Ztráta vlasů po léčbě antivirovými léky

Share Tweet Pin it

Změny výživy, povětrnostní podmínky, abnormality v těle a mnoho dalších faktorů mohou ovlivnit stav vlasů, což způsobí proces ztráty. Jednou z nejčastějších příčin tohoto jevu je používání léků.
Léčba onemocnění antivirovými léky má řadu vedlejších účinků. Jedním z důsledků terapie je vypadávání vlasů. Léky vyvinuté pro potírání virů se vyznačují složením agresivních složek, jejichž působení se rozšiřuje nejen na ničení původců choroby, ale také na stav celého organismu. Vedlejší účinek ve formě ztráty vlasů je lék používaný k léčbě autoimunitních onemocnění a viru hepatitidy C.
Během léčby antivirovými látkami se mění složení erytrocytů v krvi. Navíc dochází k narušení endokrinní žlázy. Tyto změny v těle práce a provokují vypadávání vlasů.
Porušení normálního fungování štítné žlázy způsobuje změnu v hormonálním pozadí, což má vliv na stav vlasů. Takové léky jako interferon a ribavirin způsobují dehydrataci těla. Způsobují suchou kůži, včetně hlavy. Nedostatek vlhkosti a živin v oblasti folikulů vede k tomu, že vlasy jsou suché a v důsledku toho se často rozpadají, což také vede ke snížení objemové hladiny.


Při léčbě antivirových léků ve formě léčebného postupu je takový problém, jako je vypadávání vlasů, ve většině případů pozorován tři měsíce po zahájení léčby. Při léčbě chronických onemocnění s konstantním příjmem interferonů a dalších antivirových činidel se problém prolapsu vyznačuje dostatečnou stálostí a může vést k alopecii - částečné nebo absolutní ztrátě vlasů.
Při léčbě antivirových léků se takový jev, jako je ztráta vlasů, může vyskytnout nejen na pokožce hlavy, ale také se vyznačuje zmizením vegetace na těle. Takže spolu s vlasy může spadnout obočí, řasy, ředění vlasů na těle.
Nejčastěji se problém ztráty vlasů zastaví po dokončení užívání léků a konečného odstranění jejich aktivních složek z těla. Nicméně dlouhodobé užívání silných anti-virových léků může vést k vážné ztrátě vlasových folikulů, v některých případech i nevratných.
Vliv léků na léčbu antivirových léků má individuální povahu. Z úrovně ochranných reakcí těla závisí stav imunity, způsobu života a výživy stupeň vystavení lékům. Nicméně, dokonce i se zdravým životním stylem, správnou výživou a bez stresu mají antivirové léky dopad na tělo.


Aby se minimalizovaly vedlejší účinky při léčbě léků proti virům, je nezbytné chránit tělo i během jeho příjmu a pochopit, jaké procesy vedou ke ztrátě vlasů. Ačkoli jsou případy úplné plešatosti po antivirové terapii vzácné, je sotva možné zcela vyloučit vliv chemických složek léčiv na objem hlavičky slyšitelnosti.

Jak zacházet s spadem v tomto případě, přečtěte si zde.
I když, jak již bylo uvedeno, celková ztráta vlasů vlasů jako vedlejší účinek antivirové léčby, vzácný jev, ale je třeba si uvědomit, že vypadávání vlasů - je to problém, a proto je třeba najít způsob, jak to vyřešit, aby chrání vlasy během léčby a po navrácení po dokončení terapie.

Fórum hepatitidy

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

  • Přejít na stránku:

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva Alya »18. března 2013 14:57

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva zaWALL-Yna »27. března 2013 12:59

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva MARSYA »27. března 2013 1:43 pm

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva Poly »28. března 2013

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva zaWALL-Yna »08 Apr 2013 19:05

Vaše zpráva Alya »08 duben 2013 19:25

Vaše zpráva zaWALL-Yna »08 Apr 2013 19:34

Vaše zpráva Alya »08 duben 2013 19:53

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva zaWALL-Yna »08 Dub 2013 20:04

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva solncasvet »08 Dub 2013 22:35

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva zdorovaya »16 Dub 2013 22:21

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva Galina01 »30 Dub 2013 19:01

Re: Jak se vypořádat se ztrátou vlasů?

Vaše zpráva Vlada »30 Apr 2013 19:10

Fórum Vlasy

léčba alopecie, transplantace vlasů

  • Index fóra
  • Změna velikosti písma
  • Nejčastější dotazy
  • Galerie
  • Registrační formulář
  • Přihlaste se

Ztráta vlasů při léčbě hepatitidy C, požádám radu

Ztráta vlasů při léčbě hepatitidy C, požádám radu

Aglaya Ivanovna 27. srpna 2014, 15:40

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Anastasia95 27. srpna 2014, 15:50

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Aldolase 27. srpna 2014, 16:54

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Aglaya Ivanovna 28. srpna 2014, 03:31

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Aglaya Ivanovna 28. srpna 2014, 03:51

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

TatZhu 28. srpna 2014, 09:56

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Aglaya Ivanovna 28. srpna 2014, 13:41

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Yasmine 28. srpna 2014, 14:24

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Aglaya Ivanovna 28. srpna 2014, 14:44

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Yasmine 28. srpna 2014, 16:27

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Anastasia95 29. srpna 2014, 09:23

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Aglaya Ivanovna 29. srpna 2014, 11:16

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Yasmine 01 září 2014, 00:00

Re: vypadávání vlasů při léčbě hepatitidy C, ptám se radu

Aglaya Ivanovna 01-Sep-2014, 03:13

Řekněte nebo řekněte prosím, kdo se nestane před problémem abaissement u psů

řekni mi, prosím, někdo čelil problému vypadávání vlasů v HTP?

říkají, že téměř všechny vypadnou.. ale existují výjimky..

Alopécia je známkou terapie na hlavě :-)

ale ne od prvního dne..))) v mnju, zatímco vlasy na hlavě držet..)))

dobrý, od 8 týdnů

je to jako kdyby to bůh dal na svou duši... ať to bude, tak jak to bude!

calmed =) Začal jsem 5. měsíc léčby, poslední týden jsem ztratil hodně vlasů ((

lisle, shreditsya krátký, pokud vlas vypadne velmi, pak plešatý bod a srst srst začne růst. )))

congresswomen8413, nalyso. Nechci uuuu ((už jsem kratší účes, pokud padne, pak spadne =)))

lisle, je lepší holit na plešatém místě a říkat, že je tak přemýšlel, než jít s holými místy, fuuuuu

congresswomen8413, zatímco tam nejsou holohlavých míst. Přesto doufám, že něco zachrání

Možná, že nebudou! Vůbec jinak! Na mně v 5 měsících putování, přátelsky po celý týden všichni vystoupili))) pravda jak se pořádá, okamžitě má kožich

congresswomen8413, ale stojí za to přijmout veškerá opatření k obnovení vlasů, nebo to všechno spadne?

lisle, to je pro mne tajemství. Někteří píší, že je třeba namazat lopuchu olej nebo pít Vitaminka, musím jim tento týden vyskočil z hlavy, že ani olej, ani vitamíny - nikoli pomoc =), ale pro některé, které padají velmi málo. A je normální počet vlasů, zvláště pokud jsou vlnité, není to tak nápadné. Snažte se energizovat vlasy, možná to pomůže.

congresswomen8413, lopuchový olej v tomto případě nepomáhá a dokonce naopak zhoršuje ztrátu. kvůli vážení vypadají vlasy dvakrát rychleji, zvláště po umytí hlavy. Pít vitamíny, ale ještě nevidím nic užitečného a nemyslím si, že to uvidím, velmi rychle se mi vlasy ztenčí. Je škoda, že ani nové nezrůstají. A jak dlouho jste dospěli?

lisle, no, okamžitě, jak se vyholeli, přestali vypadávat a začali aktivně růst, po půl roce jsem byl už s decentním kloboukem a třeskama, až k nosu.

congresswomen8413 a kolik času bylo ošetřeno?

lisle, rok. Tedy. na konci léčby jsem měla slušnou hlavu vlasů

congresswomen8413, po léčbě již nespadá?

lisle, ne, stejně jako oni, tlusté, tlusté. a rychle rostl.

congresswomen8413, díky! Nyní si odřízl vlasy, ale pokud se skutečně stane špatným, bude to nalyso.

Obnova po HCV hepatitidě C

Život po HTV (antivirová terapie) hepatitidy C je rehabilitační proces, který může zabránit exacerbaci nebo návratu patologie. Nový nástroj, patentovaný Američany, umožnil dosáhnout vysoké míry léčby. 98% infekce zmizí. Vědět, co je součástí komplexu antivirové terapie, je nutné před zahájením léčebného komplexu.

Život po vítězství nad virem

Po zotavení by měl pacient vědět o zvláštnostech stavu a změnách ve zdraví, případných zbytkových událostech. Protilátky proti viru hepatitidy C zůstávají v krvi po dlouhou dobu, chrání osobu před reinfekcí. Vítězství nad virem je práce specialisty na infekční onemocnění.

Dále život pacienta závisí na dalších odborných pracovnících:

Onemocnění zmizí bez stopy. Po HTV hepatitidě C dochází k porušení spojovacích tkání orgánu. Dochází k průnikům buněčných útvarů nahrazujících původní jaterní strukturu.

Adolescenti mají zdravotní charakteristiku:

  • rané období - fibróza;
  • pozdní stadia - cirhóza.

Lékaři budou schopni detekovat léze, stanovit stupeň šíření viru. Moderní léčivé přípravky odstraňují fibrotické léze. Jejich cílem je zastavit vývoj cirhózy. Léčivé přípravky se vytvářejí na kyselině glycyrrhizové.

Nová antivirová formulace léků umožnila lékařům, aby se domnívali, že se hepatitida C stává léčitelnou.

Známky léčivých přípravků:

Reakce těla na léčbu jsou individuální povahy. Rehabilitace je povinnou součástí rehabilitačních aktivit. Především je nutné vyloučit recidivu, přestat být nemocný. Přibližně půl roku po zotavení se osoba omezuje na fyzickou aktivitu, chrání psychiku a emocionální stav.

Nežádoucí účinky onemocnění jater

Hepatitida jakéhokoliv druhu zhoršuje život člověka. Většina z nich se odehrává na psychologické úrovni. Je hrozné si představit, že už nebude existovat rutinní život. Muž se vítá, bojí se budoucnosti. Nemoc se v těchto obdobích rychle rozvíjí a využívá slabého stavu pacienta. Endogenní výskyt deprese je aktivován v týdnu 4 HCV. Antivirový komplex snižuje příznaky, následky jsou méně nebezpečné. Přichází klid, existuje víra v vlastní sílu a pomoc lékařů.

Fibróza prochází na pozadí vážné patologie: portální hypertenze. Podstatou patologie je zvýšený tlak v cévách, procházejících játry a buňkami břišní dutiny.

Nebezpečné účinky hypertenze:

  • varikozita;
  • zvýšené objemy sleziny;
  • akumulace tekutiny.

Léčba fibrózních lézí poskytuje nejlepší výsledek v časných stádiích detekce onemocnění. Specialisté zabývající se léčbou hepatitidou C varují před možnou antivirovou léčbou hepatitidy typu C i osoby, které netrpěly vážným onemocněním. Prognózy se plně shodují s věkem jejich vrstevníků.

Dieta a strava

Obnova hepatitidy C po HTV začíná změnou v nabídce. Pacientovi je předepsána zvláštní výživa. Jídlo poskytuje játrech užitečné látky, chrání je před stresem a zvýšenou prací.

Jaké jídlo je zakázáno:

Za úplného zákazu je alkohol.

Režim napájení se změní:

  • malé části;
  • časté přijetí;
  • bohatý a pestrý nápoj.

Pít a jíst by měl být každé 3-4 hodiny. To znamená, že tělo potřebuje malé nutriční zatížení, čas na odpočinek a nové jídlo. Spolu se změnou stravy je předepsána terapie vitamínem.

Denní komplex vitamínů se skládá z následujícího souboru:

Poměr denně: 100/20/2/2/2 mg.

Změna ve stravě, léčba vitaminem probíhají paralelně s fyzickou aktivitou. Nelze obnovit bez zvláštních cvičení. Jsou prováděny před jídlem. Tělesná výchova zlepšuje cirkulaci krve, urychluje výkon žluči.

Co bude lékař vzít v úvahu při vývoji komplexu po HTP:

  • věkové prvky;
  • příprava na tělesnou výchovu;
  • hmotnost;
  • závažnosti vytvrzené formy.

Výjimka z fyzických cvičení běží, nemůže být zapojena.

Netradiční metody

Obnova jaterní funkce nastává, když se odstraní příznaky stagnačních jevů v žlučníku.

Prostředky vytvořené předpisy netradičních metod plní důležité úkoly:

  • stimulace tvorby žluči;
  • tónování těla;
  • uvolnění tkáňových kanálků;
  • oslabení hladkého svalového tkáně močového měchýře;
  • pastva kapaliny;
  • zvýšení objemu koncentrace vody.

Jaké bylinky používají léčitelé? Existuje tolik z nich, které nemůžete sbírat na jednotlivých součástech, ale koupit hotovou farmaceutickou sadu léčivých rostlin. V lékárně prodávají speciální kolekce cholagogů, v nich jsou všechny sbírané byliny, komplexní proporce a pravidla interakce. Vynikající recenze jsou phytopreparace - Holosas. Je založen na extraktu sušených bobulí divoké růže.

Pro zvýšení tekutiny v těle se doporučuje pít minerální nápoje:

Spolu s minerální vodou konzumují valerijské: bylina uklidňuje, otevírá póry pro dýchací buňky.

Profylaktický komplex

Hepatitida C po HTV se může vrátit. Efektivní očkování proti viru dosud nebylo vyvinuto. Lékaři věří, že prevence je jediným způsobem, jak chránit tělo před návratem nemoci.

Co je součástí balíčku preventivních opatření:

  1. Dodržování osobní hygieny. Položky pro hygienické postupy by měly být u každého. Nástroje pro manikúru, hřebeny, holicí stroje, kartáče - mohou se stát nosičem virů. Čistota hygienických předmětů je překážkou infekce.
  2. Kontrola sterility nástrojů zubaře a kosmetičky. Oba postupy otevírají přístup k virům. Při účasti na pracovištích pečlivě dodržujte kroky lékaře. V případě jakéhokoli podezření z nedodržení hygienických norem by měl být tento údaj uveden odborníkovi nebo tento postup odmítnut. Další možností je změnit místnost.
  3. Zabezpečte důvěrné vztahy. Začínání sexuálních vztahů následuje pouze s jistotou čistoty partnera. V ostatních případech nebo v případě pochybností by měly být použity kondomy. Sexuální orgány jsou nejdostupnějším prostředkem pro proniknutí infekce.
  4. Plánování těhotenství. Příprava na otehotnění dítěte vyžaduje pozornost k zdraví člověka. Těhotenství je kritické období. To předchází lékařské vyšetření, odběrem, mezi která se podrobí povinné přítomnosti kontroly v krvi protilátky proti hepatitidě typu protilátky C viru být aktivní, zdravé a ve správném množství produkován v lidském těle.

Pro ty, kdo jsou nakaženi, je vytvořen systém pravidelných kontrol. Průzkumy umožňují ošetřujícímu lékaři a pacientovi monitorovat stav člověka, reagovat včas na zhoršení, změnit lékařský a preventivní komplex.

Vlasy po pvt

Přemýšlel jsem o tom, že v hepatitidě udeří interferon? Neztrácejte vlasy!

No, to je poslední měsíc zimy. I když jsme na jihu Ukrajiny nějak vypadá víc pro jaro. Obvykle silná nachlazení trvá jen asi dva týdny. Takže tentokrát se to stalo. Myslím, že v únoru se nestane nic vážného. Nicméně, něco tam nešlo. Chtěla jsem vám říct, že v souvislosti s ukončením léčby si interferon všiml dalšího problému - začal být plešatý. Nyní je to dvojnásob nepříjemné. Ale pojďme si promluvit o všechno v pořádku.

Proč mluvím dvakrát nepříjemně? Věc je, že nyní, kromě šedých vlasů, bude přidáno také plešaté místo. Samozřejmě i nadále ochotně věřím v ujištění lékaře, že po ukončení léčby musí hlava slyšet růst. Ale víra vírou a poznání vašeho prorostu v něm není příliš těžké uvěřit. A bylo by hezké mít vlasy spadlé na chrámy, kde jsou téměř šedé, takže ne. Přímo na vrcholu hlavy, kde šedé vlasy nejsou tak moc.

Do vlasů roste po HTA interferonem?

Dlouhou dobu jsem celkově nevěnovala pozornost. Myslel jsem, že všechny tyto příběhy o strašných vedlejších účincích antivirové léčby interferonem se vůbec nezdá. Složení krve se změnilo a vlasy začaly postupně vypadávat. I když můj doktor říká, že měl případy, kdy pacienti úplně ztratili všechny vlasy.

I teď nevím, co říct. Na jedné straně, koneckonců, z interferonu alespoň trochu jednodušší s prodlouženým průběhem onemocnění, ale nepřináší žádné možnosti, pokud jde o vyléčení. Již jsem někde ukázal, že za 4 měsíce po skončení HTP se množství HBsAg velmi rychle vrátilo na místo. A já, například, stále nemohu zvýšit počet krevních destiček. Vždy se snažím vypít methyluracil. Mimochodem, v neposlední řadě spojuji ztrátu vlasů se skutečností, že ne všechny výsledky v celkové analýze krve odpovídají normě.

Vlasy vypadají s terapií interferonem, co mám dělat?

Myslím, že v tomto případě zůstává jen doufat, že po léčbě všechno padne na místo. Velmi pečlivě doporučuji sledovat jejich výkon v UAC a okamžitě reagovat v případě odchylek. Protože velmi často začínají klesat leukocyty nebo krevní destičky. Léčba interferonem pro hepatitidu B začíná pouze ve velmi těžkých případech, kdy se bolest v játrech nezastaví. Při léčbě hepatitidy C pouze u určitých genotypů, kde je to nezbytné a v obou případech pod dohledem zkušeného hepatologa. V tomto případě se řeč velmi přesně odráží: "Opatření sedmkrát, řez jednou".

A tady je další zajímavé video se zajímavým mužem, který říká, jak mu odolal alopecii:

Léčba hepatitidy C. Deník pacienta.

V této části se otevře deník pacienta a podává se antivirová terapie pro chronickou virovou hepatitidu. Zůstaňte naladěni pro aktualizace.

pacienta Olesya.

Žena 31, hmotnost 60, výška 164 cm, hepatitida C, genotyp 3

29. července 2013

Vaše otázka Stojí to za to, aby se léčil hepatitida Neudělal jsem. Od okamžiku, kdy jsem se dozvěděl o diagnóze a možném zotavení, rozhodl jsem se, že se budu zacházet.

Příprava na léčbu:

Dodání placených analýz: genotypizace (virus hepatitidy C, RNA), virové zátěže (virus hepatitidy C, RNA).
USA: štítná žláza, břišní orgány.

26.08.13.

Jaké léky léčí hepatitidu C

Začátek léčby. Je jmenován nebo nominován podle výsledků kontroly interferonu a2b třikrát týdně (mon, st, pátek) a ribavirinu 400 mg ráno a 400 mg večer denně. Doba trvání léčby je 24 týdnů.

Velký strach z zahájení léčby, strach z injekcí (obávám se injekcí), strach z vedlejších účinků léků. Ve skutečnosti všechno fungovalo dobře. Téměř bezprostředně po injekci došlo k slabé slabosti a nepříliš příjemnému pocitu v břiše. Nálada nebyla moc dobrá, byla podrážděnost a slzotvornost. Ale zdá se mi, že to všechno bylo spíš ze strachu, než z léků. O několik hodin později se objevil chřipkový pocit - jako by se jenom onemocněl, malý bolestivý pocit v těle, horečka. To znamená, že vše je plné zkušenosti, obvyklý rytmus života se nezměnil (večer vzal dítě z mateřské školy a pracoval na něm). Všechno je v pořádku, hlavní je začít a všechny strachy zmizí!)

27.08.13.

Zdraví je výborné. Nálada je dobrá.

01.09.13.

První týden léčby je u konce. Hmotnost 59 kg.

Nežádoucí účinky, které jsem cítil během prvního týdne léčby: celková slabost, ospalost, malátnost, kašel, ztráta chuti k jídlu, vyrážka na obličeji a ve dnech injekce chřipky podobný stav (bolest, horečka). Obecně se zdá, že všechny vedlejší účinky léků jsou velmi málo, je zcela přípustné.

Deprese se snaží právě vyhnout, myslím, že každý den léčení mě přivádí blíž k plnému zotavení) K „tiše není kňučet mami“ neustále sebe dopřát v ženské příjemné věci, vlasový styling, make-up, pěkné procházky a jiných potěšení.

P.S. To, co zbylo 1 kg nadváhy, se nemůže radovat! Velmi příjemný vedlejší účinek!

09/08/2013.

Druhý týden léčby je u konce.

Na začátku týdne jsem dostal obecný krevní test a biochemii. Výsledky neuznávají.

Nežádoucí účinky léků jsou méně výrazné, ale je zde silná slabost. Neustále chci spát. Obecné snížení pracovní kapacity. Nálada je průměrná.

15.09.2013.

Minulý týden byl poznamenán velmi nízkou pracovní kapacitou, ospalostí a podrážděním. Obtěžují ty nejobvyklejší věci, které předtím nevěnovaly pozornost. Snažím se tyto situace vyloučit ze života. Každý den jsem se dobrovolně postavil!)

22.09.2013.

Čtvrtý týden léčby se vyznačoval stabilizací nálady. Minimální zkušenost s vedlejšími účinky. Pouze malá slabost a ospalost. Abych neměl špatnou náladu, používám aromaterapii (jsem si vybral mandarinový esenciální olej, rozsvítil jsem aromatickou lampu). Dala si také thajskou masáž a sledovala velmi zajímavý film "Mírový bojovník". A veškerá podrážděnost, když se ruka odstraní)

24.09.2013.

Trvalo 4 týdny léčby a včera jsem provedl krevní test viru hepatitidy C, RNA a dalších běžných testů. Těším se na výsledky.

29.09.2013. hmotnost 59,2 kg

RNA po 4 týdnech léčby je NEGATIVNÍ. Velmi potěšeno! Zdraví je stabilní. Mírná slabost, snížená účinnost, mírná podrážděnost. Všechno je přijatelné. Žádné extrémy.

03.10.2013.

K několika projevům nežádoucích účinků se přidal kašel. Cítím se jako kuřácká cigareta se zkušenostmi (již 3 roky nekouřím). Není moc příjemné. Zatímco s tím nic neudělám.

10/09/2013.

V průměru můj stav lze odhadnout následovně: normální. Abychom předešli nežádoucím účinkům, sleduji sen (brzy spím, dostat spánku), prošel několik relaxačních masáží a přihlásil se do bazénu. Takže díky těmto činnostem není prakticky žádná podrážděnost. Pravdivost pracovní síly je stále pod průměrem. Často únavou. Z tohoto negativního týdne začaly vlasy vypadávat. Už jsem slyšel o tomto vedlejším efektu, ale doufal jsem, že to by mě obcházelo) Ukázalo se, že ne) vlasy opravdu vylazyut, ale zřejmě tak daleko bez významných změn. Rozhodla se, že strávit na pití lněný olej nebo jednoduše doplnit jídlo (aby se posílil), protože tento olej obsahuje hodně omega.

16.10.2013

Existuje osmý týden léčby. Stav je obecně stabilní. Cítí nervózní a podrážděný. Neustálý pocit nedostatku energie. Velmi rychle mě unavuje. Všiml jsem si, že se zrak zhoršuje, vidím to neurčitě. Ale možná to funguje u počítače. Rozhodla se přidělit čas na dlouhou dlouhou procházku, alespoň jednou týdně, odpoledne. Šetřím plavání jednou týdně) Po návštěvě bazénu se cítím velmi dobře a vesele!

20.10.2013.

Po 8 týdnech léčby. Jedna třetina celkové doby léčby. Zbývalo pouze 16 týdnů). Celkový zdravotní stav je normální. Čím více dávám zdravému životnímu stylu (spánek, správná výživa, motorická aktivita, pozitivní postoj), tím lépe se lépe zachází. Časté nežádoucí účinky jsou jistě přítomny, ale stupeň jejich závažnosti závisí na chování v životě obecně.

27.10.2013.

Přiblížila se konec 9. týdne léčby. Celková pohoda je dobrá. Nálada je výborná) Pozitivní nálada, bazén, procházky na čerstvém vzduchu, masáž. Jediná věc, která se projevila z vedlejších účinků, byla porušení menstruačního cyklu (selhání po dobu 10 dnů).

11/06/2013.

Jedná se o 11. týden léčby. Hmotnost 58 kg. To je -2 kg od začátku léčby. Obecný stav je uspokojivý. Stále špatný výkon, rychlá únava. Všimla jsem si, že moje vlasy jsou suché a vypadají. Hřebíky se velmi suché, velmi volné. Je třeba pít víc než čistou vodu.

25.11.2013.

14. týden léčby začal. Výsledky testů po 12 týdnech léčby jsou normální. Nejdůležitější je, že krevní test na RNA negativní! Zdraví je normální. Minulý týden byl poznamenán náporem podrážděnosti. Chcete-li odstranit podrážděnost, vám pomohlo nebo pomohlo zasedání relaxační masáže zad.

02.12.2013.

15. týden léčby začal. Nálada je dobrá! Zdraví je normální. Je přizpůsobena nízké pracovní kapacitě a rychlé použitelnosti. Jediná věc, která rozčiluje, je kolik vlasů vypadá. Již přibližně 25%, ale rovnoměrně, tak silně v očích není spěchat. Co se ukázalo, kůže se stávala citlivějším, suchým.

20. 12. 2013.

Hmotnost 56,8 (-3,2 kg od začátku léčby)

K dispozici je 17 týdnů léčby. Celkový stav je stabilní. Stále rychlá únava a špatný výkon. Minulý týden byla léčba poznamenána výskytem podrážděnosti a otupělosti po dobu 3 dnů. A také slabost, závratě a nevolnost. Pomoci překonat a vyhnout se tomuto stavu - bazén, masáže, vycházky venku. Z negativních silně vylaziruyutových vlasů.

01/04/2014.

19 týdnů léčby. Často zvracení, závratě, silná slabost, vysoká podrážděnost, pocit zúžení, ztuhlost. Snížená chuť k jídlu, zvrácená chuť a vůně. Svrbení pokožky hlavy. Vlasy se velmi zvedají. Ztratil přibližně 40% objemu. Ale rovnoměrně.

16. ledna 2014.

hmotnost 55 kg až 5 kg od začátku léčby

21 týdnů léčby. Hlava se obrací, silná slabost, vysoká podrážděnost. Vlasy stoupají velmi tvrdou, suchou kůží. Kůže na obličeji ztratila jistý tón.

26.6.2014.

hmotnost 54 kg - 6 kg od začátku léčby

Ukončilo léčbu 22 týdnů. Tento týden nastala silná bolest hlavy (jako migréna), slabost, velmi podrážděnost, silná únava. Vlasy ustoupily o 60% (objektivní odhad objemu vlasů). Porucha menstruačního cyklu (prodlení více než 10 dní).

30.10.2014.

K dispozici je 23 týdnů léčby. Zdraví byl poněkud stabilizován. Jako obvykle rychlá únava, slabost atd. Obecně vzrostla podrážděnost, zlepšila se. Podrážděnost je označena "swoops", to není pravidelný výskyt.

10.02.2014.

Hmotnost 54,5 kg. -5,5 kg od začátku léčby.

Léčba je u konce!

Výsledkem antivirové terapie bylo:

- vypadla vlasy, ale rovnoměrně

- struktura vlasů se změnila

- kůže na obličeji je suchá, citlivá, s podrážděním na tvářích, obličej vypadá unavený a starší než skutečný věk

- nehtové desky suché, křehké

- Hmotnost se snížila o 5,5 kg

Zdravotní stav:

Únava, slabost, snížená koncentrace pozornosti, ospalost, podrážděnost, závratě.

A nejdůležitější léčba je u konce, RNA hepatitidy C minus!

Následující popisuje proces obnovy v reálném čase:

10.02.2014g dodání testů (vyšetření po ošetření)

Obecný krevní test, biochemie, OAM, RNA hepatitidy C, uzí trávicího ústrojí, štítné žlázy, thyroidní hormony.

18. února 2014. hmotnost 54,8 kg

Jeden týden po ukončení antivirové léčby:

+ Hlava se přestala otáčet, stav kůže na obličeji se zlepšoval, vlasy vypadaly v menším objemu.

- Únava, přerušovaný spánek, je podrážděnost.

Obecně platí, že nálada je dobrá.

27.02.2014.

Dva a půl týdne po ukončení antivirové léčby:

+ Kůže je obnovena, vlasy téměř nevypadají.

+ Každý den se cítím trochu živě a energicky.

- Koncentrace pozornosti je snížena, je podrážděnost. Obecně platí, že nálada je dobrá!

03/02/2014.

Tři týdny po ukončení antivirové léčby:

+ Kůže na obličeji se stává elastickou, vypadá téměř jako před léčbou.

+ Vlasy vypadnou v obvyklém objemu (jako před léčbou, trochu).

+ Struktura vlasů se měkčí.

+ Existuje mnoho nových vlasů (zřejmě těch, které začaly klesat na začátku / uprostřed léčby).

+ Menstruační cyklus se obnoví (stejně jako před léčbou).

+ Každý den se cítím trochu energičtější a energičtější.

- Pravidelné záchvaty podrážděnosti.

- Někdy je snížen sen (nespavost).

Obecně platí, že nálada je dobrá!

10.03.2014.

Měsíc po ukončení antivirové léčby.

+ Kůže na obličeji a těle jako před ošetřením se zotavila.

+ Vlasy nespadají, získávají pružnost a lesk (jako před ošetřením).

+ Každý den se cítím trochu živě a energicky!)

- Podrážděnost se děje, ale méně často.

- Citlivý spánek, z času na čas nespavost.

Obecně platí, že nálada je výborná!

03/20/2014.

Během měsíce a 10 dnů po ukončení antivirové léčby.

Získal výsledky obecné nebo běžné analýzy krve předané v měsíci po ukončení nebo ukončení léčby. Téměř všechno je normální, jen málo snížené červené krvinky a zvýšený hemoglobin v erytrocytech.

Pravidelně dochází k mírné slabosti. Existuje podrážděnost (ale méně často), citlivý spánek.

Všechno ostatní je dobré.

"Probudil" brutální chuť k jídlu)

Každý den se cítím mnohem lépe!

19.04.2014.

Po 2 měsících a 9 dnech po ukončení antivirové léčby.

Obecně platí, že stav je dobrý. Sen byl normalizován. Dobrá chuť k jídlu. Podrážděnost a nervozita jsou méně časté. Nálada je výborná!

Vezmu si komplex organických vitamínů.

14. května 2014.

3 měsíce po skončení HTP

Napila komplex organických vitamínů, absolvovala hydromasáž a suché uhličité koupele (10 zasedání v městské nemocnici).
Vlasový lesk, kůže je elastická. Fyzicky se cítím dobře. Nálada je výborná. Podrážděnost méně častá, ale současná. Vezmu si afobazol (kurz).

10.05.2014.

4 měsíce po skončení HTP

Poté, co jsem napil běh afobazolu, začal jsem být méně nervózní. Cítím se dobře. Nálada je jiná, ale nejčastěji dobrá nebo normální)) Je spousta energie. Všechno je obnoveno a každý den se zlepšuje a zlepšuje. V současné době používám organické potravinářské přísady pro účely celkové čištění těla.

31.07.2014.

Zkouška. 24 týdnů po skončení PVT.

28. července 2014.

Darovali krev biochemie, krevní obraz, RNA, hepatitidy C RNA negativní! (Obává se výsledku). Biochemie krve je normální. Obecná analýza krevního hematokritu a střední počet červených krvinek jsou sníženy, a střední koncentrace hemoglobinu v buňkách eritrotsitov- aktualizován. Obecně se cítím dobře a každý den lepší a lepší (dokonce lépe než před léčbou). Mnohem méně nervózní.. Těším se na základě výsledků testu krve na hormony, ale také je břišní ultrazvuk a štítné žlázy ielastometriya játrech.

22. února 2014.

8 měsíců po ukončení léčby.

Hmotnost 59 kg

Obecný stav je dobrý. Energie jsou spousta, nálada je často výbornější! Nervózní menší a menší (nervový systém je skutečně předmětem plné obnovení!) Nadále vést aktivní zdravý životní styl (normální spánek, dobrá strava, mírné fyzické aktivity). Opět jdu do bazénu (doporučuji to všem!) Vlasy rostou velmi dobře!

31.01.2015.

Hmotnost 61 kg

Nedávno jsem prošel hepatitidou C RNA 48 týdnů po ukončení léčby. Výsledek je negativní! Zdraví je výborné!

Fórum Hepatitida C | Vše o lécích | Léčba

Zde můžete diskutovat o problémech léčby hepatitidy typu C v celém Rusku a v SNS, můžete diskutovat a objednat nové léky z hepatitidy c (sophosbuvir, daklatasvir, ladypasvir, veltaspasir a další)

Barvení vlasů během HTP

Barvení vlasů během HTP

Vaše zpráva Lika »04 října 2017, 16:29

Re: Barvení vlasů během PVT

Vaše zpráva Leah »04 října 2017, 21:33

Re: Barvení vlasů během PVT

Vaše zpráva Regina L. »04 října 2017, 23:14

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Otázky pro hepatology

Otázka: Bella Leonidovna, ale řekněte mi, kolik na vaší paměti nebo podle jiných klinických pozorování nebo zdrojů, maximální doba nepřítomnosti HCV po úspěšném HTV. A kolik% z celkové hmotnosti léčených pacientů je úplně vyléčeno (pokud jsou data potom genotypy) a nejlépe pro dlouhé termíny díky!

Odpověď: Podle našich údajů je to více než 8 let. A naši první pacienti absolvovali kurz pouze krátkými interferony, od té doby neexistovala kombinovaná terapie. Je třeba poznamenat, že samotný virus byl objeven asi před 25 lety a úspěšně se začal léčit i později, takže je to maximální časový rámec pro pozorování, na který se můžeme orientovat.

Pokud jde o procentuální poměr léčby, tyto statistiky nevykonáváme z jednoho důvodu: každý začne léčbu za různých okolností, které mají rozhodující vliv na výsledek a prognózy. Proto jednáme ji každý pacient osobních prognóz, s přihlédnutím ke všem okolnostem, včetně věku, pohlaví, genotyp, stav jater, trvání infekce (asi jako kdysi dávno jako fibrózy). Správná znalost pacienta o významu onemocnění a způsobu léčby musí být při přípravě prognózy zohledněna, stejně jako kvalita léčby (kvalifikace a zkušenosti lékaře). Navzdory skutečnosti, že existuje standard, úspěšné absolvování tohoto kurzu a překonání možných komplikací je možné pouze u příslušného lékaře.

Proto chci znovu zdůraznit, že když pacient zahájí antivirovou terapii, měl by být správně informován o cíli léčby, který lze dosáhnout ve 100% případů (bez pokročilé cirhózy):

udržet zdravou játra po dlouhou dobu, zastavit cirhózu, zabránit cirhóze omezit život.

Otázka: Promluvte, prosím, je často takový vedlejší účinek léků jako vypadávání vlasů?

Důsledkem použití léku je interferon (Pegasys) nebo ribavirin (Rebetol)?

Existuje nějaký rozdíl v aplikaci Rebetol nebo Copepus v tomto smyslu? A další důležitá otázka pro mě: samotná terapie a doba trvání užívání lekrartsov, neboť má negativní vliv na lidské zdraví? Ve své praxi existovaly nějaké vzdálené následky dlouhodobého užívání drog? Pokud ano, které z nich? Nebo po HTP se všechno vrátí k normálu? Díky znovu za vaši pomoc!

Odpověď: Ztráta vlasů je způsobena interferonem, jehož vlivem je kompozice mikroelementu porušena, včetně redukce zinku. Zkuste to znovu.

Všechny vedlejší účinky přípravků po zrušení terapie procházejí, vlasy rostou. Mezi kopegusomem a rebetolem není žádný rozdíl.

Otázka: Jsem na monoterapii s 3 mg denně 3 měsíce, protože hepatitida C je v akutní formě

Zbývá trpět 1 měsíc. U třetího měsíce léčby jsem dal PCR, - minus!)))

Po jaké době mohu plánovat těhotenství po terapii?

Odpověď: Šest měsíců po ukončení léčby.

Otázka: Dobré odpoledne. Včera obdržely výsledky testů na hepatitidu. Byly nalezeny protilátky HCV JgG a JgM, nejsem moc šokován. Měl jsem před 11 lety hepatitidu B, ale vyléčil jsem to, potvrzují to analýzy. Naposledy předán analýz před 10 lety, v soukromých klinikách, ukázaly, že přítomnost viru je jednou pryč, prošel ve volném klinice, výsledky jsou negativní... mohlo by být chyba opět studií? Druhá otázka: Pokud to není chyba, mohu mít dítě bez následků pro mou ženu a dítě? Třetí otázka: zda je nutné předložit opakovanou analýzu? Čtvrtá otázka zní: jak vážné jsou tyto testy nebo zda bude nutné získat podrobnější výsledky? Pátá otázka: Jsem zapojen do tělocvičny, ať už je nutné zastavit hodiny, nebo to neublíží, cítím se dobře, nic neublíží, není nausea....etc. Denis má 29 let.

Odpověď: Může dojít k chybě, poskytnout opakovanou analýzu protilátek. Pokud se potvrdí pozitivní výsledek, uveďte PCR. Dokonce i když je detekován samotný virus, a nejenom protilátky, můžete mít dítě.

Otázka: Zjistil jsem protilátky, to neznamená, že jde o hepatitidu C? A do té míry jste nemohli rozluštit "PCR"... a jak se to odevzdá (darování krve)? Díky předem...

Odpověď: Přítomnost pouze protilátek neznamená diagnózu hepatitidy. Pouze po stanovení viru samotného v krvi metodou PCR (polymerázová řetězová reakce) může být pozitivní výsledek diagnostikován.

Otázka: Dobré odpoledne, milí lékaři!

Být laskavý k mi-HTP říct, aby se zamezilo chybám při analýze KLA s leykoformuloy-how potřebné k předání krevní venózní nebo kapilární? Nebo je to irelevantní? A počet ukazatelů lepší manuálu nebo na analyzátoru?

Odpověď: Je třeba vzít venózní krev. Počítání s analyzátorem je lepší, ale někdy s významnou odchylkou od referenčních hodnot, doktor dělá nátěr, podívá se na mikroskop a počítá se ručně.

Otázka: Dobré odpoledne! U mě se hepatitida s genotypem 1b + 3a (nebo 1b + 1a v různých laboratořích definovala nebo stanovila různými), váha 40 kg. Počátek HTP na konci roku 2008. Byl jsem podáván 3 mg / m3 denně 3 měsíce denně, reapeg-800 mg denně. Po 6 měsících byl výsledek PCR pozitivní. Současně se zvýšily sazby ALT (31,2 při rychlosti až 12 E / L) a AST (15,9 při rychlosti až 12 E / L). Během následujících 6 měsíců jsem užíval léky na snížení těchto parametrů (fosfoglu, heptrál, hepatosan) a čekal jsem na moje zatčení v nat. projektu. V nat. projekt mi nakonec nezahrnul a já jsem pokračoval v léčbě pro své vlastní. Nový kurz: Alpharone 1,5 milionu IU 3p / týden, inharone 500 000 ED 3k / týden, Rebetol 4 tablety denně. Během prvního měsíce této terapie PCR opět "+". Bylo mi řečeno, že měsíc není ukazatelem, po dalších 2 měsících opět "+". Současně všechny ostatní ukazatele (biochemie, UAC v normě). Během celé léčby jsem po analýze pozitivní PCR nikdy neprovedla analýzu virové zátěže, měla jsem ji - 15,200 me / ml (36480 kopií / ml). Teď mi bylo přiděleno Roncoleukin 500 000 ED 2r / týden. - do 3 měsíců. Po tomto pokračování bude pokračovat další léčba přípravkem interferon a ribavirin. Nemám peníze na koláč. Co si myslíte, s jakými léky se budu muset léčit a jak pravděpodobně musím být vyléčen? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď: Ve svém případě, že nejsou k dispozici žádné kontraindikace pro standardní samozřejmě, že optimální dávky jsou 3 mil. Shortlived jakýkoliv interferon (výběr podle ceny), s výhodou 800 mg denně + jakoukoliv ribavirinu (4 tablety). V závislosti na výsledcích za 1 a 3 měsíce lze trvání léčby zvýšit na 72 týdnů (namísto standardní hodnoty 48). S touto léčbou můžete očekávat výsledek. Pokud určíte míru fibrózy ve fibroscans, pak bude snazší předpovědět výsledek.

Otázka: V roce 1990 jsem po návštěvě zubního lékaře diagnostikovala antigen s hepatitidou B. Byl jsem hospitalizován s velmi těžkou hepatitidou, těžkou žlutostí, bolestí v játrech. Při léčbě byl použit prednisolon. Po skončení nemocnice přetrvávala silná bolest po několik měsíců. V roce 2005 přestala být zjištěna hepatitida B, objevil se však antigen hepatitidy B. Analýza 11.01.2010 genotyp 1 rnk 8.3 * 10 ^ 4. jak vysvětlit změnu viru?

Odpověď: Viry se nemohou měnit a transformovat do sebe. Možné vysvětlení vaší situace spočívá v tom, že jste měli akutní virovou hepatitidu B, která skončila oživením, což se často děje. A nyní máte (nikdo neví, jak a kdy) virus viru hepatitidy C, který možná bude vyžadovat léčbu.

Otázka: Dnes prošel fibroskopie, závěr: podle elastografie jater byla pružnost 13,1 KPa, což odpovídá stupni fibrosy F4 (cirhóza). míra úspěšnosti 84% (to nevím)

Genotyp HCV 2

virové zátěž 5,040 kp. = 5,0 * 10 v 3 stupních

AFP Marker 10.0

Teď čekám na výsledky biochemické analýzy.

Řekni mi, jaké jsou moje šance na zotavení? Potřebuji transplantaci jater?

Potřebuji terapii a pomůže to?

Bude mi to znevýhodněno?

Odpověď: Takovéto indikátory fibrosanu lze interpretovat jako výraznou fibrózu a počáteční cirhózu. Je nutné provést antivirovou terapii, aby se snížila fibróza, zastavte proces. To je docela možné. Zatímco je cirhóza kompenzována, lze dokonce dosáhnout jejího obráceného vývoje.

Otázka: Jak pochopit, že "cirhóza je kompenzována".

myslíte si, že existuje potřeba transplantace jater?

Odpověď: Kompenzační cirhóza je tehdy, když funguje játra a vyrovná se se základními úkoly. Dokonce ani nepřemýšlejte o transplantaci jater, můžete to udělat bez ní. Stačí, abyste našli kompetentního lékaře k zahájení léčby. Při příležitosti fyzické neschopnosti nevím, pravděpodobně s cirhózou dát postižení.

Otázka: Dobrý den! Otázku této povahy můžete nejprve posoudit játra, pokud jde o alt a asth? Fibroscan je jmenován pouze pro červenec. Alt 26 Dub 29 Děkuji.

Odpověď: Pomocí těchto indikátorů lze říci pouze, že nedochází k závažné destrukci jaterních buněk. Ve skutečnosti můžete získat informace o stavu jater na ultrazvuku břišní dutiny.

Otázka: Vážení!

Promluvte prosím na mě genotyp 1Б. (manžel, 48, váha v normě nebo sazba). Každý rok pořádám testy od roku 2002. Za poslední 3 roky mám AST a ALT v normě, a letos 15 a 10.

Biochemie krve po celou dobu je normální.

Biopsie trvala dlouho: únor 2003.

Závěr: Molografický obraz chronické hepatitidy C s IGA = 4-5 bodů s minimální fibrózou portálních traktů.

Potřebuji začít léčbu? Potřebuji druhou biopsii (fibroscan)? Pokud ano, jak často?

Můj doktor říká, že zatímco je dostatek kurzů podporujících játra (Ursofalk, atd.), Teď je pryč a já jsem znepokojen rychlostí fibrózy. Obecně jsou jaké testy jsou determinanty pro kontrolu HVC?

Děkuji předem.

Odpověď: ALT a AST, které nejsou vždy odpovídat závažnosti fibrózy, rozsah, který by měl být definován tak, aby data (nejlépe fibroskanom). Je to určující faktor pro hepatitidu C. V závislosti na výsledku naplánujte taktiku: počkejte další čas nebo zahajte léčbu. Rychlost tvorby fibrózy je vždy individuální, takže odpověď na tuto otázku může být pouze takto: zjistit stupeň fibrózy, z času na čas, například 1 jednou za rok nebo za dva roky. Nikdo nezrušil možnost zahájení léčby a nízkou fibrózou. Je známo, že stabilní virologická odezva je jednodušší, tím méně času je v těle virus. Kromě toho je prognosticky důležitým faktorem věk. Tento faktor se s věkem zhoršuje.

Otázka: Dobrý den.

Prosím, prosím. Mám Gepps. Může jít na hepatitidu B nebo hepatitidu A? Můj lékař mi doporučuje, abych byl očkován proti této hepatitidě. Ale já nerozumím, má smysl? Já se nějak bojí všech očkování... Je to dobré, dělám radu...

Odpověď: Hepatitida C nemůže jít do žádné jiné hepatitidy. Doporučuji také, abyste si z bezpečnostních důvodů vzali vakcínu proti hepatitidě B, protože infekce virem B na pozadí viru C, který již existuje, je možná, což zhorší vaši situaci. Pro inokulaci musí být podány 3 testy: HBsAg, anti-HBcor, anti-Hbs. Pokud jsou všechny tři negativní. pak se můžete očkovat. Pokud jde o virovou hepatitidu A, pak podle vašeho přání. Je to onemocnění "špinavých rukou", někdy je to těžké a s pobytem v nemocnici po dobu 3-4 týdnů, ale vždy skončí oživení.

Otázka: Bella Leonidovna,

Mám pro vás další otázku. Řekněte nám, prosím, co zobrazuje analýza ALT? To bylo, když jsem prošel zkouškou na hepatologické klinice počátkem prosince, ALT bylo 3,3. Minulý týden jsem provedl analýzu od svého lékaře a ALT je 0,1. Doktor řekl, že je to norma. Jak to může být? Co to znamená?

Odpověď: Indikátor ALT odráží zánětlivý proces v játrech, se jednoduchým způsobem, označuje zničení jaterních buněk v deystaviem všechny faktory (není virus jsou povinné). Chronická virová hepatitida B latentní fáze s největší pravděpodobností znamená, že virus není množí v krvi a chybějící (PCR neg.?). V takovém případě je nutné pozorování: jednou za 6 měsíců je třeba provést PCR, aby se potvrdilo, že neexistuje aktivní virusový proces.

Otázka: Řekni mi, prosím, musím se připravit na elastometrii? Je to také prováděno na prázdném žaludku?

Děkujeme předem za odpověď.

Odpověď: Je žádoucí na prázdný žaludek.

Otázka: Dobrý den hepatitidy „C“ byl nalezen v roce 2000, ale to bolí játra po dlouhou dobu, mohu strávit Pvt po 3 letech, předán značku několikrát, vždy dávat, celkový bilirubin, 22,4 / thymol-5 / ALT-0,93! / ACAT-0,75 / cholesterol 5,3 / ultrazvuk játra, pravý lalok 12,7 * 9,9 / 5,4 * levé 5 / -hladké obrysy / ehoplotnost zvýšenou / intrahepatické žlučové, nerozbalitelné / Vídeň portál -1.1 závěr-hr lékař, hepatitida / h, holitsistit / h, pankreatitida / pyelonefritida / nefrometioz, jmenoval-Kars gepabene, Essentiale®, hofitol, Odeston, gepadif, geptral, ursosan, Supervit otázka: jak mohu držet Jaké jsou tyto několik let? Jak podpořit játra před pvt? ps: Analýza genotypu a virové zátěže byla přidělena / díky v předstihu /

Odpověď: Nejlepší je udržovat játra s ursosanem a fosfoglyfem. Ale stále kontrolujte fibrosu na fibroskane, abyste si byli jisti, že můžete počkat tři roky. Játra nebudou bolet, s největší pravděpodobností vaše stížnosti jsou spojeny s cholecystitidou a pankreatitidou.

Otázka: Hepatitida C. Moment infekce není znám, zjištěn v roce 2003. ALT před 3 měsíci 44 (norma 40). před tímto - normou AST-normou. Změny v USA. FIBROSKAN-F0. 37 let, genotyp 2.

Řekněte lékaři, zda je možné v mém případu přežít bez léčby až do stáří nebo přesto, aby se co nejdříve podával nebo uskutečnil PVTak?

Odpověď: Nevím, kdo může odpovědět na tuto otázku. Riziko vzniku závažných komplikací je, když se to stane, nikdo neví, u každého je rychlost tvorby fibrózy odlišná. Můžete počkat s léčbou, to je jisté. Sledujte proces. Pokud se situace zhorší (myslím fibrózu), přemýšlíte o léčbě.

Otázka: Dobrý den! Začala před 4 dny, aby mohla užívat léčbu v reálném čase v den + ribarin 5 tobolek denně.

Po první injekci skutečného železa jsem přepečila, probudila jsem se s ostrými bolestmi v očích, už 4 dny jsem trpěl bolestivými očními bulvy, dráždil jsem hlavu, zvedl jsem nevolnost. Co mám dělat?

Odpověď: Tento popsaný vedlejší účinek léků. Jen v případě, zkontrolujte fundus a tlak od oftalmologist. Pokud je vše v pořádku, pak můžete zmírnit bolest očních kapek dexamethasonu.

Otázka: Drahí lékaři, ahoj.

Moje dcera má 9 let. HCG byla přivedena k ní během operace v dětství. Má trvalý lékařský průvodce od BCG. Živé očkování, my také ne, protože Obávám se komplikací. A lékaři opravdu neříkají nic. Říkají v infekčních chorobách, nechávají je očkovat v klinice. Na ambulanci: nechte infekční nemoci rozhodnout...

Odpověď: Objasněte situaci s virovou hepatitidou. Je-li aktivní (PCR pozitivní ALT je vysoká), pak by se mělo uvažovat o antivirové léčbě. Pokud je neaktivní, můžete provést očkování.

Otázka: Vážené lékaři, včera jsme provedli poslední pegasis (24 týdnů, 48 let, genotyp 2, "-" od 6 týdnů, krev v mezích léčivých norem všech PVT). Ať už je mi kopegus minulý týden, pokud fyzicky přenáším nebo nosím to, nebo já mohu, ale morální stav opouští hodně být žádoucí. Zdá se, že nálada pro konec výrobce OEM pracuje dopředu. Může být považováno za vážné riziko následného selhání s takovou předčasnou "přestávkou" v terapii? Děkuji.

Odpověď: Celý týden po injekci je interferon v krvi. Jeho účinek je mnohokrát zvýšený za přítomnosti ribavirinu. Proto bude lepší dokončit kurz tak, jak by měl. Ale nic strašného se neděje, pokud už nemůžete překonat odpor k ribavirinu a přestat ho užívat.

Otázka: Řekni mi, prosím, jak se chovat na dovolené ve slunných zemích. Poprvé jsem slyšel o negativním vlivu UFO a v létě vždycky slunit hodně, nemohu nikam jít?

Odpověď: Samozřejmě, můžete jít. A můžete dokonce opalovat až do 10 hodin, kdy je slunce infračervené. Sluneční paprsky jsou skvělé. Po 10 hodin ráno nebo opustit moře, nebo být ve stínu.

Otázka: Doktore, prosím, pomozte mi! Prosím tě. Čekám na dítě, které trvá 5 týdnů, na záznam, který měl být po prázdninách. Rozhodla jsem se jít a předat některé testy sám! Předal HIV a hepatitidu, HIV je negativní, hepatitidu s: - pozitivitou IgG. Kpea-15.5 KpLZ-14.8 na transfuzní stanici, kde jsem prošel, jsem neřekl nic, dal jen cut-T a vyzván k návštěvě infekčního onemocnění, se k němu dostanu jen o týden později, měl jsem jen strašnou depresi, manžel také prošel, měl všechny otr. Nejsem závislý na drogách, nemám promiskuitní sexuální život. Doktore, prosím, jestli není pro tebe těžké dešifrovat testy. Nemůžu najít místo pro sebe. Je zde chyba? Před provedením testu jsem vzal tabletu uvnitř. Dufaston, kyselina listová, VitE.

Díky předem za odpověď!

Odpověď: Zjistili jste protilátky proti viru hepatitidy C a nikoliv ve specializované laboratoři. Údaje, které citují, NENÍ, protože to nic neznamená. analýza odpovídá na otázku ANO nebo NE, není kvantitativní (kolik?). Tato analýza, pokud je potvrzena, ještě neumožňuje diagnostiku hepatitidy, protože je stále nutné potvrdit přítomnost viru pomocí PCR. Potom budeme diskutovat o diagnóze. Předtím, nezapomeňte.

Otázka: Prosím, řekněte mi, jestli bude existovat smysl pro HCV terapii, s paralelním sérií užívání drog opia (heroin, tramadol, atd) ?? Je zřejmé, že existuje možnost opakované infekce v důsledku společné využití, zatížení jater a prochee.Est tam některý základní kontraindikace?

Odpověď: Používání léků během antivirové terapie je formálně zakázáno. Lékař nemá právo předepsat léčbu dříve než 6 měsíců po odmítnutí užívání léků. To je právní stránka věci. Lékařské je možné, že reinfekce intravenózní podávání léčiv, jejich toxický účinek na játra a přitěžující vedlejší účinky léčiv, včetně nervového systému a psychického stavu (deprese, podrážděnost atd).

Otázka: Byla nalezena informace o Georgian profesor Zurab Kakabadze, který vyvinul metodu pro pěstování nová játra přímo do těla pacienta, ale všechny staré infra, řekni mi, kde si můžete přečíst o nejnovějších výzkumů v této oblasti, a obecně, zda indikace GEPS pro takové operace.

Odpověď: Zapomeňte na to, je to pseudosvědčení a falešné umění.

Otázka: Ahoj, při registraci na těhotenství byla objevena hepatitida. Jde o to, že mám dvojčata, je strašidelné, že o této nemoci sama o sobě víme, ale teď je nejdůležitější vědět, že se narodily zdravé miminka.

Odpověď: Virus hepatitidy C neprochází placentou během těhotenství v převážnou většině případů a děti nejsou přenášeny. Ujistěte se, že děti jsou zdravé, můžete asi 2 roky po jejich narození, provádět testy.

Otázka: Mám syna, je mu téměř 7 let, mohu ho nakazit hepatitidou C polibkem?

Odpověď: Nemůžeš infikovat svého syna.

Otázka: Dobrý den! Jsem ve 24. týdnu antivirové léčby, v 12. týdnu analýza ukázala negativní HCV. Moje žena otěhotněla, jaká je pravděpodobnost patologie dítěte, zda je žena zdravá a že užívám drogy? A bude genetické centrum schopno identifikovat všechny hrozby?

Odpověď: Váš lékař byl nucen nejen informovat, že těhotenství během léčby partnera je zcela vyloučeno, ale také s sebou vzít písemný souhlas s léčbou s přihlédnutím k obdrženým informacím. Pokyny k podání ribavirinu ukazují, že těhotenství během jeho užívání je přísně kontraindikováno. Možná je to přehodnocení a zajištění producentů léků, ale nechtějí převzít zodpovědnost za možné následky na dítě.

Otázka: Dobrý den!

Na mne hep Hep v neaktivní fázi + protilátky gep S. Při analýze žen na všech hepatitidách je negativní. Oni ji očkovali (Angieriks) podle schématu 0-1-2-12. Byly aplikovány 3 dávky. Trvalo 3 měsíce po 3. očkování. Analýza aHBS nebyla nalezena.

Odpověď: Měli jsme několik lidí s podobnou situací. To není otázka kvality vakcíny, ale otázka kvality imunitního systému. Opakovaná očkování jiným léčivem není účinná (pokusili jsme se). Účinky byly dosaženy při podávání 5 ampulí imunofanu (injekcí) každý druhý den. Po ukončení kurzu každý druhý den byl zahájen druhý cyklus očkování (Engerix) podle standardního schématu.

Otázka: Prosím, řekněte mi, zda je možné, že je HTP znovu infikován stejným genotypem hepatitidy C?

Odpověď: Na tuto otázku je obtížné odpovědět. Je teoreticky možné, ale nikdy neřešíte, zda se virus, který se objeví v krvi, je důsledkem vašeho relapsu.

Otázka: Jdu na HTP. Lékař říká, že nejprve potřebujete vyléčit opisthorchiázu a léčit je musíte snížit ALT. Prodělal jsem 10 injekcí "Heptrální", ALT klesl ze 157 na 90. Lékař řekl, že musíte snížit na ALT = 60 a jmenovat se na pití Hepa-Merz. ALT opět vzrostl - cítím se sama. Dnes jsem prošel analýzou biochemie, zítra bude připravena. Lékaři mi říkají, jak mohu snížit ALT na 60 let, abych léčil opisthorchiázu?

Odpověď: Pokuste se pokračovat v léčbě heptramu v tabletech 2 ráno a 2 v obědě. Po 2 týdnech sledujte ALT. Pokud se sníží nebo alespoň stabilizuje, je možné předepsat lék z opisthorchiázy.

Otázka: Stává se, že v těle je virem hepatitidy C, ale neexistuje anti HCV? analýza anti-HCV byla podána před 3 měsíci a před týdnem ve dvou různých nemocnicích a obě analýzy byly negativní. Zda je nutné předložit dodatečnou rozšířenou analýzu markerů hepatitidy C, nebo stačí přesně říct, že hepatitida C není přítomna?

Odpověď: Tyto testy stačí, nic jiného se nemusí vypořádat. Při nepřítomnosti protilátek je virus extrémně vzácný, například s těžkou imunodeficiencí.

Otázka: Milá Bella Leonidovna!

Udělal z USA játrovou a cholskou bublinu. Játra jsou normální, ale ve žlučníku našel písku - cituji: „V dutině žlučníku hyperechogenní inkluzí na zadní straně 2 1,6 mm s jasným akustickým stínem v izehogennoy suspenzi“ Sam bublina se nezvýšila, ale je stěna zahuštěný - 3,4 mm. Lékař nabídl vzít Ursofalk a Henofalk 2 tablety před spaním po dobu 3 měsíců, aby se pokusili „rozpustit“ písku. Je to účelné? Jaký je váš názor? A já jsem četl, že Henofalk kontraindikován u hepatitidy... Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď: Jakékoliv léky deoxycholové kyseliny vám budou užitečné, protože normalizují metabolismus tak, aby zabránily tvorbě žlučových kamenů. Z těchto léků se nejčastěji používají Ursosan (český výrobce) a Ursofalk (němčina). Jsou to stejné. Kurz je dlouhý, ne méně než 3-6 měsíců. Dávkování závisí na hmotnosti 2-3 kapslí v noci. (10-15 mg na 1 kg tělesné hmotnosti). Pokud jde o chenofalk, to v podstatě neublíží, ale je to možné bez něj.

Otázka: Dobrý den milí lékaři. PSH prošlo před 2 lety. Hepatitida C, 3A. Vše je OK PCR minus.

Ale asi 8 měsíců trpí nejsilnější slabostí, jako před léčbou. Předal krev. Trombocyty (330) a beta-globuliny (21) se nafouknou, zbývající parametry jsou normální.

Promluvte prosím, co to může znamenat, o čem přesahuje přesnost trombocytů?

Děkuji moc, s úctou Elizabeth.

Odpověď: To není tak velký počet krevních destiček, což lze považovat za jejich patologické zvýšení.

Otázka: U.Doktora!

Manžel, BALBES, vzal s sebou pegasu do auta na 3 hodiny! To, že se nyní (peg) zhoršuje od toho, co se zahřálo do místnosti. temperament. Teď je v ledničce.

Odpověď: Je to v pořádku s Pegasysem, tentokrát ve voze se nestalo.

Otázka: Dobré odpoledne! Prompt pzhl, u manžela při zachycení analýz před operací v nemocnici v krvi zjistili protilátky proti hepatitidě. Říkali, že když měl hepatitidu C, ale teď je vše v pořádku. Co to znamená? Pak mi hrozí i budoucí děti. Je pravda, že takové testy by měly být provedeny na prázdný žaludek, manžel vzal krev bezprostředně po večeři, zda by mohlo dojít k chybě v analýzách. Je velmi důležité vědět všechno, protože jsem diagnostikován jen šokován, není drogovým návykem, dříve než došlo k žádným operacím, pouze v armádě, kde dělá tetování, ale všichni se zdají být testováni na takové infekce.

Odpověď: Test protilátek provedený v nemocnici bude muset být znovu zkontrolován v dobré laboratoři a pokud jsou potvrzeny, proveďte analýzu PCR. Pouze v případě tohoto pozitivního výsledku můžeme mluvit o diagnóze virové hepatitidy a teprve pak máte otázky týkající se této diagnózy. Nespěchejte se, nejprve pochopte diagnózu.

Otázka: Slyšel jsem, že během léčby antivirovými léky gep s mnoha vedlejšími účinky. Je možné obnovit? Existují nezvratné vedlejší účinky?

Odpověď: Obnova dochází téměř vždy.

Otázka: Můj občanský manžel našel hep C asi před rokem. Jak často mám kontrolovat?

Odpověď: V zásadě musíte absolvovat test každých 6 měsíců.

Otázka: Vysvětlete. Je vhodné pít bylinné čaje, jako je Gepar-fito, nebo si jíst pokrmu jater, pokud je nosič hepatitidy B. s nízkým virovým zatížením a normální biochemií.

Odpověď: Můžete si vzít jakýkoliv čaj. Nebude to bolet. Ale ani oni nepomohou. Nízké virální zatížení z tohoto nebude snížit. Přítomnost viru v krvi eliminuje diagnostiku přepravy. Vaše diagnóza je chronická virovou hepatitidou s minimálním stupněm aktivity. Vyžaduje kontrolu, a to nejen biochemii, ale ultrazvuku. Doporučuje se provést fibroscan, aby se konečně uklidnil, a ne přemýšlet o možném nebezpečí všech stále se množících virů.

Otázka: Je možné použít cykloforon a podobné léky "nepotrestané" (ve formě injekcí podle schématu..), aby se organismus udržoval na dobu neurčitou, dokud se neobjeví dengue pro interferony? Již před třemi lety jsem procházel průběhem roku a vzpomínám si, že to bylo během příštího roku velmi dobré. Dokonce se zotavil.

Odpověď: Je možné jakýmkoli účinným způsobem udržovat játra před zahájením léčby. Přirozenou kontrolou tohoto jaterního onemocnění nejsou jen subjektivní pocity (jsou také důležité), ale nejdůležitější věcí není překročit hranice poškození jater, po níž je účinnost léčby výrazně snížena.

Otázka: Dobrý den, prosím, odpovězte na otázku. Mám HepB + S. Sdavali analýzy na dítě (2 roky)

HBsAg - nezjistila se

anti-HBcor-expozice

anti-corlgM - nezjistila

protilátek proti hepatitidě B

Opakujte zkoušku značek dvakrát. Stejný výsledek. Oddaná PCR na hepatitidě B není odhalena.

ALT-0.45 (nepochopitelné jednotky jako μmol nebo mmol)

AST-0,49e l (norma je až 0,40)

Po testování uplynulo jeden rok, lékaři-inf, dětští i dospělí nevidí potřebu opětovného testování. Vysvětlete prosím, co to je?

Odpověď: Analýza anti-HBcor pozitivní. označuje kontakt s infekcí B, který skončil obnovením, protože značka pro přítomnost viru HBsAg je negativní. Zůstává otázka produkce protilátek (anti-Hbs), která s pozitivním výsledkem znamená úplné zotavení s tvorbou přirozené imunity. Tak může být v historii vašeho dítěte virem.

Otázka: Milá Bella Leonidovna! Moje dítě má dva roky. Zda je možné okamžitě odevzdat analýzu HCV RNA, nikoli předat protilátky? Děkujeme předem za odpověď.

Otázka: Milá Bella Leonidovna! Nedávno jsme předali analýzu markerů všech hepatitid. Dostal anti HAV pozitivně. Může to být laboratorní chyba? Nechtěla jsem hepatitidu A, žloutenka NIKDY. Nebo jsem utrpěl hepatitidu A tak říct "na nohou"? Nebo je to nemožné? Existuje nějaký jiný způsob, jak dostat protilátky proti hepatitidě A, s výjimkou toho, že jsme ji měli?

Děkujeme předem za odpověď.

Odpověď: Druhým způsobem získání protilátek proti hepatitidě A je očkování.

Otázka: Dobrý den, doktore! Pomoc! Od roku 1997 trpím GEPPS. (bez HTP, podporuji léčbu) porodila dvě děti, starší byla zkontrolována za tři roky. GEPPS nebyl identifikován, ale mladší byla nalezena, měla tři roky! Jak začít a co dělat dál Nevím! V první řadě dcera! Ukázalo se, že se smíla v utero? Nebo v době dodání. Narození se dělo císařským řezem. Já jsem ji nekoupil s mateřským mlékem. A může to být jen moje protilátka?

Odpověď: Je potřeba dítě prozkoumat (množství vyšetření, které znáte, pokud jste obeznámeni s tímto problémem) a vyhledejte pediatrického hepatologa. Děti jsou léčeny dobře, s dobrými prognózami, pokud je léčba zahájena včas.

Otázka: Vážené kolegyně (absolvovala jsem 95m vysokou státní lékařskou univerzitu v Rusku), trpím GEPPS již 94g - byl jsem transfukoval s hmotou erytrocytů. Genotyp 1b. Proces se zdá být neaktivní, trances jsou téměř vždy normální, někdy nevýznamné. stoupají. Před rokem vyrobil nebo vyrobil fibroscan - fibrózu 0. Tuto zimu jsme udělali nebo vyrobili USA s dopleromem - řekli jsme, že je normální. Neměl jsem nic jiného než hepatoprotektory.

Zároveň - mučila nespavost brutálně. Já jsem nespal bez spacích pilulek po celý rok - ale ve dne jsem skoro vždycky chtěl spát.

V noci, když nespím: nepříjemné tahy v epigastriu a v pravém hypochondriu, tachykardie, plynatost, někdy spastické pocity v střevě. To vše je také ve dne, ale ne tak nápadně. V nedávné době byly přidány některé podivné útoky náhlého pocení a slabosti.

Zkoumala všechno, co mohla: uzi zhkt, gastroscopy, prošla hormony štítné žlázy - zdá se, že všechno je v pořádku.

Otázka: Je tento komplex příznaků spojen s játry, hladinou viremie nebo obecně s gepsomem?

Pokud to není úplně nesouvisející - co jiného to může být? Rada nápovědy, pliz - nevím, komu jezdit, pracovní kapacita na nulu (((

Hepatologové říkají, že tohle není naše, ale je třeba zacházet s gemi... Ano, jsem připraven k tomu, abych cokoli léčil, jen abych zlepšil věci. Ale pokud začnu léčit gepy, a to všechno nebude fungovat, ale bude to zhoršovat vedlejší účinky - pak budu mít plný kerdyk..

Odpověď: Poruchy spánku - ospalost během dne a nespavost v noci - to je poměrně častý nešpecifický příznak virové hepatitidy. Pokud nemáte žádné závažné důvody, proč by léčba měla být odložena na neurčito, je lepší zahájit tuto léčbu. Dobrý hepatolog Vám zvolí souběžnou terapii, která normalizuje váš stav. Často mluvíme o vedlejších účincích antivirových léků, ale podle našich zkušeností se poměrně často obecný stav nezhoršuje, ale výrazně se zlepšuje od doby zahájení léčby.

Otázka: Bella Leonidovna, ale stane se, tak řekněme, "žloutenka" hepatitidy A?... Tedy. Chytil, byl nemocný, ale bez žloutenky?

Odpověď: Žloutenka formy hepatitidy A může být. Vykazují se nemoci, horečkou a jinými nespecifickými příznaky podobnými chřipce nebo ARI.

Otázka: Řekni mi, prosím, co ukazuje ALT analýza? To bylo, když jsem prošel zkouškou na hepatologické klinice počátkem prosince, ALT bylo 3,3. Minulý týden jsem provedl analýzu od svého lékaře a ALT je 0,1. Doktor řekl, že je to norma. Jak to může být? Co to znamená?

Odpověď: Indikátor ALT odráží zánětlivý proces v játrech, se jednoduchým způsobem, označuje zničení jaterních buněk v deystaviem všechny faktory (není virus jsou povinné).

Otázka: Dobrý den.

Řekni mi, co to znamená? Chronická virovou hepatitidu s latentní fází? V lékařské terapii pro hepatitidu v současné době nepotřebuje. Děkuji.

Odpověď: Chronická virová hepatitida B latentní fáze s největší pravděpodobností znamená, že virus není množí v krvi a chybějící (PCR neg.?). V takovém případě je nutné pozorování: jednou za 6 měsíců je třeba provést PCR, aby se potvrdilo, že neexistuje aktivní virusový proces.

Otázka: Bella Leonidovna, řekněte mi, prosím, jsou v analýzách často chyby? Pokud byl první test proveden pro hepatitidu, výsledek byl pozitivní a když nebyla nalezena druhá hepatitida, můžete si být jisti, že není žádný virus? Díky předem.

Odpověď: Chyby v analýze jsou, ale nejčastěji jde o analýzu protilátek proti viru C, které samy laboratoře provádějí u polyklinik, nemocnic, dispenzářů apod. Tyto testy je třeba potvrdit (znovu zkontrolovat) v jiných laboratořích. Pokud jde o vaši analýzu: neexistuje žádná taková "hepatitida C" analýza. Existuje analýza protilátek proti viru (anti-HCV), jejichž výsledek může záviset na kvalitě testu, jeho spolehlivost musí být potvrzena jednou, protože zůstává pozitivní po celý život. Druhá analýza metodou PCR určuje přítomnost viru v krvi. Může se změnit: pokud se virus násobí, bude to. pokud se nerozmnožuje, je to záporné. Tyto změny lze zaznamenat v krátkém čase, například za měsíc nebo rychleji.

Otázka: Získala jsem výsledky, nejsem profesionální, ale chápu, že výsledky nejsou dobré. RNA viru hepatitidy C (kvalitativní studie) Výsledek: detekováno; Referenční hodnoty: Nezjištěné. Řekněte mi, jaké jsou referenční hodnoty a jaké další testy mám vzít? Pokračujte v léčbě. Díky předem. Netrpělivě budu čekat na odpověď.

Odpověď: Nyní, když máte pozitivní PCR na přítomnost viru v krvi, je možné diskutovat o diagnóze hepatitidy C, která teoreticky vyžaduje léčbu. Referenční hodnoty jsou jednoduchým způsobem normálními hodnotami. Pro PCR je virus C normální pro člověka negativním výsledkem, tj. Nepřítomností viru v krvi. Ale předtím, než učiní rozhodnutí, budete potřebovat speciální vyšetření, které dává k dispozici následující údaje: o viru (genotyp a kvantity) jater (ultrazvuk, biochemické analýzy a fibroskanirovanie žádoucí stanovit stupeň onemocnění jater způsobené virem). Kromě toho má tato léčba kontraindikace, které by měly být vyloučeny. Všechny tyto otázky musí být projednány s kvalifikovaným hepatologem.

Otázka: Dobrý den, milí a milovaní naši lékaři!

Na mne taková otázka: v jakém čase po terapii je možné provést nebo provést operaci pod obecnou nebo běžnou narkózou? Znepokojuje mě to, protože gynekolog řekl, že potřebuji operaci, odstranit polyp a řekl, že to nemůže být zpožděno...

Odpověď: Pokud se v důsledku HTP krevní vzorec nezměnil nebo se již zotavil, operace není kontraindikována. Jinými slovy, v závislosti na klinické analýze krve, koagulace krve a stavu jater o hodnotě ALT a AST, je řešena otázka možnosti chirurgického zákroku v celkové anestezii. Žádné další okolnosti antivirové léčby to neovlivňují.

Otázka: Údaje z mé epikrisie

Hlavní diagnóza: akutní hepatitida C, ikterická forma, středně těžký průběh

Asociativní: chronická cholecystitida (exacerbace)

CBC (15/07/09) er-3,9 x 12 říjen / l, P-129 g / l, L-6,4 x 10 9 / L: A2, A6, A45, L43, M4. СОЭ5ММ / hod

obecná analýza moči (15/07/09) bez zvláštních rysů

Biochemie (16/07/09): Obecná bilirubin- 180 mmol / l, ALT-650 U / l, thymol zkušebních 7,6 jednotky, amylázu 20 U / l alkalická fosfatáza-210 U / l, cukr 4 5 mmol / l, močovina 6,5 ​​mmol / l

Biochemie (20/07/09) celkový bilirubin-90 μmol / l, AlAt-447 E / l, tymolový test - 8,0 jednotek, alkalická fosfatáza-248E / l

Biochemie (27/07/09) celkový bilirubin-40 μmol / l, AlAt-157 E / l, tymolový test - 8,0 jednotek, alkalická fosfatáza-248E / l

Výsledek testu ELISA na markery VG od 15.7.2009 v krvi odhalil antiHCVIgM, antiHCVIgG (jádro).

PCR od 21/07/09 negativní

Ultrazvuk (16/07/09) Játra: pravý lalok 13,9 cm, levá 6,9 cm, homogenní parenchyma. Neexistuje cholestáza. Brána žíla 1,0 cm, otvor 0,3 cm.

Pancreas: 2,5 × 1,3 × 2,4 cm, struktura je jednotná.

Žlučník: 7,0 × 1,7 cm, stěna 0,4 cm, zhutněná, ohyb v krku, chybějící betony.

Slezina je 10,7 x 5,4 cm, struktura je rovnoměrná

Závěr: chronická cholecystitida

Léčba byla provedena v nemocnici. bazální a infúzní terapie, riboxin, kyselina askorbová.

DOPORUČENO:

1) Soulad se stravou

2) alfa-interferony pro 3 miliony každý druhý den / m -6 měsíců

3) ursosan 2t * 1 x denně (I dr dr hypotoprotectors)

4) kontrola markerů SH a PCR na přítomnost RNA (po třech měsících) prvního měsíce poté, co byla nemocnice podána krev, byl mírně zvýšený alt.

druhý měsíc byl ještě dán - expozice všech ukazatelů ideálu

třetí měsíc stále přinášel krev pro všechny indikátory ideální

Tři měsíce po hospitalizaci PCR prošla + a prošla markery novým způsobem (13.10.09) - začaly existovat všechny druhy protilátek

(anti-hcv-igm-2,440 1,

anti-hcv-igG (jádro) -3,060 1,

anti-hcv-igG NS3-3.024,

anti-hcv-igG NS4-2.831L,

anti-hcv-igG NS5-2,381L.

index avidity je 94%)

Možná, že jako první PCR byla může + v této laboratoři testovací systémy nejsou citlivé (to myslím, že podruhé při podání PTSR předána okamžitě do 3 laboratořích, to ukázalo, - v druhém dvě (jedna z nich je nejlepší v Rostov a Rostovský kraj) ukázaly +). Nyní na terapii (s 2/11/09) reaferonom za den a + přísná strava. 1. května poslední injekci. Za tři měsíce po zahájení terapie předal PTSR-na minus))) To, že mě skutečně zajímá:

1-E, možná bych měl v srpnu znovu projít značkami. Podle mých výpočtů to bude asi 12 měsíců po infekci. (Znám datum, protože jsem byl infikován v nemocnici s autoimunitní terapií). Možná jsem jeden z těch šťastných. 2. data ukazatelů od 13.10.09, o kterých hovoří o tom, že dochází k chronizaci procesu?

Odpověď: Podle Pařížského konsensu o léčbě akutní hepatitidy C je standardem následující: 5 milionů interferonů denně po dobu prvních čtyř týdnů, pak 5 milionů třikrát týdně po dobu až 24 týdnů. Pokud po této PCR mínus můžete hovořit o obnově.

Dostali jste léčbu podle jiného schématu, což je také možné. Jak prokázali autori (NP Blokhin, NN Tsurikova), v tomto případě lze dosáhnout nejlepších výsledků podáváním 3 miliony 3krát týdně po dobu 48 týdnů. Máte velmi reálnou šanci dokončit svůj příběh s virem plným a konečným vítězstvím - zotavení.

Otázka: Milá Bella Leonidavna! Napsal jsem ti dopis, ale nedostal jsem odpověď. Možná je to můj omyl, takže píšu víc. Jak se mohu na recepci podívat na potřebu HTP? Infekční nemocík, který mě pozoruje, říká, že HTV není nutná, ale chci dostávat podrobné informace o mé hepatitidě C. Jak si můžu objednat schůzku s vaší kliniky? Jaké dokumenty jsou potřebné pro města mimo město (Soči), pokud jsou tyto údaje zkoumány? Jaké metody průzkumu jsou potřebné pro rozhodování o HTP? Podmínky inspekce, náklady? Odpovězte prosím, protože Budu v Moskvě příští týden a mohu navštívit vaši kliniku. Děkuji.

Odpověď: Můžete přijít na každý pracovní den od 10.00 do 16.00 bezplatné předběžné konzultace o vašich analýzách bez záznamu. Přineste co nejvíce, to vše v případě, že je nutné provést další testování, ihned jej provedeme, včetně elastometrie. Účel léčby (pokud je to vaše) po obdržení všech výsledků. Pokud je vaše analýza postačující, konzultace, která již rozhodne, se může konat tentýž den nebo nejbližší. Žádné dokumenty, kromě lékařských testů, ne. Náklady na průzkum závisí na tom, jaké testy přinesete, takže je těžké odpovědět na tuto otázku. Řešit problematiku antivirové léčby je nutná kompletní informace o viru (období analýzy výkonu 1 týden), jater (období výkonnostních testů 2 dny) a případné kontraindikace přiřazení léčby (termín analyzuje iispolneniya 2-3 dny). Pojďme, vyřešíme všechny problémy na místě.

Otázka: Řekněte mi prosím, drahí lékaři, kdy začít HTP. Moje situace je taková: v říjnu 09 jsem provedla své testy - nebyly žádné gepy, všechny testy byly čisté (vzal jsem HIV, sif, gep). Na konci prosince jsem se začal cítit špatně - únava, snadná nevolnost, pak moč začala ztmavovat. Začátkem ledna jsem absolvoval biochemii krve - bilirubin byl 150, alat byl v oblasti 2000, zatímco oni si všimli zažloutlé oči - obecně, oni byli posláni k infekčním chorobám. V nemocnici byli v době přijetí podstoupeni akutní. HepB, že laboratorní testy prokázaly S. Bilirubin max byla v oblasti 180 ° C, poté se začal začít klesat postupně, poslední - v regionu 40. Alat tance kolem pravdě čísel 230-240. Zdraví je normální.

Genotyp viru a zatížení v průběhu práce. Otázkou je - kdy začít s HTP? Pokud chápu, 20% akutní gep C jde sám o sobě - ​​mám pravdu? Pokud ano, do jakého data je určeno? Nebo začít před tím lépe? Pro mě, zatímco lékaři (2 různé) mluví následující -

1. Je zapotřebí zahájení HTP přibližně 1,5-2 měsíců od nástupu onemocnění.

2. Musíme začít HTP nyní, aniž bychom čekali na genotyp a zatížení. A je pravda, že vysoký Alat dává vysokou pravděpodobnost vyléčení, nebo to jednoduše ukazuje, že se v játrech objevují negativní procesy?

Odpověď: Antivirová terapie může být zahájena, když ALT klesne na přibližně 200 a PCR je pozitivní. V zásadě můžete začít (stačí počkat na výsledky PCR).

Otázka: Dobré odpoledne, milí odborníci!

Řekni mi, prosím, - první injekce byla provedena doktorem na manžela - v rameni, po hodině teplota přeskočila na 39,8. Včera jsem byl píchán také v rameni (subkutánně, pod kůží míč tvořený jako plášť a zmizel po několika minutách). A nic se mu nestalo, žádná teplota, žádné bolesti, jen nepříjemná chuť v ústech. Ať už je to správné, co doktor jmenoval nebo nominoval nyxes, ve skutečnosti v návodu, který je napsán, že v žaludku nebo břichu nebo ve stehenní kosti a v ramenní koncentraci...

Díky předem za odpověď!

Odpověď: Je možné dělat nebo dělat také v rameni. Účinnost léku není spojena s nárůstem teploty nebo jinými vedlejšími účinky. Nejčastěji jsou první injekce prováděny špatně a poté je dobrý stav po injekci. To je individuální.

Otázka: Řekněte mi, že všechny terapie jsou zvýšeny ESR. Nyní se UAC vrátil k normálu a ESR - 18. Co to znamená?

Odpověď: Při provádění antivirové terapie se ESR může zvýšit. To může být způsobeno několika důvody: nízkou hladinou hemoglobinu, výskytem autoimunitních poruch, účinkem léků. Pokud jsem správně pochopil, terapie skončila. Normalizace ESR a obecný krevní test by se měly objevit po zrušení HTV a naznačují nepřítomnost vedlejších účinků.

Otázka: Pokud se v manželce objeví ureaplasma, pak může manžel okamžitě provést analýzu citlivosti plazmy na antibiotika nebo vsezh existuje šance, že ji nezachytil? Antibiotika jsou pro játra opravdu bolestivé, a tady i bez jater trpí hepes. Jak to být?

Odpověď: Existuje možnost, že infekce nedošlo. Ureaplasma souvisí s podmíněně patogenními mikroorganismy, tj. v normě může být detekována v malém množství v cervikálním kanálu. Řešit potřebu terapie ureaplasmosis nezbytné vyhodnotit klinický obraz (tam jsou stížnosti), stejně jako je znázorněno drží ureaplasmat osetí určitého počtu jednotek pro tvorbu kolonií (počet mikroorganismů).

Manžel může provést studii k identifikaci ureaplasmů.

Nicméně, pokud vy a vaše žena plánujete těhotenství, pak musíte podstoupit léčbu jak pro vaši manželku, tak pro svého manžela.

Antibiotika pro jaterní onemocnění by neměly užívat léky tetracyklin.

Otázka: Dobrý večer, drahý doktor!

Můj manžel má hepatitidu C. Výsledky testu jsou následující:

Celkový bilirubin - 53,5 μmol / l

Bilirubin přímý - 15,8 mkmol / l

Indikátor bilirubinu - 37,7 μmol / l

ALT - 100 OD / L

AST - 44 OD / L

Alkalická fosfatáza - 68 Od / l

Gamma-glutamyltranspeptidáza - 35 Od / l

Vzorek Timolovaya - 4 OD S-H

Celkový protein - 71 g / l

Albumin - 43 g / l

Hepatitida C s anti-HCV - 13,86 S / CO

HCV RNA genotyp - 1b

Na základě těchto údajů (nedal nic jiného a nebyly provedeny žádné další studie), lékař předepsal manželce trojitou terapii (pegasus + ribavirin + zadaxin).

Musí můj manžel skutečně začít terapii (možná by měl být proveden nějaký výzkum)?

A mělo by to být trojnásobná terapie pomocí zadaxinu?

Díky předem za odpověď!

Odpověď: Dobré ráno. Za prvé, k určení otázky antivirové terapie je nutné vyjasnit úroveň fibrózy v játrech. Při odhalení fibrotických změn jaterní tkáně je indikována antivirová terapie.

Dále je nutné vyšetřit funkci štítné žlázy, autoantibody, která eliminuje kontraindikace k této léčbě. K určení účinnosti léčby před použitím léků je nutná kvantitativní studie HCV RNA.

K dnešnímu dni je standardem léčby HCV použití kombinované terapie interferonem-alfa (Pegasys) a ribavirinem. Ve vaší situaci se můžete zdržet používání přípravku Zadaxin.

K objasnění hladiny fibrózy v játrech lze provést pomocí jaterní elastometrie (neinvazivní techniky) nebo při provedení biopsie jaterní punkce.

Otázka: Prosím, pomozte objasnit. Hep C od roku 2006, kdy transaminasy dosáhly 120 let, pili ursosan, nyní porodila dítě, ošetřované. Předal analýzy transaminázy 300, hepatolog trvá na léčbě, od té doby souhlasím. stav je špatný, váha je strašidelná, unavená atd. Faktem však je, že v červnu plánuji plánovanou operaci na maxilofaciální chirurgii a vyříznu kořen zubního cysty. Pokud nyní zaháji terapii, mohu provést operaci (v celkové anestezii).

Odpověď: Můžete zkusit jiné léky, například hepatoprotektory, snížit ALT a po operaci zahájit léčbu. S těmito transaminacemi nebudete stejně provozován. Při použití antivirové léčby může dojít ke snížení hladiny leukocytů (neutrofilů) a krevních destiček, které mohou nepříznivě ovlivnit výkon chirurgické intervence.

Otázka: Dobrý den! Pro mě ve věku 46 let, 02.2010 je zjištěna hepatitida С-1B. Fibroscan zatížení F3.Virusnaya 3,2 * 10 / 7.Biohimiya- Alt-54,8; AST-44, 9,8-Bil.ob, cukr 5,51, kreatinin-119High cholesterol-4,49. Krevní test. Hemoglobin-177, 5,35-erytrocytech, trombocytech-192 leukocyty-7,0; Eosinofily-1, 34-lymfocyty, monocyty-6, neutrofily (hole-nukleární) -3 (segmento- nukleární) -56.UZI štítnou žlázu rozměry nejsou zvýšila, OEM není protivopokazana.Uzi břišní orgány: játra uvelichena- 16,3 * 6.8.V ledvin kalkuly-0.86sm, 0,66 a 0,5 cm. Žlučník-6.8 * 3.1.Konkrementy velikost 0.9-1.2sm.Rayonny infekční choroby navrhováno odstranění žlučových kamenů v močovém měchýři t.k.nalichie bude mít nepříznivý vliv na výsledek OEM. Regionální infekcionista radí všem naopak - první HTP a pak se zabývá biliózní. Předepisovali pegasis 180 a ribavirin 1000 mg. Má váha je nyní 78 kg. Moje otázka je, zda začít HTP před nebo po operaci. Je správně doporučena dávka ribavirinu? Děkuji předem za Vaši pozornost k mé otázce.

Odpověď: Teoreticky velikost kamenů nám dovoluje počkat s operací. Nicméně jejich počet může ovlivnit rozhodování. Zadejte.

Q. Bell L. Díky za rychlou otvet.Soobschayu ultrazvukového žlučníku: S-tvarované tvaru, velikosti 6,8 * 3,1m.Stenki zahuštěný inflexe na sheyki.V lumen Vyhrazeno 3 velikosti konkrementu 0,9-1 2 sm.Holedoh není rozbalený, žlučovody není rozbalený, není rozbalený portál Vídeň, Vídeň sleziny není rozšířen. Váš názor na algoritmus mých akcí?

Odpověď: Poradil jsem s profesorem AL Chernyshevem. Vzhledem k tomu, že nemáte chirurgickou situace žlučové kameny (akutní stav), správná věc začít kurz antivirové léčby chronické hepatitidy C a souběžně léčbě chronické kalkulózní cholecystitida drog Ursosan.

Vzhledem k vysoké hladině hemoglobinu při celkovém vyšetření krve je vhodné vyloučit přetížení železem: stanovení hladiny železa v séru, feritinu, transferinu.

Otázka: Dobrý den. Absolvoval jsem terapie měsíc a půl, hepatitida S.genotip 3a, dnes jsem na čtvrtém týdnu beremennosti.Kakie účinků léků (ribavin a Pegasys) a jak mohou mít vliv na dítě, pokud budeme držet beremennost.I zda porodit zdravé dítě možný? Díky předem!

Odpověď: Těhotenství by mělo být bohužel přerušeno. Lék může způsobit vážné poškození orgánů plodu.

Otázka: Dobrý den. Mám 32 let. Je velmi důležité pomáhat specialistovi jednoduše proto, že nemáme tady a nemám nikoho, kdo by se k němu mohl obrátit. Byl jsem nalezen před měsícem s hepatitidou. předal všechny analýzy.

Alat-40, Asat-32, Gamma GT-58

billubin celkem 0,69.

Virová zátěž je 11,900,000 ui / mg. Fibromax byl normální.

Lékař požaduje, aby byla antivirová terapie zapotřebí.

Co mám dělat, abych byl léčen, nebo ne?

Také bych chtěl vědět, kdy jsem tento virus nakažil. Je možné určit nějakým způsobem?

Odpověď: Je teoreticky nutné zahájit léčbu, pokud je detekován aktivní virus (jako v případě vašeho případu). Nicméně, normální jaterní stav podle biochemických parametrů a fibromax vám dává příležitost odložit a naplánovat tuto léčbu s přihlédnutím k vašim okolnostem. Není to nic strašného, ​​protože všechny změny v játrech se objevují pomalu, po celé roky. Nyní víte, že budete muset být léčeni, můžete se na to připravit finančně, protože existují také domácí drogy, které jsou docela účinné.

Otázka: Děkuji vám za odpověď lékaře. Pomohla jsi mi hodně. Teď už víte, že můžete počkat s léčbou.

Ale chtěl bych vědět, podle jakých parametrů se zjistí, že virus je aktivní nebo ne. A je možné ji nějak "deaktivovat"? takže zůstal v těle, ale nekonal.

Mám velmi obtížné finance. Neexistují žádné peníze na léčbu. Dokonce i když je najdu a bude s nimi zacházeno, pak kvůli pobochkám (jak to chápu) budu muset opustit práci. A v tuto chvíli je to pro mne nepřijatelné (opět v souvislosti s finančními prostředky).

Odpověď: Aktivita viru je určena jeho reprodukcí, nic víc dělá virus: buď se množí (a pak zničí jaterní buňku a jde do krve) nebo ne (pak její krev 0). Potlačit aktivitu viru může antivirová terapie, kterou ještě nemůžete provést. Proto užívejte léky, které mohou inhibovat virus, například fosfoglutar, který také obsahuje látky užitečné pro játra. Odstranit ze života, který vede ke zvýšení aktivity viru, například alkoholu a ultrafialového záření (nemůžete opalovat). Pokud jde o léčbu, pak vedlejší účinky nejsou vůbec. Máme obrovské zkušenosti s léčbou virové hepatitidy v centru a 10 let jsme viděli mnoho pacientů, kteří zcela úspěšně absolvovali pvt, aniž by se vzdali své práce.

Pití kurzy po dobu 3 měsíců fosfogliv a plánování léčby v budoucnu. Pokud existuje možnost, zkontrolujte fibrózu na fibroskane, abyste věděli, že s léčbou nebudete pozdě.

Otázka: Dobrý den! Požádejte prosím, aby mi jeden lékař infekcionista dal takový schéma nebo plán léčby gepS, tedy co na mě ještě genotyp I

- ribosterin 2 cap-morning, 3kapp-evening,

1sec * 2p 10 dní každý druhý den

1sv * 2р 10дн ч / 2дн

1c * 2p 10dn +

karsil1t 3p jeden měsíc, pak jsme se houpat na clotheskeeper1t 3p za měsíc, nebo to nebude dělat, ale je lepší ušetřit peníze na pvt?

Odpověď: Doporučená schéma nezahrnuje žádné standardy pro léčbu hepatitidy C. Bude správnější zdržet se tohoto schématu, hromadit finanční prostředky, pokračovat v vyšetřování a zahájit správný standardní průběh léčby.

Před antivirové terapie se doporučuje určit genotyp viru, že elastometry jater nebo jaterní biopsii k určení úrovně fibrózy, která určí stupeň poškození jater a odpovědět na otázku, zda je nutné, aby si pospíšil s léčbou. Doporučuje se užívat hepatoprotektory. Jedním z nejmodernějších léků dnes je lék Phosphogliv, který má hepatoprotektivní a antivirové účinky.

Otázka: Co znamená latentní HCV infekce a kolik let trvám na testu?

Odpověď: Latentní forma je chronický proces bez klinických projevů a virus nemůže být detekován testovacími systémy, protože je přítomen ve velmi nízké koncentraci. Bude více správné provádět výzkum v prvním roce sledování HCV RNA a ALT, AST každých 6 měsíců, pak jednou za rok po dobu nejméně 5 let. K dnešnímu dni nebyly vyvinuta kritéria pro zotavení z hepatitidy C a pokud jsou testovány protilátky proti hepatitidě C, je nutné určit aktivitu viru jednou za rok.

Otázka: Drahí lékaři! Prosím, řekněte mi.

Zda existují údaje, jaké těhotenství po úspěšném PVT (6 měsíců nebo 3 roky po) může vyvolat PTSR +?

Plánujeme s manželem druhého dítěte po HTP, ale mám strach, "a náhle perestroika v těle kvůli těhotenství" oživí "virus?"

Odpověď: Ne, taková data neexistují. Těhotenství nemůže vyvolat vzhled HCV RNA v krvi, pokud jste dosáhli trvalé odpovědi.

Otázka: Dva roky před pvt jsem pravidelně absolvoval kurzy cykloferonu. Lékař, který mě pozoroval předtím o hepatitidě, řekl, že by to nemělo bolet, ale naopak dokonce může pomoci kvůli obecnému posilování imunity. Ale správnost jeho úsudku už nezáleží. Cykloferon neměl žádný vliv na můj stav, ať už pozitivní nebo negativní. Nebyly žádné nové příznaky. Před pvt neužívaly žádné imunomodulační léky po dobu asi šesti měsíců. Po pvt jsou bolesti kloubů a svalů vyděšené. Mohlo by pvt + tsikloferon, tedy všechny tyto věci v souhrnu, vyvolat autoimunitní poruchy? je to pravděpodobná možnost?

Odpověď: Cykloferon může způsobit autoimunitní poruchy. Kvůli bolesti svalů a kloubů však může být i další důvod. Provádějí revmoproby, autoprotilátky (protilátky proti hladkým svalům, antinukleární faktor, protilátky proti natální DNA, revmatoidní faktor). To pomůže vyloučit autoimunitní povahu procesu.

Otázka: Můžeš prosím, mohu biopsii druhý den po skončení menstruace? při psaní na biopsii (po dlouhou dobu) mi bylo řečeno, že by měla být 5 dní před cyklem a 5 dnů po provedení biopsie a já jen má dvě, stojí za to, aby se přenesl?

Odpověď: Biopsie v těchto termínech je nežádoucí, jako zvýšené krvácení. Je lepší převést tuto manipulaci.

Otázka: Děkujeme za odpověď!

Prompt, a pokud bude analýza trombocytů normální, že taky není žádoucí? riziko komplikací se v těchto dnech dramaticky zvyšuje? Je to jen to, že jsem na ni čekal po čtyři měsíce a letěl, nikoliv fakt, že při příštím nebudeme létat, pokud mi chybí, protože cyklus není trvalý.

Odpověď: Budete muset s lékařem analyzovat nejen počet krevních destiček, ale také úroveň protrombinového indexu, dobu srážení, dobu krvácení, hladinu ALT, AST, bilirubin. Všechny indikátory by měly být v pořádku.

Neřekla jsem přesně o ALT, AST. Tyto ukazatele by neměly růst 2-3krát než počáteční.

.Otázka: Dobrý den. Mám obtížnou situaci, mám 44 let, moje manželka a já jsme plánovali narození dítěte, mou manželku bylo zacházeno po dlouhou dobu. A tady jsem zjistil, hepatitis C 1b, určené OEM, výrobci nechtějí zdržovat, F4.Esli teď začnu HTP může zapomenout na dítě po dobu nejméně 2 goda.Skazhite zda bylo vyšetřování provedeno, má vliv na počet spermií HTP Kdybych mít děti po PVT.Dlya mi to je velmi důležité. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď: Antivirová terapie neovlivňuje spermatogenezi. Pokud máte dosáhnout vývoje spermií a jejich kvalita není narušena, pak po terapii bude v pořádku. Antivirová terapie nemá vliv na schopnost porodu dětí.

Avšak po porodu dítěte musí být pěstováno, což znamená, že musíte být zdravý. Antivirová terapie s úrovní fibrózy 4 body je ukázána na vás. Pouze je nutné si uvědomit, že v průběhu léčby a 6 měsíců po zrušení antivirových přípravků je zapotřebí přísné antikoncepce.

Otázka: Má dítě 4 měsíce PCR pro hepatitidu B +, je to základ pro diagnostiku hepatitidy B? Kolik PCR analýzy je přesné? Může to být falešně pozitivní a v jakém případě?

Odpověď: Pouze jedna analýza přítomnosti HBV DNA pro diagnózu hepatitidy B nestačí. Je zapotřebí vytvořit další markery virové hepatitidy B: HBsAg, HBeAg, AntiHBe, AntiHBcor Ig M a IgG, biochemie krve. DNA analýza HBV pomocí PCR může být falešně pozitivní. Vše závisí na testovacích systémech, na kterých byla tato studie provedena.

Otázka: Dobré odpoledne! Řekni mi, prosím, jaké léky na bolesti mohu použít pro hepatitidu C? a v jaké formě (tobolky, tablety, svíčky atd.)? (Velmi bolestivá menstruace)... před nástupem Nurofen a teď děsivá... (... No-lázně a analgin nepomůže, z Nurofen je nemocný. Díky předem za Vaši odpověď!

Odpověď: Můžete použít Ketanov, ale pouze v krátkých kurzech. Má smysl diskutovat o tomto problému s gynekologisty, hledat příčinu takových bolestí. Nezapomeňte použít hepatoprotektory (fosfoglobin) a dělat virovou hepatitidu.

Otázka: Prosím, řekněte mi. Je možné navštívit bazén, co se týče bezpečnosti mě a ostatních kolem mě. Je možné infikovat vodu jiným druhem hepatitidy? nebo je nepravděpodobné.

Odpověď: Návštěva bazénu je pro vás i pro ostatní bezpečná. Prostřednictvím vody se může dostat pouze hepatitida A, pokud voda obsahuje výkaly nemocného. Ale voda v bazénech je hyperchlorená a neexistují žádné takové případy.

Otázka: Diagnostika byla potvrzena z analýz:

1. Opisthorchiáza (krev, výkaly)

2. Sádra (protilátky, PCR (i když stále kvalitní))

Okamžitý, zkušený nebo zkušený člověk, pokud teď začne léčit Opisthorchias, je to správný krok? Měli jste někdy takové případy ve své praxi? Sdílejte informace, prosím.

Odpověď: Nejprve musíte léčit Opisthorchiasis. Při této helminthické invazi se mohou vyvinout cholestáza a alergické reakce. Droga Praziquantel (biltricid) nemá žádný hepatotoxický efekt, ale musí být dodrženy určité podmínky v léčbě (držení duodenální intubace po požití k uvolnění žlučových cest a hromadění hlenu parazitů, a tím brání rozvoji alergické syndromu degelmintizatsionnogo). Ale droga Hloksil nemůže být použita.

Otázka: Drahí lékaři, řekněte mi prosím... teď jsem dostal testy. ELISA pro protilátky Helicobacter pylori IgG (semikolická) - pozitivní 1: 280 Co dělat s tímto novým "překvapením". u hep B (fibróza-0, zatížení ve 4 stupních, norma biochemie)

Stejně jako tříčlenná léčba čtete, antibiotika atd. Metronidazol. Jak může tato léčba postihnout játra a obecně léčit nebo ne Heliko, žaludek bolet....

Odpověď: Máte infekci Helicobacter pylori, která potřebuje léčbu. V této situaci je přiřazen kombinovanou antibiotickou léčbu, která může být provedena s hepatitidou B však bylo možné přiřadit je nutná správná léčba pro endoskopii a analýze výsledků se svým lékařem gastroenterolog může doufat, že uspět.

Otázka: Před zahájením léčby hepatitidou C nebylo provedeno vyšetření na fibrózu.

Během terapie má smysl to projít? Nebo budou výsledky rozmazané při užívání tablet a injekcí?

Odpověď: Další informace jsou stále přerušené jaterní biopsie, i když mají nevýhody. Může být nahrazena jaterní elastometrií (Fibroscan). Pokud se již dostává antivirové terapie, mohou být potíže při provádění invazivní biopsii (nízké hladiny bílých krvinek a krevních destiček), a zde na elastometry žádné kontraindikace.

Otázka: Reaferon, Roferon nebo Pegalis. Genotyp 3. Který lék by měl být léčen lépe, což je účinnost vyšší. a nežádoucí účinky jsou vyšší? Díky předem!

Odpověď: Pegasys je považován za nejlepší v léčbě CHC. Riziko vývoje nežádoucích účinků je téměř stejné při užívání těchto léků.

Otázka: Dobré odpoledne!

Můj manžel objevil hepatitidu C.

Prošli analýzou definice genotypu, PTSR a zatížení viru. Dnes obdržel výsledky:

PCR-kvantitativní-virová hepatitida C - 6,95 × 10 * 2 PCR-pozitivní

PCR - genotypizace - NE TYPY

Odpovězte prosím, co znamená "není typické" a co virové zátěž?

Děkuji předem!

Odpověď: Můžeš mít genotyp, abys zjistil, kde ve vaší laboratoři neexistuje testovací systém. Kromě toho máte nízký obsah viru, který může také způsobit problémy při provádění genotypizace. Nejprve vám doporučuji, abyste provedli analýzu v jiné laboratoři.

Otázka: Byla jsem diagnostikována Hep Cgen. 1,1 * 10 ^ 6 IU / ml. krevní plazmy nebo 4,4 x 10-6 kopií HCV / ml. krevní plazmu.

Ultrazvuk jater je normální, TTG, T3, T4, AT-TG, AT-TPO jsou normální Bilirubin 19-15-4 timolovaya-2.0 sum-1.9

ALT 51,0 AST 35,0 Frakce filtrátu 108,0 Amyláza 40,0

Bylo přiděleno pegidron a ribavirin 48 týdnů. = 800 000 rublů.

Řekněte mi, s čím se dá zacházet, protože takové peníze neexistují.

Odpověď: Musíte udělat jaterní elastometriu a zjistit úroveň fibrózy. Pokud je fibróza nízká, pak můžete hromadit finanční prostředky pro léčbu chronických HCG prodloužených léků. Další možností je použití interferonů s krátkým účinkem (standardní) - Roferon A, Intron A, Alfarone, Altevir - v kombinaci s ribavirinem. Standardní schéma je zavedení interferonu-alfa třikrát týdně pro 3 miliony IU, ale účinnější denní podávání léku.

Otázka: Dobrý den, prompt pozhal.u jsem měl 5 ran PegIntron a ve druhém týdnu léčby zhoršil zrak, nastavte retinopatie, a zánět spojivek, je možné pokračovat v léčbě a zda je možné léčit tuto diagnózu léčby projekt nat nechtějí přestat tááák ?. Děkuji

Odpověď: Úplné vyšetření je vyžadováno od okulisty. Pokud jde skutečně o rozvoj retinopatie, je třeba zrušit antivirovou terapii.

Otázka: Prosím, řekněte mi, jestli nemůžete HEP s pikantní, smažené a t.d.Vopros nemožný, protože to může onemocnět nebo kvůli škodlivému vlivu díky předem (na otázku nevztahuje alkohol?).

Odpověď: Při onemocnění jater jsou vyloučeny silné stimulanty pro sekreci žaludku a pankreatu (extrakční látky, potraviny bohaté na éterické oleje); žáruvzdorné tuky; smažené potraviny; produkty bohaté na cholesterol, puriny. Tato dieta umožňuje maximální shchazhenie jater regenerační stimulace (reparace) zpracovává biliární vylučování, vykládání tuku, metabolismus cholesterolu.

Otázka: Vysvětlete prosím, porodila jsem hepatitidu C, dítě 8 měsíců. odevzdali analýzu znovu obvyklou, ukázala přítomnost protilátek, PTSR negativní. Během těhotenství (a nyní) u mě také PTSR negativní. Lékař nepředepsal žádnou léčbu, řekl, že přestanete jíst a přijdete.

Odpověď: Už vaše dítě zkouší mateřské protilátky proti hepatitidě typu C. Pokud analýza HCV RNA negativní, pak není třeba se obávat, že dítě je nutno opakovat zkoušku v 1,5-2 let. V tomto věku mateřské protilátky u dětí zmizí. Co se týče vás, v nepřítomnosti viru v krvi se antivirová terapie neprovádí. Je třeba dodržovat a pravidelně kontrolovat. Po porodu se doporučuje provést test nejen na přítomnost viru, ale také na biochemii krve a ultrazvuku břišní dutiny.

Otázka: Během těhotenství jsou mateřské protilátky proti viru hepatitidy C přenášeny ve 100% případů? Pokud ne, závisí to na tom, že žena a lékaři sníží riziko, že se dostanou do krevních protilátek dítěte viru C?

Odpověď: Během těhotenství, veškerá imunita matky, všechny protilátky procházejí placentou a přetrvávají až 3 roky. Není možné zabránit a není nutné. Vlastní imunity se tvoří později.

Otázka: Můj partner HCV genotypu 1a, aktivita je minimální. Kdo hromadit peníze na léčbu... Chceme počít dítě... ale strach ze smluv... (můj věk nedovoluje čekat) Hlavní infekční nemoci našeho města řekl, chceme-li dítě, je třeba si představit, před zahájením léčby, uvedl riziko expozice na minimum, a takové páry, jak nebudeme chránit a dělat děti bez špatných důsledků. Prosím... co ti radíš? a pokud ano, jak snížit riziko infekce, jak mohou ostatní nemají přirozeně produkují koncepci?

Před blogger pro případnou pomoc.

Odpověď: Váš infektiolog má pravdu. Riziko je minimální. V našem centru po dobu deseti let nebyl za takových okolností žádný případ infekce. Antivirovou terapii jsme provedli po vyřešení problému porodu.

Otázka: Dobrý den! Požádejte o to, aby provedla nebo znovu provedla biopsii před kampaní u lékaře za odpovědí: doba léčby nebo bude čekat:

13.04. 2009 biopsie: IGA I-3, II-1, III-1, IF podle Knodel-1, podle Iskhak-1.

Hmotnost je stabilní.

A doktor jmenoval nebo navrhl difljukan od drozd. Pro játra jak? Je možné něco nahradit?

Díky předem.

Odpověď: V roce 2009 vykazovala hepatitida nízkou míru aktivity s nízkou úrovní fibrózy, která je prognosticky příznivá. Věřím, že invazivní punkce jaterní biopsie se děje brzy. K dnešnímu dni existuje alternativní metoda pro hodnocení jaterní fibrózy - jaterní elastometrie (Fibroscan), u které není poškozena jaterní tkáň. Vedení jaterní elastometrie ve vaší situaci je vhodné.

Diflucan může být přijata, ale v krátkém kurzu.

Otázka: Lékařská konzultace je velmi potřebná. Během těhotenství byla diagnostikována hepatitida C, genotyp 1b. Narodila se přirozeně, začala kojit. A tady můj manžel a já začali skandály - věřím, že je možné a nezbytné krmení, protože dítě potřebuje imunitu a riziko přenosu hepatitidy C na GV je velmi nízké. Manžel tvrdí, že riziko obecně musí být sníženo na nulu. Samozřejmě, velmi se obávám své dcery a stále mám riziko přenosu jak během těhotenství, tak při porodu. A musíme žít na jehlách dalších 1,5 let - před testy. Ale já jsem se krmil po dobu 3,5 měsíců! Otázka zní: je nutné zastavit GW a je po něm tři měsíce kojení? Nebo krmení do prvních zubů, a pak dekantovat? Ano, zapomněl jsem - nyní mám virovou zátěž 3,45 * 10 (5 kroků) IU / ml nebo 1,38 * 10 (6 kroků) kopií / ml. Řekni mi, prosím, jak být, nervy jsou na hranici...

Odpověď: K dnešnímu dni podle domácího i zahraničního výzkumníka je riziko kontrahování hepatitidy C s kojením považováno za nízké a je oficiálně povoleno. Při přítomnosti prasklin v bradavkách, fenoménu mastitidy, je nutno přerušit kojení, dokud léky prsní žlázy nezmizí.

Doporučuji dokončit kojení v okamžiku, kdy začne klouzání dítěte (existují léze sliznice v ústech dítěte), ale je to můj názor.

Měli byste také zhodnotit, co se děje v játrech. Je nezbytné provést biochemii krve, jak je popsáno v souvislosti s vývojem exacerbací hepatitidy v poporodním období. Měli byste mít na paměti, že kojení je zátěží pro vaše tělo.

Otázka: Určená hepatitida C v roce 1999

01.2007 před IVF, byl na konzultaci v Hep. centrum: ALT - 61, AST - 36, vše ostatní je normální, obecná analýza je normální, RNKVS je negativní.

O šest měsíců později, před kryoprenální IVF, se neprojevila biochemie.

10.2009 ALT-95, AST-55, timol test -7, vše ostatní je normální, RNKVGS je podlaha. Genotyp 1b, obecná analýza je normální, ultrazvuk břišní dutiny je normální, štítná žláza: ultrazvuk a hormony jsou normální. ALT / AST skoky z 58/54 na 143/99. Cítím se dobře, nemám únavu, má chuť k jídlu je dobrá.

04,2010, ALT - 117, AST - 67, thymol test - 3, celkový obsah bílkovin - 77,3, albumin - 42, celkový bilirubin - 7,8, bilirubin související - 2,1, cholesterol - 4,7. Fibroskanirovanie jater: Span hodnot 3,6-10,2 kPa, IQR - 2,8 kPa. Závěr: Průměrná hodnota elastometry - 6,3 kPa, což odpovídá stupni fibrózy F0-F1 na stupnici Metavir HCV infekce. Lékař mi nabídl terapii, ale nemůžu si dovolit platit drahé léčení. Cítím se dobře, nepiju alkohol, říkám dietu. Dělám sport bez velkých energetických zátěží, které je plánováno v blízké budoucnosti krioperenos IVF. Jak se virus rozvíjí? Kolik terapie potřebuji? když nemohu najít peníze na léčbu, jak rychle půjde fibróza k cirhóze? Můžu hrát sport a můžu plánovat kryoterapii IVF? Early izvenyayus, pokud něco není správně psáno, že nejsou plně pochopit všechny podmínky.

Odpověď: Máte zánětlivý proces v játrech, virus je aktivní. Při provádění elastometry (Fibroscan) je určena hodnotami ve velkém měřítku (od 0 do 2 bodů fibróza), které mohou indikovat jevy nebo ztukovatění jater nebo pro technické chyby během elastometry. Hustota jaterní tkáně 6.3 odpovídá 1 skóre fibrózy. Doporučil bych opakovat tuto studii za 3-6 měsíců.

Pokud jde o léčbu hepatitidy, existují také domácí antivirotika. Samozřejmě, můžete upustit od začátku antivirové léčby, ale pak je vhodné příjem gepatoprotektorov že obnovení jaterní buňky, zlepšují látkovou výměnu, zlepšit regeneraci. A samozřejmě je nutné pozorovat lékaře a sledovat proces v játrech.

Můžete hrát sporty, ale nemůžete zvedat závaží. Eko může být plánováno, těhotenství se nedoporučuje pouze pacientům s cirhózou jater. Nicméně, v průběhu Eco budete jmenovat hormony, když na opětovnou výsadbu mohou vyvinout vícečetného těhotenství, a tato zátěž na játra, a proto se tento orgán by měl být poškozen tak málo, jak je to možné.

Otázka: Prosím, řekněte mi, jestli je možné, aby se jednorázový diclofenac retrd, ke snížení bolesti v osteochondróze? nebo spíše jsem dlouho problémy s kloubů a páteře (artrózy deformans rd tazobezrennogo a spinální disk prolaps), před, v zhoršení, jsem se léky proti bolesti (reopirin, ketanov, diklofenak) a nyní je strach, když hr.gepV, snášet bolesti a rub gely

Odpověď: Jeden může.

Otázka: Prosím, řekněte mi, že je možné vzít hondroprotektory (s glukosamin a chondroitin) typ terafleks nebo terafleks Advance (ibuprofen), v akutních případech?

Odpověď: Chondroprotektory mohou být užívány, ale jedná se o léky, které jsou předepsány v kurzech. Ibuprofen ale trvá dlouho nežádoucí.

Otázka: Dobrý den! GepS byl nalezen před 6 lety, genotyp 1b, ženský sex, věk 28 let, léčba nebyla způsobena nedostatkem finančních prostředků. Co mohu říci z mé analýzy a jak dlouho mohu odložit terapii? Děkuji!

Celkový protein 77,7

Celkový cholesterol 3,89

Alanin aminotransferáza (ALT) 73,0

Aspartátaminotransferáza (AST) 51.3

Cholinesteráza 8.34

Laktát dehydrogenasa (LDH) 170

Alkalická fosfatáza 40

Bilirubin celkem 6.9

Přímý bilirubin 2.4

Bilirubin nepřímý 4.5

Protrombinový čas je 11,4 sekundy.

Protrombin Index podle Kwik 101%

Virus hepatitidy C - kvant. zjištěné ME = počet kopií v ml / 2.7 Poznámka: 411000 kopií / ml

Odpověď: Aby bylo možno předpovědět průběh hepatitidy C, je nejprve nutné stanovit hladinu fibrózy v játrech. Musíte provést buď punkci jaterní biopsii nebo jaterní elastometrii (Fibroscan) a rozhodnout na základě výsledků. U úrovně fibrózy 2 nebo více bodů je indikována antivirová terapie.

Otázka: Dobrý den. Je předepsáno HTT-pegIntron 100 (jednou týdně) a rebetol nebo ribavirin 1000 mg. Řekni mi, prosím, že dávka je správná? Moje váha je 57 kg, věk 34 let. Co je lepší než rebetol nebo ribavirin, pegintron nebo pegasis? Hepatitida C, genotyp 1c, biopsie-F2 / A2.

Odpověď: Dávky léků jsou správně předepsány. Ribavirin je název chemické látky. Rebetol je ribavirin. Rebetol je dobrá léčiva, vedlejší účinky se zřídka vyskytují.

Pegintron a Pegasys jsou stejně účinné. Mohu si jen uvědomit, že v našich zkušenostech s použitím PegIntronu jsou fenomény deprese a podrážděnosti zaznamenávány častěji.

Vzhledem k fibróze 2 body je pro Vás indikována antivirová terapie.

Otázka: Mám HCV 1b 3 roky, každou hodinu v měsíci pravidelné krevní biochemie, v souladu s nejnovějšími výsledky a vždy všechny indikátory jsou normální, GGPT na horní hranici, kollichestvenny analýza 1,1 10 6 kopií / ml, 0, 4 na 10 v 6 IU / ml.

přestěhoval se na nové místo. Starý doktor řekl, že neexistuje žádná indikace pro léčbu, a okamžitě poslal další na punkci jater. Ať řeknete nebo říkáte, že existují náznaky tohoto postupu, pro léčbu terapií? Tak jsem pochopil, že 1b je lepší pro léčbu pegasu + ribavirinu 48 týdnů. Je nutné ležet během léčby v nemocnici? kde koupit pegasis méně než 12000 p?

Odpověď: Opravdu jste prokázali punkční biopsii jater k určení úrovně fibrózy. Invazivní biopsii lze nahradit jaterní elastometrií (přístroj Fibroscan). Jedná se o bezpečnější metodu.

Antivirová terapie se provádí na ambulantním základě, obvykle neexistuje indikátor pro hospitalizaci. Pacient vede obvyklý způsob života, pracuje a v plánovaném čase přichází ke kontrole na klinice.

Otázka: Žije jsem 1,5 let s osobou s hepatitidou C, prošla první analýzou protilátek - špatná, existují alespoň některé šance, že diagnóza není pottverditsya. Doktor se snažil uklidnit, ale je těžké věřit tomu nejlepšímu

Odpověď: Máte velmi malou šanci na to, abyste dostali virus od osoby s virovou hepatitidou C sexuálně. Kromě toho existuje možnost, že tato osoba nemá v krvi virus. Proto se nemusíte krýt s chybnými předpovědami, jen ruku v analýze pro PCR.

Analýza HCV RNA indikuje přítomnost samotného viru v krvi, tj. O aktivní infekci, která vyžaduje léčbu. Infekčním začátkem je virus (HCV RNA), ne protilátky proti viru.

Otázka: Dobrý den, řekněte mi, prosím, můj manžel GEPS zacházení se konal jednou, ale jen virus prglushili šest měsíců prošly testy -Results není působivý Aletsch žádné časové lékařů a inteligentní my deficitů, jsme byli poučeni udržovat játra a porekomedovali drog, jako je amiksin a HOPHYTOL - zda je možné tyto přípravky používat bez nazanachenija lékaře. Díky předem.

Odpověď: Nedoporučuji vám, abyste Amiksina přijali. Lék je neúčinný jako antivirotikum u hepatitidy C a kromě toho mohou mít vedlejší účinky, když se užívají.

Doporučuje se užívat hepatoprotektory - Ursosan, Phosphogliv (má antivirový účinek).

Otázka: Drahí lékaři! Dokončil PVT.pegintr + rebetol = 24. 3a gen. s vysokým vírem. zatížení. negativní. PCR se 4 týdny. Ale během léčby a nyní je to 3 týdny. byly problémy se srdcem. na kardiogramu sinusová arytmie a normotaxysystol. bolest srdce s hroznou silou. než něco takového nebylo. To projde nebo vyžaduje další. léčbě. ANO a celkové zdraví je strašné. existuje šance na vrácení viru?

Odpověď: Provedli jste testy funkce štítné žlázy? Poruchy srdečního rytmu se často objevují při hypertyreóze, která se může vyvinout pomocí HTP. Ošetřuje se a prochází bez stopy.

Otázka: Na terapii od 12.06.09 (pegasis 180 plus Ribaverin 1000) ukončím terapii dne 08.05.10 (PCR minus)

v listopadu 09 v souvislosti s ARVI provedla přestávku jeden týden.... Řekněte mi číslo, které se ukáže, že jsem na terapii 47 týdnů mám další týden až 48 "konec pití" a "dodat"

Odpověď: Je lepší dokončit celý 48-týdenní kurz.

Otázka: Dobrý den, mám hepatitidu C, 2 dny od zahájení léčby přípravkem Pegasys + ribavirin

Od dětství jsem u atopické dermatitidy. Lékař mi doporučil, abych pít více "Aevit" na kůži. A četl jsem od něj v pokynu, že s hepatitidou to není možné.

Mohu jen pít vitamín A a D3 k udržení pokožky.

Odpověď: Při provádění antivirové léčby je vitamin E často předepsán, v terapeutických dávkách je bezpečný pro virovou hepatitidu. Pokud jde o vitaminy A a D, jejich příjem, bohužel, nebrání vzniku kožních problémů. Atopická dermatitida, dermatologové často předepisují Phosphogliv (toto je jeden z jeho indikací pro použití). Phosphogliv má antivirový účinek a je dobrým hepatoprotektorem.

Otázka: Dobrý den, drahý doktor!

Předávám HTP - Pegasys + Ribapeg 1200. Po dvou měsících se narguzka nepřišla. Lékař doporučil pít amantadin 200 mg denně.

Jak může ovlivnit léčbu. Pít nebo ne.

Předem děkuji za odpověď.

Odpověď: Amantadine neovlivní výsledek HTP

Otázka: Po PVT uplynulo téměř 6 měsíců. Včera ultrazvuk ukázal difúzní změnu jaterního parenchymu a lékaři dodali, že játra jsou silně utěsněná. Kvůli pankreatitidě dělám ultrazvuk každý rok, ale nikdy jsem nezjistil žádné změny v játrech. Mohlo by HTP způsobit zhoršení jater? Biochemie krve je normální. Před PVT, biopsie a fibroscan vykazovaly fibrózu 1.

Odpověď: PVT velmi zřídka zhoršuje játra, popisují se jednotlivé případy. Abyste se nemuseli bát, remake Fibroscane (v době, kdy je čas) a proveďte analýzu HCV RNA. Je možné, že difúzní změny jater jsou spojeny s pankreatitidou. A další ultrazvuk k posouzení hustoty jaterní tkáně je nemožný.

Otázka: To je indikováno vzhledem lehce nažloutlé skvrny na těle. Spoty různých velikostí, libovolného tvaru. Barva procházející modřiny. Je žloutenka tak nereagující?

Odpověď: Je nutné konzultovat s dermatologem. Možná je to vícebarevný nebo otrubevidný zbavený.

Otázka: Dobrý den!

Mám hepatitidu C, genotyp 1c. Od roku 1995 je zde. Lékaři říkají, že léčba mi není ukázána kvůli autoimunní tyreoiditidě. Co dělat v tomto případě, pokud ALT a AST neustále rostou? Děkuji.

Odpověď: V takových případech je vyžadován endokrinolog, který ví, jak kombinovat antivirovou léčbu s nezbytnou terapií podporujícími štítnou žlázu. Neexistují žádná společná řešení, otázka se řeší individuálně.

Otázka: Řekněte nám prosím o situaci. Mám proti hepatitidě B (s nákladem 4 ° C a normální biochemie, fibróza 0) Pojďte s námi na návštěvu za 4 dny Květnové prázdniny moje dcera Studénka. Při analýze pro dnešní Hbs, antiHbs a Hb cor (celkem) - všechny analýzy jsou negativní. První očkování proti hepatitidě B bylo provedeno dnes. Není-li imunity a protilátek, což je zvláštní, protože očkování (3hkomp th) bylo před 5 lety ve škole (starsh.klassah) tedy v takové situaci, pokud se nakazí mnou po dobu 4 dnů, dokud žije s námi, nebo je lepší léčit a přestěhovat se k babičce pro tuto dobu?...

Odpověď: Domácí cestou se virus B nepředává, ale zubní kartáčky, holicí přístroje, nůžky apod. musí být odstraněny. Po dobu 4 dnů se nic nestane, ale pak je třeba se vypořádat s očkováním.

Otázka: Drahí lékaři, řekněte mi! Před zahájením léčby, DNA více než 10 * 8, alt 70-90, HBeAg +, pili poloviny baraklyud, přešel na Viread, pít více než rok, pozitivní DNA kvalitativní, kvantitativní - menší než práh citlivosti, ne sérokonverze k léčbě fibrózy, nebyla stanovena.

Nyní, po více než roce a půl léčby, vyrobil fibroscan - F2, Alt-16, Ast-19 v současné době. Musím vzít kromě viridy i hepatoprotektory?

Odpověď: Pokud jste na antivirové léčbě, nejsou nutné další léky. I když obvykle přidáváme k léčbě ursosanu, což zvyšuje účinnost léčby podle některých autorů.

Otázka: Řekněte mi, kolik měsíců trvá, než děti podají testy na hepC? Když on. analýza, ukáže přesně přítomnost nebo nepřítomnost (bůh zakázat) této ohavnosti.

Odpověď: Pokud je dítě staré 3 roky, udělejte test PCR pro virus C.

Otázka: Jak často potřebuji znát míru fibrózy? biochemie je normální

Odpověď: Jednou za rok stačí.

Otázka: Hepatitida C, 3a.F1 "-" po osmé injekci. Léčba byla prováděna Pegintronem 120 a Rebitolem 1000. Byl ošetřen 26 týdnů. Lékař doporučuje 48 týdnů s přechodem na krátké, aby se snížila pravděpodobnost relapsu.

Alt-15, AST-18, Bilirubin celkem 15, 6, volný 12,6, vazba 3,0

Odpověď: Není třeba prodloužit dobu léčby ve vašem případě.

Otázka: Dobrý den, výzva, prosím, 2 týdny v našem městě nebyl altevira 3000000 musel koupit 5 milionů kusů, moje váha 53 kg, altevir je nyní kladen na 1 den, pokud mohu použít 5 milionů...?

Odpověď: Ano, můžete.

Otázka: AST-53, ALT-77, GGT-169.5, 1B fibróza-3

hepatolog nezmínil gepaprotektory jako prostředek k udržení jater.

Chci požádat o předpis od rodinného lékaře a vzít si to sám.

Řekněte mi, co a jakou dávku je třeba užít před opakovanou terapií, a pokud je to možné, i během léčby, pokud ano, má pozitivní vliv na HTV?

Odpověď: Ačkoli hepatoprotektory nejsou zahrnuty do standardní terapie, mnoho lékařů, na základě zveřejněných údajů a jejich vlastních pozorování, je zahrne během PVT ke zvýšení účinnosti léčby, stejně jako k terapii a po úspěšném průběhu terapie k udržení remise. Podle našich zkušeností byly dosaženy dobré výsledky s použitím fosfoglobinu (1-2 kapsle 3krát denně) a ursosany (2-3 kapsle v noci). Podle metodických doporučení "Použití hepatoprotektivní terapie při léčbě chronických onemocnění a poškození jater" (Moskva 2006) je vhodné provádět dlouhodobé kurzy hepatoprotektivní terapie (nejméně 2-3 měsíce).

Otázka: Dobré odpoledne!

Pomozte prosím, řekněte situaci. Před několika lety jsem vzal značku pro hepatitidu C. Značka byla pozitivní. PCR na RNA je negativní. Pak jsem byl informován, že jsem pravděpodobně trpěl hepatitidou C v mírné formě a samotné tělo zvládlo. Nikdo mě nedoporučil, abych opakoval testy, nic mě netrápilo

Před měsícem začal pociťovat tíhu v pravém hypochondriu, někdy mírnou nevolnost.

Výsledky testů jsou následující:

1. Celkové množství anti-HCV - pozitivní ze 2 různých laboratoří

2. Markery pro strukturní a nestrukturální proteiny ze dvou různých laboratoří:

Anti-HCV cor +, NS3 +, NS4 +, NS5 -

3. Kvalitativní analýza RNA metodou PCR s genotypizací - "nezjištěno"

4. Biochemie krve

Bilirubin celkem 11,4 μmol / l

Bilirubin přímý 2,4 μmol / l

Gamma-GT 10 U / L

Fosfatáza alkalická 41 U / l

5. Ultrazvuk orgánů břišní dutiny - vše je normální. Závěr: "nebyly nalezeny patologické změny".

Jak interpretovat výsledky? Jsou tyto testy postačující k diagnóze? Má smysl udělat nějaké citlivější testy: imunoblot, bdna, tma? Opět počkám několik dní na druhý výsledek PCR.

Na webu je tolik informací... Je tak snadné se zmást...

Díky předem.

Odpověď: Tyto testy stačí k tomu, abyste diagnostikovali "nosič protilátek proti viru hepatitidy C." Pokud provedete test PCR každých 6 měsíců po dobu 3-5 let a bude vždy negativní, pak můžete předpokládat, že virus nemáte. Pokud jde o játra, podle vašich informací je to výborné.

Otázka: Vážení odborníci! Otázka: Mohu přijmout rebetol po splatnosti? Datum ukončení platnosti je až do září a léčbu dokončím koncem prosince. Lékař řekl, že je to v pořádku, odcházím zdarma, je jasné, že je zdarma a ocot je dobrý, ale mám pochybnosti..

Odpověď: Doba trvanlivosti léku neexistuje. Produkt po lhůtě splatnosti by neměl být užíván, pokud neexistuje oficiální povolení k prodloužení doby použitelnosti.

Otázka: Drahá! Koupel v koupelně PVT.Lyublyu, ale všimla jsem si, že po její teplotě 37,7 a slabosti, i když se téměř nemám starosti, ale jen sedět v parní místnosti a potu, vůbec to vůbec? Dávejte radu!

Odpovědět. Při provádění antivirové terapie se návštěvy koupelí a sauny nedoporučují, zvláště poté, co zaznamenáte zhoršení pohody.

Otázka: Dobrý den. V listopadu jsem se dozvěděl o gepse. Mám třetí. K léčbě jdu na podzim. Dříve jsem byl někdy spuštěn. Zeptala jsem se svého lékaře, jestli mohu pokračovat ihned. Odpověděl, že ne. Nemůžete. Všude tam mléčná kyselina a tak dále. a m. Hovoří o játrech je špatné. Žádný běh, žádná fitness. Takže chcete zhubnout před dovolenou, a pak vypadám jako kukuřice. Neříkej mi - je to opravdu tak škodlivé pro játra?

Odpověď: Můžete jezdit (pro potěšení), ale samozřejmě byste se měli vyhnout sportovním výkonům a těžkým nákladům.

Otázka: Vážené lékaři, prosím, poraďte se. Mám chronickou hepatitidu B, po dobu jednoho roku a tří měsíců jsem se zacházel s DNA Baraklodom. Biochemie je normální v průběhu šesti měsíců od začátku léčby. Před léčbou byla GGT 111 U / L, pak 58, 52 a nyní -49,8, ale nedošlo k poklesu na normální hodnoty (méně než 32). Řekněte mi, je zvýšení GGT spojené s hepatitidou (protože nyní existuje remise), nebo bychom měli hledat další důvod pro zvýšení? Co je třeba prověřit?

Odpověď: GGT často odráží nějaký toxický účinek na játra. Nicméně 49,8 nelze považovat za významné zvýšení, které vyžaduje hledání důvodů.

Otázka: Plánuji HTP, krevní destičky-97, co bude na terapii? Řekněte mi, drahí lékaři, co říká a jak je vychovávat. Fibroscan -0. Děkuji.

Odpověď: U fibrózy 0 bodů je třeba se poradit s hematologem a objasnit příčinu trombocytopenie.

Otázka: Milí odborníci, opravdu potřebuji vaši odpověď.

Jsem na 34. týdnu těhotenství. Při posledním podání testů byly detekovány protilátky proti hep. C,

Lékař, s nímž jsem komunikoval, mě nasměroval k dodávce PCR a biochemie krve.

Dnes jsem získal výsledky.

PCR - detekována

Bilirubin celkem 8

Vzorek Timolovaya 0,9

Brzy nevidím lékaře, takže se vás zeptám. Odpověz, prosím.

1. Tyto výsledky naprosto říkají, že v současné době jsem nemocný hepatitidou?

2. Ať už je smysl znovu peresdat PTSR? (Jsem tak oblečená, že se nenašla (((

3. Blood indicators jako normální? Opravdu stojí za to opakovat?

4. Kde mám porodit? Při sledování obvyklého mateřského domova nebo v infekční mateřské nemocnici?

5. Potřebuji léčbu?

6. Je situace možná, že samotná PCR zmizí?

Odpověď: Diagnóza virové hepatitidy je vaší diagnózou na základě viru zjištěného v krvi metodou PCR. Krevní obrazy jsou normální a nemá smysl pro jejich opakování. Musíte porodit v hlídaném oddělení pravidelného mateřského domu. Nyní je léčba nemožná. Po dokončení kojení dítěte můžete uvažovat o léčbě. Pokud je PCR pozitivní.

Otázka: Může se stát PCR negativní?

Správně chápu, že kvantitativní PTSR nyní nemá smysl?

Odpověď: Kvantitativní výzkum viru musí být prováděn v přípravě na antivirovou terapii, tedy v oblasti dodávky a dokončení kojení. Po 1-3 měsících po porodu je nutné provést biochemii krve, protože popsal exacerbaci hepatitidy C v poporodním období.

Otázka: Neříkejte mi, jestli sluneční paluba a jižní opálení jsou škodlivé v případě hepatitidy, a pokud ne jižní a například Ural? A v rozumných mezích? Jak dlouho můžeme zůstat na slunci bez poškození? Ne tak moc bych se chtěl dostat do opálení, kolik jich v létě chodí s dítětem.

Odpověď: Škodlivé. Ultrafialové ozařování stimuluje množení viru, a proto je kontraindikováno. Můžete být na slunci a dokonce i opalovat až do 10 hodin, kdy je slunce infračervené. A pak - ve stínu. Jděte na procházku v létě s dítětem, které nikdo nezakazuje. Nemůžete dlouho ležet pod sluncem.

Otázka: Bella Leonidovna, navštěvující vaše stránky, abyste se seznámili s klinikou, jsem zjistil, že používáte ozonovou léčbu virové hepatitidy. Otázka: Existuje ještě jedna vážnější zdravotnická instituce zabývající se ozonovou terapií pomocí VH? nebo je to vaše know-how, přesto není uznáváno v tradiční medicíně?

Odpověď: Na naší klinice provádíme léčbu virové hepatitidy podle mezinárodních standardů.

Léčba ozonem při léčbě virové hepatitidy se někdy používá ke snížení nežádoucích účinků (zlepšení celkového stavu) a ke zlepšení účinnosti léčby v těch vzácných složitých případech, kdy to ošetřující lékař považuje za nutné.

Použití ozonové terapie není naše know-how. Existují četné naučné literatury na toto téma, včetně kandidátských a doktorských disertačních prací (Karataev YSD - v gastroenterologie dizertační práce, Kontorshchikova KI - v gastroenterologie disertační práce, Borzenkov MN -. Candidate Kolesnikova IL - Cand.Sc., atd.).

Při příležitosti slušných zařízení, kde se používá ozonoterapie:

v Akademii postgraduálního vzdělávání se specializuje na výuku odborníků na ozonoterapii s vydáváním certifikátů na katedře patofyziologie, vedením je profesor-gastroenterolog VAMaksimov; v Helmholtzově institutu, na klinice S. Fedorov, na Lékařské akademii v Novgorodě, Oddělení ozonové terapie (prof. Kontorschikov K.). v klinické nemocnici města. SP Botkin (Moskva).

Tam jsou metodická doporučení pod vedením profesorů VA Maksimov, AL Chernyshev, SD Karataev.

Práce na využití ozonoterapie v hepatologii jsou publikovány v materiálech All-ruské konference "Hepatology Today" a v gastroenterologickém týdnu a dalších četných vědeckých publikacích.

Použití ozonové terapie při léčbě virové hepatitidy se nepovažuje za povinné. Ale v naší praxi, i když ne trochu, bylo mnohokrát pozorováno skutečné zlepšení celkového stavu pacientů léčených antivirovou léčbou.

Otázka: Další otázka týkající se žluče, musíte během hepatitidy C užívat léky cholagogue. Cal light, jídlo není příliš dobře tráveno, co může pomoci s tím nebo je to normální?

Odpověď: Nejlepší v tomto případě, ursosan 2 nebo 3 kapsle v noci, v závislosti na hmotnosti.

Q: Je nutné zobrazit všechny doktory, prosím, pomoz razobratsya.U dítě 2 očkovat proti viru hepatitidy B, první PCR na B +, pak pronájem protilátku a opět PCR, všechny otrits.Cherez nějaký čas, když začali chápat lékař řekl, že hepatitidy B byl, ale ne ikterická (povysh.ALT argumentu), je nyní v biochemii norme.No což by mohl být hepatitida typu B v případě, že je již 2privivki? Zde jsou testy, které jsou:

HBV DNA (k 24.09.09) + a (k 15.10.09) -

HBsAg nebyl detekován

celkový počet anti-HBc nebyl zjištěn

nezjištěno anti-HBc IgM

anti-HBs (kvantitativní) 88 mU / ml (komentář: nedostatek imunitní odpovědi: 10) Jak mi vysvětlil tuto vakcínu?

Je možné z těchto výsledků dospět k závěru, že osoba netrpí Hep B?

Odpověď: Chcete-li odpovědět na vaši otázku, nepotřebujete konzultaci. Výsledky analýz lze s jistotou říci, že vaše dítě má inokulaci z hepatitidy In s malým množstvím protilátek. Doporučuje se udělat jednu injekci, aby se zvýšil jejich počet a získala se skutečnější ochrana. Analýza PCR pozitivní. je v rozporu se všemi ostatními, a proto může být považováno za nesprávné.

Otázka: Prosím, vyjádřete svůj názor.

Mám 20 let, genotyp 1b, zatížení 1,65 * 10 ^ 3, ALT 23 (norma 31), AST 23 (norma 31), zbývající část jater a biochemie jsou také v dokonalém pořadí F0. GepSu je údajně 5 let.

Při konzultaci navrhl lékař jako alternativu k Pegasisovi, italskému krátkému alfa-ferononu za den. Ukázala brožuru nějakého výzkumu, kde grafy uváděly, že alfaferon měl přibližně stejnou účinnost jako pegasys v genotypu 1b, což dalo pouze 2-3%. Ale alfaferon v poměru každý druhý den + ribavirin po dobu jednoho měsíce je 800 cu. ale ne 1300, jako Pegasys + Copepus. Navíc podle údajů ze stejné brožury je alfaferon méně toxický.

Je možné spoléhat na takové údaje?

Pokud je to otázka alfa-feronu, mohu začít PVT do 3 měsíců, na Pegasysu bylo nutné ušetřit rok-dva.

Koneckonců, má alfaferon, podle vašich zkušeností, stejnou účinnost jako pegasus, nebo stojí za to čekat na druhou? Jako alternativu k alfaferonu byl nabídnut izraelský realderon, ale první, podle názoru lékaře, je lepší.

Odpověď: Účinnost jakýchkoli krátkodobých interferonů je poměrně srovnatelná. Vyberte ty, které máte k dispozici. Jediná poznámka k tomuto: Aby bylo dosaženo efektu blízko Pegasys nebo Peggitron, je nutné je představit ne každý den, ale denně.

Otázka: Drahí lékaři, dnes jsem odebral výsledek biochemie Celkový protein 77,1 g / l (66-83)

Albumin 50 g / l (35-52)

Kreatin 75 μmol / l (58-96)

Močovina 4,6 mmol / l (2,8-7,2)

Celkový cholesterol 4,94 mmol / l (5.2)

Triglyceridy 0,98 mmol / l (1,70)

Cholesterol-VLDL 0,45 mmol / l (0,26-1,04)

ALT 44,2 U / l (34)

AST 31,6 U / l (31)

Gamma-GT 23 U / l (38)

Fosfatáza alkalická 68 U / l (30-120)

Celkový bilirubin 15,0 μmol / l (5,0 - 21,0)

Bilirubin přímý 3,9 μmol / l (5.1)

Sérové ​​železo 36,2 μmol / l (10,7-32,2)

OJSS 58,1 μmol / L (45,0-63,0) Fibroscane (srpen 2008) - 0 a podle fibrotestu (říjen 2009) - 0. Přibližné datum infekce 1991-94. 45 let.

Odpověď: Toto zvýšení hladiny železa nemá klinický význam. Předávejte analýzu feritinu.

Otázka: Řekni mi prosím, co to znamená? lymfocyty nad normou 41.1 a norma 37. lze nějak redukovat?

Odpověď: Takový mírný nárůst nezáleží. Pozorujte dále.

Otázka: Dobré odpoledne, milí lékaři! Mnoho lidí, včetně mě, neplánuje terapii v blízké budoucnosti z různých důvodů. Během tohoto období (před HTP) se doporučuje sledovat biochemii, stav jater a dodržovat určitá doporučení týkající se způsobu života, jak říkají "neprobudit spící zvíře". O vlivu ultrafialového záření a alkoholu na chování viru psal hodně. Chtěl bych vědět:

1) Co jiného může vyvolat zvýšenou aktivitu viru?.... léky, jiné nemoci (a související oslabení imunity) atd.?

2) Pokud jste již virus aktivován, při regeneraci těla (zastavení řízení o ničem), dokáže zklidnit znovu, nebo setrvačnost znásobí....A další otázku: o vlivu hubnutí na hodnotu fibrózy. Je to dokázaný fakt, a pokud ano, existují i ​​jiné materiály s tím, že s poklesem tělesné hmotnosti snižuje stupeň fibrózy?.....Interesno váš osobní názor na základě praktických zkušeností....

Odpověď: Pokud je nadbytek hmotnosti významný, je s největší pravděpodobností spojen s metabolickým syndromem, který je často doprovázen mastnou hepatózou. V tomto případě bude fibroscan určen zvýšenou fibrózou. Úbytek hmotnosti má pozitivní vliv na játra, a v budoucnu, když začnete léčbu, výrazně zvýší jeho účinnost. Při nadměrné hmotnosti se účinnost léčby snižuje o 40 procent.

Otázka: Ahoj, dokonce i krátký pobyt na slunci (15 minut) nebo v penumbře jsou silné kožní reakce - silné svědění, zarudnutí až po puchýře. Ať už to může být spojeno s hepatitidou a jak s tím nebo s tím bojovat? Na mne gepS je odhalen v roce 2004. ALT, AST se stále zvyšují 2-3 krát

A taková otázka - poslední dva měsíce pravidelně narušují bolest nebo nepříjemné pocity v oblasti jater, ať už to může být signál závažných lézí jater?

Díky za odpověď

Odpověď: Reakce na slunce není spojena s hepatitidou. Játra obvykle neublíží. Abyste zjistili příčinu bolesti, musíte udělat ultrazvuk v břišní dutině. Pokud máte stabilní zvýšení ALT 2-3 krát po dobu 5-6 let, pak je třeba kontrolovat jaterní fibrózy (na fibroskane) a přemýšlet o léčbu (pokud samozřejmě, aktivní virus, tj PCR Poz.).

Otázka: Dobrý den, milí lékaři, prosím, pomozte mi pochopit, mám 29 týdnů terapie. Před třech dny někdy levá někde těsně nad nohou začalo trochu bolet, bolest je nudná. stisknutím tlačítka. Může to být kvůli terapii? díky za odpověď!

Odpověď: Ne, to nemůže.

Otázka: Dobrý den milí lékaři. 20 týdnů na HTT Rebetol 1000 + Altevir 3 x týdně Minus pro daný čas. Komise uspořádala EKG (electro cardio gram) terapeut Podívejte se na výsledky dal naprovlenie na ECHO CT a každodenní sledování tím, že DS: Ishimicheskaya Stenokardiya.Terapiya srdeční onemocnění končí 26. května. Doktor v Catharine je pozorován v jiném městě. Otázka, v této situaci, co mám dělat? Throw terapie. Terapeut pokrčil rameny.

Odpověď: Pokračujte v léčbě a pozorujte je u kardiologa, je-li to nutné.

Otázka: Detekce hepatitidy C, biopsie ukázala malou fibrózu. Infekční lékařka zaregistrovala pegintron-rebetol, nyní se s ním zabývám: Řegintron jednou týdně; rebetol 3x2krát denně (hmotnost 120kg). Otázkou je, přítomnost (původní), virus v těle byl více než 600,000, po 9. injekci klesla na 4,500 -
11,01 AST 96 ALT 148


12.02 AST 82 ALT 160


26,02 AST 86,5 ALT 133,2


22,03 AST 107,4 ALT 169

A po plném průběhu 24 týdnů může být výsledek šokován

04/23/2010 AST 77.0 ALT 127.1

HCV PCR ale vzrostla na 234.151. Kvůli tomu, co se může stát. Nepoužívám alkohol po dobu 6 let. Během léčby jsem vyloučil lékaře...... Lékař roztáhne ruce a nezná odpověď (((((Nevím, co dělat v šoku

R.S. měl onemocnění a hepatitida má protilátky

Odpověď: Přes genotyp, který je maximálně léčitelný, jste nedostali biochemickou nebo virologickou odpověď. Jediným vysvětlením může být přítomnost faktorů, které snižují účinnost léčby. Ve vašem případě je pravděpodobné, že se jedná o nadváhu a spojený (nebo podmíněný) metabolický syndrom. Pro zlepšení prognózy léčby musíme tuto záležitost vážně řešit, nejlépe s endokrinologem.

Otázka: Mám problém... Zda se alergie zvýšila, nebo nevím co... Nepřijímám nové léky, jím totéž. bylo to podezření, že je to z velaxinu, ale bylo to nějak divné, protože jsem pil 7 dní před velaxinem a neměl žádné alergie. obnovil pondělí velaxin a alergii pret silný 2 týdny. krk, ruce a pokožka jsou poškrábaná, místy drsná kůže. a po plavání a červené skvrny jsou silně pokryty ruce a ramena. Sprchový gel nemá s tím nic společného. Už jsem se snažil jinak. Dnes se koupala v mýdle, strašně škrábala, skvrny byly velmi jasné a chovatelské stanice byly nezřetelné, "roztrhané". na krku malé červené vyrážky. Dny 10 a pijeme erius, nepomáhá. Ještě za noc laktofiltrum je dočasně sotva lepší. Opět znova.... Pro hepatologa, který už byl 15. května k alergovi příliš brzy. Obávám se, že nevím, co mám dělat. zrušit velaxin nebo ne, terapeut sama nechápe, co to je. a pravidelně přestane svědit, ale drsné oblasti pokožky neprocházejí. a první pruhy na rameni se objevily na terapii a nepřišli z eryusu, ani z suprastin, diazolinum a tak dále. No co to je? může nějaké onemocnění kůže! Dokonce i svátky jsou před námi a nedostanete se k lékařům

Ale holoova ke svědění přestala a lupiny méně. již ve dnech 5, když hrdlo bolí a teplota se udržuje 37,2-37,4. opláchněte sóji. obecně je sebevědomí méně. ona byla zraněna 66 dní předem, jedla hodně. shchadela se zvětšila až na 64,3. obecně se bojím, nevím, co mám dělat

Odpověď: Podle popisu lze uvažovat o alergické reakci. Vzhledem k tomu, že přípravek Velaxin může způsobit erythema multiforme (jedna z variant alergie), jeho příjem by měl být zrušen. Erytém se vyskytuje během 2-3 týdnů po ukončení léčby. Není však možné vyloučit další kožní onemocnění toxického alergického původu. Potřebujete radu od dermatologa.

Místo vyrážky nemůže být mokré, dokud se reakce nezastaví! Umyjte pouze náplasti. Můžete si vzít Filtrum (sorbent), claritin.

Je také nutné vyloučit růžový lišejník Zhibera, který se stane po ARVI. Podívejte se na internet, kde najdete informace o této nemoci. Není to nakažlivá, může to trvat až 6 týdnů a není třeba se ho bát.

Ve všech případech se poraďte s dermatologem!

Otázka: Vážený pane doktore, řekněte mi, mám jít na jih, je velmi horká a je nemožné chodit v šatech, můžu jít na slunci celý den nazí nebo ve vestě, nebo se oblékat vím, že nemůže lhát dolgo.V Obecně můžete chodit v odpoledních hodinách? šortky a vesta?

Odpověď: Samozřejmě můžete. A jak jinak se oblékat na jih?

Otázka: Jak začít léčbu krevními destičkami 97? Stále na Uzi shchitovidki uzlové vzdělání jsou odhaleny, TTG-v normě nebo sazby, předal AT TPO-není ještě připraven. Fibroscan-0; biochemie: AST-41, ALT-37. Co mám dělat?

Odpověď: S takovými ne virulentními náznaky léčby (mám na mysli normální stav jater) a problematický počet krevních destiček, můžete počkat s léčbou a sledovat krevní destičky a štítnou žlázu. Nespěchejte ještě.

Otázka: Dobrý den, milí lékaři!

Dnes jsem zjistil mé virová zátěž: 3,6 * 10 v 7 polévce. IU / ml.

Je to hodně?

Plánoval jsem s rodinou, aby se HTP vydala na dovolenou, v červnu av červenci začala léčbu.

Máte takovou zátěž, můžete odložit HTP až do července?

Únorové testy:

Celkový protein 84,5 g / l

Albuminy 50,3%

Celkový bilirubin 18,2 μmol / l

nepřímý 13.3

ALAT 46,9 E / L

Alkalická fosfatáza 177

Děkuji předem za Vaši odpověď!

Odpověď: Virová zátěž může kolísat každý den - pak více, pak méně. To není omluva pro změnu vašich plánů.

Otázka: Drahí lékaři. řekněte mi, zda jsou v případě cirhózy kontraindikace léčby sanatorií. Analýzy jsou nyní ideální. jako u zdravého člověka. prošel po 3 letech po HTP a po celou dobu PCR mínus. portální hypertenze není přítomna, ascites není přítomen Diagnostika - cirhóza virové etiologie (infekce HCV) st.subkompensatsii.

Chci jít do místního sanatoria. kde je pramen s vodou. provádět fytoterapii. K dispozici je bazén. přirozeně žádné tepelné postupy. Infikář vydal povolení. Gynekologisté také místní a místní polyklinické objekty. že existují kontraindikace. Jsem invalidní s 2 g pro všeobecné nemoci - diabetes mellitus. hypertenze, námitka je pro cirhózu.

Je žádoucí připojit se k příspěvku. nebo na pozici Ministerstva zdravotnictví.

Odpověď: Existuje obecný standardní předpis, podle něhož léčba sanatoria není kontraindikována pouze při dekompenzování chronické nemoci (a jakékoliv). Ve vašem případě je to otázka kompenzované cirhózy, která není kontraindikací léčby sanatorií. Nicméně, cirhóza není indikace pro léčbu sanatoria (jednoduchým způsobem, to není povolené pro cirhózu). Ale může vám to doporučit gastroenterolog, kardiolog nebo jiný odborník, pokud má důvod pro to.

Otázka: Drahí lékaři! Díky moc za konzultaci dostala včera analýzu / 1,4 * 10 * 2 kopií / ml / virové zátěže. Chápu, že to není nejhorší analýza, jakou léčbu mi doporučujete a jakou periodicitu. po Ursosanovi se bolest ve straně značně snížila, ale zde nemáme v Kazachstánu žádný fosfogluid - neregistrovaný. teď piš ursosan a esenciální (někde si přečetla, že fosfoglu je lepší).Fibroscan není ani v našem regionu, zkusím v hlavním městě

Odpověď: Máte velmi nízkou úroveň viremie. Napijte Ursosan a Essentiale z měsíce 3 a zkuste znovu zkontrolovat virovou zátěž.

Otázka: Chtěl jsem se zeptat na otázku!

Chystám se začít léčbu hepatitidy C, ale mám alergickou konjunktivitidu (při rozkvětu břízy a olše), a teď je to velmi periud!

To se projevuje následovně: svědění oči, nos, patra, kýchání, ospalost, dočasná ztráta korekce zraku!

Zda je možné zahájit léčbu v takovém stavu.

Nebudou léky ovlivňovat můj stav.

Bylo to stejné s každým.

Co říkají odborníci.

Čekám na vaši odpověď, vděčná v předstihu.

Odpověď: Je nutné počkat, až dojde k přechodu fenoménu alergie a teprve pak začít léčbu.

Otázka: Dobrý den Jmenuji se Zapir. Žiji v Makhachkala. hepatitida B a C byly nalezeny v roce 2007. genotyp 1b, nešetřil vážně, jen lidový, ale jak jsem pochopil, nemá smysl.

Nedávno jsem se dozvěděl, že na ministerstvu zdravotnictví existují kvóty, pro které můžete jít do kteréhokoli výzkumného ústavu nebo nemocnice v Moskvě nebo Petrohradě

Vyžádejte prosím, kde je pro mě lépe strávit plný výzkum a které jste jmenovali nebo nominovali správný průběh léčby, co NII nebo nemocnice, nebo že, jako kdyby kompetentní lékaři...

Odpověď: Pro kontrolu není nutná žádná nemocnice. Všechny standardní testy, včetně ultrazvuku a elastometrie, lze provést za jeden den v každém zdravotním středisku. Máte-li kvůli svému vyšetření volné kvóty ministerstva zdravotnictví, nejsou mi známy. Volné kvóty pro léčbu v Moskvě lze získat na KIB č. 1. Jak to udělat, nevím.

Otázka: Milý doktor, řekněte mi, prosím, analýzou.

Jsem na HTP po dobu 17 týdnů - Pegasys + Copepus.

Analýzy po 2/4/7/12/14/16 týdny:

Hemoglobin: 113/118/120/90/115/114 (norma 120-140)

Erytrocyty. 3,5 / 3,7 / 3,8 / 3,0 / 4,24 / 4,43 (n 4 - 5,5);

Trombocyty: 220/195/240/205/139/94 (n 150 - 400);

Leukocyty: 3,4 / 2,6 / 3,5 / 2,7 / 2,36 / 2,68 (n 4,0 až 9,0);

Stabs: 3/10 / 2/1/2/12 (n. 1-6);

Segmentace: 55/43/61/57/60/60 (č. 47-73);

Eosinofily: 2/1/2/2/1/1 (n 0,5 - 5);

Lymfocyty: 32/39/27/35/32/24 (č. 19-37);

Monocyty: 8/7/8/5/5/4 (č. 3 až 11);

ESR. 22.10.17 / 17/20/21 (č. 2-15).

ASC - 1930.

Jak zvýšit počet krevních destiček? Co mám dělat?

Když naposledy vzala krev z prstu, pokropila si kolem stolu, tekla a nemohla se zastavit. Nikdy předtím to nikdy nebylo - vždycky to vytlačilo.

Odpověď: Jedná se o snížený počet krevních destiček, ale zatím není nebezpečný. Takže zatímco můžete pokračovat. Kritický počet krevních destiček vyžadujících úpravu dávky je 50.

Otázka: Drahí lékaři! Názory všech lékařů jsou zajímavé. 1. Poměrný poměr Asat / Alat po dobu 9 měsíců 1,2 (tj. Asat mírně vyšší). Znamená to nějaké negativní procesy?

2. Podle vašeho názoru by měla být léčba hepatitidy C obrácena za přítomnosti neaktivní chronické hepatitidy B s velmi nízkým virovým zatížením? Nebo zůstane tradiční?

3. Za přítomnosti PCR + v léčbě hepatitidy C má smysl prodloužit léčbu dvakrát pro antifibrotický účinek? Nebo existuje smysl pro druhou polovinu léčby na krátkou změnu krátkých interferonů?

Děkuji!

Odpověď: Poměr AST a ALT lze měnit ze dvou důvodů: buď se změní ze strany slinivky, nebo ze srdce. Zkontrolujte obě. Pokud patologii není detekována, pak jen sledovat.

Léčebný režim pro hepatitidu C se nemění z přítomnosti inaktivní virové hepatitidy B.

Pokud jste nedostali odpověď na léčbu, přejděte na pegylované léky nebo zvyšte dávku interferonu.

Otázka: Diku se zbavím. ale nenalezl jsem odpovědi na mé otázky

1) Oddaná krev Volokolamke, odevzdaná...

Přišla k doktorovi, mluví v pořádku, ve smyslu S. Ale analyzovala jsem normu nebo míru. Byla jsem potěšena doma. Sedím si a přemýšlím, že jsem dostal krev ve věku 12-30 let. a v 8-00 jedl snídani, zavolám tam, říkají všechno v pořádku. Řekni mi, jak to je. mohou být dobří, protože jsem jedl?

2) No, bolestivá otázka. krev, kterou dám do plic, není škoda. ALE jak to učinit, pokud jsou téměř žádné žíly. Ty, které se objevují téměř okamžitě, jsou zabity zázračné sestry. můžete vytvořit plot, například "červenou čepici"?

Odpověď: Ve vašem případě výsledek analýzy nezávisí na tom, co jste jedli před více než 4 hodinami. Pokud to není příliš pozdě, zkuste stejný virus, který je přidělen v laboratoři, dosakazat (to znamená pouze zaplatit extra, aniž by se znovu podal krev) virovou zátěž a genotyp.

Otázka: Dobrý den, plánovala jsem těhotenství, když testy odhalily hepatitidu (biochemie - alt, ast, bilirubin se zvýšil 2x). Při dalším zkoumání nalezeno: genotypu - 3a, virová zátěž - 4,6 * 10 ^ 5 ME HCV / ml krevní plazmy (ME HCV / ml x 4 = PHK HCV kopií / ml), játra Fibroscan - celkový výsledek pružnost - 6,1 kPa, který může METAVIR odpovídat stupni 0-1.

Otázky jsou: 1. Mohu odložit léčbu a mít dítě (I am 32 let, první těhotenství, vím, že existuje riziko infikovat dítě, ale on je stále minimální, a moc nechtějí zdržovat, a tak z různých důvodů dlouho táhlo čím více peněz na léčbu není rychle sbíráno, trvá to 2-3 roky), nebo je stále ještě prioritou nejprve nalézt finanční prostředky a zacházet s nimi? A v tomto ohledu po léčbě budou nějaké problémy s reprodukční funkcí těla? o vedlejších účincích, které jsem již přečetl ((

2. Kde a kdy chytil, nelze říci, že jsem mohl před 10 lety, a možná i letos, chápu to, zdá se, že informace o průběhu tohoto onemocnění je obtížné získat?), Ale přesto chcete vědět, jak se bude postupovat zničení jater se zdravým životním stylem (bez alkoholu, dodržování diety číslo 5)? Podle statistik, pokud je mi známo, na cirhózu a rakovinu jater přichází 5-20% pacientů s hepatitidou B (a zdá se, že není posuzována?) A jak to souvisí s jejich způsobem života, místo bydliště (město-venkov), a tyto informace nejsou ? Jen opravdu nechci vystavit své tělo na „chemii“ (zkušenost, i když ne vlastní, mají), a strávit v generálním, šílená peníze na nemoci, která hypoteticky (nebo ne?) Může vést k hrozným důsledkům (i když obecně jsme všichni smrtelní a ve skutečnosti otázka kvality a délky života). Navíc, jak mi bylo řečeno, onemocnění se může vrátit po léčbě, dokonce i s mým "příznivým" genotypem. No, konečně po léčení můžete zemřít při autonehodě. Tak to jsou všechny texty, úvahy o životě, moc děkuji za poslech, budu velmi vděčný za odpověď!

Odpověď: Ve vašem případě, při normálním stavu jater (fibróza 0-1), můžete úplně porodit dítě a odložit léčbu po dobu několika let. Za tak krátkou dobu je nepravděpodobné, že by došlo k závažným změnám. Pokud jde o obecnou potřebu léčby, i přes všechny nedostatky ve vašem mladém věku musíte přemýšlet o antivirové terapii a plánovat ji. Při zohlednění osobních okolností.

Otázka: 9 měsíců 2. PVT je UAC celkem přijatelná (leukémie 2,6, hemoglobin 110), normální biochemie s výjimkou tří indikátorů:

ALT 90.5 (norma 0-31)

AST 130 (norma 0-31)

Gamma-GT 154 (norma 0-32)

A na prvním HTP a 8 měsících druhého PVT AST / ALT


Související Články Hepatitida