Jak používat lýkovice v léčbě hepatitidy C?

Share Tweet Pin it

U hepatitidy C se používá jako hepatoprotektor, který může zlepšit stav jater postižený patogenním agens. Je to bylina, která obsahuje jedinečné účinné látky, které obnovují hepatocyty a stimulují vnitřní orgány trávicího systému.

Bodlák má další jména. Říká se tomu mléko bodlák nebo marinas zubní kámen. Užitečné látky se nacházejí ve všech částech rostliny, ale semena, která obsahují účinné složky ve velkém množství, jsou používána ke spotřebě. K léčbě hepatitidy C, která užívá jenom bodlák, je nemožné. Je zapotřebí integrovaného přístupu, který umožní dlouhodobou remisi.

Když léky s mlékem bodlák bude užitečné

Moucha bodláka ošetřuje játra postižené jedy, které jsou uvolňovány virem hepatitidy C. Je to způsobeno vysokým obsahem mikroelementů v rostlině. Jejich přítomnost ve složení přípravků vytvořených na bázi osiva bodláku dovoluje mít protizánětlivý účinek na postižené tkáně a podporuje posílení imunity, což je důležité, když je organismus intoxikován.

Farmaceutické přípravky vyrobené ze semen této rostliny obsahují silymarin. Jedná se o flavonoidní komplex, který má vlastnosti pro posílení ochranných membrán hepatocytů. Když se použije nějaká forma léku obsahující tento komplex, přestane patologický účinek toxinů na postižený orgán.

Indikace pro přijetí je intoxikace těla u hepatitidy C a chronických zánětlivých onemocnění trávicího systému spojených s přítomností infekce v těle. Může to být:

  • onemocnění žlučníku a žlučových cest;
  • porušení metabolických procesů;
  • dysbacteriosis.

Pokud se již hotová forma lýtka bradavky používá dlouhou dobu, výrazně zlepšuje játra a urychluje metabolické procesy. Účinné látky obsažené v přípravku odvádějí zánětlivý proces, což zlepšuje tvorbu žluči a sekreci žlučníku.

Jak provádět fytopreparace založené na mléce bodláku

Lékárníci nabízejí léčbu mouky, pokrmu a oleje z mléka. Mouka, která zachovává užitečné vlastnosti semen v jejím složení, se nejčastěji doporučuje pro léčbu hepatitidy C. Obsahuje biologicky aktivní látky, minimální množství hrubých vláken užitečných v malých množstvích pro čištění těla volných radikálů.

Olej je bohatý na aktivní sloučeniny a čistí z hrubých vláken, což snižuje možnost vzniku vedlejších účinků.

Po stlačení oleje zůstane bodlák mléčný. Obsahuje velké množství mikrocelulózy a minimální množství silymarinu. Jeho užívání častěji než jiné léky způsobuje střevní koliku.

Měli byste se poradit se svým lékařem o tom, jak užívat různé formy mléka. Nejlepší je začít s minimálními dávkami. Pokud tělo reaguje pozitivně, pak může být dávka zvýšena. Pouštní mléko v prášku může být 1 polévková lžíce. l. během každého jídla by se měl olej odebrat na 1 lžičku. Při léčbě farmaceutických přípravků byste měli studovat návod, který je k nim připojen. Výrobce udává denní a jednorázové dávky.

Denní dávka je rozdělena do několika dávek a konzumována během jídla. To umožňuje zachování integrity střevní sliznice. Pokud produkt vezmete na prázdný žaludek, pak hrubé vlákna, ve velkých množstvích přítomných v hotových formách, povede k onemocněním gastrointestinálního traktu.

Pro ošetření můžete připravit prostředky sám, lidové recepty jsou testovány podle času a praktických zkušeností. Pomáhají s hepatitidou C, cirhózou a toxickým poškozením jater.

  1. 3 polévkové lžíce. l. naplňte je 500 ml vroucí vody a ve vodní lázni vařte, až se polovina objemu odpaří. Výsledný vývar trvá na 30 minut, zatížení. Pro 1 polévkou lžičky je nutný bodlák. l. každou hodinu během dne trvá kurz až do zlepšení stavu.
  2. 1 lžička. nalijte 250 ml vroucí vody, trvá 15 minut, vypusťte. Vezměte 100 ml třikrát denně 30 minut před jídlem.
  3. Pro přípravu domácího oleje na vaření potřebujete 6 polévkových lžiček. l. čerstvé semena, drcené v mlýně na kávu. Nalijte prášek 0,5 litru rostlinného oleje, přidržte směs ve vodní lázni po dobu 15 minut, trvají půlhodinu, namnožte. Vezměte 1 lžičku. 3krát denně. Užívání těchto forem snižuje počet vedlejších účinků.

Přípravky mohou být škodlivé

Přípravky ze semen mrtvého bodláka mohou být škodlivé, pokud porušíte doporučení lékaře a zvýšíte denní dávku tím, že semena budou v čisté formě. Velké množství hrubých vláken přítomných v mouce a játrech způsobuje poškození slizniční tkáně, která napájí střevní stěnu, což vede k vedlejším účinkům.

Dlouhodobé užívání přípravků obsahujících hrubé vlákna se špatnou střevní funkcí způsobuje Crohnovu chorobu. Tento zánět různých částí střev, který se vyvíjí u dětí a lidí nad 40 let kvůli tomu, že mikrocelulóza je neustále rozptýlena z hlenovitých tkání.

Pokud léčení hepatitidy C pomocí již hotových forem mláděte trvá dlouhou dobu, vede k zničení střevní sliznice a způsobuje vyčerpání žláz produkujících hlen. Patologie podporuje tvorbu vředů a jizev po celé délce gastrointestinálního traktu. V některých případech to vede k onkologickému procesu.

Po ukončení léčby

Jídlo nebo semena přestanou užívat jestliže existují takové známky onemocnění střev jako:

  • střevní kolika;
  • průjem;
  • zácpa;
  • ztráta hmotnosti;
  • zvýšené plyny;
  • bolesti v konečníku při vyprazdňování.

Vzhled těchto příznaků svědčí o tom, že slizniční tkáně střeva jsou vážně poškozeny a trávící procesy jsou porušeny.

Ať už je možné vzít hotové formuláře z mléka, je třeba se dozvědět od lékaře, který před přijetím léku bere na vědomí nemoci, které jsou v historii.

Semena, jídlo, voda a olejové extrakty mohou být škodlivé pro osoby s anamnézou onemocnění zažívacího traktu. Cholagogue působení účinných látek může způsobit dyskinézu žlučových cest a zánět žlučníku, ucpané kameny.

Olej z mléčného bodřka posiluje žlučové cesty, což způsobuje, že se kameny pohybují cholelitiázou. Konkrementy ucpávají úzké bublinové průchody, zranění a roztržení stěn způsobují zánět. Pokud se formace nevyřeší sama, pak po několika dnech je postižena slinivka. Akutní pankreatitida je vždy nebezpečná. On hrozí nekrózu pankreatické tkáně.

Mouka, máslo a odvar z mléka, u lidí náchylných na alergické reakce, mohou způsobit vyrážku, nevolnost, zvracení. Zřídka se objevuje laryngeální edém nebo bronchospasmus. Patologické reakce spojené s individuální nesnášenlivostí se pravděpodobně vyskytují, jestliže hotový výrobek obsahuje spóry způsobené porušením pravidel skladování. Aktivní přísady, které jsou součástí produktů mléka, mohou způsobit alergie.

Těhotné ženy, děti do 12 let by neměly užívat drogy z mléka. Ošetřovatelé by se měli zdržet této léčby. Biologicky aktivní složky vstupují do mateřského mléka a stimulují trávicí systém dítěte, což může vést k poruchám trávení.

Fórum hepatitidy

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

Mléko v krku je zbytečné v gepse?

Re: Mléko ředidlo je v husí k ničemu?

Vaše zpráva 0x00 »26. květen 2014 14:19

Re: Mléko ředidlo je v husí k ničemu?

Vaše zpráva KAWAII »26. květen 2014 23:28

Re: Mléko ředidlo je v husí k ničemu?

Vaše zpráva Cherry »27. května 2014 07:34

Re: Mléko ředidlo je v husí k ničemu?

Vaše zpráva Lyudanya »04 Jan 2015 20:55

Mlít bodlák. Recenze

Výňatek z osiva mléka je součástí většiny léků pro udržení zdraví jater. Bylinkáři také doporučují používat části této rostliny pro bolesti hlavy, zácpa, bolesti kloubů. Předpokládá se, že v případě problémů s kůží pomáhá i bodlák. Názory na používání této rostliny se vyskytují poměrně často, mnoho ostropestřichů pomohlo vypořádat se s vážnými nemocemi.

Chrání játra "5+"

Nejčastěji se slyší pozitivní názory, když se používá jitrocetin pro játra. Ohlasy naznačují, že tato rostlina skutečně pomáhá zbavit se problémů s játry. A bodlák mléka pomáhá udržovat zdraví a vážné onemocnění tohoto těla.

Vladislav:

"Dostávám mléka bodláku více než 3 roky. Žiji jen díky mléce. Mám hepatitidu C. "

To pomáhá, soudit podle recenzí, bodlák a intoxikace, včetně alkoholu.

konovalov.kardan:

"Nějak jsem se spásal alkoholem a vzal játra. Třetího dne recepce byl mrtvě vyvlečen. "

Pomáhá mnoha chorobám

Podělte se na internetu s pozitivním zážitkem a těmi lidmi, kteří neměli problémy s játry, ale s jinými orgány - i oni jim pomáhali mloky (schrot). Aplikace, svědectví naznačují - ve většině případů tato rostlina zlepšuje celkový stav kůže, kloubů, migrény.

lamik30:

"Pili jsem 2 měsíce, pigmentace se snížila o 40%. To je velmi patrné."

Alain:

"Měla jsem bolesti hlavy, bylo mi doporučeno jíst jídlo. Piju před jídlem, pijem měsíc, moje hlava přestala bolet. "

Ivan:

"Měl jsem velkou bolest v kloubech v pánvi, kolenech, loktech a krku. Pili jídlo pouze 4 dny a zbyla ostrá bolest. Nyní mohu chodit 1,5-2 km. A před tím, 150-200 metrů, a museli jsme najít místo, kde bychom mohli sedět. "

Zlepšuje metabolismus

Často psát o tom, jak můžete použít bodlák mléka pro hubnutí. Z přehlídky většinou dochází k tomu, že je to dobrá pomůcka pro snížení hmotnosti, která může vyčistit tělo a odstranit toxiny. Zdánlivý účinek odchodu dalších kilogramů však všichni nezaznamenali.

Host:

"Schroth bodlák byl přijat, aby zhubnout. Pocit po užití mléka byl mnohem lepší a snazší, hmotnost v boku zmizela a žaludek začal lépe pracovat, ale nedošlo k jeho zhubnutí přímo. "

Někteří se ujistili, že kromě čištění, bodlák obecný snižuje chuť k jídlu.

citron-chic:

"Opravdu snižuje chuť k jídlu, měsíc jsem ztratil 6 kg, jenom jsem použil prášek: semínka byla v mýtě pro koření."

Ale existují příběhy o impozantním úspěchu získání mléka bodláka pro hubnutí.

Jsem rád:

"Začal jsem jíst mléko ve večerních hodinách, v šest hodin. Okamžitě se stal nápadný výsledek, snadno a bez problémů vyčistil střeva a postupně ztratil váhu. Piju dvacet pět dní z odvaru a dalších pět odpočinku. Potom opakuji kurz znovu. Za čtyři měsíce se mi podařilo ztratit osmnáct a půl kilogramu! "

Ne každý má rád

Ne každý je zcela spokojen s mlékem bodlákem. Hodnocení negativní a neutrální povahy se vyskytují zřídka, ale stále se vyskytují. V podstatě ti, kteří užívali mléčný bodlák a léky na něm založené, zaznamenávají vedlejší účinky ve formě bolesti a jiných nepříjemných pocitů v gastrointestinálním traktu, nauzei.

Lena:

"Jedl jsem pár lžiček čajových krutonů denně a teď cítím 2 špatné dny. Cítila jsem se špatně, žaludek byl nafouknutý, byl to tak těžký v žaludku, jako by mě byl celý týden krmen, s každým tučným jídlem. "

Často je možné se setkat se stížnostmi na poruchu stolice po aplikaci bodláku.

punkee:

"Tato tráva mi nefungovala dobře (připoutala jsem ji k toaletu)."

Ti, kteří utrpěli nepříjemné pocity, píšou o příznivém účinku mléka bodláka. Takže u mnoha lidí po období bolesti a otoku dochází ke značnému zlepšení stavu.

Natalis:

"Měl jsem dvě jaterní bolesti týdně, když jsem začal jíst. Je dobré, že jsem neopustil, ačkoliv existovaly pochybnosti. "

Tam jsou recenze, ve kterých lidé popisují těžké důsledky ve formě výrazných alergických reakcí:

Oksana:

"U mě z toho vašeho mléčného bodláčka (jedna čajová lžička jedla) se vyvinula hypostáza hrtanu. Můj manžel se sotva podařilo zavolat sanitku. Diagnóza - opuch Quincke, individuální nesnášenlivost mléčného bodláku ».

Galina:

"Napili jsem čajovou lžičku prášku. O několik minut později byl můj jazyk opuštěný a zakrytý vředy. "

Proto, navzdory skutečnosti, že mnohé zázračné bylinky přinášejí úlevu, je lepší konzultovat lékaře před použitím bodláku.

Je možné vyléčit bodřík C a jak ho pít (s recenzemi)

Často lidé tráví mnoho let se zotavují z nemoci, aniž by se domnívali, že mají pod jejich nohama přirozený léčitel, který jim může v krátké době zbavit vážného chronického onemocnění. V tomto článku bych vám chtěl vyprávět o zdravotní zátěži - jednoduchý pichlavý plevel, který mnozí vidí, ale nikdo neví, co to je - thymus spotty, který dokáže léčit mnoho nemocí, včetně jater. Tato bylinka si zaslouží naši pozornost, takže je přínosem pro lidské zdraví!

Vystavení byliny játrům

Silymarin je účinná látka přírodního léčitele s takovými vlastnostmi, které nejen zabraňují poškození jater, ale také pomáhají vyléčit hepatitidu C, obnovovat funkci a vytvářet nové buňky nahrazující postižené oblasti. Stále silymarin neumožňuje vznik jaterní fibrózy, která se objevuje při zánětlivých procesech v těle. Příčinou fibrózy je zneužívání alkoholu a chronická virový hepatitida B a C. Silymarin pomáhá udržovat zdraví jater a zpomaluje vývoj cirhózy a fibrózy.

Přípravky založené na bodláku z mléka kvůli vysokému obsahu antioxidantů léčí jaterní buňky, chrání je před negativními účinky toxických látek a regenerují hepatocyty. Pokud pravidelně konzumujete, například, mléčný olej, pravděpodobné, že hepatitida C půjde do cirhózy, se mnohokrát snižuje. Drogy z mléka mají příznivý účinek nejen na naše játra, ale na všechny orgány trávicího traktu.

Kontraindikace

Použití rašelinového oleje, tinktury rostliny nebo čaje, které jsou na něm založené, je naprosto neškodné a nezpůsobí žádné nepředvídatelné důsledky, ale někdy se objeví průjem na samém začátku léčby rakytníkem. Schroth je kontraindikován u dětí (do 12 let). Měli bychom také pamatovat na individuální nesnášenlivost.

Podle pokynů pro použití léčiv obsahujících bodlák je jejich použití kontraindikováno u lidí s onemocněním srdce, močového měchýře, s ledvinovou kolikou, pankreatitidou a epilepsií. Pokud trpíte onemocněním dýchacích cest (astma, dušnost), je nejlepší poradit se s odborníkem dříve, než začnete užívat tyto léky. Těhotným a kojícím ženám se doporučuje zdržet léčby touto rostlinou.

Léky s mládětem mají kontraindikace

Abyste předešli nežádoucím důsledkům, poraďte se s lékařem před zahájením léčby mlékem.

Použití při nemocech

Každý ví, že hepatitida C je onemocnění, které se postupně přemění na cirhózu, pokud se nedostane včasné léčby, ke zvýšení účinnosti, která spolu s tradičními metodami terapie můžete použít tradiční medicínu. Mletí bodlák je pro tento účel ideální kvůli léčivým látkám obsaženým v něm, mikroelemenům a vitamínům, které jsou prospěšné pro průběh onemocnění.

Závod obsahuje asi 200 zdravotnických komponent! Jeho struktura zahrnuje:

  • Silymarin.
  • Alkaloidy.
  • Flavonolignany.
  • Saponiny.
  • Mastné oleje.
  • Biogenní aminy (histamin, tyramin).
  • Mastné kyseliny - omega-3 a omega-6.
  • Vitamíny - A, B, E, D, K.
  • Minerální látky - zinek, měď, selen, draslík, hořčík, vápník atd.

Díky všem těmto komponentům dokonale léčí hepatitida C.

Recepty a aplikace

Měkký bodlák je nádherný léčitel ze všech onemocnění jater, široce používaný jak v oficiální medicíně, tak v lidové medicíně. Bohatý obsah chemikálií umožňuje používat léky na jeho základě jako lék na léčení jater v domácnosti. Dobrá snášenlivost takových léků, a to i ve vysokých dávkách, umožňuje, aby byla rostlina použita k léčení jater u hepatitidy C, stejně jako k léčbě obezity a otravy. Usnadní zdravotní stav pacientů s onkologií.

V lékárnách se prodává velké množství léků s mládětem, ale jejich vysoká cena stále častěji využívá vlastní prostředky, které se v domácnosti těžko připravují vlastním rukama.

Olejní bodlák lze vařit doma

Níže uvádíme několik receptů, které můžete udělat sami.

  • Olej.

Takový olej vařit není těžký! Nabízíme Vám dva způsoby, jak sami vyrobit olej z mléka.

Prvním způsobem: semena rostliny drtí v mlýně na kávu a spojují se s nerafinovaným slunečnicovým olejem, může být olivový, v poměru 1: 2. Trvejte 2-3 týdny při pokojové teplotě a čas od času protřepejte nádobu olejem. Jak se používá, vypusťte olej a použijte ho pro určený účel.

Druhý způsob: Silybum travní semena, stejně jako u prvního způsobu, se vede přes mlýnek, nalije se do vakuové nádoby a promíchá (1: 2) s slunečnicový olej, zahřátá na 60º C se nechá stát tak noc a pak se jednoduše odfiltrovat a olej možné použití.

Neustálé používání takového oleje z bodláku v hepatitidě chrání játra před toxickými účinky alkoholických nápojů, léků a škodlivých účinků na životní prostředí.

Během léčby hepatitidy u thistleového oleje se vylučují zánětlivé procesy, obnovují se patologické jaterní buňky, vytvářejí se nové, detoxifikační funkce se zlepšuje.

Při léčbě hepatitidy typu C se používá olej v kombinaci s 1 čajovou lžičkou třikrát denně po dobu 30 minut. před jídlem. Vezměte to na 1 měsíc. Pokud potřebujete vzít olej z rostliny, můžete ji opakovat jednou týdně.

Mlhovohlavý je to, co zbyde ze semen při stlačení oleje, odpadu ve formě dortu, filmů atd. Lidová medicína však s takovým odpadem zachází s úctou. Jedná se o tyto odpady, to znamená o šrot, který je hlavním rostlinným "léčitelem", který bojuje s touto chorobou, a zabývá se funkcí obnovy jater.

v lidové medicíně je obzvláště oceňován bodlák bodlák

Mleté jitroce se liší od jednoduchého prášku vyrobeného ze semen, protože prášek má zvýšenou koncentraci oleje, zatímco v jídle je minimální. Struktura jídla je nejčistší vlákninou, která obsahuje všechny cenné složky této krásné rostliny.

Lék je prodáván ve všech lékárnách, ale pokud máte touhu, můžete to udělat doma: nasypte semena rostlin zeleninou nebo olivovým olejem a nechte to stát 21 dní. Poté napněte olej a semena řádně vytrhněte, vysušte a rozemlejte do mlýna na kávu. Pokud uvaříte jídlo doma, nemůžete odstranit celý olej - droga, ve srovnání s lékárnou, bude obsahovat vysoký obsah tuku, ale jeho léčebný účinek se nezmění.

Byla klinicky prokázána účinnost tohoto nástroje jako "léčitele" hepatitidy C, stejně jako cirhózy kvůli zneužívání alkoholu a léků (antibiotika, hormonální léky atd.).

U hepatitidy C se jídla používají takto: na kilogram tělesné hmotnosti konzumují jeden gram drogy denně a dělí se na 5 recepcí. To znamená, že je-li hmotnost pacienta 50 kg, musíte si vzít 50 gramů jídla nebo 25 čajových lžiček. Jednorázový příjem pak bude 5 hodin lžíce. Vzhledem k vysokému obsahu celulózy je vhodné připravit se na prolupující účinek na střevo.

Velmi účinný při léčbě hepatitidy je odvar mastného bodláku. Připravte si to takto - 30 gramů semínka bodláka projít mlýnkem na kávu a naplnit vodou, jejíž teplota je 100 stupňů. Uchovávejte vše ve vodní lázni tak dlouho, dokud je obsah kapaliny nižší než polovina.

Tento odvar trvá dva týdny až 15 gramů každou hodinu.

Odvar z mléka má dobrý léčebný účinek

Zde je další recept na odvar z kořenů mléčného bodláka: mletí 15 gramů suroviny s mlýnem na kávu a kombinujte s sklenicí vody (vařící voda). Uchovávejte ve vodní lázni po dobu 30 minut. Vezměte tento přípravek 15 gramů až 5krát denně.

Bylinný čaj může být opilý místo obyčejného nápoje. Příprava je velmi jednoduchá - jednu lžíci zeleninových semen kombinovat s 1 sklenicí horké vody a trvali 15 minut. Doporučené množství užívání je 1 sklenka dvakrát denně.

Doba léčby

Použití bodláku pro léčbu hepatitidy C doporučuje jak tradiční medicínu, tak i úředníka. Tento bylinný přírodní léčivý přípravek je ideální pro obnovu jaterních funkcí a při prevenci onemocnění se tato rostlina vůbec nevyrovná! Délka léčby a dávkování léku je stanovena odborníkem v závislosti na pacienta, ale jak víte, úpravna znamená - proces je poměrně dlouhá, několik měsíců, tak aby bylo dosaženo dobrých výsledků, musíte mít trpělivost a velkou touhu být uzdraveni.

V této chvíli, ostropestřec mariánský jako droga se oficiálně používá v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku a v mnoha dalších zemích a je doporučován odborníky jako velmi účinný lék pro léčbu a prevenci onemocnění jater a trávicího traktu, včetně hepatitidy C, vzhledem k bohaté chemického složení tohoto krásného závodu a obsahem velmi vzácné složky - silymarinu, který spolehlivě chrání naše játra před škodlivými účinky toxických látek.

Fórum Hepatitida C | Vše o lécích | Léčba

Zde můžete diskutovat o problémech léčby hepatitidy typu C v celém Rusku a v SNS, můžete diskutovat a objednat nové léky z hepatitidy c (sophosbuvir, daklatasvir, ladypasvir, veltaspasir a další)

Bodlák s hepatitidou

Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva Slunce »25. března 2017, 20:40

Re: Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva gaverz »26. března 2017, 19:23

Re: Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva Nina_Starostina »26. března 2017, 20:05

Re: Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva Tamara »27. března 2017, 20:55

Re: Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva Mari »28. března 2017, 23:11

Re: Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva NATALY »29. března 2017, 14:59

Re: Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva MIRA1983 »02 dubna 2017, 10:41

Re: Bodlák s hepatitidou

Vaše zpráva Anasteisha »6. dubna 2017, 16:55

Recenze "Schroth Thistle" a jak ho užívat k léčbě jater

Už před mnoha stoletími naši předkové objevili užitečné vlastnosti mnoha léčivých rostlin. Jedna bylina uklidňuje stav pacienta chladem, druhá - léčí chronickou nemocí.

Drobný bodlák je známý choleretickými vlastnostmi a používá se k čištění jater při onemocněních jako je cirhóza, hepatitida, cholecystitida atd. Mohou být použity všechny části léčivých rostlin: semena, listová hora a kořeny. Mohou se vařit, naléhat a přidávat k čaji.

Maximální přínos pro nemocné játra

V uplynulých letech se zdravé jídlo z bodláku stalo velmi populární mezi přívrženci zdravého životního stylu a pacienty s onemocněním jater. Funkcí jednoho z hlavních orgánů v lidském těle je odstranění a neutralizace škodlivých látek, toxinů a nepotřebných produktů lipidů nebo jiného metabolismu.

Mezi klíčové úkoly jater patří následující:

  • štěpení tuků;
  • regulace syntézy proteinů;
  • zpracování hormonů;
  • rozpouštění toxických látek rozpustných v tucích.

Pokud játra začnou pracovat s přerušeními, tento fakt okamžitě reaguje mnoha jinými orgány a systémy lidského těla. Aktivní složka - silymarin - je uznávána jako silný hepatoprotektor.

Lék by měl být užíván z několika důvodů:

  • extrakt z trávy zlepšuje membránovou funkci, zvyšuje aktivitu systémů pro výrobu enzymů;
  • terapeutická kompozice přírodního léku pomáhá zbavit se zánětlivého procesu v játrech,
  • obnovení buněk po napadení toxiny, infekce nebo jinými faktory poškození;
  • Moucha bodláka, jejíž přínos je zřejmý všem, zvyšuje ochranné funkce těla a umožňuje zapomenout na játrovou koliku jednou provždy.

Nezávisle na přípravě léčivého přípravku z bodláku je možné vyschnout suché semena v prášku. Vařené tímto způsobem tráva je uložen ve skleněné nádobě s těsným víkem, kde je pacient danou 1 čajová lžička před jídlem 30-40 minut byla frekvence příjmu - 3krát denně po dobu 35-40 dnů. Jako preventivní opatření si můžete vzít surovinu pro léčbu jater 1 lžička jednou denně po dobu 1-1,5 měsíce.

Mísa bodlák 100 g, smíchaná se 100 g medu, je silný lék na čištění jater a žlučovodů. Měl bych se smíchat? hodinu před jídlem na 1 lžičku třikrát denně. Doba léčby - 1 měsíc.

Složení léčivého přípravku

Bodlák se nazývá nejznámější druh bodláku. Existuje názor, že příznivé vlastnosti této skvrnité byliny byly známy samotné Matce Boží. Mnoho lidí používá bodlák pro ztrátu hmotnosti, ale hlavní výhodou léku je čištění choleretického potrubí a jater. Pokud si zvolíte správné dávkování, škoda na užívání léku je nulová a přínos je obrovský.

Schroth je prášková semena skvrnité trávy. Kromě aktivní složky mohou kapsle obsahovat následující složky:

  • celulóza;
  • vitamíny;
  • biologicky aktivní látky;
  • makro a mikroelementy;
  • Další doplňky ke zvýšení terapeutického účinku.

Hepatoprotektivní účinek jídla pomáhá s hepatitidou, cholecystitidou a cirhózou jater. Jedinečnost komplexu flavonoidů - silymarin je potvrzena četnými studiemi a recenzemi vděčných pacientů. Aplikace mládě obecného mutuje buněčné membrány a neutralizuje účinek toxinů.

Popis léčivých vlastností přírodní medicíny

Prášek z osiva mléka je preparát přírodního původu, jehož příjem ulehčuje mnoho pacientů s jaterními chorobami před nebezpečnými komplikacemi a progresí onemocnění. Schroth je užitečný ve všech věkových kategoriích, může ho užívat i dítě.

Terapeutické vlastnosti doplňků stravy:

  • použití směsí s vysokým obsahem vlákniny je užitečné pro čištění střev a celého gastrointestinálního traktu;
  • léčivá kompozice je tak bohatá, že současně posiluje stěny jater a stará se o buněčné obnovení orgánu;
  • přítomnost fosfolipidů, esenciálních mastných kyselin a vitaminů umožňuje léčit sousední systémy;
  • regulace metabolismu lipidů v těle;
  • přítomnost vitaminů skupiny B v kapslích pomáhá zlepšit činnost srdečního svalu, cév, CNS a optických nervů;
  • antioxidační ochrana na úrovni buněk;
  • výborný efekt cholagogue;
  • stabilizace krevního tlaku;
  • eliminace toxinů, produktů rozpadu a radionuklidů;
  • normalizace hladiny cukru v krvi;
  • obnovení funkcí vylučovacího systému (ledviny, močový měchýř).

Pokyn k přípravě popisuje podrobně: z čeho je vyroben, jak správně pít a jaké výsledky lze očekávat od aplikace.

Jak používat prášek z bodláku

Pro dosažení terapeutického účinku se musí prášek mléka třikrát pít během dne, půl hodiny před jídlem s dostatečnou vodou při pokojové teplotě.

Pokud budete analyzovat recenze lékařů a jejich pacientů, užívání léku by mělo trvat 40 po sobě jdoucích dnů, po kterých - přestávka po 14-21 dnech a opakovat průběh. Kolik potřebných přístupů určuje ošetřující lékař na základě zdravotního stavu pacienta. Maximální počet léčebných kurzů s příjmem bodláku je 4 za 1 rok.

Abyste mohli připravit směs pro sebe, potřebujete dovednost a přesnost. Pokud má být dítě léčeno, je zapotřebí zvýšit bezpečnost a šetrnost k životnímu prostředí.

Použití jídla ze semen mléka je opodstatněné pro prevenci hepatitidy. Pokyny pro užívání drogy v tomto případě předepisují následující pořadí: ráno, po probuzení, 1 čajová lžička prášku se omyje 1 sklenicí vody. Doba trvání této metody je měsíc. Pokud je věk pacienta malý, dávka se sníží na polovinu.

Seznam kontraindikací

Pokyn pro lék, vyrobený v prášku a kapslích, předepisuje postup jeho použití při léčení hepatitidy, cirhózy a cholecystitidy. Lék je vhodný pro obezitu k čištění těla.

Svědectví je všeobecně známo, ale existuje terapeutický prášek a jeho kontraindikace:

  • děti do 3 let;
  • pacientů s individuální nesnášenlivostí k mláděte.

Další kontraindikace vědy dosud nezjistila, můžete pít mléko bodlák i pro těhotné a kojící ženy. Nevstupují nežádoucí reakce těla při užívání léku, takže nemůžete mluvit o žádném poškození tohoto doplňku stravy.

Jediná věc, která by měla věnovat pozornost všem pacientům - potřebě lékařského sledování stavu pacienta, nestačí koupit a začít užívat prášek.

Další vlastnosti prášku bodláku

Užívání BADu z bodláka je přínosné nejen pro střeva a játra. Kompozice má následující hojivé vlastnosti:

  • čištění stěn cév z plaket aterosklerózy;
  • snížené otoky tkání;
  • pokles bílkovin v analýze moči u diabetiků;
  • intoxikace po otravě;
  • stažení abstinenčních příznaků;
  • prevence pankreatitidy.

Pít bodlák je užitečný a pro preventivní účely. Současně se užitečné vlastnosti prášku týkají aktivity kardiovaskulárního, nervového a imunitního systému. Včasný a vysoce kvalitní výtok žluče zabraňuje předčasnému stárnutí těla a depresím.

Cholagogové vlastnosti jídla mohou vést k pohybu kamení v žlučníku a kanálech! Proto je potřeba přírodní sběr pod dohledem lékařů. S opatrností určit doplňky stravy astmatikům, alergii a oslabeným pacientům.

Nástup léčby je někdy doprovázen záchvaty průjmu, vznikem pocitu těžkosti nebo nepohodlí v žaludku. Pokud se objeví tyto příznaky, poraďte se s odborníkem a jestliže klinický obraz trvá déle než 2 dny, neměli by být dále aplikovány.

Fitoterapeutové doporučují přidat jídlo do zeleninových salátů, pečiva a druhého jídla. Prášek může být navlhčen vodou a ponechán přes noc. Ráno, v napuštěném semene, přidejte bobule, ovoce nebo džus a poraďte s mixérem. Maximální denní dávka tohoto koktejlu je 100 ml.

Přehled mnoha pacientů, kteří užívali 100 gramů mléka, jsou přesvědčeni, že obrovský přínos této rostliny nebyl lékárníky důkladně studován. Tráva je tak jedinečná, že přispívá k celkovému omlazení organismu na buněčné úrovni. A zaplacená cena se více než vyplatí za výrazné zlepšení zdraví.


Stále máte otázky? Použijte vyhledávání!

Bodlák a hepatitida c

Často lidé tráví mnoho let se zotavují z nemoci, aniž by se domnívali, že mají pod jejich nohama přirozený léčitel, který jim může v krátké době zbavit vážného chronického onemocnění. V tomto článku bych vám chtěl vyprávět o zdravotní zátěži - jednoduchý pichlavý plevel, který mnozí vidí, ale nikdo neví, co to je - thymus spotty, který dokáže léčit mnoho nemocí, včetně jater. Tato bylinka si zaslouží naši pozornost, takže je přínosem pro lidské zdraví!

Vystavení byliny játrům

Silymarin je účinná látka přírodního léčitele s takovými vlastnostmi, které nejen zabraňují poškození jater, ale také pomáhají vyléčit hepatitidu C, obnovovat funkci a vytvářet nové buňky nahrazující postižené oblasti. Stále silymarin neumožňuje vznik jaterní fibrózy, která se objevuje při zánětlivých procesech v těle. Příčinou fibrózy je zneužívání alkoholu a chronická virový hepatitida B a C. Silymarin pomáhá udržovat zdraví jater a zpomaluje vývoj cirhózy a fibrózy.

Přípravky založené na bodláku z mléka kvůli vysokému obsahu antioxidantů léčí jaterní buňky, chrání je před negativními účinky toxických látek a regenerují hepatocyty. Pokud pravidelně konzumujete, například, mléčný olej, pravděpodobné, že hepatitida C půjde do cirhózy, se mnohokrát snižuje. Drogy z mléka mají příznivý účinek nejen na naše játra, ale na všechny orgány trávicího traktu.

Kontraindikace

Použití rašelinového oleje, tinktury rostliny nebo čaje, které jsou na něm založené, je naprosto neškodné a nezpůsobí žádné nepředvídatelné důsledky, ale někdy se objeví průjem na samém začátku léčby rakytníkem. Schroth je kontraindikován u dětí (do 12 let). Měli bychom také pamatovat na individuální nesnášenlivost.

Podle pokynů pro použití léčiv obsahujících bodlák je jejich použití kontraindikováno u lidí s onemocněním srdce, močového měchýře, s ledvinovou kolikou, pankreatitidou a epilepsií. Pokud trpíte onemocněním dýchacích cest (astma, dušnost), je nejlepší poradit se s odborníkem dříve, než začnete užívat tyto léky. Těhotným a kojícím ženám se doporučuje zdržet léčby touto rostlinou.

Léky s mládětem mají kontraindikace

Abyste předešli nežádoucím důsledkům, poraďte se s lékařem před zahájením léčby mlékem.

Použití při nemocech

Každý ví, že hepatitida C je onemocnění, které se postupně přemění na cirhózu, pokud se nedostane včasné léčby, ke zvýšení účinnosti, která spolu s tradičními metodami terapie můžete použít tradiční medicínu. Mletí bodlák je pro tento účel ideální kvůli léčivým látkám obsaženým v něm, mikroelemenům a vitamínům, které jsou prospěšné pro průběh onemocnění.

Závod obsahuje asi 200 zdravotnických komponent! Jeho struktura zahrnuje:

Silymarin. Alkaloidy. Flavonolignany. Saponiny. Mastné oleje. Biogenní aminy (histamin, tyramin). Mastné kyseliny - omega-3 a omega-6. Vitamíny - A, B, E, D, K. Minerální látky - zinek, měď, selen, draslík, hořčík, vápník atd.

Díky všem těmto komponentům dokonale léčí hepatitida C.

Recepty a aplikace

Měkký bodlák je nádherný léčitel ze všech onemocnění jater, široce používaný jak v oficiální medicíně, tak v lidové medicíně. Bohatý obsah chemikálií umožňuje používat léky na jeho základě jako lék na léčení jater v domácnosti. Dobrá snášenlivost takových léků, a to i ve vysokých dávkách, umožňuje, aby byla rostlina použita k léčení jater u hepatitidy C, stejně jako k léčbě obezity a otravy. Usnadní zdravotní stav pacientů s onkologií.

V lékárnách se prodává velké množství léků s mládětem, ale jejich vysoká cena stále častěji využívá vlastní prostředky, které se v domácnosti těžko připravují vlastním rukama.

Olejní bodlák lze vařit doma

Níže uvádíme několik receptů, které můžete udělat sami.

Takový olej vařit není těžký! Nabízíme Vám dva způsoby, jak sami vyrobit olej z mléka.

Prvním způsobem: semena rostliny drtí v mlýně na kávu a spojují se s nerafinovaným slunečnicovým olejem, může být olivový, v poměru 1: 2. Trvejte 2-3 týdny při pokojové teplotě a čas od času protřepejte nádobu olejem. Jak se používá, vypusťte olej a použijte ho pro určený účel.

Druhý způsob: Silybum travní semena, stejně jako u prvního způsobu, se vede přes mlýnek, nalije se do vakuové nádoby a promíchá (1: 2) s slunečnicový olej, zahřátá na 60º C se nechá stát tak noc a pak se jednoduše odfiltrovat a olej možné použití.

Neustálé používání takového oleje z bodláku v hepatitidě chrání játra před toxickými účinky alkoholických nápojů, léků a škodlivých účinků na životní prostředí.

Během léčby hepatitidy u thistleového oleje se vylučují zánětlivé procesy, obnovují se patologické jaterní buňky, vytvářejí se nové, detoxifikační funkce se zlepšuje.

Při léčbě hepatitidy typu C se používá olej v kombinaci s 1 čajovou lžičkou třikrát denně po dobu 30 minut. před jídlem. Vezměte to na 1 měsíc. Pokud potřebujete vzít olej z rostliny, můžete ji opakovat jednou týdně.

Mlhovohlavý je to, co zbyde ze semen při stlačení oleje, odpadu ve formě dortu, filmů atd. Lidová medicína však s takovým odpadem zachází s úctou. Jedná se o tyto odpady, to znamená o šrot, který je hlavním rostlinným "léčitelem", který bojuje s touto chorobou, a zabývá se funkcí obnovy jater.

v lidové medicíně je obzvláště oceňován bodlák bodlák

Mleté jitroce se liší od jednoduchého prášku vyrobeného ze semen, protože prášek má zvýšenou koncentraci oleje, zatímco v jídle je minimální. Struktura jídla je nejčistší vlákninou, která obsahuje všechny cenné složky této krásné rostliny.

Lék je prodáván ve všech lékárnách, ale pokud máte touhu, můžete to udělat doma: nasypte semena rostlin zeleninou nebo olivovým olejem a nechte to stát 21 dní. Poté napněte olej a semena řádně vytrhněte, vysušte a rozemlejte do mlýna na kávu. Pokud uvaříte jídlo doma, nemůžete odstranit celý olej - droga, ve srovnání s lékárnou, bude obsahovat vysoký obsah tuku, ale jeho léčebný účinek se nezmění.

Byla klinicky prokázána účinnost tohoto nástroje jako "léčitele" hepatitidy C, stejně jako cirhózy kvůli zneužívání alkoholu a léků (antibiotika, hormonální léky atd.).

U hepatitidy C se jídla používají takto: na kilogram tělesné hmotnosti konzumují jeden gram drogy denně a dělí se na 5 recepcí. To znamená, že je-li hmotnost pacienta 50 kg, musíte si vzít 50 gramů jídla nebo 25 čajových lžiček. Jednorázový příjem pak bude 5 hodin lžíce. Vzhledem k vysokému obsahu celulózy je vhodné připravit se na prolupující účinek na střevo.

Velmi účinný při léčbě hepatitidy je odvar mastného bodláku. Připravte si to takto - 30 gramů semínka bodláka projít mlýnkem na kávu a naplnit vodou, jejíž teplota je 100 stupňů. Uchovávejte vše ve vodní lázni tak dlouho, dokud je obsah kapaliny nižší než polovina.

Tento odvar trvá dva týdny až 15 gramů každou hodinu.

Odvar z mléka má dobrý léčebný účinek

Zde je další recept na odvar z kořenů mléčného bodláka: mletí 15 gramů suroviny s mlýnem na kávu a kombinujte s sklenicí vody (vařící voda). Uchovávejte ve vodní lázni po dobu 30 minut. Vezměte tento přípravek 15 gramů až 5krát denně.

Bylinný čaj může být opilý místo obyčejného nápoje. Příprava je velmi jednoduchá - jednu lžíci zeleninových semen kombinovat s 1 sklenicí horké vody a trvali 15 minut. Doporučené množství užívání je 1 sklenka dvakrát denně.

Doba léčby

Použití bodláku pro léčbu hepatitidy C doporučuje jak tradiční medicínu, tak i úředníka. Tento bylinný přírodní léčivý přípravek je ideální pro obnovu jaterních funkcí a při prevenci onemocnění se tato rostlina vůbec nevyrovná! Délka léčby a dávkování léku je stanovena odborníkem v závislosti na pacienta, ale jak víte, úpravna znamená - proces je poměrně dlouhá, několik měsíců, tak aby bylo dosaženo dobrých výsledků, musíte mít trpělivost a velkou touhu být uzdraveni.

V této chvíli, ostropestřec mariánský jako droga se oficiálně používá v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku a v mnoha dalších zemích a je doporučován odborníky jako velmi účinný lék pro léčbu a prevenci onemocnění jater a trávicího traktu, včetně hepatitidy C, vzhledem k bohaté chemického složení tohoto krásného závodu a obsahem velmi vzácné složky - silymarinu, který spolehlivě chrání naše játra před škodlivými účinky toxických látek.

V Evropě je velmi dobře respektován a respektován mléčný bodlák a lidé pečlivě chrání játra všemi možnými způsoby. Měkký bodlák je populární bylinný prostředek, který užívám při nemocech. Kontroluje se vážný vědecký výzkum, který dokazuje, že tento lék skutečně zabraňuje a léčí poškození jater, obnovuje buňky a tkáně. Téměř všechny tyto studie byly provedeny v Německu, kde vláda schválila mléka bodláka jako dodatečný lék na chronické zánětlivé procesy a cirhózu jater.

Masta bodláka může zabránit smrti jater kvůli nebezpečí moderní civilizace a proto si zaslouží vážnou pozornost. Tato rostlina vám může poskytnout "zázračný lék" nebo vám pomůže vyhnout se potřebě léčby.

Co je to bodlák?

Moucha bodláka je divoká rostlina, podobná bodláku s pichlavým fialovým květem. Jeho semena mají obrovský léčebný potenciál. Still Pliny, římský přírodovědec, který žil v 1. století, doporučil ho používat při onemocněních jater. Lékaři středověku a pozdější doby se s ním dohodli až do konce 19. století, ale ve 20. století rostlina ztratila svou dřívější popularitu, která se jí v nedávné době vrátila - díky inovativnímu výzkumu v Německu.

Co říká věda o mléce bodláku?

V sedmdesátých letech němečtí vědci z Mnichovské univerzity potvrdili pověst bachoru jako lidového léku na onemocnění jater. Oni izolovali aktivní semena farmakologických látek v semenech a plodu této rostliny a dokonce popsali, jak se vyrovnávají s nejnebezpečnějšími jedy jater. V řadě studií použili látku s pomalým působením a postupně zničily játra po dobu 130 dnů u 100% krys. Nicméně, pokud zvířata dostala mléko bodlák současně s jedem, až 70 procent z nich přežilo!

Od té doby tam bylo více než dvě stě experimentálních a klinických studií, které ukazují, že ostropestřec mariánský - účinný prostředek pro širokou škálu onemocnění, včetně tuku v játrech, často se vyskytující i mezi mírných pijáků piva, akutní a chronické hepatitidy, poškození jater různých léků a dokonce i z cirhózy v pozdních stadiích, která je obvykle nezvratná a prakticky není léčena žádnými tradičními léky. Jedna rozsáhlá studie provedená v Německu v roce 1992 ukázala, že bodlák má prospěch 2637 pacientů s onemocněním jater - obezitou jater, hepatitidou a cirhózou. Po osmi týdnech denního podávání standardizovaný ostropestřce kapslí 63 procent z předmětů o zmizení příznaků (nevolnost, únava, ztráta chuti k jídlu, nadýmání). Laboratorní testy potvrdily, že obsah jaterních enzymů (jejich zvýšený obsah v krvi naznačuje jaterní onemocnění) výrazně poklesl - o 46 procent. Navíc se zvětšená játra ve 27% případů vrátila do normálních velikostí a v 56% - prudce klesla. Nežádoucí účinky (poruchy trávení, nevolnost a mírný průjem), které způsobily zastavení výskytu bodláku, se projevily u méně než 1% subjektů.

Obnova jater postižených nadměrným pitím

Naštěstí bodlák ovlivňuje přesně tkáně, které ji nejvíce potřebují. Zvláště velký přínos přináší do buněk poškozených alkoholem. Podle výzkumu opravdu pomáhá obnovit poškozené tkáně a obnovuje jejich schopnost fungovat normálně. Během jedné závažné (dvojitě zaslepené) studie zahrnující 116 pacientů s poškozením jater způsobených zneužíváním alkoholu, němečtí vědci testovali působení mléčného bodláka v dávkách 420 mg denně. O dva týdny později lék poskytl silný terapeutický účinek. To bylo dokázáno pozitivními změnami v obsahu enzymů v krvi, které naznačují poškození jater. Vylepšení se již objevila po sedm dní. Bodlák obecný pomáhá obnovit normální funkce jater a zastavit vývoj onemocnění.

Výsledky podobné závažné studie byly publikovány v německém lékařském časopise v roce 1981. Léčba bodláka byla testována na 29 pacientech s poškozením jater způsobeným alkoholem, včetně obezity jater, alkoholické hepatitidy a cirhózy. Dva měsíce po začátku recepce mléčného mléka se podle analýzy provedly výrazné změny. Navíc se stávají energičtějšími, zlepšují chuť k jídlu a pocit nevolnosti se snížil. Další studie s 50 pacienty s alkoholem vyvolanou obezitou jater ukázala, že bodlák obecný snížil hladinu enzymů, které indikují poškození jater o 80 procent.

Informace o léčbě hepatitidy

Tato mapa ukazuje procento populace dospělým s chronickou hepatitidou B (ve věku 19 až 49 let) pro rok 2005. Vzhledem k tomu, že průzkum byl proveden ve vybraných městech, ale později byl seskupen podle regionu, některé údaje o městech se mohou lišit od těch, které byly prezentovány, a to jak v plusu, tak v minusu.

Existují přesvědčivé důkazy o tom, že líska bodláka může urychlit oživení pacientů s hepatitidou způsobenou jak alkoholem, tak virem. Podle německých výzkumníků pomáhá lýtka bělat hepatitidu B, běžnou formu hepatitidy, která je nejčastěji způsobena virem. Kromě toho může bodlák obecný také léčit hepatitidu C. Studie na toto téma se právě začínají provádět. Existují důkazy, že bodlák obecný pomáhá léčit chronickou virovou hepatitidu. V řadě německých studií lékaři dali pacientům, kteří trpí hepatitidou tohoto druhu, 420 mg silymarinu denně (přibližně šest měsíců). Biopsie a krevní testy na obsah odpovídajících enzymů ukázaly, že poškozená játra se začala zotavovat. Výzkumníci naznačili, že v případě chronické hepatitidy je rakytník skutečně účinný.

Italští vědci testovali účinnost poměrně nové přípravy mléčného bodláku, který je podle výrobců obzvláště dobře vstřebáván tělem. Jedná se o silybin, nejaktivnější složku silymarinu, v kombinaci s jinou látkou - fosfatidylcholinem. Tato lék se nazývá IdB 1016 nebo "Silipid". V roce 1993 byla testována u 60 pacientů s chronickou alkoholovou nebo virovou hepatitidou. Výsledkem je, že výzkumníci z Ústavu klinické medicíny ve Florencii zaznamenali prudký pokles jaterních enzymů a výrazné zlepšení práce tohoto těla. Malá studie osmi starších pacientů s chronickou hepatitidou B a C ukázala, že stejná lék zlepšuje fungování jater, a to podle analýzy obsahu enzymů o 15 procent.

Pomáhá mléko bodlák při cirhóze?

Zdá se, že bodlák nevystihuje cirhózu v těžké formě, když jsou zřejmé příznaky: ascites (akumulace tekutiny v břišní dutině), krvácení do jícnu nebo konečníku. Nicméně, dvojitě slepé pokusy ukázaly, že dlouhodobé užívání mléka ještěrka ještě zpomaluje průběh této nemoci, což způsobuje úmrtí asi 30 000 Američanů ročně. Výzkumníci zjistili, že užívání mléčného bodláka zvyšuje očekávanou délku života pacientů s cirhózou. V roce 1987 byla jedna z těchto studií provedena v Německu, kde se zúčastnilo 170 pacientů s diagnózou cirhózy. Po dobu dvou let podávali pacienti buď 420 mg silymarinu nebo neaktivní, placebové tablety denně. Za dva roky byla míra úmrtnosti mezi těmi, kteří užívali placebo, o 60% vyšší než u těch, kteří užívali bodlák. Tento lék byl zvláště účinný u těch, kteří trpěli cirhózou způsobenou alkoholem.

Je pravda, že bodlák je účinný pouze tehdy, když pacient přestane užívat alkohol. Sotva se dá očekávat, že lék vás zachrání, pokud budete i nadále poškozovat již oslabenou játra.

Pokud užíváte tradiční léčivé přípravky, může bodlák obecný snížit jejich škodlivé účinky na játra. V Itálii byla provedena studie na psychiatrickém oddělení za účasti 60 žen. Dostali 400 mg silymarinu dvakrát denně po dobu tří měsíců, což snižovalo negativní účinky psychotropních léků - fenothiazinů a butyrofenonů, které pacienti trpěli nejméně pět let.

Existují náznaky, že bodlák chrání tělo před toxicitou acetaminofenu ("Tylenol"). Tato analgetika ve velkých dávkách může poškodit jaterní buňky. Podle kanadských a německých studií o lidských buňkách zabraňuje bodlák mléčný toxický účinek tohoto léku. U myší také snížil škodlivé účinky acetaminofenu a ciplatinu, léku proti rakovině.

Pro ty, kteří pracují s kontaktem s nebezpečnými chemikáliemi a vdechují své výpary, je také dobrá zpráva: v případě tohoto případu pomáhá zabránit poškození jater. Asi 25 procent ze skupiny 200 maďarských chemických pracovníků, kteří byli vystaveni působení toluenu a xylenové páry po dobu 5-20 let, měli příznaky poškození jater. Jeden dostal mléko bodláku po dobu třiceti dnů a druhý - ne. Analýzy jater ukázaly, že první měla zjevné zlepšení.

Léčí rakovina mléka?

Chronická zánětlivá hepatitida je často předzvěst rakoviny jater. Tudíž bodlák, který léčí zánět, by měl zastavit vývoj rakoviny. To, zda je to pravda, není známo. Někteří lidé, jak jsou hlášeni na internetu, používají rakytník k léčbě rakoviny jater - obzvláště těžké rakoviny, ale studie na toto téma ještě nebyly provedeny.

Moucha bodláka zabraňuje vzniku rakoviny ledvin a kůže u myší. Jeden zdroj poznamenává, že bodlák stimuluje regeneraci pouze zdravých a ne rakovinných buněk, takže je možné, že narušuje vývoj rakoviny. V Německu, někteří lékaři doporučují mléčné pacientů s rakovinou jater bodlák, což naznačuje, že škody nebudou, a využívá této příležitosti, a to zejména v případech, kdy konvenční medicína je téměř bezmocná.

Jaký je mechanismus působení mléka bodláka?

Aktivní látky v kompozici mléka bodláka - celý komplex antioxidačních bioflavonoidů nazývaných silymarin. Tento jedinečný antioxidační komplex má léčebné vlastnosti, protože brání poškození zdravých jaterních buněk a regeneruje již poškozené buňky. To dokládá řada studií. Přesněji řečeno, silymarin chrání vnější receptory buněk a zabraňuje pronikání jedů do membrány tukových buněk. Kromě toho neutralizuje toxické látky, které stále pronikají do buněk.

Kromě toho má silymarin jedinečnou schopnost stimulovat produkci bílkovin v jaterních buňkách, což zvyšuje aktivitu genetického materiálu (DNA a RNA). To pomáhá opravovat poškozené buňky. Navíc, bodlák obecný zvyšuje další typy antioxidační ochrany v jaterních buňkách. Vezměte například tak silný antioxidant a detoxifier jater, jako je glutathion. U zdravých lidí silymarin zvýšil koncentraci glutathionu v játrech o 35 procent. Moucha bodláka také stimuluje činnost jiného silného antioxidantu, superoxid dismutázy, v buňkách lidí trpících onemocněním jater. Je zajímavé, že tento antioxidant je očividně zaměřen na přesné potírání těch volných radikálů, které se objevují v játrech v souvislosti s používáním alkoholu.

Zkušenosti s otravou létajícími agaricemi

Jedním z důkazů léčivých vlastností mléka je skutečnost, že zachránil mnoho lidí, kteří byli otráveni létajícími agarikami ze smrti. V roce 1981 vedl výzkumný pracovník z univerzity v Mnichově Dr. G. Vogel studie zahrnující 49 pacientů po celé Evropě - v Německu, Rakousku, Itálii, Švýcarsku a Francii, otrávených těmito houbami. Všechny oběti byly kromě obvyklé léčby injektovány aktivními složkami, které tvoří bodlák. Dr. Vogel správně nazval získané výsledky "docela zarážející nebo ohromující." Obvykle je míra úmrtí při otravě létajícími agaricemi 30-40%. Ale bodlák mléčný snížil tuto hodnotu na nulu. Žádný pacient zemřel, i když léčba téměř ve všech případech začala dva až tři dny po otravě. To, říká doktor Vogel, ukazuje, že mléčný bodlák působí proti cirkulaci jedu v jaterních buňkách, chrání je před dalšími poškozením a léčí již poškozené tkáně.

Jaká je doporučená dávka silymarinu?

Častěji se výtažek z mléka může nalézt ve formě tablet, někdy - sirupu. Standardní extrakt, široce používaný ve výzkumu v Evropě a schválený v Německu pro léčbu onemocnění a poruch jater, obsahuje 70-80% silymarinu. Průměrná doporučená dávka je 420 mg silymarinu, užívá se denně ve třech rozdělených dávkách. Pokud se stav zlepší (to je indikováno vhodnými krevními testy), může být denní dávka snížena na 280 mg. Stejná dávka, kterou lékaři doporučují, aby se zabránili dysfunkci a poškození jater.

Jak rychle tento nástroj přináší výsledky?

Vysoce kvalitní lék se rychle vstřebává a dosáhne maximální koncentrace v krvi hodinu po přijetí. Překvapivě se zlepšení často vyskytuje v pěti až osmi dnech. Vyjadřuje se snížením obsahu jaterních enzymů v krvi, snížením velikosti tohoto orgánu a částečným vymizením ikterické barvy kůže. Studie ukazují, že významná obnova alkoholu poškozených jater trvá měsíc nebo dva. Velmi důležité pro hodnocení stupně úspěšnosti léčby jsou krevní testy, které ukazují hladinu jaterních enzymů v krvi, stejně jako jaterní biopsii. Moucha bodláka snižuje obsah těchto enzymů, což ukazuje, že jaterní buňky se zotavují. Pokud je onemocnění způsobeno alkoholem, pacienti obvykle potřebují pokračovat v užívání extraktu z mléka po několik měsíců. Odstranění chronické hepatitidy může být dosaženo v průběhu jednoho nebo šesti měsíců používání bodláka.

Kolik je bodlák v bezpečí?

Na rozdíl od jiných léků, které postihují játra, je bodlák způsobuje jen nepatrné vedlejší účinky: zažívací potíže jsou podle výzkumu méně než 1 procento subjektů. Nejčastěji dochází k mírnému laxativnímu účinku, zejména v prvních dnech vstupu. Neexistují žádné informace o tom, že bodlák je toxický nebo interaguje s jinými léky. Studie na zvířatech ukazují, že i velmi vysoké dávky při krátké netoxické audio, audio při dlouhodobém používání, zejména mít nepříznivý vliv na reprodukční a mutagenní (rakovina) aktivitu. Překvapivě je v Německu považován mléčný bodlák tak bezpečný, že neexistují žádné oficiální varování o jeho užívání ani těhotnými a kojícími matkami.

Informace pro zákazníky

"Thisilyn" produkovaný společností "Nature's Way"

Dobrým příkladem standardního mléčného bodláka je "Thisilyn" produkovaný společností "Nature's Way", která obsahuje 70 procent silymarinu. Vyrábí ji Madaus, velká německá společnost. Tato droga se často používá při výzkumu v Evropě.

Máte-li brát mléko?

To dává smysl, pokud máte obavy o jeho játra, jak pít více, než byste měli, pokud jste měli nebo mají žloutenku nebo cirhózu, pokud pracujete v kontaktu s chemikáliemi, pokud žijete ve velmi znečištěném prostředí, pokud užíváte léky, které mohou negativně ovlivnit játra, zejména některé léky na snížení cholesterolu: "Mevacor" a "Zocor", stejně jako množství antidepresiv. Prakticky každý lék, který může způsobit poškození jater, může být neutralizován v tomto smyslu pomocí extraktu z bodláku. Pokud tento nástroj může zvýšit odolnost jater proti nebezpečí moderní civilizace, proč to nezkusit? Pokud je játra vystavena trvalému toxickému účinku, je rozumné užívat 280 mg silymarinu denně. Terapeutická dávka je 420 mg denně; musí být provedeno podle lékařských analýz až do úplného vyléčení.

Upozornění: Pokud máte onemocnění jater, a diagnózu - jako je hepatitida nebo cirhóza - nebo je-li podezření na to, vzít ostropestřce pod dohledem lékaře, který může dělat testy a sledovat změny ve svém stavu. Navíc se zvýšenou nebo poškozenou játrou je nutné úplně opustit alkohol.

Jak víte, hepatitida je onemocnění, které, pokud není vyléčeno včas, se změní v cirhózu jater. Aby léčba byla co možná nejúčinnější, kromě léčby tradiční medicínou se doporučuje provést léčbu a tradiční medicínu. Mezi všemi léčivými bylinami pocházejícími z hepatitidy je druhé místo obsazeno mlékem bodlákem. To není překvapující, protože jeho složení obsahuje mnoho vitaminů a stopových prvků, které přispívají k rychlé regeneraci pacienta. Zvláště pomáhá s hepatitidou C.

V tomto článku přezkoumáme užitečné vlastnosti rostlin a účinné recepty pro léčbu hepatitidy typu C.

Užitečné vlastnosti rostliny

Především je třeba poznamenat, že díky pravidelnému užívání vývarů a infuzí připravených z mléka pokožky pomáhá rychle obnovit základní funkce jater. To vše je způsobeno bohatým složením rostlin. Obsahuje silymarin, který pomáhá výrazně zlepšit zdraví jater, poskytuje ochranu před toxiny a pomáhá rychle opravit buňky.

Bodlák obecný obsahuje také vitaminy A, B, E, D, K. Vařené na základě tohoto rostlinného vývaru mají následující hojivé vlastnosti:

hojení ran, eliminace toxinů, vylučování strusky, odstranění nadměrné hmotnosti a mnohem více.

Je třeba říci, že při použití rostlin se připravují nejenom živiny, ale i drahé léky.

Mlít bodlák pro léčbu hepatitidy

Nejčastěji se jako odvar odráží mléčný bodlák s hepatitidou C. Pro jeho přípravu je několik receptů na recepty:

V tomto receptu se semena heřmánku používají pro hepatitidu C. Je připravena následovně:

Brousící 30 gramů semen rasteniya.Ulozhite rozdrcených semen semen posudinu.Zaleyte kipyatka.Postavte 0,5 litru směsi na vodní lázni a vaří se po dobu půl hodiny, dokud se objem sníží na 250 ml.

Po mírném ochlazení vývaru musí být filtrována a po dobu dvou týdnů odebírána za 15 gramů každou hodinu.

Pro přípravu této verze odvaru se semena rostliny nepoužívají. Chcete-li to provést, proveďte následující akce:

Rozemlete 15 gramů kořene mléka a vložte je do misky, rozdrněte kořenovou půdu 200 mililitry horké vody a vložte do vodní lázně a ponechte ji půl hodiny.

Poté, co je vývar hotový, musí být filtrován a zachycován 15 gramů několikrát denně.

Kromě odvarů připravují také hojivý olej a čaj. Chcete-li čaj udělat, nalijte jednu čajovou lžičku semen s sklenicí vařené vody a nechte směs stát 15 minut. Poté musí být filtrován a opilý v horké formě. Tento čaj se doporučuje dvakrát denně.

Chcete-li vyrobit léčivý olej, musíte nalít půl litru olivového oleje na 30 gramů semen. Tato směs by měla být vařena ve vodní lázni. Poté, co je olej připraven, musí být filtrován a pořizován 5 gramů třikrát denně.

Kontraindikace

Aby nedošlo k poškození těla předtím, než se u hepatitidy C vyskytne bodlák, je nutné konzultovat s odborníkem. To vše proto, že kromě užitečných vlastností má závod také kontraindikace. Léky se nedoporučují u lidí, kteří měli problémy s apendicitidou.

Také pacienti s nemocemi, jako je pankreatitida, ledvinové koliky, dušnost, srdeční choroby, močového měchýře, osoby trpící astmatem, s individuální nesnášenlivosti, těhotenství, kojícím matkám. Vezměte prosím na vědomí, že nedoporučujeme dětem mladším 12 let, aby se drobný bodlák nedal.


Následující Článek

Fibróza jater

Související Články Hepatitida