo se odvádí ve formě oválných bikonvexních tablet, potažených bílým odstínem, s různou dávku aktivní složky:

  • 150 mg (tableta má ryté písmeno "C" a číslo "63");
  • 300 mg (tableta má ryté písmeno "C" a číslo "64").

Je třeba poznamenat, že lamivudin lze nalézt také ve formě roztoku pro orální podání, ale tato forma není běžná.

Aktivní složkou léku je lamivudin. Další součásti na dávce 150 mg jsou uvedeny ve formě sodné soli glykolátu škrobu 12,5 mg, předželatinovaný bramborový škrob 33 mg stearové kyseliny, soli hořčíku v množství 3,3 mg, povidon K30 - 5 mg, mikrokrystalické celulózy - 126 2 mg. Lamivudin je reprezentován jako pláště složený z fólie z polyvinylalkoholu (4,69 mg), polymer ethylenglykolu 400 (2,36 mg), talku (1,74 mg) a oxidu titaničitého (1,21 mg).

Na farmakologickém trhu v Rusku se lék nachází v baleních po 10 tabletách, stejně jako v lahvích o objemu 30, 60 a 90 kusů.

Farmakologické působení na tělo

Hlavním cílem lamivudinu je poskytnout tělu pacienta antivirový účinek. Lék je nejvíce rezistentní vůči retroviru a viru lidské imunodeficience. Mechanismus léku spočívá v metabolismu (v metabolismu) uvnitř buňky na 5-trifosfát a v neutralizaci virového enzymu (infekce HIV). Účinná látka se projevuje v kmenech rezistentních vůči zidovudinu. Při jeho kombinování lamivudin zpomaluje jeho farmakologické vlastnosti.

Léčivo Lamivudin téměř žádný vliv na výměnu DNA materiálu v neinfikovaných buňkách mitochondriích.

Absorpce a trávení dochází v kroku Lamivudine vstupuje do lidského gastrointestinálního traktu do 60 minut po aplikaci.

Jeho biologická dostupnost činí v průměru 80 až 87%. Odstranění zbytkových látek se vyskytuje až pět až sedm hodin močí, zatímco aktivní složka se vylučuje beze změny. Je důležité si uvědomit, že účinná látka je schopna proniknout placentou (z tohoto důvodu se doporučuje přerušit proces kojení laktace a posune se na umělé směsi) a přes bariéru mezi nervovou tkání a krve.

Indikace pro použití drogy

Lamivudin je předepsán ošetřujícím lékařem pacientovi za přítomnosti následujících onemocnění:

  1. Virus lidské imunodeficience. Léčba tohoto viru se u dospělých a dětí projevuje ve spojení s jinými léky.
  2. Skupina hepatitidy B, která se koná v chronické formě. Terapie s tímto lékem se podává osobám starším 16 let.
  3. Abnormalita ledvin. Léčba těchto abnormalit se vyskytuje s mimořádnou opatrností a pod dohledem lékaře.
  4. Cirhóza jater. Léčba je také prováděna s velkou opatrností, protože pravděpodobnost komplikací ve fungování čisticího těla je vysoká po dokončení terapeutických akcí.

Omezení užívání léčivého přípravku Lamivudin, které vyžadují zvláštní pozornost, zahrnují následující:

  • selhání ledvin;
  • hepatální nedostatečnost;
  • pankreatitida;
  • periferní neuropatie;
  • období těhotenství;
  • období kojení;
  • novorozené děti do tří měsíců věku.

Léčba dětí s tímto léčivem je přípustná, ale vyžaduje zvláštní úpravu dávkování v závislosti na nemoci, charakteristikách a věku, aby se zabránilo dalšímu zatížení ledvin.

Dávkování, předávkování Lamivudinem

Vymezení a výpočet dávkování by měl provádět pouze vysoce kvalifikovaný odborník. Tablety se podávají perorálně bez ohledu na příjem potravy (před jídlem, během nebo po něm). Stojí za zmínku, že lékaři nedoporučují rozdělení kapsle na několik částí, aby nedošlo k porušení přesnosti dávkování léku.

Před použitím Lamivudinu by měl pacient vždy číst návod k použití, aby se zohlednily všechny nuance léčby. Dávkování tablet se vypočte s ohledem na věkové charakteristiky osoby a jeho tělesnou hmotnost.

Instrukce k použití přípravku Lamivudine předepisují:

  1. Pacienti, kteří mají tělesnou hmotnost vyšší než 25 kg, předepisují lamivudin v dávce 300 mg. Lék můžete užívat dvakrát denně po dobu 150 mg nebo jednou, ale s dávkou 300 mg. Je lepší udělat triky ve stejnou dobu.
  2. Děti a dospívající s tělesnou hmotností od 20 do 25 kg denně užívají 225 mg léků. Užívání je možné v několika variantách: polovina tablety (75 mg) ráno a celá kapsle (150 mg) večer nebo jedna a půl tablety jednou denně.
  3. Děti od 14 do 20 kg doporučují užívat jednu tabletu denně. Může se rozdělit na dvě recepce nebo je můžete vypít najednou.
  4. Děti, které mají tělesnou hmotnost nižší než 14 kg, je léčivo kontraindikováno. V některých případech, pokud existují zvláštní indikace, je dávka vypočtena individuálně s přihlédnutím ke všem charakteristickým rysům předepsaným lékařem.

Pokud jde o předávkování léky, v lékařské praxi smrtelných případů to nebylo odhaleno. Pokud se u Vás vyskytnou příznaky jako je nevolnost, zvracení, pocit slabosti, měli byste si umyt žaludek a vyhledat lékařskou pomoc.

Nežádoucí účinky a kontraindikace

Nežádoucí účinky při užívání tablet Lamivudin zahrnuje následující projevy:

  1. Bolestné a nepříjemné pocity v břiše.
  2. Pocit nevolnosti.
  3. Gag reflexy.
  4. Vznik volné stolice.
  5. Ztráta chuti k jídlu.
  6. Vyrážka na kůži.
  7. Zvýšená aktivita jaterních transamináz.
  8. Bolesti hlavy.
  9. Nadměrná únava.
  10. Svalové poruchy.
  11. Nespavost.
  12. Problémy s dýcháním (dušnost, pocit nedostatku čerstvého vzduchu), často způsobené šířením infekce v dýchacích cestách.
  13. Neštěstí a horečka.
  14. Zvýšení hladiny kyseliny mléčné v krevním séru.

Velmi vzácně byly zaznamenány nežádoucí účinky jako parestézie, periferní neuropatie, anémie, trombocytopenie, laktátová acidóza, pankreatitida.

Droga je kontraindikována v následujících situacích:

  • Přecitlivělost na léčivou látku nebo pomocnou složku.
  • Renální selhání závažné formy.
  • Děti do tří let, stejně jako děti do 14 kg.
  • Těhotenství s rizikem potratu a období laktace.
  • Špatná asimilace laktózy.
  • Zhoršená funkce ledvin (indikátor clearance kreatininu je nižší než 30 ml / min).

Lékové interakce, podmínky uvolňování a skladování, cena lamivudinu

Použití lamivudinu s různými léky má jiný účinek na tělo:

  • společné užívání přípravku Trimethoprim dává tělu nesporné výhody, protože koncentrace v krvi zvyšuje účinnou látku Lamivudin;
  • tandem se zidovudinem zvyšuje trvání účinku druhého léku o 13% a koncentrace látky v krvi se zvyšuje na 28%;
  • současné užívání přípravku Dapsone, Isoniazidu, Stavudinu nebo Zalcitabinu vede ke zvýšenému riziku vzniku patologických stavů, jako je periferní neuropatie;
  • kombinované užívání lamivudinu s didanosinem je plné vývoje pankreatitidy.

Podmínky pro vydávání léku v lékárně - pokud existuje předpis.

Lamivudin by měl být skladován v kartonovém obalu mimo dosah dětí.

Teplotní režim by neměl být vyšší než 30 stupňů Celsia. Je velmi důležité, aby v blízkosti nebyly ohřívače, a také vyloučit skladování v místnostech s vysokou vlhkostí.

Doba použitelnosti léku je pět let od data uvolnění léku.

Průměrná cena za balení Lamivudinu na 60 kusů s dávkou 150 mg v Rusku je asi 2200 rublů.

Analýzy lamivudinu

V případech, kdy je léčivo Lamivudin kontraindikováno, lékaři hledají alternativní léky.

Hlavní analogy jsou následující:

  1. Virolam. Absolutní analog lamivudinu. Jeho hlavní výhodou je možnost využít pro léčebné účely novorozence od jednoho měsíce života (2 mg / kg dvakrát denně). Ke vedlejším účinkům se přidává zvýšené pocení a hypertermie.
  2. Zeffix. Léčivo má antivirový účinek na lidské tělo, s výjimkou viru lidské imunodeficience, a také má vysokou aktivitu proti skupině s hepatitidou B. Je to rozpočtová možnost pro lamivudin.
  3. Lamivir. Lék poskytuje boj proti infekci HIV. Má další kontraindikace užívání (přítomnost pankreatitidy, anémie, neutropenie a první trimestr těhotenství). Výhodou lamiviru před lamivudinem je forma uvolnění - roztok, který se užívá perorálně.
  4. Epivir. Má stejná označení pro použití lamivudinem. Nicméně analog je rozpočtovým lékem a není nižší než farmakologický účinek. Má dvě pohodlné formy uvolnění - tablety a perorální roztok, což je pro pacienta výhodou.
  5. Zidovudin. Používá se při léčbě viru lidské imunodeficience. Má další kontraindikace k užívání, a to přítomnost myopatie a hepatomegalie s mastnou dystrofií. Je však třeba poznamenat, že seznam nežádoucích účinků je užší než Lamivudin. Farmakologický trh je prezentován pouze jako roztok pro orální podání.
  6. Retrovir. Léčba je indikována k léčbě infekcí HIV. Má malý seznam kontraindikací. Používá se v kombinaci s mnoha léky.
  7. Zidolam. Lék je zaměřen na léčbu pouze viru lidské imunodeficience.
  8. Abakavir. Jeden z předních léků na léčbu HIV. Má takové nežádoucí účinky jako snížení krevního tlaku, otoky a bolesti kloubů, hepatomegalie. Jedná se o rozpočtovou přípravu.
  9. Lamivudin Canon. Absolutní analog lamivudinu, zaměřený pouze na léčbu viru imunodeficience. Průměrná cena na ruském farmakologickém trhu je mírně vyšší než lamivudin.
  10. Amiviren. Používá se jako antiretrovirová léčba onemocnění. Vždy se používá v kombinaci s jinými léčivými přípravky pro zvýšení účinku aktivních a pomocných látek. Je dražší podobná droga.

Podle pacientů, kteří užívali přípravek Lamivudin, lze poznamenat, že lék má vysokou účinnost pro proces obnovy. Nicméně mimochodem poukazují na skutečnost, že Lamivudin má velký seznam možných reakcí. Vzhledem k tomu, že léky jsou nejčastěji předepisovány v kombinaci s jinými léky, vzroste pravděpodobnost vzniku nežádoucích účinků. Z tohoto důvodu se nedoporučuje samostatně označit lék jako léčbu, vypočítat dávku a změnit ji na analogy.

Lék "lamivudin": návod k použití, forma uvolňování, analogy, vedlejší účinky

V dnešním světě je stále více lidí diagnostikováno každý den s takovým zastrašujícím onemocněním jako HIV. Taková nemoc se časem stává častější. Během posledních dvou desetiletí se počet případů výrazně zvýšil. Antiretrovirová léčba je povinnou součástí terapie zaměřené na prodloužení života pacientů infikovaných HIV. Níže uvádíme hlavní vlastnosti, charakteristiky, indikace a kontraindikace, vedlejší účinky a ceny léku "Lamivudine". Návod k použití je k dispozici v každém balení.

Popis a složení přípravku

Léčba, o které uvažujeme, má výrazný antivirový účinek a je široce používána při komplexní léčbě HIV. Tablety "Lamivudin" mají bílou barvu a hlavní účinnou látkou v jejich složení je látka se stejným názvem. Každá tableta, v závislosti na formě uvolnění, obsahuje 100 nebo 300 mg. Jako doprovodné složky v přípravku byly použity sodné škrobové glykoláty, stearát hořečnatý, oxid titaničitý, polyethylenglykol, hypromelóza. Cena "lamivudinu" je pro mnohé zajímavá.

Tablety se vyrábějí ve skořápce a v jednom balení léku mohou obsahovat 10, 30 a 60 kusů.

Dále je lék "lamivudin" dostupný ve formě roztoku, který je podáván perorálně.

Farmakologický účinek

Pokyn týkající se aplikace aplikovaného na antivirový přípravek Lamivudin naznačuje, že hlavní účinná složka v jeho složení proniká do buňky spíše rychle přes membránu a poté se metabolizuje. Výsledkem této reakce je syntéza inhibitoru HIV transkriptázy. Je to ten, kdo utlačuje proces množení patologických buněk. Droga je vysoce aktivní ve vztahu k těm kmenům viru, které nejsou schopné ovlivnit jiné podobné léky.

Kromě toho je léčivo "Lamivudin" velmi účinné proti viru hepatitidy B. Proto je možné tento léčivý přípravek zahrnout do komplexní léčby patologických stavů jater. Ale po konzultaci s lékařem byste měl začít užívat přísně.

Látka se podává perorálně, což určuje její absorpci v gastrointestinálním traktu. Je třeba poznamenat, že biologická dostupnost tohoto léčiva je poměrně vysoká a dosahuje osmdesát šest procent. Potraviny zabraňují adsorpci hlavní látky, takže společný příjem přípravku "Lamivudine" s jídlem zvyšuje dobu, po kterou je dosažena nejvyšší koncentrace léčiva v krvi pacienta.

Zbytky léku v nezměněné formě se přirozeně odstraňují spolu s močí. Hlavní účinnou látkou může pronikat do mateřského mléka, proto lékaři se doporučuje kojení přestat brát drogy, nebo si odpočinout od kojení až do konce léčby drogy. Období, během kterého dochází k poločasu rozpadu léčiva, je mezi třemi a pěti hodinami.

To je potvrzeno instrukcí pro použití připojenou k přípravku Lamivudin.

Indikace, kontraindikace k použití

Použití léčivého přípravku je indikováno v následujících případech:

  1. Při provádění komplexní terapie infekce HIV jak u dospělých, tak u dětí.
  2. Terapie virové hepatitidy B v chronické formě.

Je důležité si uvědomit, že ne všichni lidé mohou užívat tento lék. Návod k použití obsahuje následující omezení:

  • Kompletní imunita vůči látkám obsaženým v přípravku.
  • Intolerance laktosy.
  • Malá tělesná hmotnost, dětský věk. Droga je přísně zakázána pro léčbu dětí mladších tří let, stejně jako pacientů, jejichž hmotnost je nižší než 14 kg.
  • Přítomnost problémů s ledvinami, jejich čisticí funkce. To znamená, že lék by neměli užívat lidé, kteří mají analýzu moči, která detekuje clearance kreatininu nižší než 30 mililitrů za minutu.
  • Období těhotenství, stejně jako laktace, bez ohledu na dávku léčiva a jeho formu uvolňování.

"Lamivudin" s extrémní opatrností by měl být použit v následujících případech:

  • Pokud pacient trpí závažným selháním ledvin.
  • V přítomnosti periferní neuropatie, která probíhá v akutní formě.
  • Pokud je pacient diagnostikován pankreatitidou.

Nicméně před zahájením léčby lékem byste se měli poradit s lékařem o kontraindikaci.

Jak kombinovat Zidovudin a Lamivudin? O tom níže.

Dávkování, interakce s léčivy

Jak naznačují pokyny pro použití s ​​lamivudinem, může předepisovat komplexní léčbu pouze odborník, který má zkušenosti s léčbou onemocnění, jako je HIV. Užívání potravy s lékem nemá vliv na jeho účinek, ale zpomaluje vstřebávání, mělo by to být vzato v úvahu. Pilulku také nerozdělujte do několika částí nebo ji nezkuste. Je třeba, aby to celé. Tím se dosáhne maximálního účinku při léčbě.

Instrukce pro použití „lamivudin“ instrukce pro přípravu odráží další možný systém pro podávání léčiva: děti, kteří dosáhli tři roky, dospělí, pokud jejich hmotnost větší než třicet kilo podávaného jedné tablety obsahující 150 mg účinné složky, dvakrát denně nebo jednu pilulku, obsahující 300 mg účinné látky jednou denně.

Děti ve věku 3-12 let, lék je předepsán na základě hmotnosti pacienta. Pro každý kilogram hmotnosti pacienta by měly být 3 mg léku. Tato dávka se užívá jednou denně. Nejefektivnější schéma léčby může zvolit lékař, který vezme v úvahu vaše individuální charakteristiky. Je to ten, kdo předepíše dávku, která je nutná s ohledem na indikace a analýzy pacienta.

Pokud jde o lékovou interakci, návod k použití obsahuje následující údaje: Společný příjem takových léků, jako jsou "Zidovudine" a "Lamivudin", může prodloužit dobu působení těchto léků. "Zidovudin" však zcela neovlivňuje dobu odvykání léčivého přípravku "Lamivudin".

Tento lék používejte společně s didanosinem a zalcitabinem, stejně jako sulfonamidy by neměly. Tato praxe může významně zvýšit riziko pankreatitidy.

Podmínky skladování

Lék je uchováván po dobu tří let, pokud budete postupovat podle těchto doporučení. Lék by měl být ve stínu, daleko od topných zařízení, s nízkou vlhkostí. Přípravek je naprosto zakázán po uplynutí doby použitelnosti.

Nežádoucí účinky Lamivudinu

Navzdory své významné účinnosti má lék "Lamivudine", stejně jako většina léků, řadu vedlejších účinků, které mohou nastat při jeho užívání. Patří sem:

  • Zvýšená únava.
  • Riziko vzniku infekčních patologií v respiračních orgánech.
  • Bolení hlavy.
  • Poruchy působení trávicího traktu: průjem, nevolnost a zvracení.
  • Zvýšení koncentrace jaterních enzymů.
  • Snížená chuť k jídlu.

Správné dávkování nezávisle na příčině je přísně zakázáno. Pokud lékař stanoví zvláštní léčebný režim, neměl by být porušován.

Analogy "lamivudinu"

Pokud se stane, že lék "Lamivudin" z jakéhokoli důvodu pacientovi neodpovídá, je možné ho nahradit analogy podle povahy účinku a složení. Mezi ně patří "Virolam", "Amiviren", "Epivir", "Zeffix".

Učinit úpravy v léčbě tak závažných onemocnění, jako je HIV zakázáno. Pouze lékař může vybrat podobný lék. Udělá to, spoléhá se na individuální vlastnosti pacienta. Pokud se nedržíte tohoto doporučení, mohou být důsledky nezvratné.

Recenze

Přehled pacientů, kteří podstoupili komplexní terapii s lamivudinem, byl velmi různorodý. Někteří pacienti poznamenávají, že lék je účinný v boji proti HIV, zatímco jiní ukazují vysokou pravděpodobnost různých vedlejších účinků.

Velmi často způsobuje výskyt zvracení a těžké únavy. Vzhledem k tomu, že „Lamivudine“ se používá hlavně v kombinaci s dalšími antivirotiky, nežádoucí účinky mohou být chaotické projevy.

Náklady

Cena přípravku Lamivudine je poměrně vysoká a závisí na formě uvolnění, stejně jako na počtu tablet v balení. Malá krabička obsahující 10 tablet bude stát v ruských lékárnách přibližně 2,200 rublů. Ne každý, kdo je infikován HIV a jinými virovými onemocněními si to může dovolit, takže je smysluplné požádat lékaře o jmenování levnějších protějšků.

Lamivudin - charakteristika léku proti hepatitidě B a HIV

V polovině minulého století se začaly objevovat první antivirové léky. To umožnilo lékařům účinně léčit virovou infekci a pacienty - doufat, že se zotaví. Chronické infekční nemoci jsou stále aktuálním problémem: virové hepatitidy B a C, stejně jako samostatný problém viru lidské imunodeficience. Jedním z řešení tohoto problému je lamivudin.

Tajný mechanismus jednání

Lamivudin proniká do lidské buňky, kde prochází biologickou přeměnou na aktivní metabolit 5-trifosfát. Tato sloučenina inhibuje revertázu viru lidské imunodeficience závislou na RNA a závislou na DNA, a tím významně zpomaluje replikaci tohoto patogenu.

Podobný mechanismus účinku je zaznamenán v případě působení na patogen působící proti hepatitidě B. Aktivní metabolit je zabudován do výsledného řetězce DNA viru a přeruší proces jeho shromáždění, tj. Reprodukce viru zcela zastaví.

Důležitou výhodou lamivudinu je nedostatečný vliv na DNA lidské buňky, tj. Riziko vzniku genu a chromozomální aberace nezvyšuje.

Lamivudinové tablety se absorbují poměrně rychle: po 60 minutách se dosáhne maximální koncentrace v krvi pacienta. Tento proces může být poněkud zpomalen, pokud se tablety užívají současně s jídlem.

Velmi důležitá a významná pro pacienty s onemocněním jater je skutečnost, že účinná látka lamivudinu prakticky neprochází biotransformací v játrech, tj. Neexistuje žádný další vedlejší účinek. Poločas rozpadu lamivudinu je 15-17 hodin, to je jedna aplikace pro dosažení úplného antivirového účinku.

Indikace pro použití a léčebné režimy

Lamivudin je specifický pro virus lidské imunodeficience (HIV-1 a HIV-2), stejně jako pro virus hepatitidy B (všechny genotypy). Takže následující jsou indikátory pro použití léku:

  • hepatitida B nejprve detekována;
  • Hepatitida B se známkami fibrózy a kompenzované cirhózy;
  • hepatitida B, léčená rekombinantními interferony;
  • HIV infekce 2, 3, 4 klinická fáze.

Je třeba poznamenat, že tento lék je zřídka používán jako prostředek monoterapie jak u hepatitidy, tak u HIV infekce.

Virus lidské imunodeficience

K potlačení replikace viru lidské imunodeficience je použita kombinace lamivudinu se zidovudinem nebo jinými antivirovými léky. Vše se rozhoduje individuálně, v závislosti na technické způsobilosti a stavu zdraví pacienta.

Virus hepatitidy B

Zahájení léčby hepatitidy B zahrnuje použití pegylovaných interferonů (jednou za 7 dní po dobu 12 měsíců) až do výskytu protilátek proti HBe a pokračování léčby přímými antivirovými léky. Může být pouze Lamivudin (100 mg denně) nebo jeho kombinace s Telbivudinem, Entecavirem, Anafovirem. Lamivudin se nepoužívá jako lék první linie, protože pravděpodobnost vzniku rezistentních kmenů je vysoká.

Doba trvání léčby chronické hepatitidy B je proměnlivá. U HBe-positinů je 12-24 měsíců a při HBe-negativu je někdy potřeba použití antivirových léků po celou dobu života.

Děti dostávají dávku v závislosti na hmotnosti a věku 3 mg na kg tělesné hmotnosti, ale ne více než 100 mg denně. Doba trvání léčby je stejná jako u dospělého.

Opakované kúry léčby lamivudinem jsou považovány za neúčinné a nepraktické.

Formy uvolnění

Významnou výhodou lamivudinu jsou 2 formy uvolňování. To je velmi důležité, protože lamivudin může být použit u dětí a je obtížné, aby si děti přehly pilulku.

U pacientů v malém věku je určen roztok pro orální podání. Složení roztoku, kromě hlavní účinné látky se skládá z dalších, včetně příchutí (banán, jahoda), v důsledku čehož se dítě bez nucení a pití rozmary požadované dávky léku. 1 ml roztoku obsahuje 5 mg lamivudinu. Pohodlný adaptér a dávkovač pomohou snadno vypočítat požadované množství léku.

Lamivudinové tablety obsahují 100 mg účinné složky. Analogy lamivudinu (například Zephics) mohou obsahovat různé množství účinné látky, které je třeba vzít v úvahu při nákupu pacienta. Kompozice tablet je reprezentována základními a pomocnými účinnými látkami. Tableta Lamivudin obsahuje 100 mg hlavní účinné složky. Blistr obsahuje dvoutýdenní dávku (14 tablet), balení může mít 1, 2 nebo 6 blistry.

Kontraindikace k předepisování

Pokyny pro použití jakéhokoli lamivudinu ukazují velmi malý seznam kontraindikací pro jeho použití:

  • těžká renální a jaterní nedostatečnost;
  • akutní pankreatitida;
  • těhotenství a kojení;
  • rané dětství (až 2 roky).

Potřeba lamivudinu se může vyskytnout u těžké hepatitidy u těhotné ženy nebo u velmi malého dítěte. V tomto případě je rozhodnutí o antivirové terapii přijato lékařskou konzultací.

Možné vedlejší účinky

Léčba hepatitidy je dlouhý proces, takže mnoho pacientů má zájem o možné vedlejší účinky. Lamivudinová tolerance je poměrně dobrá, zvláště ve srovnání s dřívějšími variantami antivirových přípravků.

Někteří pacienti naznačují takové změny ve svém stavu, jako jsou:

  • únava a nemotivovaná slabost;
  • opakující se epizody infekcí dýchacích cest;
  • bolest břicha, nadýmání, průjem bez patologických nečistot.

Po ukončení léčby u pacienta s chronickou virovou hepatitidou B může být pozorováno zvýšení aktivity transamináz. V některých případech to vyžaduje lékařskou opravu.

U pacientů s infekcí HIV byly zaznamenány případy periferní polyneuropatie a onemocnění tuku v játrech, nicméně přesvědčivé spojení mezi těmito nežádoucími účinky a Lamivudinem není prokázáno.

Možné lékové interakce

Lamivudin není charakterizován biotransformací v játrech, takže možné lékové interakce jsou extrémně vzácné. Při léčbě lamivudinem v kombinaci s pegylovaným interferonem a jinými antivirovými látkami nedochází k poklesu terapeutického účinku.

Tento lék neovlivňuje koncentraci pozornosti a kognitivních funkcí, to znamená, že pacient může řídit vozidlo a provádět obvyklé akce, včetně pracovních podmínek.

Odhadovaná cena léčby

Stejně jako v mnoha jiných případech cena léčby závisí na tom, který konkrétní lék bude zakoupen. Původní příprava "Zeffix" je nejdražší, náklady na jeho balení se pohybuje od 1600 do 3000 rublů. Vzhledem k mnoha měsícům léčby nemůže tento finanční úder udržovat všichni pacienti.

Výstupem ze situace mohou být domácí a indické generické léky. Jejich cena je několikanásobně nižší než původní léky, ale kvalita je slušná. Generické léky lze zakoupit v pravidelné lékárně, na internetové platformě nebo u lékaře zástupce farmaceutické společnosti.

Na začátku byly recenze ohledně Lamivudinu pouze pozitivní, protože mnoho pacientů mělo pozitivní klinickou a laboratorní dynamiku. Později se objevily údaje o vývoji rezistence na tuto účinnou látku, což vyžaduje hledání dalších účinných látek.

Lamivudin

Opět o volných lécích ORENBURG-2

Jsme právě neurologička, kterou jsme dnes jmenovali v CRH Vinpocetine, a na mou žádost o napsání - řekl, že náš pediatr vysvětlí vše. Zajímalo by mě, jestli se zítra zeptám na pediatra k předepisování - pošle mě neurologovi?

Vírová hepatitida u dětí: moderní možnosti léčby

Vírová hepatitida u dětí: moderní možnosti léčby

ZDRAVOTNÍ DROGY PRO DĚTI PŘED 3 ROKEM. KAŽDÉ MAMA BY VĚDĚT, ŽE

Neobdržel recept na podnět lékaře, a to pouze jednou požádala o předpis, podíval se na mě jako idiot, řekl, že není uveden, pak začal volat někam, pak řekl, že je analogový, ale to, Jdete za ním? Řekl jsem, že půjdu, jaksi s nespokojeností. Nechci se už pokorit

V praxi si napište, co je na seznamu pro aktuální den. Zpravidla není pravá droga pro nemocné dítě.

Seznam volných léků pro děti

léky zdarma

Může někdo přijít v pořádku. Kazachstán

Chápu, že je to seznam léků, které by měla klinická ordinace poskytnout?

Seznam léků, které občané Kazachstánu poskytují zdarma

Oh, nevadí mi malý seznam... Nevěděl jsem, děkuji!

babička se osvobodí, ale je nutné ji každý měsíc vzít na recepci, vzít si spoustu tištěných receptů, dát pečeť, jít do lékárny Talapov..

A my jsme toto dva láhve ibufen za měsíc strávili, ukázalo se, že musíme požádat pediatra))

Současná antivirotika

Kromě rimantadinu jsem ani neslyšel o jiných (

O remantadíně už to slyšel

Antivirová terapie

Antivirotika. Co to je a co jí?

Hlavní věc je to, že jsem si uvědomil, že jednám pozitivně. A tak neexistují žádné přípravy "pro všechny" a někdo, například z homeopatie, neodmítá za nic podle mého uvážení.

Antivirotika. Co to je a co jí?

Oh, a tady jsem s poslední větou nesouhlasí..., protože léčba je obvykle všechno jde na 3 dny (se stejným Kagocel 4. den už skončili průběh cítit zcela zdravé), a aniž by... no, dva týdny může ležet. Ale nechci se hádat) a ještě víc, abych učinil názor. Všichni dospělí rozhodují o tom, jak být nemocní a co mají léčit

Samozřejmě poslouchám názor lékařů, ale jednám se čistě intuitivně. Pokud vidím, že se dítě může zotavit bez dalších léků, dávkuji pouze antipyretickou horečku při teplotě vyšší než 38,5. A ve zbytku - maliny, med, bohatý nápoj, odpočinek na lůžku. Nejsem vůbec fanouškem drog.

mimochodem, z osobních pozorování. Teplota a hrdlo její dcery se zhoršily minulý pondělí. chodila na pediatra a předepsala léky. ale NIKDY jsme nebrali! v sobotu napsali a chválili, jaký dobrý člověk! provádí pokyny lékaře a rychle se zotavuje)))

A co máte v lékárničce?

Soooooo začala) - změnou fáze materiál, pipety, mnoho krabičky Kagocel, mnoho balení Valeriana forte neosmectin, Zyrtec, Flomax, Lasolvan, fyziologický roztok, bioparoks, ACC, borovicový olej, brilantní zeleň, jód, Dr. jód, ne-lázně, kamistad, pulmeks dítě, manganistan draselný krystaly, flemoksin soljutab, spazmalgon, ketanov, Claritin, opět kozlíku Forte 1,5 blitera) Elkar, Polysorb, dítě DEET proti komárům, Moskitol mazané zelené Konteks utěsnitelné (s každým předložené práci) Konteks tištěných světlo, omítky silkoplast elastik a pro paty-lokty, omítka veropharm vsky v cívce, amoniak, Nurofen, kipferon, Pinosol, otipaks, Enterofuril, fosforečnan hlinitý gel, ethylalkohol, dvushki stříkačky Atsipol, Lugolův, Tantum zelená, hlorofillipt olej, Solcoseryl mast Eleutherococcus. VŠECHNY! stále existuje vata, obvazy a hromada aktivního uhlí)

prokain, 2 vyzvánění, 2 glukózy sistemki 2 transfuzní systémy, skládací stativ, kordové tkaniny pro pneumatiky, sádrovec, el.bint, langetki, obvaz, ohřívače soli, zachránce, injekční stříkačky, miramistin, chlorhexidin, tsiprolet, amoxiclav, Creon, Cerebrolysinum, enap, Orsola, Noshpa, ketorol, milgamma, haloperidol vypršela (Nuqui.), vaginální kuličky a ***)))

ARVI a antivirotik

Hrůza, takže číst nic nelzya.I časy již s podobným předmětem utrápený pediatr)) je také nese kecy o tom, co viferon přidělen k nám se nevstřebává, a podobně, nakonec ještě s ním zachází, nemyslím si, že jsem se články z neta jsou chytřejší než akademici)

Obecně platí, že jako souhrn - léčba SARS je 7 dní a bez léčby - po dobu jednoho týdne. - něco nepochopilo 7 dní, není to týden?

Antivirotika. Jak vám věřím?

Věřím. Dcera v loňském roce byla nemocná každý měsíc, opravdu jednou za měsíc. V říjnu došlo k závratným záchvatům. a poslouchala jsem svého pediatra. Vždy jmenuje anaferon a nazaferon s prvními příznaky a pokud je to tempo., Pak viferon. Po posledních příznacích, asi 3krát denně, anaferon. A za účelem prevence dávám anaferon 3 měsíce na 1 stůl denně, pokud je někdo nemocný doma nebo byl tam, kde pacient dává den 3 až 3krát denně. Celkem: bolely v červenci a pak v listopadu. Možná je to můj názor, ale neměli bychom dovolit tempo. Snažím se to nějak zachránit. Přesto dávám hodně k pít čaj s citronem, někdy budu med, 1 měsíc dávám dětský šarm na podzim a na jaře. Kompotovat až do podzimu jsem pil 2 litry denně, dokonce jsem se bál. A teď nechce, co by nevařilo.

během mé těhotenství můj gynekolog doporučil koupit Derinat! Můj gynekolog je zkušený lékař s obrovským množstvím pracovních zkušeností a byl jsem jí poslušný na protézu celé těhotenství, pokud jde o léky, protože myslím, že doktor ví lépe, co se vám bude líbit! Mám rád princip drogy, nevšiml jsem si žádné nedostatky, ale opět je všechno individuální.) Obecně platí, že léky jsou léčivé, ale musíte si dívat na sebe, teplejší oblečení atd., Zejména během těhotenství)))

remantadine sama pila

podle mého názoru to byl účinek, ale on nečiní všechny druhy chřipky

pili arbidol-silnice. v účinnosti není jistá

pili kagocel - dobře, jako kdyby, ale znovu, pokud nepijí, kdo ví, jak to bude

podle mého názoru nejlépe jsou bylinné čaje a lži


Související Články Hepatitida